- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
"...akkor ott verseny szempontból csúf helyzet lesz..."
Agreed.
Utoljára a HD 7970-nel került nyeregbe az Ati az Nvidiával szemben, az fantasztikusan jó kártya volt, anno építettem is cf-et belőle.
Most viszont a zöldek hihetetlen mértékben elhúztak, ez nekünk, vásárlóknak, semmiképp sem fog kedvezni.
Összekaphatnák magukat a pirosaknál, de emberesen... -
Weareus
addikt
12 milliárd helyett 21.1 milliárd tranzisztor a csíkszélváltással együtt elég komoly váltás, persze.
Bár kihangsúlyozzák, hogy a 1080Ti-val ellentétben ez a kártya kifejezetten nem játékosoknak készült:
"I bought this thing for work, and sometimes I play games.", azért 50%-os teljesítménynövekedés (ha feltételezzük, hogy driver-szinten nyilván lesz itt még plusz hozzáadva a karihoz) vs 4x-es árnövekedés (a 1080Ti-hez) nem teszi jó ár-érték arányúvá a kártyát, de hát ez a kategória sosem erről szólt, meg a felhasználók zöme munkaállomásban fogja használni, hiszen inkább oda való. -
Benéztem, összekevertem a Titant XP-t az 1080 Ti-vel.
Titan V FP32:
base: 12.3 tflops, boost: 14.9 tslops
1080 Ti FP32:
base: 10.6 tflops, boost: 11.3 tflops
Ha az alapot hasonlítod össze, akkor kb 16% a különbség, a boostot, akkor 32%. Akkor 24% lehet a valódi különbség?
Boost terén jó lenne valami felvilágosítás, mert relatív nagy az órajelkülönbség.
-
FP32-ben pont 15%-kal erősebb az 1080 Ti-nél. S ennyivel is pont gyorsabb kb, szóval jól megy, ahhoz képest amit tudnia kell. Persze lehetne gyorsabb, pl verhetne 30%-ot az 1080 Ti-re, ez meg szimplán azért nem sikerül mert relatív alacsony az órajele a GPU-nak. Az 1200-1455 helyett 1400-1655 kéne, s ez valószínűleg simán lehet majd a sallangmentes verzióban (GV102).
-
Igen a GV102 abban lenne jó, hogy olcsóbb, mint a GV100, mivel nincs benne sallang. Majd kiderül, hogy megéri-e. A GP100 nem jött VGA-ba, míg a GV100 igen, ez a kiinduló alap.
A Titan V-ben állítólag 96 ROP van, s jól megy. Szóval úgy néz ki, hogy elég neki. Ha kell a sok ROP, akkor elég a GDDR5 is. Ha nem kell sok ROP, akkor viszont kell a GDDR6 vagy HBM.
-
Ja hogy a TPC számára gondolsz? Amiből Maxwell, Pascal és Volta esetén 4, 5 illetve 7 van egy GPC-ben? Remélem most már értem miről beszélsz.
A számaim tényleg nem jók, ha marad a konzumer chipeknél is a 7 TPC-s dizájn. De szerintem a GV100 veszi át a GP102 szerepét, mivel ugye a GP100-ban nem volt se ROP se semmi, ezért van elcsúszva nálam, szerintem nem csinál feleslegesen még egy lapkát az NV. A backend a Pascal óta már függetlenebb, rakhatnak be többet is, így nem hinném, hogy 3584 ALU mellé csak 64 ROP-ot dobnak be, hisz az elvileg limites lenne. Persze a memória sebessége kompenzál, mert GDDR6 lesz.
-
Ja, de akkor hívjuk következetesen ALU:ROP (blokk) aránynak.
Ez valóban érdekes:
Fermi: ~24:1 (a shader dupla órajelen jár)
Kepler: 48:1 (titánnál 60:1)
Maxwell: 32:1
Pascal: 40:1
Volta: 40:1 (?) => Titán V vágott, ezért ~53:1 (itt a ~75%)Szerintem logikus a tippem. Ugye lapkaszinten marad az ALU:ROP, csak a megnyírbált memóriabusz miatt veszti a negyedét, így elszáll az arány. Minden bizonnyal eléggé korai a lapka, így a kihozatal nem elég jó, így megvágják a ROP-ot, de úgyis compute a fő irány (lásd FP64 és Tensor), úgyhogy a célcsoport gyakorlatilag nem veszt ezzel semmit.
Persze vérpistik attól még vehetik, de a játékbeli teljesítmény kérdéses. Ebből a lapkából a kiegyensúlyozott gamer verzió a teljes lapka lenne 128 ROP-pal, mint egy újabb Titán, mondjuk XV. Láttunk már erre példát.
A kisebb GDDR-es verziók szerintem így fognak kinézni konfig terén (ALU:TEX:ROP):
GV102: 3840:240:96 (kvázi Titan XP, de 2080 néven)
GV104: 2560:160:64 (kvázi 1080, de 2070/2060 néven) -
Az a +75% ALU / TEX gondolom +25% akart lenni.
Ugye GV100-ból le van tiltva a memóriabusz negyede, s ez viszi magávól a ROP-okat is. Ami azt jelenti, hogy 128 ROP lenne benne, s így már teljesen kiegyensúlyozott. Ez alapján pedig elképzelhető, hogy a Titan V egy korai verzió (erre rengeteg ok van hogy hozzák), később meg jön egy Titan XV, ahol már a teljes memóriabuszt engedélyezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A GV100-as lapkára építő újdonság beveti a Tensor magokat a gépi tanulás piacának leigázása céljából.
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- Napelem
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest