Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

válasz ViZion #55 üzenetére

Jah, a tápnál kimaradt, hogy a hiba oka lehet az is, hogy berakásakor a gumibak oldalára fordulhat. A fenti lemez ha nagyon levan hajlítva, akkor kicsit problémás berakni. Erre figyelni kell még.

• ViZion

félisten

Én is most pakoltam bele, sajnos a cikkben szerplő hibák nálam is előjöttek részben. Hozzáteszem, h gépeket is építek, javítok, igaz többnyire 6-12000 Ft-os házakkal van dolgom, ritkaság ha valami jobb akad a kezembe.

Raidmax Smilodonról váltottam, a jobb HDD szerelhetőség és kábelmenedzsment miatt, illetve kisebb (hát ez nem sokkal kisebb :D ), halkabb, zártabb házat szerettem volna, a Smilodon extrém levegőre előkészített, sokventilyukas háza után. Legfőbb ok a por volt, remélem ezzel a házzal (és még extra szűrőkkel) jobb lesz a helyzet.

Tehát:
    TÁP: nekem is csak 3 csavar ment bele, 4. lyuk ~2 mm-el arrébb van. FSP SAGA II táp, Smilodonban és elődjében is símán helyre ment, csavarok jól álltak. Így is jó, kiesni vagy zörögni nem fog. Mielőtt jönne az okosság: igen részben becsavarva, a félig kivágottakhoz illesztve álltam neki, de a zárt 2 lyukból az egyik nem passzolt. Erőltetni nem szabad, minek?

Oldalak, slot takarók: ezt kínában szerintem légkulcsal húzták rá ;] , kicsit hiányzik a Smilodon ajtaja :o

Alaplapi tartók: Meglepően gagyi az alaplapi tálca. Ennyi. FD ide vagy oda, ez egy lepkefing vékony anyag, amibe gagyi a menet. Eredmény: a normális becsavaráshoz fogó kellett 2 bigyulánál, kézzel nem tudtam. Pedig többet is próbáltam, sajátot is, nem csak a házhoz kapottakat. Bal felső és alsó nem akarta a tutit. Meg is lett az eredménye: alaplapi tálca meghajlott - nem, nem kötöttem rá csomót, de a fogós mutatvány hatására fél mm-el arrébb lett a pöcök teteje. Pár rápróbálás, igazítás és jó. Azért csalódás volt kicsit, akkor is, ha csak a belépő modellről van szó. Szerencsére alaplapot nagy ritkán kell kivenni, szal. megbocsátható.

alaplapi tálcán a kivágás frankó, kábelmenedzsmenthez pöckök vannak bőven, előlapi cucchoz a kanócok tökéletes hosszúságúak.

Kártya be és ki: Figyelni kell rá, hogy a kártyán a lemez alja a résbe belecsússzon. Könnyű mellérakni. Ismétlem figyelni kell, slot takarók is így állnak, ha jó helyre megy, akkor nem feszül vagy ilyesmi, nálam ezzel nem volt gond.

DVD író: problémamentes volt. Kicsi error, h nem volt több fekete-fehér sata kanócom, most vettem észre, h arra nem dugtam más színűt. Színharmónia van, DVD író effektíve nincs :D, majd pótolom.

CPU 4/8 pin: Ejj. Nem gondoltam, hogy a tápom kábele kurta lesz, 3-4 CM kellett volna, így jelenleg keresztbe vezettem el, majd veszek hosszabbítót. Ami a probléma, h a mutatványhoz ki kell venni a mobót, mert ahogy néztem a csatit így nem tudom majd átpumpálni.

Venti szabályozó: nem kötöttem be, valahogy elsőre "nem találtam helyét", nem is tudom melyiket szabályozzam... Mivel még lesz egy szétszedés, ezt most elnapoltam. Szerintem a fenti 140-est kellene visszafogni, kicsit mintha rezonálna. Mondjuk rendesen pörög...

Hang: Alaplapra kötött ventikkel (3 db: 14-12-12 cm), semmiféle szabályozás nélkül hangja kb. annyi, mint a Smilodonnak 7 V ventikkel volt (szintén 3 db, de ebből 12 cm + 2 db 8 cm-es)

Szereléssel egyidőben megejtettem a tápon a venticserét is, azért a hanghoz ezt hozzá kell tennem. Hamarosan rákerül a procira az "egybevíz" is, 'oszt ennyi egyelőre.

Összességében jó ház, nagyszerűkíválófantasztikus HDD tartókkal. Hozzáteszem Smilodoné tényleg csavarmentes, még könnyebben szerelhető _LENNE_ ha el lenne forgatva, de sajnos csak kifordítható, ami nem ilyen kényelmes (igen, én ha nem is naponta, de szinte hetente kapok HDD-ket archiválásra, mentésre, etc.). Előlapja sokkal szebb, mint a képeken, kicsit nehezen jön le az eleje, viszont jól ki van találva.

Nah, ennyi egyelőre. Összességében ajánlom mindenkinek, igaz a pormentességről még nem tudok nyilatkozni, de bizakodom. :D
    ShellKretornak köszönöm, h ajánlotta! :R

Új hozzászólás Aktív témák