- Apple asztali gépek
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- UHD filmek lejátszása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #35 üzenetére
Minden eszköz megjelenik a wireless clients oldalon, meg kell jelennie, mert ez gyakorlatilag azokat a klienseket listázza, amik szerepelnek a forgalomirnyító tábájában.
Loggolás.
Igen, itt jön az, hogy azokat soha senki nem nézegeti, főleg nem az otthoni userek. (Pedig milyen értékeket rejthet, és mekkora meglepetést lehet vele okozni.)
-
válasz
t72killer #27 üzenetére
Igazad van, de akkor már tedd hozzá az antennák irányítotságát is. Nem biztos hogy 180°-ban bekk sugározni, lehet elég csak 90°hogy le legyen fedve az adott terület.
Mivel a cikk a szoftware-es technikákról szól, így nem éreztem fontosnak a hardware-es védelmi lehetőségek megemlítését.
Viszont még egy ötltet a cikkel kapcsoaltban.
Ha már megtörtént a baj vagy épp folyamatban van, miről lehet észrevenni:
- kapcsolat akadozás
- forgalom lassulás
- gyakori kapcsolódási kísérletek
- ismeretlen kliensek az AP kaplcsolati listájában
- IP, MAC cím ütközés hibaüzenet
- ismeretlen internetes forgalom. -
Tényleg, ez még csak most tűnt fel, a cikkek végére egy ajánlott védekezési séma esetleg felkerülhet. Ne csak a töréssel foglalkozzunk, hanem a védekezzésel is. Mivel állítólag a többség azért olvassa, hogy a saját hálózatát megvédje.
A WLAN-nál ugye ajánlott:
- SSID hírdetés kikapcsolása
- MAC szűrés
- MAC-cím IP-cím összerendelés (statikus DHCP)
- felhsználói idő korlátozozása
- többféle kódolás kombinálása (WPA estén TKIP+AES) -
válasz
loszerafin #8 üzenetére
Értelek.
Vazz, annó kerestem az RC4-ről, hogy miként működik, nem találtam semmit. Most elsőre találtam róla leírást a wikin.
-
válasz
loszerafin #1 üzenetére
RC4 egy kódoló algoritmus.
Amit még érdekességképpen hozzáfűznék a WEP-hez:
- 50% a valószínűsége, hogy minden 5000. csomag ugyanazt az IV-t tartalmazza.
-20 000 adatcsomag vizsgálatával meghatározható a kulcs.
-2005-ben az FBI informatikai csoportja bebizonyította, hogy a WEP-et 3 perc alatt fel lehet törni, egy átlagos számítógéppel szabadon letölthető szoftverrel. -
Üdv
A szakdogámból idéznék egy kicsit a WPA-val kapcsloatban, anno nekem sem sikerült mindennek utánna járni.
A WPA (Wireless Protected Access) a 802.11i biztonsági szabvány része, amely 802.11x hitelesítést és TKIP kulcskiosztást használ. A WEP leváltására fejlesztették ki, tanulva annak hibájából. Ez a kódolás is RC4 folyamatos titkosítást, 128 bites kulcsot használ, de 48 bites az inicializáló vektor. A bővített IV és TKIP használata megvédi a hálózatot a WEP-nél használt kulcsvisszakereső támadástól. A WEP-nél alkalmazott CRC hibaellenőrzést meg lehetett hamisítani a WEP kulcs ismerete nélkül is, így MIC-re cserélték. Ez tartalmaz egy keretszámlálót, így megvédi a hálózatot az "ismétlő támadástól".
Amit még éérdemes megemlíteni a WPA 2 üzemmódját úgymint WPA-PSK és WPA-Enterprise (ez utóbbi radius hitelesítést használ, EAP protokollal.)
A WEP töréssel kapcsolatban. A WEP-et használó AP-t rá lehet bírni válasz küldésre, anélkül, hogy lenne bármilyen visszajátszható csomag a kezedben. Sajna a konkrét módra nem emléxem, de erről volt szó a tavalyi Hacktivity-n. Valami olyasmi volt a lényege, hogy kapcsolatfelvételi kérelemmel kell bombázni az AP-t és egy bizonyos idő után kap rá majd valami választ, és ebből vissza lehet fejteni az SSID-t. ha pedig ez megvan, akkor tovább lehet bombázni és egyre több csomagot lehet kicsikarni belőle.
Azért tettem off-ba mert nem emléxem a konkrét megvalósításra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest