- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Objektívek topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
Azért lehet, hogy ràtok férne egyszer-egyszer egy echte szerb lagzi (még ha nem is az a fegyveres fajta...), na, meg egy belgràdi tìpusù lagzi, kőkemény komerciàlis hozzààllàssal - ahol az sem ritka, hogy a fotòsnak 5-10€-t kell fizetnie székenkènt a teremtulajdonosnak, hogy fotòzhasson egyàltalàn, és hàt ezt ki is kell termelni àm!
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Illetve egy másik a tópartról.
(Utómunkát ne nézzétek, azt nem én csináltam és volt is rá panaszom akkor)1ébként tényleg csak nálunk szokás a szombati lagzi utáni péntekig készen leszállítani a fotókat fényszobázva, DVD-n?
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Kollégának akkortájt mutattam pár alap-effektet lájtrúmban, az 1800 felvételemből legalább 800-ra rátolta a vignettálást, mintha kötelező lenne, de nem kimondottan értem a telefonságát a képnek.
(ThinDOF-buzulás betegségem még nincs, mert akkor miaf..nak utazni akár 500m-t is egy helyszínért, nem hogy 10-15km-t, ha úgyis széjjelmossa a fotós...)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
(Mondjuk, ha figyelembeveszem, hogy május 3. óta volt négy hétvégém, amikor nem fotóztam lagzit (kettő júniusban, amikor a kisebbik kisgondwana született), és az egészet görgetném magam előtt, mint egy galacsinhajtó bogár, akkor xarban is lennék rendesen, mert három hét múlva már három lagzi kikorrigálása sorakozna. (Augusztus elején 1x sikerült megcsúsznom egy lagzival hétközbeni egyéb fotózások miatt, szopacs volt a következő hétfő, amikor 4000 kép kikorrigálása várt rám).
Persze, van egy fogalom (végülis az egész lagzifotózós business-modell más itt), ami Magyarországon nem létezik, az az esti képeladás. Ha itteni lagziban magyarországi vendégek vannak, akkor ilyenkor csak néznek, mint borjú az új kapura - meg vannak még apróságok, amikről nagy statisztikai valószínűséggel kiszúrom a magyarországi vendégeket az itteni lagzikban)Szerk.: ki emlékszik még két hónap múlva, mi történt lagzitájt? Mondjuk, ilyen szempontból a főnököm tartja nálunk a rekordot, amikor még negára dolgoztunk, szombati lagzi után hétfőre már úgy összevesztek a fiataljai, hogy elváltak, soha nem jöttek el a képekért (az elmúlt tíz évben összesen két végülnemfizetős esetünk volt csak).
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Amikor legutób Pinocchio meg Cinderella egy történetben szerepeltek, akkor épp arról volt szó, hogy kidobták őket meseországól, mert Hamupipőke félreérthetetlen pózban sikoltozta, hogy „Hazudj még!”
-
Gondwana
addikt
válasz aleister #1308 üzenetére
(Szerintem egységesség az a vàlogatàsi kritériumtòl függ, ha fotòs annyira kiegyensùlyozott minőséget/jelleget szolgàltat, mint pl. egy ablakos vagy egy rajzròl dolgozò esztergàlyos, az nekem lélektelen sablonossà vàlik. _Nekem_ szükségem van az évi 20-30 esküvőm között néhàny kevésbé művészire/gyengébben sikerültre is.)
-
Gondwana
addikt
(Apòsom nagyon nem akarta tudomàsulvenni, hogy a lànya költözik otthonròl és ennek felsőoktatàsi intézményben adott hangot. Még a bőrkabàtja is elszakadt. Ennek màr több, mint 9 éve...)
-
Gondwana
addikt
Ha a PH-engine kiszedi az ICC-t a JPG-fejlécből, akkor
, mivel nem valamelyik standard profilt kell újra ráhúzni. (Ez a kísérlet 1ébként szerintem főleg azoknak szól, akik ész nélkül eröltetik az AdobeRGB-t. Megvan annak is a helye, feladata, alkalmazása, ami nem pont a webretolt képek lennének)..szhassuk ... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Közben koppant, hogy benéztem, mert látom, hogy már a zindex is hozza, de ha egyszer meló mellett nincs idő netezni... (Most fejeztem be 180 ovis lefotózását - jelmezbál volt, 2-től megint ballagókat fotózok tablóra, mint tegnap is, de legalább hagytam magamról otthon képet a családnak...)
-
Gondwana
addikt
Ämbërök, élőben jelentkezek egy Kusturica-filmből! Most mentek el a rezesek (trubači), valami szedett-vedett cigànybanda, előtte csetniknòtàkra mulattak (kreatìvfotòzni a pàrt összesen 20 percet loptam össze). Eddig az idén minden nagyobb lagzim teljesen màs qltùra volt.
Szerk.: most meg Ceca-slàgereket nyomnak. Ami egyértelmű, hogy hangulatban a magyarorszàgi lagzik a fasorban se...[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz belovary #1521 üzenetére
Bár volt olyan manus is, aki kompakttal nyomta, és azt mondta, hogy az összes "kolléga" csak játsza az agyát a komoly, drága, felesleges cuccával, mert egy sima kis kompakttal is ugyanúgy le lehet nyomni, sőt! Ó, mondom, sokat kell nekem még tanulni.
Egyetértek! Szombaton egy 18. szülinapot nyomtam le kompakttal, mert kolléga vitte a 7D-met lagzizni, az övé épp szervízben, én meg nem akartam 40D-vel menni. (Ez a kompakt egy X100T, picit lassan zoomol, ha nem kapja rá rögtön a TCL-X100 menetét )... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Tapasztalat: a lehető legrosszabb opciò màsnap tartani a kreatìv fotòzàst. Szombati lagzinál a legjobb az előtte csütörtök, màsodik opciò az utàna hétfő/kedd, a harmadik a szombat délelőtt. Vasàrnap = face-trashing.
Készülődés: legalàbb 3-4 lagzit kezdtem màr reggel 6-7 körül, amikor az ara màr tùl volt két òra fodorìtàson.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
Pravoszlàv esküvőkkor meg végigpuszilni az ikonokat meg ki-bejövetnél 3x hajlongva keresztetvetni? Ami nagyon làtvànyos, a kaotikus papokkal mindig valami hiszti meg nyűg meg idenelépj meg mitkattogszannyit van, pravoszlàvokkal soha se volt még hasonlò élményem.
(szerk.: mindez ùgy, hogy magam is R.Kat vallatàsù volnék)[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Az jò, hogy ti eldöntitek, hol mi az elvàràs, én meg szoktam kérdezni. Jehovistàknàl megmondtàk, mi az az 5-10 perc, amikor ne fényképezzek, baptista meg reformàtus esküvőn csak néztek, hogy mi van, a lényeg, hogy csinàljam a dolgomat jòl, a szabadkai evangélikus templomban tisztàztuk, hogy a szűk hely miatt mikor közlekedhetek, viszont a székesegyhàzban eddig mindig hiszti volt, egy màsik katolikus templomban a kis Napòleon azzal köszönt (!), hogy a mise alatt ne fotòzzunk és videòzzunk, ràadàsul a szentbeszéd alatt megnyikkant a keresztelendő baba és félbeszakìtva a mondòkàjàt az apàval kivitette, szòval lehet, hogy oka van annak, hogy az asszimilàciòs mondàs pont a ròmaiakat emlìti, a többiek meg abbòl, hogy géppel vagyok, tudjàk, hogy nem a worshipment része vagyok, inkàbb a munkàmra figyelek, nem puszilgatok minden ikont, ami mellett elhaladok, még ha van, ahol ez a szokàs.
-
Gondwana
addikt
(Ehhez képest itt Szabadkán volt néhány fotós, akik eldöntötték, hogy ők márpedig 200€-ért fotóznak lagzit. Azóta van, hogy évi hármat is fotóznak, de ott meg nem beszélnek arról, hogy mennyit engedtek az árból. Ettől viszont Zombor és Belgrád sokkal durvább: Belgrádban a fotósnak elég durva összegeket kell jattolni a vendéglátóhely felé (nagyságrendileg 2-5€ székenként), Zomborban meg már a fiatal pár felé ingyen van a fotózás, meg kapnak 200 képet - ennek az üzleti logikáját viszont soha nem fogják Magyarországon megérteni, ugyanúgy gondot szoktak okozni a magyarországi vendégek is az itteni lagzikban)
-
Gondwana
addikt
válasz JohnyBlue #1635 üzenetére
Itt a lagzifotózás gazdasági konstrukciójának nagyon jelentős részét képezi az esti fényképeladás, amit itt a vendégek meg is vesznek (magyarországi vendéget itt úgy ismerjük fel, hogy 22h előtt már seggrészeg, 23h-ig meg már mortusz, illetve még azt a képet se venné meg, amelyiken odaállt a fiatal párral fényképezkedni. Minek neki ilyesmi, majd a fiataloknál meg lesz, ha nekik kell!), ennek a nagyságrendje a lagzi társadalmi rétegződésétől függ, viszont sokszor a láthatóan szegényebb családok vesznek több képet, akik meg a 20-50€-kat aggatják a zenészekre, szintén nem (nekik egy-két kompromittáló képpel lehet meghozni a kedvüket a képvásárláshoz).
