- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Gaming notebook topik
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
Új hozzászólás Aktív témák
-
ateszko97
csendes tag
Szerintem ez egy jó proci 2 magos nem egy gamer gép de nekem megfelel.
-
trufa12
addikt
értem kösz
-
dízelracer
őstag
-
BiP
nagyúr
válasz
dízelracer #52 üzenetére
(főként trufának, csak dízelracert kiegészítve)
No meg azt is vegyük figyelembe, hogy a gyártónak is egyszerűbb, ha egy tokozást kell csak gyártania, és azzal le tudja fedni a lehető legtöbb szegmenst.Nem fogja életben tartani sok-sok pénzért a s775-öt, (csak mert az nagyon jól sikerült), ha ugyanazt a teljesítményt ma már egy újkategóriás proci kiherélt változatával tudja hozni.
Vidkártyáknál is ugyanez a helyzet. Az új szériában is kihoznak mindenféle kártyát is, olyat is, ami megfelel az előző széria valamely darabjának. Mert sokkal egyszerűbb, olcsóbb gyártani, de újabb, kevesebbet fogyaszt, stb.
-
dízelracer
őstag
"ez csak azért van hogy a barmok fogják vegyék az újat meg hogy 8 szor eladja a gyártó ugyan azt 1 kis változtatással"
Barmozás helyett számolhattál volna kicsit.
1155 lap: 12.000 (full fapad)
G840 (box) proci: 19.000 (ennyiért csak szarrá feszelt 2-3éves használt E8400 -t kapsz)
4GB/1333 DDR3 ram kit: 8.000Ez eddig 39k (egy új E8400 proci önmagában 37k) vagyis olcsóbban össze lehet hozni mint egy 775/E8xxx gépet ami: elavult, többet fogyaszt, jobban melegszik, SB Pentiumnál gyengébb és ha elszáll a lapod nem tudod garanciáztatni mert már csak fapados G41 lapot tudnak cserébe adni nagykerből. Szép volt jó volt de az LGA775 korszaknak vége.
Eleve honnan vetted, hogy az E8xxx proci kevesebbet fogyaszt
-
trufa12
addikt
érdekes ezt miért csinálják?
minek adnak ki új procit ha c2d e8 széria
kevesebbet eszik?:S
hát aki már pár ezer ft os számlát nem tud fizetni minek vesz gépet
nah jó pont én ugatok
aki nyögve nyelde akkor is nem így van?
fogyasztás legyen itt a legkevesebb szempont
meg a régi gépek is röhögve mennek 1 minőségi 400 w ossal
meg az újak is
1 vga társaságában szóval ugyan mind1ez csak azért van hogy a barmok fogják vegyék az újat meg hogy 8 szor eladja a gyártó ugyan azt 1 kis változtatással
-
zapok
aktív tag
Tetszenek ezek az "offisz" procik!
Vagy a G850-es Pentium, vagy egy 2100-as Sandy lesz a következő procim jövőre..., gondolva a háromévente esedékes kötelező elavulási cserére! -
banhammer
veterán
Jól kipakolták szegény Szandit.
-
BiP
nagyúr
(#23) Zso2 + (#27) dízelracer: Régen a Core2-es Pentiumok (E5x00, E6x00-ak) elég jó teljesítményt adtak, nem voltak vészesen lemaradva a rendes Core2-es társaiktól.
De ez a mostani nagyon durva. Nem gondoltam volna, hogy ennyire butítva is jobb a régi Core2-eseknél. (igaz, többnyire olyan feature-öket iktattak ki, ami a nyers teljesítményt nem veti vissza annyira).
Egyre inkább itt lenne az ideje SB-re váltani s775-ről. -
Flash86
tag
válasz
J.J. András #38 üzenetére
LOL
-
Flash86
tag
Kövezzetek meg, de én tök jól megvagyok Quick Sync Video, InTRU 3D, Wireless Display illetve Clear Video HD nélkül is
-
Chaser
legenda
válasz
Komplikato #34 üzenetére
Sokra megy vele
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
dízelracer #27 üzenetére
ironikusan mondtam, a sok feature kiszedegetésével csak az i3 közeli nettó számítási teljesítmény marad
-
Chaser
legenda
G620-at viszont jó áron kapnék, ahogy nézem enyémnél jóval erősebb x2-t is szépen elcsipáz..lehet elcsábulok, nem sokat kéne rádobni
-
]Phobos[
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #16 üzenetére
A pics@ba. Én S478-as 3 GHz-sel toltam UT3-mat meg AVP3-mat. Ha előbb szólsz. Hozom is a kötelet, csak van lámpaoszlop valahol ...
-
Chaser
legenda
Biztos FHD 3D renderelt passziánszra gondolt
Teljesen jó cucc ez, szívesen megnézném egy e8400-gyel összevetve. Fogyasztása itt is látszik hogy kitűnő, ereje is van, mindennapi használatra tökéletes, még koca játékosoknak is bőven jó mondjuk HD6670-ig. Nekem x2 235e van 2700mhz, ez a pentium jóval erősebb nála és kevesebbet is eszik..és hát z enyém se csak passziánszra jó
cry2-t HD-ban ddr3-as 5570-nel középbeállításon szépen viszi, sehol semmi tuning..én azt már hanyagolom.
szerk: valszeg le is cserélem intelre a kis amd cuccomat, most akartam bele x4-et venni, de az már az enyémhez képest is zabál, ehhez képest meg ZABÁL
ha a 7-en nem jön meg lemondom és majd átállok erre ha jóárasodik' egy kicsit..igaz még kapni se lehet
-
dízelracer
őstag
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
Közel sem
4GHz E8400 vs. G620 vs. i3 2100
Játéktesztekben a G620 rendre veri az alap órajelen ketyegő C2D E8400 -at. De a 4GHz-en túlhajtott állapottól sincs túlzottan lemaradva. Ebből kiindulva feltételezem, hogy a 400MHz-el gyorsabb G860 nagyjából egy ~4.0GHz-re húzott E8400/E8500 szintjén fog teljesíteni. Egy 4GHz-es C2D E8xxx procin még a legfrissebb játékok is élvezhető sebességgel futnak szóval semmi baj nem lesz a G860 teljesítményével. Csupán az árazáson áll vagy bukik a dolog. Ha itthon 20k felett kerül a boltok polcaira valószínűleg nem túl sokat fognak eladni belőle mert +6k-ért már ott az i3-2100 ami azért egy jóval fejlettebb proci. Ősszel minden kiderül.
-
válasz
Mr.Csizmás #20 üzenetére
NE hülyéskedj, mióta van 386-os és a rá való Win3.1 és Office 6.0 kombó, és 100%-osan elég irodai munkára, azóta minden hardverelem gémer
-
Zso2
őstag
válasz
Mr.Csizmás #20 üzenetére
nehezen hiszem mikor itt a Ph-teszt szerint a Brazos kemény 17 fps-t csinált pl . Starcraft 1024x768-ban. Az játéknak nem nevezhető. A Supreme commanderban,meg elég sok egységet kell számolni pluszban..
Ja közben rájöttem,hogy a 2-re gondoltam...mondjuk teljes látványon az 1 is kemény főleg multiban...
-
Depression
veterán
Csak a címet olvastam, és azt hittem, hogy amikor rákattintok, bacsis blogbejegyzésében kötök ki.
Nem gondoltam volna, hogy ez a márkanév még létezik. -
Chaser
legenda
Felőlem nevezzék
djculture: Mi a típusa? core i óta nem láttam 1 magos intelt
szerk: eldiablo: Azt tegyük már hozzá, hogy ez a kis pentium valszeg erősebb mint a hírtes-hírhedt E8400, ami még most is használtan 17-20k-ért megy. Fogyasztása is kisebb. Egy jó árazás kéne neki és kész. Amit lehet meg is kap ha az amd csoda cuccai beérkeznek.
-
-
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
nehogy azt mondd, hogy egy Core2-vel is csak officozni lehet
-
Legalább a HT-et benne hagyhatták volna.
A HT technológia ha jól emlékszem az asztali gépeknél a Pentium IV-es procikban jelent meg először. -
Zso2
őstag
Olyan 21k lesz kiindulva ebből:
Pentium G850 2.90GHz 1155 BOX Ár: 20.188Ft (16.150Ft) Garancia 3 év.
Pentium G840 2.80GHz 1155 box Ár: 19.413 Ft (15.530 Ft) Garancia 3 év.
(mondjuk múlt héten még olcsóbbak voltak 1,5-2k-val ezek is)
#4) MongolZ : viszont a régi Pentiumokat megeszi ... úgyhogy semmi rosszat nem csináltak a Pentium névvel , most a Core a menő név a Pentium maradt a mostani "Celeron kategória" -
Zoleee19
csendes tag
Megérné ha mocskosul olcsó lenne, de nem lesz az.
A Celeron név jobban illene hozzá.
-
MongolZ
addikt
Kár, hogy a régi jó Pentium nevet ilyenek kiadására használják... Szerintem ez a márkanév lassan eléri a nosztaliga korát, amikor megint jól csengene és akár lehetne csúcsprocesszor is. Mint pl. nVidiánál a Ti jelzés (csak szerintem ott cseszték el, hogy nem a csúcsterméknél használták).
-
Rez_Grof
őstag
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
Waste management.
Gondolom ez a maradek a kihozatali aranybol.
-
Mr.Csizmás
titán
se AVX, se HT....goto office?
Új hozzászólás Aktív témák
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- RAM topik
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Politika
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külpolitika
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest