Új hozzászólás Aktív témák
-
Feri7619
tag
Még mielőtt félreértené valaki... a mostani Radeon 7+nm lesz nyáron, a következőt tervezik 5-re, én így értettem az előző mondandómat! Legyen a 3070 16gig felső-közép kategória, nem mindegy?
Remélem az a pletya, hogy nem is lesz semmiféle új gpu. Az hatalmas bajokról árulkodna az Nvidiánál. Nekem nem kell a 2000-es széria az tuti! A super verziók csupán kínlódás +8-10% speedért! Most télen veszek kareszt, adom el az 1070 Ti-t még gari lejárta előtt.
-
Feri7619
tag
Igen, hallottam én is, de nem hiszem, hogy ez lenne!
A 3070-es egy belépő csúcskaresz lenne, mármint a 16giges. Nem csúcs, ezt nem mondtam, csak oda tartozik. Ha nem ad választ az Nvidia, és ha mindez csak meg nem valósuló pletyka, ami eddig kiszivárgott az "új kártyáról" , és nem mennek 7nm-re, akkor brutálisan lemaradnak! A Radeonok következő szériája már 5nm-en lesznek gyártva. Lemaradnak mint az Intel az AMD-től! Az intel évekre befürdött, az AMD ezerszer jobb procikat gyárt a Ryzenekkel, ráadásul most jön ki nyáron a 4000-es széria. Az intel még mindig 10nm-en toporog és csak kínlódik, mert arra sincs kapacitása. A mostani 10-es széria is egy vicc! Akkora pofonokat kap az intel, hogy azt sem tudja honnan jönnek. -
Semmi nem 100 %, csak ami már megjelent, bejelentett.Ez igaza konzolokra is,nem jelent meg se a PS5 se az Xbox... ott is hallani olyat hogy a RAM bizonyos puffer szerepeit a villámgyors hátértárral akarják megoldani nem a memória méretével..
Azt sem tudni már biztosra,hogy Ampere lesz e egyáltalán egyre több az olyan infó, hogy kamu volt ez a GA. GPU megnevezés és az Ampere teljesen mást takar, nem egy érkező VGA Achitektúrát...
A 3070 nem lesz csúcs kártya. persze jó dolog a 16 GB , csak nem 100 % attól hogy leírod, persze ha éppen Jesnen Huangnak hívnak valójában akkor nem szóltam -
Feri7619
tag
a 3070-esből lesz 8 és 16, a 2080-as esetében meg 10 és 20 gig. A konkurenciánál, azaz a Radeonnál 16 gigás karesz lesz a következő, kétlem, hogy az Nvidia, csupán 8 gigát szánna a csúcskártyáira, lévén a 4k game kapaszkodik fel mostanság. Oda meg kell a vram, főleg a következő generációs konzol game átiratoknál, lévén a konzolok 20 gigásak lesznek V-ramban! Tehát lesz 16 giges Nvidia is, ez 100%
-
Feri7619
tag
Ne a Magyarország vásárlóerejét nézd, sok mindent nem tudnak a Magyarok megvenni... Globálisan kell nézni a dolgot. Mert ha mondjuk Zambiáét néznénk, akkor ott még mindig a 2006-ban kiadott Nvidia 7900 GT lenne a csúcs, vagy még az sem, mert nincs pénz. Németországban élő és dolgozó, ott született, lakással rendelkező embernek, nem gond 1000 euro egy kártyára, ha játszik. Meg fogja venni, ennyi.
Egy kicsit erősen fogalmaztam. Nem elavult technológia a 12 nm-es videokártya, hanem, már másodhegedűs! Ez a 2080 Ti super, hát erre tuti, hogy nem költenék!! Inkább várok még úgy háromnegyed évet, és egy jóval modernebb, dupla energiahatékonyságú kártyára csapnék le.
Én megvárom a 3000-es szériát, a 16 gigás 3070-es környékére lőttem be magam, vagy a 3080-as 20 gigásra, majd meglátjuk mi mennyiért lesz. Nem lesz olcsó, de megéri. A 3070-es nem sokkal fog elmaradni a 2080 Ti sebességétől, viszont + 4giga ram! Nagyjából 180-190W fogyasztás a 3070-es esetében, szemben a majd 300 wattal. A következő generációs gamekhez, amik már a télen illetve jövő év elején elkezdnek szép számban áramlani az új konzolok miatt, oda kevés lesz 4k-nál a 11 vagy 12 giga vram, amit a 2080 Ti superrel kap az illető. Ismétlem.. az új generációs gamékhoz! Azzal csak medium settings lesz 4k-ban sok esetben, és ennyi! A 3080-asból 10 és 20 gigás verziók is lesznek, eddigi hírek legalább is így írják.. Viszont kell is a 20giga, mert az új játékkonzolokban 20 giga vram lesz, vagyis pc-re is ajánlatos 4k-hoz, hacsak nem akarunk full HD-ben játszani vagy wqhd-ben teljes beállítással, nekik lesz a 3070-esetében a 8, a 3080-as esetében pedig a 10 gigás változat, mert a 4k- hoz viszont kelleni fog a minimum 16, de inkább a 20. Én imádom a 4k részletgazdagságát! Teljesen más élmény, mint a full hd. -
fisi
senior tag
válasz
tothjozsi96 #23 üzenetére
Nekem megérte mert szeretek maxon játszani és bevallom az rt technológia is megfogott. Csak ne hulyult volna meg a ventilátorok vezérlése amúgy semmi bajom nem volt vele.
-
fisi
senior tag
válasz
tothjozsi96 #21 üzenetére
Mi bajod van a Sotr al, de pl a Rotr az egyik leg gép izzasztóbb játék ha jól fel tolod..
Tudom miről beszélsz nekem is 144 hertzes wqhd monitorom van, de amúgy hajj de nagy eltérést az én paraszti szemeim nem vettek észre a 1080 60 hertzhez képest- jó nyilván jobb de annyival nem hogy az addig 190 ezres gépet az évek alatt folyamatos csereberevel majd 1 millásra kellett fejleszteni miatta- másrészt a játék közbeni 144 fps hez ultran még egy 2080 ti is édes kevés köszönöm épp most küldtem átnézetni A Gaming X trio 2080 TI - t.úgyhogy most szégyen szemre kellett vennem egy rx 580 4GB t hogy legyen kép a gépen.
Szóval lehet favágó módon de mint sima mezei hozzá nem értő user körbe jártam a témát, másképp nem prüntyögtem volna bele.. -
fisi
senior tag
válasz
tothjozsi96 #19 üzenetére
Nem igazán jó megjegyzés, ugyanis sokan vannak akik még rx 580 - gtx 1060 al játszanak, az úgynevezett gamer laptopok közül sokan még most kapják, kapták meg az rtx kártyákat..
Amit írsz akkor lenne igaz, ha egyrészt több lenne az átlag kereset, másrészt pedig hajj de mekkorát javult, változott volna a játékok grafikája. De gyakorlatilag, amíg pl egy Shadow of tomb raider szinte ugyanúgy néz ki mint a trilógia első része ami egy gtx 1050 ti n akadás nélkül elment very high beállításon, csak egy- két csili Vili ficsőr miatt elkér a SoTr 5x nagyobb vasat ami nem is látszik szinte-addig nincs miről beszélni...
Haverom, csak mondom még mindig a legujabb címeket játssza ki egy RX 589 8 gigás illetve van aki az RX tioicban-4 gigás kártyával, és sokszor még high sőt, az rx topicban láttam ultra textúra beállítást is igaz 8x anisotropic szűrővel, addig ugyancsak nincs miről beszélni.. -
tothjozsi96
addikt
Szerintem egy 2080/S/Ti-t is ugyan úgy kell cserélni 3 évente mintha kisebb kártyát vesz az ember. Ilyen szempontból ki adna ki 280 ezer forintot vagy többet és ezt 3 évenként megismételni, hát.
Hogyha 5 évig szépen ellehetne játszani mondjuk WQHD 144Hz-en egy 2080S-el,ami kerül 300 ezer forintba akkor azt mondom oké, de ez nem így van, szerintem.
-
Feri7619
tag
Teljesen értelmetlen ez a kártya!
A színe meg olyan, mint a mosószeres flakoné. Ízlések és pofonok.
Aki ebbe fektet, mert nem várja meg a 3000-es szériát, az csak egye az elavult technológiát. Már a 7nm-nek van itt az ideje, a 12 nm már elavult! Nem is értem miért ahhoz hasonlítgatják a Radeonokat, amikor a 7nm egy más kategória! Majd a 7 vs 7nm-ert elemezgessék! Annak lesz igazán értelme. -
MeszesKPT
őstag
Ampere előtt nem tudom mennyire van értelme ilyeneket "fejleszteni".
-
Cassi
őstag
Lassan minden gyártónak lesz már ilyen. Kapható Palit is.
[link]
Örülnek a marketingesek, 50 dollár pluszbevétel valamiért, ami semmibe sem kerül. -
shteer
titán
Jók ezek az újfajta, "keretes" asus ventik?
-
Jól néz ki
-
-
muxi-muxi
senior tag
Én nem tudom, ki meg hogyan kezdte ezt a giccses RGB, meg ilyen-olyan színű hardverek gyártását, de szívesebben látom az innovációt a chipek belsejében, mint a kártyán magán. Egy hatékony hűtés (mondjuk legalább a tárgyalt kártyán az van) ezerszer jobban megdobogtatja a szívemet, mint a színkavlkád (tényleg, a fehér szín egyáltalán???)
Mondom úgy h nekem is ROG VGA van a gépemben (minden RGB-t vagy ki, vagy vörösre állítottam a PC-men, hisz1 a Csapd le csacsi óta tudjuk, az megnyugtat)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Fehár PCB-vel jobban nézne ki szerintem. De azért így sem rossz.
-
enginev3.0
félisten
Mutatós
-
tothjozsi96
addikt
Ez valami brutál jól néz ki!
-
törölt tag
Szerintem erre a kártyára gondolt a kolléga itt, a másik asus hír alatt: [link]
-
Ha már White edition, akkor igazán lehetett volna a PCB is fehér... úgy igazán különleges lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó weboldalán felbukkant a csúcskártya fehér színű verziója, egyelőre még specifikációk nélkül.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest