- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whaazzup
senior tag
Minden kedves fórumozó tagnak Boldog Újévet Kívánok.!
-
normen82
tag
Na ebből összedobnék egy "gazdaságos" bányászgépet!
-
Weareus
addikt
válasz
Whaazzup #177 üzenetére
Igazán nincs mit.
Mondjuk ez a hátba hűtés viszont engem érdekelne, nem tudom, mi az. Van a vga.-n blackpate és raksz fölé ventiket?
Gondolom, blackplate nélkül is működik a dolog.
Az én videókártyámon van és azt vettem észre, hiába víz, azért a blackplate melegszik. Bár az túlzás, hogy meleg, hiszen full terhelésen a gpu nem megy el 50 fokig, de azért a blackplate-n érezhető, hogy langyos.
(Előző vizes vga-cf-emen nem volt blackplate és ott hidegebb volt maga a nyák hátlapja...) -
Weareus
addikt
válasz
Whaazzup #175 üzenetére
Hali, kellemes ünepeket Neked is!
Príma jó egy vízhűtés. de csak a garancia után tudod felrakni, ami meg 3-év. és ?
Ez általánosan így nem igaz.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy "fokozatok" vannak.
Sok esetben - természetesen - bukod a garit, ha leveszel egy hűtést egy vga-ról, hiszen matricázva is van, pl.Több gyártó nem matricázza, így lehet a garivesztés terhe nélkül észrevétlenűl mókolni vele. Sokan csináljuk így. (Ha részletesebben érdekel a dolog, ajánlom figyelmedbe a vízhűtéses totyikot itt a ph-n).
Harmadik változat:
nem egy olyan gyártó van, aki kifejezetten kijelenti, hogy nála a vga hűtésénének levétele nem jár garanciavesztéssel.(Pl. EVGA, Galax Ka2 HOF, etc).
-
Whaazzup
senior tag
Szia-Persze említhettem volna a vízhűtést, de csak sima levegősben gondolkodtam, ebben igazat adok neked.Príma jó egy vízhűtés. de csak a garancia után tudod felrakni, ami meg 3-év. és ? addig,csak marad a hátba hűtés, ami igazán jó megoldás.Ha érdekel teszek fel képet róla.Egy biztos a jó hűtés évekkel növeli a VGA életét.
Minden kedves tisztelt fórum társamnak Boldog Karácsonyt Kívánok. ÜDV.Sanyi.
-
Weareus
addikt
válasz
Whaazzup #172 üzenetére
Köszönöm, már megvan az új kártya, és erről egy darabig nem váltanék, 1 évig biztosan elleszek vele.
A melegedéssel kapcsolatban teljesen igazad van, bár mondjuk ez engem abból a szempontból nem érint, hogy full vízhűtésben utazom, ahol viszont érinthet, az a hardverapró, mert szoktam ott venni ezt-azt.
Szerencsére a most beújított vga is olyan eladótól volt, aki full cover vizes blokkal hűtötte, így rá is cuppantam rögtön, mert a zajt nem állom. (Ezért volt a régi cf-emen is full épített víz.)
Na meg az élettartam szempontjából sem hátrányos dolog. -
Whaazzup
senior tag
Szia.Én is voltam ATI- párti, nem annyira erősek az NVidia csak jobban vannak optimalizálva a játékokra mint az ATI-.most egy GTX980- hajtok ami kiváló, de a 1070, 1080-se túlzottan erős, teszteltem őket. Csak azt tudom mondani, hogy abban igazad volt a HD7950-és a 7970-jó erős VGA-volt, volt szerencsém hozzá, de annak is az volt a baja mint a mostani GTX-sorozatnak a Játék állati 80 C" feletti hőmérséklet ami aztán szépen tágítja a BGA-golyózást, ezért vissza térve az HD Ati-ra mára szinte minden régi HD7950-70-s csak hibásan kapható.Ami szerintem most megéri árban , és teljesítményben az a AMD Radeon RX580-s, ezt biztosan ajánlhatom a GTX-ek helyet sokkal olcsóbb , és jobb.ÜDV.
-
gV
őstag
The NVIDIA Titan V Preview - Titanomachy: War of the Titans korábbi Titanokkal összehasonlítva
-
Weareus
addikt
"...akkor ott verseny szempontból csúf helyzet lesz..."
Agreed.
Utoljára a HD 7970-nel került nyeregbe az Ati az Nvidiával szemben, az fantasztikusan jó kártya volt, anno építettem is cf-et belőle.
Most viszont a zöldek hihetetlen mértékben elhúztak, ez nekünk, vásárlóknak, semmiképp sem fog kedvezni.
Összekaphatnák magukat a pirosaknál, de emberesen... -
Engem a vásárlói oldala egyáltalán nem érdekel a Titan V-nek
Csak azért bogarászom, mert arra vagyok kíváncsi, hogy a Volta architektúra terén miben lépett előre. A tranzisztor-növekedés önmagában sokat nem jelent, mert a duplapontosságú feldolgozók meg a tenzor magok a jó ég tudja, mennyit elvisznek. A számítási kapacitás növekedése tetemes, de azonos órajel mellett is csak 42%, ami az 50%-os sebességnövekedést sehogy sem magyarázza. Úgyhogy valószínűleg van néhány érdekes trükk a motorháztető alatt
(#160) morgyi: minden bizonnyal így lesz. Az órajelet elsősorban a TDP-keret fogja meg, a reddites tesztekben 1900MHz felett ment a GPU.
-
Weareus
addikt
12 milliárd helyett 21.1 milliárd tranzisztor a csíkszélváltással együtt elég komoly váltás, persze.
Bár kihangsúlyozzák, hogy a 1080Ti-val ellentétben ez a kártya kifejezetten nem játékosoknak készült:
"I bought this thing for work, and sometimes I play games.", azért 50%-os teljesítménynövekedés (ha feltételezzük, hogy driver-szinten nyilván lesz itt még plusz hozzáadva a karihoz) vs 4x-es árnövekedés (a 1080Ti-hez) nem teszi jó ár-érték arányúvá a kártyát, de hát ez a kategória sosem erről szólt, meg a felhasználók zöme munkaállomásban fogja használni, hiszen inkább oda való. -
Itt van egy normális gaming teszt a Titan V-ről. Nagyon ingadozó a teljesítménye, 10% és 50% között ver az 1080Ti-re, ami magyarázható a driverekkel is, meg azzal is, hogy van benne valamilyen szűk keresztmetszet, ami pl. a DOOM-nak vagy a Sniper 4-nek kevésbé fáj.
Viszont az 50%-os esetek arra utalnak, hogy architektúra terén is történtek komolyabb javítások, mert nyers kapacitásokban sehol nem rendelkezik ekkora előnnyel. Érdekes. -
Whaazzup
senior tag
Szia.Nem keverek semmi, ha van időm küldök infót amiről írtam, és ismerem a Quadro-kat minden nap tucatjával van nálam.A Teslát is ismerem brutális kártya, minden Quadro kiváló a játékokra, egy szinten van a hasonló GPU-sak a Gamer asztali VGÁ-kal ezt állíthatom neked.És igen van külön Titán szerverbe gyártva, ami igen erős de csak a játékokban a GTX 970 szintjét hozza csak.ÜDV.
-
Szergei
tag
#144:
Pláne nem egy szintetikus teszt.Amit fentebb írtam, Deus Ex, min. fps-ben 25%-ot hoz egy ref. 1080 Ti-hez képest egy széttuningolt TITAN V, előbbi alapból boostol 1800 MHz-re, venti. profil állítás nélkül.
A Rise of the Tomb Raider, meg Ashes of the Singularity alapján is arra lehet következtetni, hogy jelenleg 25-30% körül lehet az előnye játékokban egy 1080 Ti-hez képest.Compute tesztekben nem egy helyen fagy rendesen, #147: nem tudom, mi az a "luxmark 49k"
Betterhash (causes display corruption?)
Vertcoin (probably didn't set up right)
Folding@home (crashes when starting benchmark)
Blender (fails with cuda kernel incompatibility)
Luxmark (crashes on startup)
Octane Render Benchmark ("No supported GPU found")
Zec.miner (Chrome claims it's 'dangerous'?)
Compubench CL (Crashes at test startup)A fagyások magyarázhatóak a driverrel, de szvsz. a GV104-es 2080-nak kéne ezen a teljesítményszinten lennie, amit játékokban mutat a TITAN V, - egyelőre messze nem tűnik akkora előrelépésnek a Volta, mint a korábbi generációváltások, a szintetikus bullshitekre én nem alapoznék.
-
arn
félisten
De ez most 1180 vagy 2080 lesz? Az elso logikus, de sok helyen az utobbit latom.
Foleg, hogy ez vagy a 14-15. generacio geforceban.
-
arn
félisten
Dupla
-
westlake
félisten
-
Ez is jó kérdés. Power limit?
Őszintén szólva, engem maga a Titan V nem nagyon érdekel, sokkal inkább az, amit le lehet szűrni belőle arról, hogy mire lehet számítani a játékos kártyáktól. Ehhez jó bármilyen teszt, ahol monitorozva van az órajel - ha tudom, hogy az adott boost clock stabil, akkor majdnem mindegy, hogy mennyi, abból már lehet kalkulálni. -
pengwin
addikt
válasz
Whaazzup #121 üzenetére
Szerintem kevered a Titan-t a Teslával. Vagy a Quadróval.
A Titan régebben a félprofesszionális kártyákat jelentette minden generációban, aztán túlárazott gémer presztizskártya lett belőle, most meg úgy néz ki visszakerült a félprofi vonalra.
(#139) ribizly
Te elolvastad a cikket?
Mert az alapján ennek nem sok köze lesz a gémer piacra szánt kártyákhoz.
Oda nem kell majd duplapontosság, meg tensor magok... ezek simán kukázhatóak lesznek a teljesítmény/W mutató javítása érdekében.
Meg NVLink se kell majd a konzumer kártyákra... szóval úgy néz ki, hogy ezzel a generációval jobban el fognak különülni a fogyasztói és a (fél)professzionális dGPU-k piacai és képességei.Vagyis ez a kártya borítja a korábbi "burzsuj gélymer vesz Titánt, az értelmes/türelmes meg ##80 Ti-t"-modellt.
-
ribizly
veterán
És akkor most jól értem, hogy kb. ezt fogja hozni az eddigi tapasztalatok alapján a "GTX2080Ti"?
Akkor már csak az lesz itt a kérdés, hogy mennyire szállnak el az árazással...
Ha nem nagyon, akkor itt tényleg gondok lesznek. Egyrészt mi gondban leszünk, mert lesz egy olyan kártya a piacon, ami megeszi reggelire a mostani top kártyákat és indulahat a 4K madness.
Másrészt az AMD is gondban lesz, mert hiába probálkoztak itt az új technológiákkal az nVidia itt akkora rést üt rajtuk, amit nem is tudom, hogyan lehetne befoltozni. -
rootkiller
őstag
13.8 terraflops?
-
Bandi995
aktív tag
De várom már, hogy a 980-at egy 1160-ra lecserélhessem
Ez is tetszik, de nem hinném, hogy sokan veszik majd gamerkedni
-
Szergei
tag
1080 Ti min. 29.0 / avg. 36.4
TITAN V min. 36.5 / avg.62.750.2És csak elírtam, a 62.7 a max. fps volt, amit mért a reddites ember, úgyhogy a 38% előny átlag fps-ben az stimmel, 50.2 vs. 36.4-gyel számoltam amúgy is, remélem több hiba nincs már
-
Szergei
tag
A kiszivárgott adatok alapján csináltam egy rövid összehasonlítást
(nincs már 1080 Ti-m, ezek régi mérések, más OS, stb, de a semminél remélem többet mond.)Deus Ex Mankind Divided DX11 Ultra
1440p:
1080 Ti min. 52.6 / avg. 66.8 (1080 Ti FE, ~1800 MHz avg. boost /12.9 TFLOPS FP32/, Core i7-5960X @ 3.3 GHz, DDR4 2133 MHz, Win7, GeForce 378.78)TITAN V min. 66.0 / avg. 88.0 (~1912 MHz /19.6 TFLOPS FP32/, Core i7-8700K @ 4.35 GHz(?), DDR4 3000 MHz, Win10, GeForce 388.59 )
+ ~25% min. / + ~32% avg. vs. 1080 Ti
4K (DSR):
1080 Ti min. 29.0 / avg. 36.4
TITAN V min. 36.5 / avg. 62.7+ ~26% min. / + ~38% avg. vs. 1080 Ti
SPECViewperf 12.1 (TITAN V vs. 1080 Ti FE)
3ds max: 180.12 vs. 174.92 +3%
maya: 198.04 vs. 161.83 +22.4%3000 USD-ért vágott GPU és 12 GB VRAM nem korrekt, ha már TITAN-ról van szó, és ez még SLI-t sem támogat**.
Ok. a vágott GPU belefér (a backend, és a memóriabusz nem, csak a shaderek száma).
Pro/3d-alkalmazásokban a TITAN Xp-vel kellene összevetni, mert az 1080 Ti-vel egy rakás programon mesterséges limit van, de szerintem amiatt sem érdemes ennyivel többet kifizetni (azaz TITAN X(p)-ről TITAN V-re váltani.), a sima 3ds max, és Maya eredmények meg nem túl meggyőzőek, persze a specviewperf kb. annyit ér, mint a 3dmark, elképzelhető, hogy nagy poligonszámú modelleknél érezhető valamennyi gyorsulás,de ott meg a VRAM lehet a szűk keresztmetszet. A GPU render is kérdéses még, ott mennyivel jobb a Pascalnál, azok általában FP32-t használnak a GPU-ból, ha nem tévedek, a ROP egyáltalán nem számít, mem. sávszél, és mennyiség, ami mindig kell - Vray, Redshift és társaik.)
Ezt a Tensor magok és az FP64 fogja eladni**, tehát nem vonom kétségbe a létjogosultságát, viszont a 12 GB oda se biztos, hogy elég lesz, erre tényleg tehettek volna 24-et.**Szinte biztos, hogy Vér István is bevásárol, hiszen így is a legerősebb VGA, még ha nem is ver rá annyit a korábbi generációra, amennyi egy ilyen váltásnál megszokott általában. DX12-ben lesz majd érdekes, ha megjelennek azok a játékok, amelyek valóban kihasználják.
A Vega-t hülyére veri (most még), ezt nem vitatom.
Vega 64 vs. 2080 Ti viszonylatban elképzelhető, hogy annyival lesz jobb egy 2080 Ti, mint most az 1080 Ti DX11-ben, utóbbit pedig maga mögé utasítja a Vega 64*** a "komolyabb" DX12-esfosportokbanjátékokban, ahol az FP16-ra, és a Vega jelenleg nem aktív képességeire is építenek, én így tippelem legalábbis.
(***az AMD-nek muszáj lenne kiadnia egy Vega 20 alapú gamer GPU-t attól még, ha a Navi is annyit csúszna, mint a Vega)Remélem, nincs benne sok elírás, kevés az 5 perc szerk. idő nekem ekkora szövegre. -
Benéztem, összekevertem a Titant XP-t az 1080 Ti-vel.
Titan V FP32:
base: 12.3 tflops, boost: 14.9 tslops
1080 Ti FP32:
base: 10.6 tflops, boost: 11.3 tflops
Ha az alapot hasonlítod össze, akkor kb 16% a különbség, a boostot, akkor 32%. Akkor 24% lehet a valódi különbség?
Boost terén jó lenne valami felvilágosítás, mert relatív nagy az órajelkülönbség.
-
-
FP32-ben pont 15%-kal erősebb az 1080 Ti-nél. S ennyivel is pont gyorsabb kb, szóval jól megy, ahhoz képest amit tudnia kell. Persze lehetne gyorsabb, pl verhetne 30%-ot az 1080 Ti-re, ez meg szimplán azért nem sikerül mert relatív alacsony az órajele a GPU-nak. Az 1200-1455 helyett 1400-1655 kéne, s ez valószínűleg simán lehet majd a sallangmentes verzióban (GV102).
-
A GP100-ból Titan tényleg nem jött, de Quadro igen. És ugye ez a Titan most nem az a Titan, szóval a franc tudja, mit kavarnak. Gondolom, így jött ki a jensen_profit.xlsx-ben a legnagyobb szám
Jól megy? Nem tudom... A Superposition eredmény mellbevágó, viszont az összes többi egyáltalán nem az. Ha tényleg 15-20%-kal lesz gyorsabb az 1080Ti-nél, az nekem nem a "jól megy" kategória. Tests wanted.
-
Igen a GV102 abban lenne jó, hogy olcsóbb, mint a GV100, mivel nincs benne sallang. Majd kiderül, hogy megéri-e. A GP100 nem jött VGA-ba, míg a GV100 igen, ez a kiinduló alap.
A Titan V-ben állítólag 96 ROP van, s jól megy. Szóval úgy néz ki, hogy elég neki. Ha kell a sok ROP, akkor elég a GDDR5 is. Ha nem kell sok ROP, akkor viszont kell a GDDR6 vagy HBM.
-
Vannak akiknek jól megy:
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #116 üzenetére
A Knights Crest ég és föld kategória. Lényegesen jobb a gépi tanulásra bárminél, ami eddig megszületett. Az ellen a Volta is teljesen reménytelen. Viszont a Knights Crest sokkal drágább lesz, tehát a Titan V-t nem igazán veszélyezteti.
-
Petykemano
veterán
Hát ha van igazság abban, amit Abu mondott (jól ment a vega FE), vagy abban, amit mások mondtak, hogy az intel is pályázik a Machine learning piacra, akkor biztos nem szórakozásból dobták le a kártyát. Én csak azt mondom, hogy annyi játékterük biztos van, hogy az AMD-vel szórakozzanak.
És én úgy vettem észre, hogy működött. Mindenhol az nvidiáról beszélnek, mindenhol a 1080ti-re pakolt 30+%-ról és kétgenerációs előnyről van szó. Még az adoredtv is azt mondja: gpu wars is over, nvidia won. period.
Én nem tudom, hogy ez tényleg így van-e, mármint hogy az AMD tényleg végleg vesztett volna, tehát ez vagy igaz, vagy nem, de a marketing célja ennek a percepciónak a kialakítása.
A két generáció gamingre igaz lehet. De a Vega compute feladatokban a professzionális piacon nem mutat rosszul. a Pascal Titan Xp-vel szemben semmiképpen és a GV100 is "csak" double és a tensor tekintetben múlja felül (abban durván)
Szerintem az AMD nem fog tensor core-t rakni a gpu-ba, úgyhogy ez az előnye az nvidiának mindenképpen marad. De ettől teltekintve a vega professzionális piacon a számokat tekintve látszólag versenyképes. Ha a Vega20-szal hoznak 4096 bit széles memóriát és 1/2 DPFP támogatást, akkor ez a versenyképesség meg is marad.A gaming teljesen más tészta. Ott a DP nem szokott számítani, és én úgy tudom - egyelőre - a tensor se. Tehát ez egy gaming kártyából mindenképpen kuka. Látszik, hogy az nvidia architektúra milyen jól skálázódik shaderek számával is - merthogy itt most nem az órajel nőtt az egekbe. Egy majdani gaming kártya persze majd váhatóan az is. (minimum eléri a pascal szintjét)
Szóval itt a 2 generációs lemaradás igaz lehet. És látszólag mégis elad mindent az AMD. Hogy most ez amiatt lehet, mert tényleg elad mindent, ami a csövön kifér, vagy olyan mértékben tisztában vannak saját helyzetükkel, most már meg se próbálják, ezt nem tudom.
-
[CS]Blade2
addikt
Ezért szoktam figyelmeztetni az embereket, hogy az AMD, Intel, Nvidia és társai nem szeretet szolgálat, nem fogja egyik sem leverni az árakat. Ezért hülyeség az a feltételezés, hogy, ha az egyik behoz egy gyorsabbat, akkor a másiknak le kell áraznia a sajátját. A nagy l**t, behozza x%-al magasabb árral, a másik meg úgy van vele, hogy köszi, így a miénk is elfogy idővel, és mindenki happy a vevőn kívül.
Az volt a kivételes dolog, amikor behozta a 2x gyorsabbat azonos áron, hogy az övét vegyék.
A memória gyártók is megoldották, a fa.. fog 2 milliárd db-ot legyártani, legyártunk 1/3 annyit és adjuk 3x annyiért darabját, aztán csókolom.
A piacvezetők meg havonta tartanak egymással megbeszéléseket, ahogy a fenti cégek is a gyártókkal oda-vissza.
-
NandorHUN
addikt
"a Titan V nem támogatja az SLI-t"
Nvidia fél attól, hogy következő 10 évben SLi-s Titan V tulaj nem vesz tőlük semmit?
-
do3om
addikt
válasz
Petykemano #116 üzenetére
Szóval azt mondod hogy az NV csak úgy odadob egy karit, semmi hónapokig tartó késés, sőt azonnal jött egy driver amiben már benne is van, mindezt csak azért hogy a figyelem rajta legyen. Az AMD meg vért izzadva sem lenne képes egy ilyet előhúzni sőt talán már ezzel a karival a jővőben megjelenő generációt is felmossa Szerintem két generációra is van tőle ha a gamet nézzük és akkor még nem finomítottak rajta hogy arra legyen belőve mint a Ti.
Sőt ez még vágott kari, selejtet ad az NV ahogy az AMD szakemberei szavaival éljek, szar selejt amire jön az AMD válasz akár már 2020-ban.
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok.Kérdezném mi a véleményetek a Ebay-árult sok lebutított brutális gyenge Nvidia Titánokról. és 10XX-szériáról.
Hol gyártják ezt a sok szarta Kínaiak!!!ÜDV.
-
Igen, TPC-k vagy ALU-k, jelenleg mindegy, mert a Maxwell óta 128 ALU / TPC van.
Van a GP100-ban is ROP, csak az elején ment a ködösítés róla. A GV102-nek pedig az az értelme, hogy sokkal kisebb chipet tudnak csinálni (a nagy rakás különböző compute funkcionalitás mehet a kukába), HBM2 helyett gDDR6-tal - jelentősen olcsóbban.
Igen, pont az a nagy kérdés, hogy mekkora a rugalmasság ROP fronton - a 3584 ALU mellé a 256-bites busz jó lehet, viszont sem a 64 ROP nem ideális, sem a 128. -
gV
őstag
csak nekem nem jön ki a matek a TFLOPS-al
az nV a boost frekist szokta megadni, de ha az 1455MHz akkor nekem nem 13.8 hanem 14.892 TFLOPS jön ki. mondjuk magában a lapkában is 84 SMV van nem 80 a blockdiagram szerint [link]
-
Ja hogy a TPC számára gondolsz? Amiből Maxwell, Pascal és Volta esetén 4, 5 illetve 7 van egy GPC-ben? Remélem most már értem miről beszélsz.
A számaim tényleg nem jók, ha marad a konzumer chipeknél is a 7 TPC-s dizájn. De szerintem a GV100 veszi át a GP102 szerepét, mivel ugye a GP100-ban nem volt se ROP se semmi, ezért van elcsúszva nálam, szerintem nem csinál feleslegesen még egy lapkát az NV. A backend a Pascal óta már függetlenebb, rakhatnak be többet is, így nem hinném, hogy 3584 ALU mellé csak 64 ROP-ot dobnak be, hisz az elvileg limites lenne. Persze a memória sebessége kompenzál, mert GDDR6 lesz.
-
Még mindig nem ugyanarról beszélünk, de már majdnem
Én a 75% alatt azt értettem, hogy annyival nőtt az ALU-k száma a GV és a GM között.
A 48:1 -> 32:1 -> 40:1 arányok rendben vannak, viszont a Voltánál (Ampere-nél, tök mindegy) nem értek egyet a konzumer piacra felvázolt chipekkel. Szerintem ugyanazt a vonalat fogják továbbvinni, amit a Maxwellel elkezdtek:
GV102 - 6 GPC - 5376 ALU, 6 MC / ROP partíció
GV104 - 4 GPC - 3584 ALU, 4 MC / ROP partícióPersze az ALU-kból majd lehet letiltogatni szokás szerint. Itt az ALU : ROP arány 56:1, ha megtartják a jelen ROP-partíciókat, tehát még a Keplernél is rosszabb. Ha dupláznak, akkor a Maxwell alá mennek, +50% esetén pedig beesnek a Maxwell és a Pascal közé.
-
arn
félisten
válasz
westlake #101 üzenetére
Az a gond, hogy az alatta levo kategoriat is ehhez arazzak lassan, volt a titan 1000, aztan a gtxek is ekorul jarnak mar. Ugyhogy nagyon is szamit. De ugyanezt jatszak a tobbi alkatresznel is. Korabban a regi vinyok olcsobbak lettek, most ugyanannyi, az ujakat meg felszorozzak aranyosan.
-
westlake
félisten
A TITAN V ára egyáltalán nem releváns. Se az NVIDIA-nak, se a vásárlóknak. Legalábbis jelenleg. Ez nem egy tömegtermék. Nem az a célja, hogy olcsó legyen. Nem csak én állok értetlenül azelőtt, hogy miért is adta ki az NV most ezt a kártyát. Semmi oka nem volt rá. Viszton jelenleg az ára ugyanúgy lehetne 5000$ is, mint ahogy 2000, vagy éppen 1200$ is. Szerintem pontosan tudja mindenki, hogy miért nem olcsóbb, mint 3000$. Egyrészt akinek kell, az megveszi ennyiért is, másrészt pedig az NV nem akar konkurenciát az előző generáció drága modelljeinek. Nincs ebben semmi bonyolult.
-
arn
félisten
de hova emelkednek meg az arak? lassan egy 500e-1m forintos gep budgetkategoriaba esik. draga a mem, a vinyo, az ssd, proci, kartya... 25 eve fejlesztem a gepem, a negy eve vett vinyot hasonlo arban vettem, mint most kerulne. amire cserelem, az meg 2.5xese, amiert valaha is vinyot vettem, pedig mindig hasonlo kategorias vinyokba ruhaztam..
-
Ja, de akkor hívjuk következetesen ALU:ROP (blokk) aránynak.
Ez valóban érdekes:
Fermi: ~24:1 (a shader dupla órajelen jár)
Kepler: 48:1 (titánnál 60:1)
Maxwell: 32:1
Pascal: 40:1
Volta: 40:1 (?) => Titán V vágott, ezért ~53:1 (itt a ~75%)Szerintem logikus a tippem. Ugye lapkaszinten marad az ALU:ROP, csak a megnyírbált memóriabusz miatt veszti a negyedét, így elszáll az arány. Minden bizonnyal eléggé korai a lapka, így a kihozatal nem elég jó, így megvágják a ROP-ot, de úgyis compute a fő irány (lásd FP64 és Tensor), úgyhogy a célcsoport gyakorlatilag nem veszt ezzel semmit.
Persze vérpistik attól még vehetik, de a játékbeli teljesítmény kérdéses. Ebből a lapkából a kiegyensúlyozott gamer verzió a teljes lapka lenne 128 ROP-pal, mint egy újabb Titán, mondjuk XV. Láttunk már erre példát.
A kisebb GDDR-es verziók szerintem így fognak kinézni konfig terén (ALU:TEX:ROP):
GV102: 3840:240:96 (kvázi Titan XP, de 2080 néven)
GV104: 2560:160:64 (kvázi 1080, de 2070/2060 néven) -
KAMELOT
titán
Igaz is! Feleslegesen róla elmélkedni. +2200 euroért kapsz 30-50% teljesítményt. Úgyis majd a 2xxx gen lesz a mérvadó. Sajnos már a PC piac egyre feljebb emeli az árakat.
Ramok, procik, VGA-k ára évről évre lúszik felfele. Talán én az 1080Ti-vel be is fejeztem a gépépítést. -
core i7
addikt
válasz
FragMaster #51 üzenetére
Már nem! Áttették NVIDIA TITAN Series be
-
oettinger01
őstag
Várható volt, hogy Nvidia nem engedi oda a trónt a konkurenciának, természetesen ez is, mint az összes többi csúcs kártya csak erőfitogtatásra jó, de a marketing szempontjából meg ez kell.
-
Asszem kicsit félrement a dolog, lehet, nem fogalmaztam elég pontosan. ALU / TEX alatt ALU és TEX-et értettem, tegyük félre a textúrázókat, a lényeg, hogy a Voltában 75%-kal több ALU van, mint a Maxwellben, és ha marad a 16 ROP / memóriapartíció, akkor kevés lesz a backend. Mivel a Maxwell ROP-ban kicsit túlsúlyos, nem kell feltétlen 75%-kal felmenni, elég lehet az 50% is - ha meg tudják oldani.
-
-
Az a +75% ALU / TEX gondolom +25% akart lenni.
Ugye GV100-ból le van tiltva a memóriabusz negyede, s ez viszi magávól a ROP-okat is. Ami azt jelenti, hogy 128 ROP lenne benne, s így már teljesen kiegyensúlyozott. Ez alapján pedig elképzelhető, hogy a Titan V egy korai verzió (erre rengeteg ok van hogy hozzák), később meg jön egy Titan XV, ahol már a teljes memóriabuszt engedélyezik.
-
Igen, a 128 (104) / 192 (100, 102) brutál sok, ugyanakkor anno a Maxwellnél is sok volt a 64 / 96, aztán mégis nagyon kellett. A Voltában 75%-kal lesz magasabb az ALU / TEX, mint a Maxwellben, amihez várhatóan sok a 100%-kal több ROP, és szerintem nagyon kevés az ugyanannyi. Viszont, ha esetleg meg tudják oldani, hogy a Keplerhez képest ne 4x, hanem 3x több ROP legyen, akkor az 96 / 144, és egész szépen kiegyensúlyozott kártyákat eredményezne. Hmmm...
(#80) KAMELOT: Dehogy. Ezt írtad: "Új architektúrás órajeleet felesleges összevetni a régivel". Ez így ebben a formában egyáltalán nem igaz, még egészen komoly uarch változás esetén sem (ami utoljára a Tesla-Fermi váltásnál volt).
-
Agyalni attól még lehet, nem? Szerintem kb 15% körüli pluszt fog tudni a Titan V az XP-hez képest, de ez nem igazán játékra van. A 2080Ti (?) lesz a játékos kártya, ami simán gyorsabb lehet a titánnál, mert nem lesz benne FP64, Tensor, stb., melyek csak visszafogják az órajeleket. Marketing szempontból is logikus a dolog: most megveszik a Titánokat horror áron, aztán kijön a 2080Ti, ami még gyorsabb, ráadásul olcsóbban.
-
Mit tudhat ez a kártya játékban? Összevetve az 1080Ti-vel (ref - 1640MHz-es boost órajellel számoltam), kb. így áll:
- 13%-kal gyengébb setup és geometria
- 27%-kal erősebb ALU és TEX
- 35%-kal több memória-sávszélesség
- ... és vajon mennyi ROP? Ha ugyanaz van, mint a Pascalnál, akkor 96 ROP lesz, ami az 1080Ti-nél 13%-kal gyengébb. Viszont időszerű lenne növelni a ROP-ok számát, mert a 96-tal már majdnem ott fog tartani ALU : ROP arányban, mint a Kepler (sőt, a GV104 még rosszabbul is fog állni a 64-gyel, mint a GK104). Viszont a 192 ROP meg nagyon durván hangzik...
- Van még a kérdés, hogy a Volta architektúrás újításaiban van-e valami, ami a gaminget meglódítjaA 96 ROP-os feltételezéssel élve, ez a kártya a referencia 1080Ti-nél 15-25%-kal lehet gyorsabb + a gaming releváns arch újítások (túl sokról nem tudni). A custom 1080Ti-k ebből lefaragnak 5-10%-ot.
szerk. most láttam a Unigine-es "pletyka" teszteket, ahol az 1080Ti-nél 50+%-kal gyorsabb a V. Ezek szerint akkor van valami vagy a ROP-ok körül, vagy az architektúrában. Vagy az órajelekben
-
KAMELOT
titán
Durva lett! NV megint alakított! Teljesítmény az durva! Ár az meg a fellegekben. Na ilyenem már nem lesz! Elég a 1080Ti nekem!
-
icp1970
senior tag
Ez igen.tetszik nagyon.
-
haxiboy
veterán
Jó jó de mennyit hashel?
-
Lacok
őstag
válasz
laci.csabi #27 üzenetére
Nem, az már Titán W.
-
Raymond
titán
válasz
electrodoki #63 üzenetére
Egy normalis project manager talan 3 napi dija. Ahova kell ott kibirjak...
-
tibaimp
nagyúr
válasz
DonaldJames #59 üzenetére
Én is remélem amúgy
-
electrodoki
aktív tag
Gyerekek... 3000 dodó. ezt átgondoltátok egyáltalán?
Mert ez még viccnek is rossz!
-
Akkor ennek a gamer változata lesz az "ampere"?
Tavasszal, 2000$-ért?😁 -
Nyilván nem dobálják ezeket a kártyákat csak úgy, de egy tesztet szívesen látnék akár a ph műhelyéből.
-
gézu
őstag
Hülye szójáték, de: Titan V(cards) - AI - Titan V(rockets). Hawking már szólt, hogy oda kéne lassan figyelni.
-
fanti
addikt
Mindenesetre a promós filmje igen kedvcsináló volt, az ára már nem annyira, de ugye a csúcsot meg kell fizetni.
-
westlake
félisten
válasz
FragMaster #51 üzenetére
Gondolom nem akartak spoiler-ezni. Majd ha bejelentik a következő line-t, akkor átrakják.
-
Na végre. Titan teljes értékű FP64-gyel és FP16-tal, HBM-mel, meg még Tensor is van. Órajel kicsit alacsony, de ennyi mindennel ez is szép. A "herélt" GeForce-okra kíváncsi leszek, gondolom ott csak az FP32 / FP16 marad, aztán az órajelek mehetnek az egekbe.
-
smkb
őstag
Hát, csak így bemutatja az NV? Semmi teaser, trailer, heteken át tartó felhajtás, vakon végzett bemutatók, vízenjárás és aranyeső ígéretek a vásárlóknak? A termék képességeire bízzák, hogy reklámozza önmagát? Mik vannak...
-
Yutani
nagyúr
"Tehát" jön majd egy fullos verzió is 4096 bit-tel, "24GB VRAM-mal" és 6 MB-os L2-vel.
Mivel egy HBM stack hiányzik, ezért valszeg lesz egy 16GB-os verzió 4096 bittel, vagy ha mernek rátenni 8GB-os HBM-et, akkor 32GB memóriával is jöhet egy csúcs változat. Mondjuk az már durva túlzás lenne, bár valaki biztos megfizetné.
-
lenox
veterán
válasz
#06658560 #31 üzenetére
Itt valami zavar van az eroben, NVLINK arra is jo, hogy adatot kuldj egyik gpurol a masikra, ehhez nem kell power proci, csak ossze kell kotni pl. ket kartyat. Viszont eddig meg csak tcc modban ment, ami csak Quadron/Teslan elerheto, tehat ezen nem. Persze ez szoftveres korlat, ha akarjak kiszedik. Kerdes, hogy mi lenne a celja.
-
tibaimp
nagyúr
A Volta-ból lesz PC-s asztali változat?
-
Puma K
nagyúr
"A ROP blokkok számát az NVIDIA titkolja, de annyi biztos, hogy nem aktív mindegyik, mivel a 4096 bites memóriabuszból 1024 bit le van tiltva. Emiatt 3072 bites memóriabusszal rendelkezik a Titan V, amihez 12 GB-nyi HBM2 memória kapcsolódik, méghozzá 1,7 GHz-es effektív órajelen. Maga a fedélzeti tár hagyományos VRAM-ként viselkedik, mivel a PC-ben nem használható az NVLINK-es Tesla V100-nak az a speciális képessége, ami ezt hardveresen, gyakorlatilag eszközszinten vezérelné. A letiltott memóriacsatornákkal egyébként némi L2 gyorsítótár is ugrik, így a lapkában található 6 MB helyett 4,5 MB-tal kell beérni."
"Tehát" jön majd egy fullos verzió is 4096 bit-tel, "24GB VRAM-mal" és 6 MB-os L2-vel.
-
Teebor9
tag
Viccesnek tartom, hogy az nVidia nem tud kisajtolni a végtelen kártyájával 1080p-nél nagyobb felbontású videókat.
-
törölt tag
Pezsgő színben, ingyen házhoz szállítással?!
Anyjuk átfestjük a házat!
-
Raymond
titán
válasz
laci.csabi #27 üzenetére
Titan VV, vagy ha a kereskedelmi csatornakrol van szo akkor VV Titan
-
do3om
addikt
-
westlake
félisten
válasz
fornettisuti #9 üzenetére
Már hogy érte volna utól?
#27: Nem, ha valaki SLI-t használ, az a Való Világ.
-
GodGamer5
addikt
Bírom, hogy ennyi infó alapján sokan már temetik is a Vegát, pedig szó sincs még róla, hogy a játékosoknak szánt Volta széria mit fog tudni. Ja és kéne már egy engine is, ami kihasználja/támogatja az új feature-öket...
-
laci.csabi
tag
Troll on:
Amúgy ha ebből valaki kettőt összeköt akkor az már Titan X -
pomorski
őstag
Tyű, szép!
-
[CS]Blade2
addikt
Gyorsabbnak kellene lennie, mint a 2080ti, nem, hogy a 1080ti. Na mind1, majd később kiderül. Kivétel lenne, ha a Titan lassabb lenne, mint a 80ti.
Van mondjuk 30 millió eurós vagyonod, egy tucat céged, akkor szerinted számít bármit, hogy 1500 vagy 3000 euró? Úgyis kettőt fog venni az állat. A legtöbb példányt ezek veszik, az elenyésző, hogy van aki összekalapál pénzt 1 példányra, meg, hogy 2 évre veszi...
Esetleg extrém esetben akad olyan, aki szarásig van pénzzel, de mindenre sajnálja, és ő keres valami zacskós Inno3D-t és abból vesz 2-t, hogy ne 6000 hanem csak 5950 euró legyen. -
core i7
addikt
Közbe új driver gyerekek 388.59
-
core i7
addikt
Most nézem ez GEFORCE GTX helyett TITAN-t fog világítani
-
fuvi
senior tag
Guru3D most azt írja, h nem támogatja az NVLINKet
-
core i7
addikt
Gondolom Ezt is külföldről lehet majd csak beszerezni
-
Petykemano
veterán
Te miről beszélsz? Ordít róla az elfogultság!!! Semmi méltatás nincs benne. Hol van az elalélás, az ájuldozás, meg hogy az AMD-nek semmilyen válasza nincs arra, hogy 0.1tflops-szal jobb általános számításokban, de hogy HOL vannak az AMD CENZOR magjai???? 110 tflops vs 13. Ennyike. Doubleben mennyi is? 0.8 vs 6?
Ahhogz hogy az elfogulatlanság hihető legyen, legalább az alcím lehetne az, hogy "RIP AMD" Hagyjuk már...(
)
-
törölt tag
válasz
Nagy cegek lassan reagalnak, fel ev lemaradast behoztak egy uj archoitekturaval, yayy!
-
Janus27
tag
Most ok hogy ez munkára van kigyúrva, de azért otthoni felhasználás (játékok) esetén gyorsabb mint az 1080Ti?
-
válasz
Ja, kb 4x-es árcédulával... Bár ezen a piacon a support/szoftver lényegesen többe szokott kerülni a vasnál.
-
Ed3r_X_
nagyúr
But can it run Crysis?
Volta? Várom a többi résztvevőt is
-
Asbee
veterán
válasz
Ezt azért kiegészíthetnéd.
-
válasz
ImpersonatoR #4 üzenetére
Feltételezem, hogy a játékokra kihegyezett kariktól el fog maradni a combosított DP-szekció miatt. Persze bányászattal megérheti még ezt a borsos árat is, ha kitalálnak rá egy megfelelő coint/algoritmust.
-
Yutani
nagyúr
Na ilyen egy elfogulatlan cikk, nincs benne AMD mosdatás.
-
Z10N
veterán
Ekozben az AMD-nel siri csend honol...
-
Tehát akkor ha nagyon akarok mar idén vehetek Voltat?
Továbbá ennek a teljesítménye lesz mondjuk egy 2080 is játékok alatt? -
r92king
tag
Poor Volta
-
laskr99
addikt
Címben az építő helyett épító van
Akkor ez jól jönne esetleg egy AI-nak?
-
"emiatt itt a Tensor magok aranyat érnek" -> Bitcoint
Új hozzászólás Aktív témák
ph A GV100-as lapkára építő újdonság beveti a Tensor magokat a gépi tanulás piacának leigázása céljából.
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest