Új hozzászólás Aktív témák
-
Teljesen rendben van, hogy te ezt szereted, ezt választottad, tudtad mire számíts. Attól még a másik lehet elégedetlen és mondhatja, hogy nincs megfizetve. Amit írt az emberke is, hogy 130 nettót vitt haza. Az egy vicc, nulla. 5 éve kerestem alkatrész kiszállítóként 120 nettót és csak jogsi kellett hozzá+alkatrész ismeret. Az eladók kaptak 160 nettót. Engem az egészben az frusztrál, hogy mikor a tanári pályára ment, már akkor sem voltak jól megfizetve, tehát számíthatott rá, hogy majd ő sem lesz.
-
Egyetértek az előszűréssel, szerintem ez most is megtörténik, csak talán nem elég alapos. Bár nem értek ehhez hogy működik.
Könnyen lehet, hogy megfelelően ezt nem is lehet kiválogatni ki lesz jó pedagógus és ki nem, majd az élet megmutatja.
doeeg A hozott anyag dologgal kapcsolatban, hát tényleg katasztrófális a helyzet. A családban vannak gépjármű szakoktatók és ott is ugyan ez tapasztalható. Egyik szakképző iskolában is szoktak lenni kihelyezett tanfolyamok, a tanulók úgy viselkedtek mint az állatok. Szotyizás, köpködés, ha rászólsz meg visszabeszél. Régen ha valaki nem jól viselkedett, megdolgoztattad kicsit a tömeg előtt és visszavett, most ez már legtöbbször nem működik. Emlékszem 15-20 éve a rutinpályán egyedül rutinoztak a tanulók, gyakoroltak, figyeltek egymásra, az oktatók meg a hűvösben beszélgettek. Most ezt nem tudod megcsinálni, mert rövid időn belül összetörik egymást és/vagy az autókat. Szóval borzalom.
-
zsolt501, doeeg
Ez mind rendben van, azonban ha belegondoltok, az oktatás színvonala attól nem emelkedne, ha teszem azt egy tollvonással megdupláznák a tanárok fizetését, vagy megtripláznák. Amelyik tanárt eddig nem érdekelte az egész, ezután sem fogja. Aki igazi pedagógus, az meg eddig is tette a dolgát becsülettel. De még a jövőre nézve sem hiszem, hogy ez javítana a dolgon, mert a tanári pályára készülők egy része célnak tekinthetné a jó fizetést, abból pedig nem feltétlen fog jó kisülni. Az viszont oké, hogy a már tanári pályán lévők megbecsülése kicsit helyre lenne rakva.
-
Könnyen lehet, hogy jót fog tenni az oktatás színvonalának ez, hogy nincsenek megbecsülve a tanárok. Így csak az megy el annak, aki tényleg oda való és tényleg ezt szeretné csinálni. A többit nem is értem miért választja ezt az irányt.
Előbbihez amit írtam: az általános iskolai biosz tanárunk például kimondottan gyűlölte a gyerekeket. Látszott minden mozdulatán. Nem is szerette senki közülünk és nem is tanultuk a bioszt. Már csak dacból sem. Na az ilyen ne menjen tanárnak, több kárt okoz mint amit segít vele.
-
Bizony, érdekes dolog ez. Azt gondolom, hogy aki igazán tanítani szeretne, azt nem igazán érdekli a fizetése. Na az ilyen emberekből lesznek a jó tanárok. Bár nem látom át a dolgot, azért is kérdeztem, hogy a tanároknál mi a helyzet, de nem emlékszem arra, hogy régen jobban meg lettek volna becsülve. Illetve hogy aki ezt az utat választotta, annak fényes jövő nézett ki anyagiak terén.
pentiumboi +1
Amikor nekem 15 éve nem jött be annyi a fizetésemből, ami az elvárásom volt, szakmát váltottam, és nyelvet tanultam. Ez az út, szerintem bárki számára adott.
Ennyi a történet.
Voltak nagyon jó tanáraim, akik hivatásként tekintettek a szakmájukra. Tőlük soha nem hallottam a pénz témáját. Akkor se, amikor már felnőttként ültünk egy asztal mellett.
Abszolút ezt tapasztaltam én is. Általánosban és középiskolában is előfordult, hogy kitűnő voltam olyan tárgyakból, amit előtte szó szerint gyűlöltem. Általánosban kettes voltam fizikából, nem is érdekelt az egész, aztán egyik évtől kaptunk egy másik tanárt és onnantól fogva végig szín ötös voltam. Még otthon, hobbiból is ezzel foglalkoztam. Középiskolában ugyanez matekból. Akár szóbeli, akár írásbeli, kokka ötös végig. Ennyit számít az, ha valaki tényleg tanárnak született.
-
A nővérhisztiknél azt szoktam mondani, mikor a nővér utat választottad is ugyan ilyen szar volt a helyzet. Tehát ezt választottad. Tanároknál nem ez a helyzet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest