Hirdetés
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szakállas 01
újonc
Sajnos Én se találtam megfelelő fórumot az Evolve Blade DualCorder hd-hez, de azért megkérdem, nincs valakinek meg az eredeti gyári firmware-je ehhez a készülékhez? ill. nem tudja valaki hogyan lehetne visszaállítani az eredeti állapotot-gyári beállításra ? Köszi..
-
repvez
addikt
Más Evolve topicot nem találtam,de remélem lesz valaki aki tud segiteni nekem a Blade dual HD medialejátszóval kapcsolatban.
Kb azok a tunetek nálam is megvannak amit elöttem 2vel leirtak,de én már nem tudom visszavinni mivel lassan 1 éves igaz 3 év gari van rá,de a DTV nézésére eddig megfelelt,de ahhoz, hogy a többi tulajdonságát is jobban ki tudjam használni jó lenne egy alternativ firm vagy egy ujabb gyári.
A youtube javitásos firmet rátettem de csak annyit értem el vele, hogy betölti a kezelőfelületet ,de nem inditja el a videokat sem csak végigszalad a soron és ha a bomgészőben keresem meg a youtubot ott sem tölti be a videokat.LEgalább azt lenne jó tudni, hogy milyen más mediaplayerhez való firmware lenne kompatibilis vele amit rátehetnék. valaki mintha irta volna hogy a moService elvileg jó lenne?
-
V.Atti
újonc
Ugyan nem Evolve Infinity, de nem akartam új témát nyitni, ezért ide írom:
Vásároltam egy Evolve Blade DualCorder HD típusú médiaközpontot. Sokat hezitáltam, mert sehol nem találtam róla véleményt. Ezért most ez szeretném itt pótolni.
A készülék tudását tekintve a műszaki adatok szerint számomra teljesen megfelelt:
Szabadon fogható DVB-T,
Ethernet hálózati csatlakozás, WiFi,
Lejátszás helyi hálózatról,
Beépíthető HDD,
NAS funkció,
USB 2.0, USB 3.0
HDMI,
Internet elérés: böngésző, YouTube, Facebook, stb.Megvásároltam a készüléket egy a lakáshoz közeli hipermarketben, arra számítva, hogy ha nem tetszik, ill. nem használható, visszaviszem az üzletbe.
Az első meglepetés a doboz kibontásakor ért, u.i. csak cseh nyelvű használati utasítás volt benne. Sebaj, az internetről letölthető a kézikönyv, így ezt kellett kinyomtatnom.
A bekapcsolás után, ami kb. egy perc, bejön a beállítás menü, ahol a nyelvet, régiót lehet beállítani, majd automatikusan behangolni az elérhető csatornákat. Az furcsa, hogy bár a készülék csak a szabadon fogható csatornák vételére alkalmas, ennek ellenére beállítja az összes csatornát (fizetőseket is). Ez a későbbiekben a csatornák rendezésénél okoz gondot.
Miután behangoltam, kipróbáltam a csatornák kezelését, és első ránézésre zavarónak tűnt, hogy ott a sok (vagy 40) nem nézhető fizetős csatorna. Persze van szerkesztési funkció, ahol törölhetők és áthelyezhetők a csatornák. A fölösleges csatornák törlése ment, csak elég munkás volt a távirányítóval: csatorna kiválasztás, szerkesztés, jelszó beírás, törlés gombra állás. Áthelyezéskor jött az első komolyabb probléma. Áthelyezéssel (csatornák cseréje - Swap) lehet cserélgetni a csatornákat. Ez ment is, de befejezéskor a vissza gomb megnyomásakor lefagyott a készülék. Semmit nem lehetett csinálni, csak az áramtalanítás segített. A visszakapcsolt készülék nem jegyezte meg a beállított csatorna-sorrendet. Második próbálkozáskor a készülék nem fagyott le a vissza gomb megnyomásakor. Ehelyett újra indult, és szintén nem jegyezte meg a beállítást. Ekkor kezdett rossz lenni a szájízem.
Ezután leteszteltem a hálózati kapcsolatokat. Mind kábelen, mind WiFi-n könnyen beállítható a készülék. A hálózatról történő lejátszás probléma-mentesen végrehajtható, a Prohardver honlapjáról letölthető teszt-fájlokat rendben lejátssza a készülék (mind hálózatról, mind USB-ről), egyedül a KillaSample az, amelyen a kép elromlik. Ennek a fájlnak nagyon magas a bit-rate-je.
[http://prohardver.hu/tudastar/medialejatszok_tesztmodszere.html]
Ezután megnéztem az internetes dolgokat. Hát itt jött a második meglepetés. A YouToube-ról a készülék nem tud lejátszani. Sebaj, nézzük a Firmware-t. A honlapon lévő legfrissebb firmware frissítés pont a YouTube javításról szól. Hátha az előbbi hiba is ki lesz javítva. A leírás szerint jártam el: Install fájl a pendrive gyökerébe, készülék áramtalanítás, pendrive bedugás, reset gomb megnyomás (min. 5 sec.) és bekapcsolás. Bekapcsolás után megnyugtató, hogy a készülék jelzi, hogy folyamatban a frissítés. Ez kb. 2 perc. Ezután a készülék újraindul. Ismét nyelv majd csatorna behangolás. A bekapcsolás után kicsit megváltozik a menük látványa, de ez is elviselhető.
Elsőnek rögtön a YouTube-ot néztem meg, és tényleg az működik, viszonylag könnyen a távirányítóval is beírhatók a kereső szavak (feljön egy billentyűzet, amin a távirányítóval kell navigálni), ki is próbáltam néhány rövid filmet. Rendben volt.
Ekkor megnéztem az internet böngészőt. Hát az igazság az, hogy külső billentyűzet és egér nélkül itt nemigen lehet boldogulni, a távirányító segítségével nem vihető be karakter, nem lehet a kurzort mozgatni. Egerem ugyan volt, de billentyűzetet nem csatlakoztattam, így ezt nem tudtam próbálni.
Visszatértem a csatornák rendezéséhez. Sajnálattal konstatáltam, hogy a korábbi firmware hibája ebben is benne volt. Az újraindulás itt is megtörtént, a csatornák rendezését nem tudtam elvégezni.
Ekkor tettem még egy kísérletet, és fölraktam a honlapon található előző firmware verziót. A csatornák rendezésénél meglévő hiba továbbra is fennállt, és ráadásul a YouTube sem működött.
Ekkor feladtam a küzdelmet, összecsomagoltam a készüléket, és visszavittem a TESCO-ba. Elmondtam, hogy a készülék lefagy és újraindul, szerintem szoftverhibás. Azt nem említettem, hogy firmware-t cseréltem, biztos nem lett volna jó pont. A hölgy egy kis ellenkezés után jegyzőkönyvet írt, és visszaadta a pénzt. A szabály az lehet, hogy mivel a készülék az üzletben nem próbálható ki, a vásárlástól számított három napon belül vissza kell venni. Én aznap visszavittem.
-
changbácsi
tag
Helló!
A szeptemberi firmware-t felfrissítettem USB-ról. A novemberit most próbálom, de a rendszer/egyéb alól eltűnt a frissítés USB ról sor.... Nem értem. Valakinek volt ilyen?
Köszi csá
-
TBurjan
csendes tag
Sziasztok!
Hát, ennyi hozzászólás után, valaki meg tudja mondani, hogy olcsón, és jót milyen 3D-s média lejátszót kellen vennem? Vagy van olyan, ami a WD HD TV Live -al összekötve SBS-os filmemet átalakítja a WD jelét? -
jswilly
csendes tag
Ha nincs benne merevlemez, minek a ventilátor? 50 ezret egy Realtek-chipes lejátszóért, bármilyen jól felszerelt is, nem sokan fognak adni szerintem.
-
banhammer
veterán
A távirányítónál nem volt valami kreatív a tervező.
-
Kapanyél
őstag
Ez is csak egy original kínai fos, mint a HDI Dune, amit megvettem 40 lepedőért, azt' ugyanúgy megfekszik pár filmen, mint a feleannyiba kerülő WD-k, stb.
-
Poetro
csendes tag
Mennyi USB portja van? Mert a képeken egy se látszik. Azaz mondjuk meg lehet-e vele oldani, hogy legyen mondjuk WiFi és egy USB-s háttértár.
-
Apika
addikt
Próbálták lélektanilag 50 ezer alatt tartani az árát, de így is kissé borsos lett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az egyszerű fekete dobozka többet tud, mint azt első ránézésre gondolnánk.
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest