Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rigel77
tag
válasz
FehérHolló #47 üzenetére
Ja most akkor jön a helyesírás, meg a személyeskedés más érv már nincs.
Tudod mit , nem érdekelsz. Én nekem van egy véleményem a hackerek/crackerekről , és neked is. Közeledni nem fog így értelmetlen tovább beszélgetni. További jó imádkozást a Anonymous szent toteme felé. Remélem egyszer majd jól feltörnek , de csak szigorúan a mindig tiszta lelkű hackerek akik benned látják majd az ellenséget éppen azon a reggelen.
További jó fórumozást ,én elmentem rendbe rakni a psn accontomat.
-
-
KrAt
veterán
Ismeritek az örökérvényű mondást? Dont feed the troll
Alkalmazzátok, minden jó lesz
-
FehérHolló
veterán
Tudod mit, előbb tanulj meg mondatot szerkeszteni és ragozni. Esetleg olvasni is.
Anonymuos megfenyegeti a sony , és megtámadja DDOS támadással.
Melyik az alany és melyik a tárgy?Sony tesz válasz lépéseket , beperli a feltörő egyént aki közzé tette a master key
Szóösszetétel hiba, tárgyrag hiányzik.Közben valaki/akárki/mikulás betámadja a SOE és a PSN
Ragozás ismét nem sikerült.Utolsó előtti bekezdésed nyelvtani hibáit már nem is emelem ki. Viszont még mindig nem olvastad el a cikket, amit linkeltél. Gratula.
ez rád is úgy áll amíg csak a saját mondokádat tudod fújni.
Hosszú magánhangzó hiba, vesszőhiba, mondatösszefüggés hiba.Ha nem írsz értelmes mondatokat, nehéz értelmezni őket.
-
Rigel77
tag
válasz
FehérHolló #41 üzenetére
Miért hiszed az, hogy más nem dolgozik . kb 10 éve vezetek egy boltot van fogalmam róla, hogy mi a munka , azért nem tudom lenyelni azt, hogy aki szórakozásból tesz tönkre dolgokat az a fasza gyerek.
"A munkád közepébe való beleszarás alatt azt érted, hogy nem tudtál játszani pár hétig?"
Ezt sem tudta értelmezni , azt írtam "másnak a munkáját/szórakozását" .
Tudod te mindent tudó FehérHolló akik megalkották a Psn azoknak ez a munkájuk amit a cracker tönkre tett , nekem a szórakozásomat tették tönkre. Ha papolsz az értelmezésről, csak valahogy neked ez nem megy.'Inkább maradnál kussban ' ez rád is úgy áll amíg csak a saját mondokádat tudod fújni.
-
Rigel77
tag
Te sem értelmezed amit írok.
Tegyük már sorrendbe a dolgokat.
- Feltörik a Ps3mat.
- Sony tesz válasz lépéseket , beperli a feltörő egyént aki közzé tette a master key
- Sony pert nyer.
- Anonymuos megfenyegeti a sony , és megtámadja DDOS támadással.
- Közben valaki/akárki/mikulás betámadja a SOE és a PSN
- Sony leállitja a psn
Stb stb .36. írásomban írtam, hogy Anonymuos DDOS támadást intézett a Sony ellen
ezt vonta kétségbe 39. hozzászólásában FehérHolló. Pedig mindenhova le van írva hogy Anonymuos ezt a fajta támadást használja , linkeltem is 2 cikket de abból sem tudta értelmezni. Nem értem , mind arról papoltok hogy értelmezni , de ez nektek sem megy olyan jól. -
tDr1v3r
veterán
Eddig ezt magyarázta itt is valami nagy hacker fan , hogy azért nem lehetett Anonimus a PSN feltörője mert ő nekik nem ez a módszerük.
Oh... nos akkor leírom neked, értelmezhetően:
Az Anonymuos (igen, így kell leírni a nevüket) eddig a netes szabadságot "korlátozó" cégek oldalait döntötte le (RIAA például), de amikor a Sony oldalát terhelte le, akkor azt azért csinálta mert a szabadságot korlátozta GeoHot "kivonásával" a Sony. Mondjuk hogy mi a fenéért, hiszen ő csak a master key-t szerezte meg... a backupfuttatást meg leszarja a tag, sőt, ellene is van.
A cikkekkel meg ne dobálózz, inkább olvasd el és próbáld meg értelmezni amiket az előző fórumtársak leírtak.Amúgy, az Anonymous-nak semmi köze nincs a leálláshoz, azt a kedves Sony tette.
Ha a kedves szerverpark-üzemeltetők előbb észrevették volna a betörést (amit nem az Anonymous csinált), akkor előbb állt volna le a PSN.
-
Rigel77
tag
válasz
FehérHolló #39 üzenetére
"Anonymus csinált PSN-nel, az NEM DDOS! "
Anonymus nem csak a psn támadta (támadta egyátalán nem tudni) , ha jól emlékszem. Az egész Sony ellen hirdetett keresztes hadjáratot. Abban nem volt DDOS támadás ? Eddig ezt magyarázta itt is valami nagy hacker fan , hogy azért nem lehetett Anonimus a PSN feltörője mert ő nekik nem ez a módszerük. Ők DDOS támadássokkal bénítják le a szervereket. Most akkor használnak DDOS támadást Sony szerverek ellen vagy nem ? Nem a PSN Leállásra gondolok , előtte volt Anonimusnak már egy dobása.
Beütöttem googliba anonimus ddos támadás , já mit dobott ki
http://itcafe.hu/hir/4chan_anonymous_demonstracio_operation_payback.html
http://itcafe.hu/hir/anonymous_sony_ps3_hotz_hacker.html
Akkor most én nem tudok olvasni és értelmezni ?
"Amit pl Anonimus csinált a ddos ( amit bejelentett arra gondolok) támadással , csak minket gamereket szopatott" Ezt írtam amiben nem említettem a PSN feltörést hanem csak az előtte lévő támadást , le is írtam csak nem sikerült értelmezni ."Tudod, az a csúnya, hogy se eldiablo, se én nem vagyunk hackerek/crackerek. "
Ezt azért kell elhinnem , mert te azt mondod ? Úgy véded őket mintha tőlük kapnád a fizetésed." Anonymus csinált PSN-ne" ezt most kitaláltad vagy van rá bizonyíték ?
"Veszélyes dolog logikusan gondolkodni, amikor az olvasás+értelmezés kombó is nehezedre esik" Lehet ha másik oldalról néznéd a dolgot ( tudod elszenvedő félként) nem védenéd ennyire a Hacker/Cracker bandát. Tudom értelmezni a dolgot , és azt is látom hogy itt egyeseknek a hackerek a pozitív példakép. Amit én nem tudok elfogadni , ezek az emberek azzal szórakoznak, hogy mások munkáját/szórakozást teszik tönkre kedvtelésből . Nem lennél felháborodva ha a munkád közepébe bele szarna valaki ? Lehet nem lennél elnéző vele szemben.
-
FehérHolló
veterán
Tudod, az a csúnya, hogy se eldiablo, se én nem vagyunk hackerek/crackerek. Ettől függetlenül folyamatosan többes szám második személyben (=ti) beszélsz hackerekről/crackerekről, amikor nekünk válaszolsz. Ez is a magas szintű logikus gondolkodásodat mutatja?
Másrészt már legalább 5 hozzászóláson keresztül el lett magyarázva neked, hogy mi az a ddos, és hogy amit az Anonymus csinált PSN-nel, az NEM DDOS! Veszélyes dolog logikusan gondolkodni, amikor az olvasás+értelmezés kombó is nehezedre esik. Vádaskodni viszont jól lehet az előbbi kettő nélkül is, de abban én nem fogok a partnered lenni.
További jó nyálverést!
-
Wolverine
félisten
Ember, ez nem fanság kérdése. A pontos szakkifejezés az, hogy a normális fizetésért gyenge pontokat kereső, megbízásra törő ember a hacker; a romboló, destruktív betörő a cracker. Az más kérdés, hogy a magyar média nem tud kezelni ennyi különbséget a két szó között és hibásan használja a hacker elnevezést.
szerk: igen, az is lehet, hogy valaki egyszerre hacker és cracker, még mielőtt kiakadnának a fogaskerekek a nagy fejtörésben...
-
Rigel77
tag
Egyébként ami nekem fontosabb annál, hogy hacker fanokat győzzek meg arról , hogy szeretett , majmolt példaképük nem egy becsületes ember az , hogy szedhető a 3,61 FW . Talán lesz ebben az évben PSN. Bár majd tesztek róla, hogy ne legyen.
-
Rigel77
tag
válasz
FehérHolló #35 üzenetére
Nem túl ideologizálom , hanem logikusan gondolkodom .
Csak azért mert én azt mondom hacker vagyok, te elhiszed ? Nem, semmi bizonyíték nincs arra sem hogy akiket itt védenek azok "ártatlan" jólelkű emberek lennének .
És kb 1 hónapos PSN leállás nekem okoz kellemetlenséget , én szívok vele. Kellene érdekelnie annak, hogy te és a Hacker bérencek hogyan nevezitek egymást . Átfogó néven Hackernek hívják a médiában.Túlideologizálom ? Nem, szopok miatta. És felháborít hogy egyes embereknek magyarázni kell hogy amit a hackerek/crackerek csinálnak az bűn. Amit pl Anonimus csinált a ddos ( amit bejelentett arra gondolok) támadással , csak minket gamereket szopatott. Akkor ne mondja, hogy a mi nevünkben csinálja. Ugyan ez igaz a ps3 feltörő Hackerre ( bár inkább akkor cracker , mert veszteséget okozott, és pusztítást vitt végbe). Amióta feltörték vannak a bajok ( trófea csalás , fps játékokba a hack és a botok stb stb. Kellet ez , nem köszönöm megvoltam nélküle az elmúlt 4 évben.
-
FehérHolló
veterán
No offense, de életkorod mutatószáma érzésem szerint még nem érte el a 17-et. Túlideologizálod ezt az egészet.
Bár utálom ezeket a megkülönböztetéseket (hacker vs cracker), de most használni fogom az egyértelműség kedvéért.
A hackernek fizetnek azért, amit csinál. Nappal bemegy bulizni egy céghez/munkahelyre, aztán hadd szóljon, programozik. Tehát anyagi haszna neki is van, de a munkahelyén törvénybe ütközőt nem csinál. Az, hogy utána otthon mit csinál a fizetése kiegészítéseként, az az ő magánügye.
Mellékesen megjegyezném, hogy sokkal nagyobb szakmai kihívás feltörni egy idegen rendszert, mint egy ismertet foltozgatni. Már csak a szakmai kihívásért, és a siker után érzett eufóriáért is megéri behatolni valahova, nem kell ahhoz pénz. Ne érts félre, nem támogatom semennyire az olyan értelmetlen károkozásokat, mint például a deface-ek.Rohadtul nem arról van szó, hogy ki a jó és ki a rossz bácsi. Ez legfeljebb egy elcseszett szerepjátékban merül fel kérdésként, nem a való életben.
-
Rigel77
tag
Miért te mindent tudsz ? Akkor mond már meg ki volt aki feltörte a PSN? Nem tudod akkor csak fél igazságot tudsz te is.
Nem állsz ott minden hacker mögött és nem látod hogy mit csinál a nap 24órájában. Akkor 100% biztonsággal nem tudod megmondani hogy nem ők voltak. Nappal Hacker , este Cracker te le tudod ellenőrizni mind az összeset ? Ha nem akkor nekem ne mond, hogy nem lehettek ők. 100% nem tudod kizárni .
Tudom tudom a Hacker a "jó" lelkileg tiszta egyén , akit pusztán a Jó szolgálata vezérel törvénytelen dolgok elkövetésére. Ja persze mint a mesékben . Ezt te sem gondolhatod komolyan.
A crackerek meg akik rombolnak adatot lopnak , anyagi haszonszerzésért törnek be valahova .
Hívhatod akárhogy őket , mind a 2 fajta bűnöző akiknek börtönben lenne a helyük.
-
válasz
FehérHolló #32 üzenetére
A PSN rendszerébe betörtek, adatot loptak, majd amikor a Sony ezt észlelte, leállította a szervereket. Ha nagyon tág értelemben vesszük, akkor valóban lehet féligazság.
-
FehérHolló
veterán
DDoS = több hozzáférési pontból ellehetetlenítenek egy szerverszolgáltatást (nem feltétlen az egész vasat magát). Az adatlopás más tészta.
Ettől függetlenül tágabb értelemben úgy is lehet DoS-olni, hogy berontasz a szerverterembe egy baltával, és favágónak képzeled magad addig a pár percig, amíg megérkeznek az egyenruhások. (A hozzáférési pontot ebben az esetben ajtónak nevezik a szakemberek.) Ez nálad belefér a bejutás témakörébe?
-
Vistaboy
veterán
válasz
FehérHolló #29 üzenetére
Sir, yes, Sir!
Kijavítottam.
-
válasz
FehérHolló #27 üzenetére
"Distributed Denial of Service, azaz elosztott szolgáltatás-megtagadással járó támadás rövidítése. "
Az egy dolog, hogy van egy ilyen oldal és irc csatorna is. Attól még egy ilyen jellegű támadással nem bejutnak a crackerek, hanem működésképtelenné tesznek egy oldalt.
Javíts ki ha tévedek. -
FehérHolló
veterán
A játék neve pedig Deus Ex: Human Revolution!!!
Nem Revelation. -
FehérHolló
veterán
A ddosing.eu annak a szervernek a domainje, amin több ezer másik között az említett crackerek irc csatornája is van.
A tolvaj az meg stimmel, de mi a pék miatt lennének hazugok azok, akik feltördösnek dolgokat?
Meg amiért itt vagyok igazán: Az src könyvtárban valószínűleg a honlap forráskódja volt. A játék forráskódja teljesen biztos, hogy egy verziókövető rendszerben van, ami nem férhető hozzá egy publikus oldalról. De terjesszük csak a baromságokat, így születnek az urban legendek.
-
fogd már föl, hogy senki nem védi őket, de attól még marhaságokat meg féligazságokat írsz.
tudod, Sztálin se a legnépszerűbb ember a Földön, valaki mégis biztosan kijavítana, ha azt írnám, hogy 7 méter magas volt, vörös pikkelyek borították és tüzet okádott.
Hazug tolvaj banda mind (cracker/hacker is)
legalább néznél utána, hogy mi micsoda, mielőtt fasságokat írsz. -
-
Rigel77
tag
Jó akkor igazad van. A mikulás törte fel a Psn és a Deus Ex weboldalát.
Mi a szarért véded a hackereket ennyire ? Ők nem lovagok fehér lovon. Mindegy hogyan akarod nevezni őket. Ők azzal szórakoznak hogy betörnek/lebénítanak hálózatokat szervereket. Ez akárhonnan nézem törvénybe ütköző dolog. Akkor ne tetszelegjenek már "jó " képében. Hazug tolvaj banda mind (cracker/hacker is) , úgy ahogy a sok öltönyös ott a díszes házban a Duna partján. Nem tudom elfogadni, hogy Anonymus támadta a Sony azért mert beperelt egy hacke mindenz a "jó" ürügyén . Ha csúnyán nézek rád akkor is támadni fogtok ?
-
Gergosz2
veterán
wow szervereket kéne leállítaniuk.
na arra lennék kíváncsi.
-
Rigel77
tag
Tényleg nincs hálózatuk nem is komunikálnak egymással , azért én ezt olvastam nem hackerfan oldalon .
"Hatalmi vita a kalózok szigetén.
A PlayStation Network jelenlegi kényszer-leállását előidéző legkomolyabb támadásért az underground egyesülés ugyan nem vállalta a felelősséget, de mégis lehetett hallani olyan hangokat, miszerint az Anonymouson belül anarchia tört ki, és a különálló sejtek kiléptek a központi irányítás alól - ergo mégis lehetett közük valamilyen formában a mostani cumihoz. Nem tudjuk pontosan...
A legfrissebb hírek alapján, melyet egy hacker-csatornán tett Anonymous bejelentésre alapoznak, a szervezeten belül valaki megelégelte a jelenlegi "hatalmi rendszert", és tönkre vágta az "AnonOps Network"-öt, a hackerek saját IRC hálózatát. A sors fintora, hogy az Anonymous korábban egy DDoS-nevű támadással jutott be a Sony-hoz, és az ő hálózatukat is majdnem ugyanígy hekkelték meg.
Az Anonymous közleményében tudatja, hogy hálózatuk működése annak helyreállításáig szünetel."
Akkor most van hálózat vagy nincs ?
Nem tudom elfogadni, hogy csak azért mert ők azt mondják mi "jók" vagyunk , még azok is. Nincs semmi erő/szervezet aki ezt felügyeli is. Nem tudod tényleg kik állnak mögötte , akkor az lehet cracker is. Meddig tart 2 külön személyiséget használni . Lehet tetszelegni a Hacker világban a tiszta nick alatt , még este nyomi az ipart a cracker nicknév alatt. Soha nem derülne ki. Az adott szavában meg ugye nem nagyon lehet bízni egy olyan embernek aki alapból azzal szórakozik, hogy másokhoz betör .
-
Sanszos, hogy az Anon volt. Foglalják már el magukat mással.
-
elithun
őstag
Legközelebb, ha valamelyik MMO-ban leállnak a szerverek, akkor már az is az Anonymus csoport műve lesz.
Ismételten nem értem, hogy hogyan tudták kideríteni, hogy pont ők tették, vagy nem tették. -
bulbaa
tag
Vajon ki pénzeli őket? És kinek a megrendelésére törnek fel bizonyos oldalakat/rendszereket? Talán valamelyik konkurens áll a háttérben?
-
hommeros
őstag
Istenem, egy ilyen milyen jó PR fogás is lehetne.
-
banhammer
veterán
Lassan az Anonymous lesz a cybertér Al-Kaidája.
-
Nem hiszem hogy jók! Azt sem hiszem, hogy a PSN-t és a DeusEX weblapját így támadták volna meg.
Csak most tudod mindent az ő nyakukba lehet varrni. Nem fura, hogy megnevezték magukat az oldalon hagyott üzenetben? Ugye ez nem vall ANONYMUS módszerére?!Anonymus vezetői? Ki mondta, hogy a vezetők támadtak bármit is? Toboroztak támadókat a weben, majd hanyatt dőltek és vártak. Hogyan követik vissza a vezetőket? Sehogy...
A felbujtók olyan módszert választanak, ami a legprimitívebb. Túlterhelik a szervert és ennyi. Nem kell ügyes Hackernek sem lenni, hogy célt érjenek. Igazából megszervezhet AKÁRKI egy DDoS támadást. Így igazából az is kérdés hogy egyáltalán, hacker-e a támadások szervezője? Lehet akár egy informatikában tájékozottabb tizenéves is.
-
ezzel az egy hozzászólással sikeresen bepozicionáltad magad egy kocsmai világmegváltó társaság, meg egy átlag hírportál fórumozói közé, grat
Anonymus
és mégis miért tették volna? eddig politikai célpontjaik voltak, miért hergelnék most maguk ellen az embereket?
csak szimplán baromi könnyű mindent rájuk fogni, mert a jónép úgyse tud másik hackercsoportról, kb mint hogy az araboknál mindent az Al-Kaidára fognak...
Valahol olvastam , hogy Anonimus hálozatát is támadták.
és vajon ők is tudnak róla, hogy van "hálózatuk"? az Anon egy csoport, nincs hálózatuk, annyi, hogy időnként a 4chan fórumán beszélnek meg dolgokat és kb ennyi.
különben is, mi az, hogy "hálózatuk"? milyen hálózat? -
ViZion
félisten
Erre gondoltam én is! Ha fejlesztő lennék akkor tutira az egész munkámat a honlapon tartanám, hogy webes felületről is le lehessen tölteni
Szerintem is az oldal motorjáról lehet szó, pedig milyen praktikus lenne, ha a tesztelő-fejlesztő környezet is a szerveren futna, kevesebb lenne a hibalehetőség ugye...
-
Plutor
aktív tag
Ezek crackerek nem? A hacker az más.
"A cracker (magyar zsargonban: krekker) olyan, a számítástechnikához magas színvonalon értő személy, aki tudását elsősorban a saját céljaira használja fel, visszaél vele, és másokat károsít meg. Számítógépekre hatol be jogtalanul, adatokat szerez meg és használ fel elsősorban anyagi javakért, esetleg társai elismerésének reményében. A cracker az általa birtokolt információval visszaél, másokkal csak ritkán osztja meg, és akkor sem azért teszi, hogy ezzel valódi segítséget nyújtson.
A crackereket gyakran összekeverik a hackerekkel, akik tevékenysége valójában szöges ellentétben áll a crackerekével. A hackerek célja többek között, hogy másokat segítsenek, és elítélik a crackerek által folytatott tevékenységeket."
Legalább itt ne keverjék össze.
-
Rigel77
tag
Persze , persze . Mint a mesében ő a "Jó"
Mivel nem egy személy , nem lehet kizárni hogy valaki a csapatból volt.
" A támadásért a hírek szerint ugyanaz az Anonymous nevű hacker-szervezet felelős, akik a PlayStation Networköt is tönkretették. Az Anonymous ugyanakkor tagad.
A hackerek soraiban egyébként tényleg nagyon úgy tűnik, hogy hatalmi háború dúl, ahogy korábban beszélték. Egy kisebb brigád lehet felelős az aktuális feltörésekért, melynek hangadójára az Anonymous "vezetősége" annyira dühös, hogy az Ars Technica magazin infói szerint adatait (név, cím, minden) már ki is adták a hatóságoknak." -
Rigel77
tag
Mintha mondtam volna hogy mégis közel lehet Anonimusnak a Psn feltöréshez. Akkor itt a Hacker fanok lehurrogtak , de úgy tűnik lehet hogy igazam volt . Mivel Anonimus nem egy ember , lehet a vezért csak " jó " , de a beosztottak végeztek egy kis extra munkát .
Valahol olvastam , hogy Anonimus hálozatát is támadták.
-
Szerintem nem Anon tette.
Ha ők tették volna, akkor a megszokott DDoS támadással tették volna, illetve nem ilyen jellegű célpontjaik voltak eddig sem.Ha jól veszem észre, akkor most mindenért Anon lett a felelős. Ha az ügyfélkapu megint behal, akkor az is biztos Anon tette.
Ez kicsit olyan mint az amerikai filmekben Oroszország.(#6) Rigel77
"Valahol olvastam , hogy Anonimus hálozatát is támadták."
-
h-yle
addikt
Mit keresett a weboldalon játék forráskód?
szerk.: Semmit. Nyilván az oldal forrásáról van, szó, csak így viccesebben hangzik...
-
törölt tag
Szopás.
-
james001
veterán
A hekkerek nagyon belendültek mostanság
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- One mobilszolgáltatások
- Hardcore café
- Milyen videókártyát?
- Futás, futópályák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Anime filmek és sorozatok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- BEACN MIC Dynamic Podcast RGB USB-C - Professzionális stúdióminőségű Mikrofon - Win/Mac - Ár alatt!
- Gamer-Pc, Core i5, RTX 4060 Ti, Wi-Fi, 750W, vízhűtés
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest