- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Az első nagyobb bányászláznak (a 1060-asok idejében) hamar vége lett (talán fél évig tarthatott). Ez a második hullám kicsit hosszabb ideig bírja, de voltak már biztató jelek (tavaly pl. év közben sok helyen (külföldön) lehetett már MSRP közelében venni VGA-t, csak az év végén újból jött egy hullám, és ismét megdrágultak). Vagyis az, hogy senki nem hisz a javulásban, az jelentősen túlzó. Persze, ha mindenhol elkezdenék megregulázni a bányászokat (esetleg átállna minden coin egy fenntartható fejlődési útra, és nem azért járna több érme, hogy minél nagyobb a számítási kapacitás), akkor gyorsan realizálódna a helyzet; de sokan sok pénzt akarnak még kivenni ezekből, így nem nagyon fűződik érdekük az ilyen cselekedetekhez. Addig meg még pár hónapot várni kell, aztán majd nem kell akár több havi fizetést kiadni egy VGA-ért.
-
mater799
csendes tag
válasz Armagedown #3 üzenetére
Valamint változatlanul '' herélt '' kiadásban.
Ha kell valami akkor keress privátban itt az oldalon vagy írj egy sms-t.:) Crosshair VII Hero | R9 3900X | 32GB 3600 CL16 Trident Z | RoG 5700XT | Samsung 870EVO 1TB | Samsung 860QVO 1TB | WD Green 3TB | Cooler Master MasterWatt Maker 1200 Titanium | Fractal Design Meshify S2 TG
-
ergoGnomik
tag
Miért, egy GPU tervező cégnek mit kellene fejlesztenie? Banán hámozó gépet? Anatómiailag korrekt guminőt? Vagy valami mást? Ők a GPU-khoz értenek és van a termékeikre kereslet. És nem ők tehetnek arról, hogy a piacon ez a helyzet alakult ki. Sőt, eszközeik sincsenek arra, hogy ezen változtatni tudjanak. Értem én, hogy jobb lenne tudni vásárolni videokártyát olyan áron, mint három éve. Összetett okok miatt ez nem megy. Ettől még nem aljas hazug cafat sem az NVIDIA, sem az AMD. Az okok rajtuk kívül állnak.
-
LK
addikt
válasz ergoGnomik #7 üzenetére
Mindenki elkezdi nekem magyarázni amit kb. mindenki tud (nem gond persze). Én csak nettó arról beszélek, hogy minek fejlesztik a videokártyákat amikor a célközönség nem fog hozzájutni. Teljesen felesleges erre infrastruktúrát, energiát áldozni, játékra optimalizálni ezeket az eszközöket. Minek? Felesleges. Meg lehet nézni, hogy kb. mennyi hozzászólást generál a téma. Senki sem hisz a javulásban.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
ergoGnomik
tag
fejleszthetnének egyenesen bányászásra, az legalább őszinte lenne.
Szerintem te valamit félreértesz. Fejlesztettek már bányászásra. Azt is megvették a bányászok. Neked nem lett attól sem jobb. A probléma nem az AMD meg NVIDIA fejlesztésével van, hanem a fogyasztó szempontjából rosszul menedzselt ellátási lánccal.
Kb. az a helyzet – amennyire értem – hogy nagyjából az összes gyártó Kínába telepítette a gyárait és esélye sincs befolyásolni, hogy az ottani korrupt vezetők mit boltolnak a bányászokkal. A bevétel/nyereség így is meg van, tenni meg csak óriási költséggel és emiatt csökkenő nyereséggel lehet, ami meg nyilván a tulajdonosoknak nem fog tetszeni. Így aztán marad minden változatlan.
A játékosok (mindenki) fogjanak össze világszerte és álarcban, lopott kocsikban közlekedve, tömegesen kapják el a bányászokat és gyepálják meg őket alaposan, hogy elmenjen a kedvük a megélhetésüktől. A kriptoláz nem fog magától elmúlni, amíg mindenhol be nem tiltják a kriptovaluták használatát vagy más érvekkel meg nem győzik az érintetteket. (Nyilván nem beszélek komolyan.)
-
veterán
Ez talán rendben is lenne, de jó lenne valahogy letörni az árakat mert jelen pillanatban egy jobb kártyát megvenni anyagi csődöt jelent.
duree54
-
LK
addikt
"A játékosok szemszögéből ennél érdekesebb" Ezt a részt nem tudtam értelmezni. Gyakorlatilag a videokártya gyártás egyáltalán nem szól a játékosokról. Nyugodtan fejleszthetnének egyenesen bányászásra, az legalább őszinte lenne.
Armagedown és 1dude:[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
1dude
senior tag
Majd jön a 32bites 2 GB VRAM kártya 200k forintért.
-
nagyúr
Ez annyira véletlen, mint a Cybertruck ablaktörése.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.