Namost valamelyik zombori mezitlábas kitalálta, hogy neki a képeladásból megmaradó 100-200€ elég egy lagziért. Ehhez képest meg a belgrádi konstrukciót csak úgy tudod kihozni nullszaldósra, ha kellően szemtelen és agresszív vagy: rendszerint két vagy három másodfotóssal mennek, akik teleobjektívvel lövöldözik a tömeget, egy lagziban 200 vendégre este kinyomnak 1000-1500 papírképet és hat-nyolcfős csoport foglalkozik a képek tukmálásával, Újvidéken és Belgrádban 2€/db a kép. (Ugyanezek a fotósok Szabadkán pofára szoktak esni a sok megmaradó kép miatt, mert itt 200 vendégnek maximum 300 képet lehet eladni, azt is jóval kevesebbért, ráadásul itt az átlagos lagzi inkább 120-150 vendég)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz JohnyBlue #1639 üzenetére
(Itt a meló felére elég csak, ha tudsz fotózni - viszont fel tudnék sorolni néhány partizánt, aki fotózni ugyan nem tud, de érvényesül, mert a komerciális részét úgy tolja, hogy az elfed sokmindent)
Szerk.: 08.22-én úgy néz ki, lesz egy 270 vendéges lagzim reggel 9-től, egy valaki innen, a topikból eljöhet velem turistáskodni, ha komolyan érdekli, hogy megy az ilyesmi errefelé. (Most szombaton csak egy kis 60 személyesem lesz, ilyen szempontból nem reprezentatív)[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Szerbiàban nem ilyesmivel szopatnak, de ha valamiért àtmennék Magyarisztànba, kinek mennyit kell kifizetnem, hogy elmondja nekem mi a blende meg a zàridő és hàny hònapig nem fotòzhatnék?
-
Gondwana
addikt
(Előtte ugye, workshoppoltak, lehet, hogy közben ezt-azt worshippeltek, meg némi száraz növényi maradvány is lángra kaphatott, nem tudhatjuk, hogy mi vitte mindannyiukat ilyen „irányokba”)
-
Gondwana
addikt
Te is, én is, meg még néhányan fejben annyira komercializálódtunk, hogy egy ilyen helyzetben nem merjük megengedni magunknak, hogy ne úgy gondolkodjunk, hogy vajon mit szeretne most tőlünk látni innen egy (potenciális) ügyfél. Sokszor nem megy a l'art pour l'art fotózás, de az vígasztal, hogy sajtófotósoknak meg még kevésbé megy. (Legszebb öröm a káröröm, mert őszinte és nincs benne írígység)
-
Gondwana
addikt
Temetésfotózás... Anno a cég kezdeténél a két főnököm felosztotta a terepet, hogy az egyik (akinek a nevén fut a cég) ki nem állhatja az erőszakszervezeteket, ezért minden katonasággal kapcsolatos fotóznivalót a másik intéz (egy-egy katonakönyvre fotózás rendszerint jobb buli volt anyagilag, mint egyik-másik közepes lagzi), cserébe ő kapott minden temetésfotózást. Gyakorlati tapasztalat a muzulmán temetések kerülendőek, tavaly tavasszal volt egy müzül temetés, ahol a boldogult fia, a szabadkai hodzsa meg a főnököm kellett, hogy elvégezzék a temetés fizikai részét is (katt-kötélenleeresztés-katt-lapátakézbe-katt).
Más: kb. 2004 óta keresek én is egy Gáspár Zoltánt, de nagyon nem ezt, ő vitt el anno a Ragest99-re meg Flag2000-re is, magicword: O-Man, Timp meg talán Online24... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Hivatalosan a vőlegény anyai nagybàcsija kellene, hogy legyen, néha màsik rokont kérnek fel. Ő fogadja a vendégeket, vezeti a lànykérést, az esküvőig "vigyàzza" a menyasszonyt (volt màr ebből gondom fotòzàsnàl), illetve este vezeti a népszokàsokat, vegzàlja a pincéreket,...
-
Gondwana
addikt
ExYU orszàgokban a Drvofix névre kb. mindenki tudja, hogy milyen faragasztòra kell gondolni, szìnezett vizeket összeragasztòzol, ezekkel egy 2x2.5m vagy nagyobb lepedőt megfestesz, egy farúdhoz rögzìted, feltekered, kész a hàttér. A ragasztò csak keményìtésnek kell bele.
Szerk. Legalàbb 10 féle ilyen technikàjù hàtterünk van a cégnél, ballagók és ovisportrék a fő célcsoport.
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz kopi120 #2591 üzenetére
Hadd ne ìrjam le név szerint, kik ilyenek a Szabadka környéki katolikus papok közül (jò, egyet kivéve minddel lehet kompromisszumot talàlni). Pravoszlàv templomokban mintha fotòsokra szabtàk volna a forgatòkönyvet, szinte még körbe is dollyzhatod a pàrt, a komàkat, meg a papot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest