- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Miki
őstag
hangerőről van valakibek infója? mert azt hallottam hogy az előző széria nagyon halk, kicsit gyengebb minőségű zenét metron már nem lehet hallani max hangerőn élvezhetően. ennek az okát is tudom , hogy eu szabvány tiltja a sok db.-t no de azért ennyire nem kéne.. jelenleg egy samu yp-p2-őt nyuzok 4 éve de mar kezd elromlani plusz akku idő is problémás. Mindenképp minőségi lejátszót szeretnék venni de ahogy nézem szinte már csak a sony maradt. ha valaki írna vélemènyt megköszönöm.
-
mrlujoak
veterán
válasz ro_bert17 #37 üzenetére
Én is terveztem újítani... Nekem is ugyan ez a modell van, csak az FM rádiós (E003F)
Épp idén kerestem bele akkut, de aztán meggyőzött a Sony - túl drága az akkucsere - és magam is meggyőztem, mert még tűrhető a lejátszási időm...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
ro_bert17
őstag
Na erre leszek én is kíváncsi, mert a kb. 4-5 éves walkmanem akksija, már csak pár órát bír.
-
Taptarap
csendes tag
Kiváncsi leszek az akku élettartalmára mert az eddiek mindi csalódást okoztak.
Zoo
-
attika89
senior tag
Igen, az X-hez képest mindenképp szerencsétlenebb helyen vannak, de legalább vannak...
Kíváncsi leszek, hogyan teljesít majd az A840-hez és az X-hez képest...Lassan ki kellene próbálnom a híres "Sony hangzást" a Cowon-al szemben
mrlujoak nekem a mikiegeres A840 is tetszik, meg tudnék barátkozni vele
[ Szerkesztve ]
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
bwoay
nagyúr
hát ahogy én a képek alapján ki tudom venni, felül a hangerő, alatta a zajszűrő kapcsolója, aztán ha ezek alatt van a play meg a léptetés, akkor "csak" jóval szarabb helyre kerültek, mint az X-nél. mindenesetre jogos az észrevétel, valótlant állítottam, megvannak a gombok, de sokkal rosszabb helyre kerültek.
ja, ezt találtam:
"A source of CNET has also confirmed that the right side of the device include navigation buttons, hold and volume control."
de ahogy elnézem, ebbe a csúcsmodellbe wi-fi és zajszűrő helyett BT került.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
mrlujoak
veterán
Jól hallottad
Meg nem nevezhető forrásból tudom, hogy van némi köze az Xperia logohoz... (többet nem mondhatok)A forma - mint az X-nél - most is nagyon bejön, sokkal jobban, mint a "mikiegér" fejforma a kijelző alatt...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
attika89
senior tag
Az A860-as széria formavilágán látszik, hogy a megszüntetett X szériához lehet valami köze...
Ez váltotta le? Hallottam olyasmit, hogy az A széria kerül a helyére...
Mindenképpen kíváncsi leszek rá...[ Szerkesztve ]
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
Peter13
senior tag
Egy dologrol igazan leszokhatnanak: ha 50 dollar egy 32 gigas kartya, akkor mi a fene indokolja a kulonbozo vrziok kozotti tetemes arkulonbseget? Egyebkent imadom ezeket a kis kutyuket, magam is sokaig nyuztam egy S639-est...
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
bwoay
nagyúr
nem volt ebben semmi lenéző, csak nem értetted, mire próbáltam utalni. erre a kategorikus kijelentésre reagáltam:
"utközbenm akárhol meg szépen szolnak jó minőséget otthon lehet hallgatni..."
te felállítottad a saját a mércéd, amivel nincs is semmi baj, de ettől az még nyilván nem lesz általánosan érvényes mindenkire. elég a mondatodhoz hozzáfűzni, hogy "...high-end rendszeren", és máris érthető, mire gondolok: van, aki többre vágyik, van aki kevesebbel is beéri. hallgathatnál otthon "music centerről" is zenét, vagy mono rádióról, sokaknak ennyi is tökéletesen megfelel. de ha te nem tartozol közéjük, és képes voltál különféle komponensekből összeállítani egy láncot a hangminőség érdekében, akkor miért olyan nehéz megérteni, hogy jópáran vannak, akiknek erre az utcán is megvan az igényük? mert azért azt ki ne találjuk már, hogy a hangminőség fogalma az utcán megszűnik létezni
egyébként meg tudom érteni, hogy aki mondjuk a mobiltelefonja gyári szilikondugós headsetjén, vagy valami Sennheiser (mittomén) cx akárhány kategóriájú füldugón kívül mást nem próbált, az nemigen tudja elképzelni, hogy innen hova tovább, mert a nem is olyan sok éve még egyeduralkodó hagyományos (szivacsos) füldugókhoz képest ezek is nagyságrendekkel jobb minőséget képviselnek. Ugyanakkor mint ahogy te sem gondolod, hogy a saját otthoni rendszered nem lehetne továbbfejleszteni, értelemszerűen az sem kérdéses, hogy egy mobiltelefon hangzása (legyen az bármilyen "zenemobil") messze nem non plus ultra.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
theboobaq
aktív tag
Ha annyira feleslegesek ezek a médialejátszók akkor az Ipodok is azok. Mégis gyártják őket. Énis külön használom a telefont és külön egy zeneljátszót. Az oka meg az hogy a telefonon mobilnetezek, gps, sms, telefonálás megy. Ezis bővel elég ahoz h másfél nap alatt lemerüljön. A telefonra bármikor szükséged lehet.
A zenelejátszó meg szebben is szól.De a lényeg h mindenki azt hazsnál amit akar vagy ami jobb neki. Nekem jó a zenelejátszó 1 töltéssel majdnem egy hétig húzza.
-
Peat;)
veterán
Az android alá jó ideig még hangszínszabályzót sem tudtak összefabrikálni a gyártók és fejlesztők, így a rendszer igen erősen meghatározhatja a hangminőséget, a napokban tesztel xperia walkman modellben sincs többek között. Windowsos gépbe beraksz egy hangkártyát driver nélkül akkor hipp hopp szépen szól? Szerintem nem, hanem hozzá kell hegeszteni egy kitűnő drivert, az androidnál ugyanez a helyzet. Ezért is szidják, hogy hiába ingyenes, nagyon nehéz ráhegeszteni egy adott, esetleg új hardwarerre(lásd kínai tabletek sokasága, egyik sem tökéletes). A jelek (több éves) arra mutatnak hogy nagyon nehéz kiaknázni akár egy minőségibb hangchip minőségét is vele, pedig nekem is ez a nyerő rendszer telefonoknál.
Xperia egyik tagja sem 20 ezer és a memóriát se felejtsd el beleszámolni, ha adnak is gyárilag memkártyát az olcsóbb androidokhoz az általában a rendszernek elég, zenére már nem. Még nekem is 8 gigás memkártyám van a mobilomban, pedig 3 db mp3 van rajta, megvágva csengőhangnak már egy gps progi is sok helyet foglal ha offline használja valaki, a sok program, játék, e-book stb és csak úgy repül a hely.
Én úgy tudom pl a samsung galaxy már egész jól szól, no de ha nekem egyszerűen nem kell jobb droidos telefon az árkülönbözetből meg bőven kitelik egy olcsóbb lejátszó + jobb füles még most is, pedig már nem mai modell.
A hordozás egyébként engem is zavar, ha lenne olyan zenephone ami tényleg minőségi, zsebből is vezérelhető, alapból van benne min. 8 giga a rendszernek hogy memkártyán csak a zene legyen, és nem aranyár (80 alatt) én sem sokat gondolkodnék! A rövid akksiidő sem zavarna, úgyis naponta töltöm a telefont, 2-3 óra zene nem oszt nem szoroz.
-
veector
senior tag
és az 1. tábor nyugodtan mondhatja hogy a Föld összes lakosára igaz hogy ennek nincs értelme? ha mindenkinek igaza lenne akkor az egy szép paradoxon lenne
nem tudom neked milyen telód van, (ok hogy android de ez nem mond sokat), de nekem a ZTE Blade-em egy nagy kalap ... zene téren. egyrészt halk, másrészt minőségileg is borzalom. ezért van külön lejátszóm (Clip+) ami köröket ver rá
-
ro_bert17
őstag
Az üzemidőkről van valakinek valamilyen infója? Konkrétan az A sorozaté? Lassan temetni kell a mostani lejátszóm, és elkezdtem nézeldőni. Viszont úgy tűnik az üzemidők nem fejlődtek túl sokat, sőt... Tudom, tudom, de hát a kijelző meg minden. Lehet rosszul látom, de a sima mp3-ak sem tudnak annyit, mint régen.
A minek a telefon téma mellé pedig... Hajnye! Valóban, a telefonnal lehet "fotót" készíteni, meg zenét hallgatni, de biztos lehet vele szöget is a falba verni, meg használható papírnehezékéként, stb.
De ugye egy határt (pl. igények szempontjából) átlépve, már nem elég a telefon tudása. Punktum.
Az meg megint más tészta, hogy egy fotósnak sem az első dolga a bármelyik telefon topikját megnyitni a - minek ebbe ez a kis mütyür optika - hozzászólással?! -
Peat;)
veterán
A legtöbb okostelefonnak hiába adsz egy jó fülest, ha ugyanazon fülessel egy külön lejátszó köröket ver rá még a metron is. Nálam ez a helyzet volt walkman mobillal, samsung yamaha chipes mobillal és most androiddal. A leggyengébben android szól és nem csak azért mert kínai márka, az okostelefonok nagyon le vannak maradva minőségben, össz vissz pár darab van azok is a felsőbb kategóriában amelyek úgy szólnak mint egy középkategóriás lejátszó. (a hírben szereplő lejátszók minőségét látatlanban mondom hogy jelenleg nem érik el az okostelefonok, mondjuk ez nem is vita tárgya ha jól olvasom)
Szóval én részemről nem értem miért vennék pl. a számomra megfelelő 30-40ks android helyett 100k körüli android telefont a zene miatt, hogy a középminőséget megkapjam, míg a különbözetből lehet venni egy nagyon tisztes minőséget. Akinek fontos a zene és mégis a telefont választja az bedőlt a marketingnek, vagy életében nem volt lehetősége megismerni egy jobb füles és lejátszó párost.
Pontosan a minőség és függetlenség az ami miatt a különb lejátszók meg fognak maradni. Immár rengeteg éve adnak ki dedikált zenemobilokat, amelyeket egy elég széles réteg megmosolyog ha magának akar venni valamit. Én azt látom hogy egyik oldalon a tapasztalat áll ebben a témában a másikon pedig egy előítélet, hogy annyival úgysem jobb. Nem a fenét nem.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
azért azt gyanítom, hogy otthon nem elektrosztatikus hangfalakon meg Van den Hul kábelekkel öszekötött Mark Levinson komponenseken hallgatsz zenét, merthogy csak az az igazi... Aki szereti a zenét és hajlandó áldozni a jó hangzásra, az általában igyekszik az anyagi lehetőségeihez mérten a lehető legjobb láncot összehozni, és ez a hordozható készségekre is igaz, feltéve, hogy az ember nem utasítja el ezeket élből. Jó dolog otthon egy fotelben ülve zenét hallgatni, de annak azért némileg más a funkciója, mint amikor a forgalmas városon verekszi át magát az ember, és próbálja kizárni a külvilág zaját, meg mondjuk kevésbé unalmassá tenni az utat. Az e célból történő zenehallgatás sosem ér fel a "szalon" élménnyel, de ez nem jelenti azt, hogy itt ne lehetne törekedni a legjobb minőségre... Az ember meg olyan, hogy ha elért egy bizonyos szintet, onnan nem szívesen lép vissza. Ezért nem jellemző, hogy a komolyabb lejátszók tulajdonosai mobiltelefonra váltanának. Viszont ha lesz olyan telefon, ami eléri egy csúcskategóriás DAP hangminőségét, kezelhetőségét és üzemidejét, nomeg telefonként is megfelel az igényeimnek, akkor én örömmel váltok majd!
-
x_o_n
veterán
akkor olvasd el még egyszer..gyakorlatilag mindenkinek igaza van.
van két tábor..
1-aki egyben szereti és otthon akar minőségi zenét(mert ugye azt ezekkel sem lehet)
és
2- aki külön szereti és a felsorolt elönyök miatt szereti...én nem mondom hogy nem jobbak,nem szolnak szebben..de egy jó fülessel nekem ez is tökéletes a minden napi rohangálásban.
és mint irtam zenét otthon..azért mégiscsak jobb..szebb..
a vita felesleges...
-
x_o_n
veterán
válasz Gravis321 #10 üzenetére
nem neked van gyökér stilusod kicsit?nem egészen igy kell egy fórumba írni.
látod van aki értelmesen is le tudta írni a véleményét.
és a vita tárgya egy termék nem egy vélemény.....mellesleg az androidnál léphetsz egyböl az általad hiányolt menübe.....
nekem felesleges külön media kütyü.
megfelel egy xperia+sennheiser
mert nekem meg az kell hogy minden egy kütyűben legyen.
és otthon szeretem a zenét élvezni hi-fi-n.de ha aszt irtam volna sokol a legjobb akkor sem kell igy reagálni és ilyen stilusban irni.
az a vicc gyakorlatilag mindenkinek igaza van.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekem inkább az tűnik furának, hogy amíg a telefonok full kijelzőt kapnak, hogy jók legyenek multimédiában, netben, addig ezek visszafelé mennek. Amíg a telefonba túl sok mindent beleraknak, addig ezekbe túl kevés van. Ha pedig csak zenelejátszónak készültek (Walkman) , akkor pedig iszonyatosan túlárazottak.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
bwoay
nagyúr
igazából amiatt is kikelhetne magából bárki, hogy külön topicjuk van ezeknek az "értelmetlen" lejátszóknak, azok viszont, akik dedikált hordozható lejátszókat használnak, nemigen járnak a telefon fórumokba, hogy minden egyes alkalommal elmondják: nem értik, miért egy telefonba zenejátszó... nem mondom, hogy ez intelligencia kérdése, de én könnyedén elfogadom azt a tényt, hogy a többséget kielégíti egy mobiltelefon hangzása, így ezt a jelenséget nem is szoktam véleményezni. nomeg a nadrágaimon van legalább 2 zseb, és az egyikben elfér a telefon, a másikban meg a lejátszó, ami előbbinél jóval magasabb minőséget képvisel hangzás szempontjából, plusz elég hetente tölteni, és hiába merül le, attól még tudok telefonálni. meg nincs olyan, hogy a kedvenc számomat félbeszakítja a telefoncsörgés, mert én azt speciel utálnám.
-
Gravis321
csendes tag
Istenem ez a "minek ez amikor" kérdésektől a falnak megyek! Gyökér kérdésre gyökér válasz MERT! Minek veszel drága kocsit amikor az olcsó is megy? Minek viszed tisztíttatóba az öltönyöd ha otthon is kimoshatod? Minek veszel minőségi ételt, ha sz*rral is jóllaksz? MINEK VESZEL XPERIA-t, ha egy sz*rral is lehet telefonálni???
Ezeket azoknak az embereknek gyártják akik elkötelezett zenehallgatók, és amikor belépnek a menübe nem a GPS, telefonbeállítások, sms menüt akarja meglátni, hanem albumokat, rádió stb stb.....
Merítsd a telód kit érdekel, de ha hülye kérdésed van tartsd benn!
www.szederblog.hu A Magyar BlackBerry rajongók közösségi portálja.
-
lujó55
addikt
Felesleges cuccok.
-
x_o_n
veterán
valahogy értelmetlenek számomra..ott vannak az xperia telok akkor ezek minek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM