Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
Mercutio_ #707 üzenetére
Szia!
Csak azért bátorkodtam itt feltenni a kérdésem, mert ebben a topikban találtam az usb-ről történő bootolással kapcsolatos hsz-t (2-es pont).
Lehet, hogy nagyon bénázok, de sajnos én nem találtam meg az említett Fastboot-ot a BIOS-banHa mégis rossz helyre írtam, akkor elnézést kérek érte ....
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Mercutio_ #617 üzenetére
Az nekem meg akik használnák mindegy lenne csak nagyobbat hozzak ki belőle. Úgyis 500gb-osra lesz áttéve, igaz ki se fogják használni de legalább nem valami elavult hdd-t teszek bele. Mondjuk csak egy partíció van az alap winyón. Úgy is lehet belőni, hogy a maradék helyet én osszam fel? Az a baj, hogy majd csak a következő héten jutnak hozzám a gépek így csak előre érdeklődök amiről még azt se tudom, hogy csinálok.
-
davidsone
addikt
válasz
Mercutio_ #552 üzenetére
Eddig ok. de ha a hdd helyére kötöm és arról bootol akkor elvileg first booton van
és az ssd van elől
nem tudom lehet az ufi bios bevallom nem vagyok nagy szakértője a nagy tudású mester meg lehet nem is látott még hasonlót semja és ezen a lapon az összes sata 6Gb/sec
-
frekivalto2
csendes tag
válasz
Mercutio_ #495 üzenetére
Köszönöm.
Úgy néz ki, hogy sikeres volt a klónozás. Már most az új SSD van bent, arról megy az OP rendszer.
Boot-olás nélkül csináltam meg azt a procedúrát, amiről itt is, meg a leírás is készült. Úgy vágtam bele, hogy megpróbálom, vesztenivalóm nincs vele, legfeljebb nem sikerül.
Megnéztem a HD sentinel programmal a TRIM funkciót. Elvileg jó...
Kell még valami paramétert néznem, hogy sikeres volt-e?
(Azt az 1M eltolást vagy mit, azt hol kell megnéznem, hogy meg lett-e csinálva?) Ha bár a Macriummal csináltam a klónozást, az alapból megcsinálja ezt, ha jól tudom...) -
válasz
Mercutio_ #478 üzenetére
Alapvetően 2 dolog lehet
1. Ez ismert jelenség, hogy 746G nem látszik, ritkábban az OS alap drivere okozza, gyakrabban az Intel nem megfelelő/hibás IRST drivere. Szóval elsőre ezt kellene kideríteni, egy újabb/másik IRST drivert kellene próbálkozni.felpakolni
2. Ha az előbbi dolog nem segítene, akkor vélhetően a kisebbik HDD-n MBR partícióstílus van, míg az újabb, 3TB-oson köztelező a GPT partícióstílus(ellenkező esetben a 2TB feletti területet nem tudod használni)
Szóval MBR-ből klónozni GPT-re, az egy kicsit összetettebb feladat: [link]UI: Ha belevágsz a 2. pontba, akkor jó lenne tudnom, hogy milyen OS-t használsz, mert a létrehozandó, UEFI-hez kapcsolódó partíciók mérete OS-ként más méretű, és azt "illik" betartani(pl a linkelt leírásban nem W8.1-hez hozzák létre)
-
KGellért
Műholdas
válasz
Mercutio_ #442 üzenetére
Köszönöm szépen. És a műveletet csinálhatom úgy, hogy feltelepítem a Macriumot simán és a Windowson belülről csinálom a klónozást, vagy mindenképp a CD-ről bebootolós verziót (tehát rendszeren kívüli) kell alkalmazni. Lehet, hogy benne van a cikkben, de számomra nem világos.
-
rétisün
veterán
válasz
Mercutio_ #369 üzenetére
szerintem ugyanakkora partíciókat csinál alapból, mint amekkorákat klónozol. nálam legalábbis a klónozott partíció (bájtra!) ugyanakkora lett, mint a forrás, és maradt üres hely, mert nagyobb volt a vinyó, amire klónoztam.
végzett közben a total commander az összehasonlítással, mondjuk ott elszúrtam kicsit a dolgot, hogy a klónozás és másolás között változott 1-2 fájl a forráspartíción (tegnap nem volt időm egyből klónozás után megcsinálni a másolást, pedig úgy kellett volna) ezektől eltekintve a többi fájl (~193.200 db) egyformák, de hát ez nem is meglepő
annyi derült ki, hogy a klónozás gyorsabban megvan.
-
válasz
Mercutio_ #284 üzenetére
"Kiderült mi volt a gond: Feltehetően a mac-ben GPT-ra rakták MBR helyett, ezért nem látta a macrium sem"
Az nem lehet gond, mivel kezeli a GPT partícióstílust a Macrium, kivéve, ha egy régebbi build-el próbálkozol, mert annál előfordulhat, hogy nem. Amikor ezen bejegyzésem készült, az akkor build nem kezelte még a GPT-t, de időközben az újabb build-ek már igen. Nem véletlenül gyártom le és töltöm fel a legújabb ISO-kat, azt tessék használni... -
válasz
Mercutio_ #281 üzenetére
"Tehát bios-ban ide-re állítom a rendszert, bebootolok usb-s ODD-ről és amennyiben így már látja az SSD-t clóne-ozást indítom, ha lement indent lehúzok, biosban visszarakom AHCI-re és bootolok az SSD-ről, jól értem?"
Igen, pontosan."Pontosan melyik mappába, és hogyan másolom be melyik drivert?"
A Macrium ISO-t kell szerkeszteni, amire teljesen jó a bejegyzésemben említett UltraISO Trial is. Betöltöd a Macrium ISO-t és a Drivers mappába kell ömlesztve(nem almappákat létrehozogatva) bemásolni a SATA vezérlődnek megfelelő TXT Mode AHCI driver-t. AMD esetén ezek a driver fájlok: [link]
A módosított ISO-t elmented és újra legyártod a bootlemezt/pendrive-ot. -
-
kutyuska
aktív tag
válasz
Mercutio_ #132 üzenetére
Esetleg tudja az SSD -SSD klónozást is?
Nagyobbra cserélném a notimban az SSD-t.
Bonyolítja a helyzetet, hogy a Win7 mellett van egy Linux is és a grub a bootmenedzser.
Megoldható úgy a klónozás, hogy átmenetileg egy USB-s HDD-re mentek vmilyen formátumba és SSD csere után onnan vissza. ( microsata az SSD, nincs ilyen házam) -
-
kalmani
tag
válasz
Mercutio_ #89 üzenetére
Az ssd tipusa: OCZ Agility 4 sata III solid state drive 128GB
Kis előrelépés történt...
Az ssd-t beraktam az őskövület asztali gépembe, majd egy villámgyors telepítéssel felraktam egy Win7 starter operációs rendszert. Itt minden anomália nélkül működött az ssd. Tehát a hat éves géppel is kompatibilis tud lenni ez az ssd.
Új hozzászólás Aktív témák
lo BevezetésNapjainkban az SSD meghajtók már természetes elemei hordozható- vagy asztali konfigurációnknak, folyamatosan...
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 260 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! Lenovo L380 Touch laptop (14FHD/i5-G8/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! HP Elite X2 laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Kedvező ár! HP Elitebook 830 G5 laptop (13,3FHD/i5-G8/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest