- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- Ígéretet tett a Microsoft, az EU szabályai szerint játszik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- Apple asztali gépek
- MWC 2025: bemutatkoztak a 10. generációs Lenovo IdeaPad notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az első nagyobb bányászláznak (a 1060-asok idejében) hamar vége lett (talán fél évig tarthatott). Ez a második hullám kicsit hosszabb ideig bírja, de voltak már biztató jelek (tavaly pl. év közben sok helyen (külföldön) lehetett már MSRP közelében venni VGA-t, csak az év végén újból jött egy hullám, és ismét megdrágultak). Vagyis az, hogy senki nem hisz a javulásban, az jelentősen túlzó. Persze, ha mindenhol elkezdenék megregulázni a bányászokat (esetleg átállna minden coin egy fenntartható fejlődési útra, és nem azért járna több érme, hogy minél nagyobb a számítási kapacitás), akkor gyorsan realizálódna a helyzet; de sokan sok pénzt akarnak még kivenni ezekből, így nem nagyon fűződik érdekük az ilyen cselekedetekhez. Addig meg még pár hónapot várni kell, aztán majd nem kell akár több havi fizetést kiadni egy VGA-ért.
-
mater799
csendes tag
válasz
Armagedown #3 üzenetére
Valamint változatlanul '' herélt '' kiadásban.
-
ergoGnomik
tag
Miért, egy GPU tervező cégnek mit kellene fejlesztenie? Banán hámozó gépet? Anatómiailag korrekt guminőt? Vagy valami mást? Ők a GPU-khoz értenek és van a termékeikre kereslet. És nem ők tehetnek arról, hogy a piacon ez a helyzet alakult ki. Sőt, eszközeik sincsenek arra, hogy ezen változtatni tudjanak. Értem én, hogy jobb lenne tudni vásárolni videokártyát olyan áron, mint három éve. Összetett okok miatt ez nem megy. Ettől még nem aljas hazug cafat sem az NVIDIA, sem az AMD. Az okok rajtuk kívül állnak.
-
LK
addikt
válasz
ergoGnomik #7 üzenetére
Mindenki elkezdi nekem magyarázni amit kb. mindenki tud (nem gond persze). Én csak nettó arról beszélek, hogy minek fejlesztik a videokártyákat amikor a célközönség nem fog hozzájutni. Teljesen felesleges erre infrastruktúrát, energiát áldozni, játékra optimalizálni ezeket az eszközöket. Minek? Felesleges. Meg lehet nézni, hogy kb. mennyi hozzászólást generál a téma. Senki sem hisz a javulásban.
-
ergoGnomik
tag
fejleszthetnének egyenesen bányászásra, az legalább őszinte lenne.
Szerintem te valamit félreértesz. Fejlesztettek már bányászásra. Azt is megvették a bányászok. Neked nem lett attól sem jobb. A probléma nem az AMD meg NVIDIA fejlesztésével van, hanem a fogyasztó szempontjából rosszul menedzselt ellátási lánccal.
Kb. az a helyzet – amennyire értem – hogy nagyjából az összes gyártó Kínába telepítette a gyárait és esélye sincs befolyásolni, hogy az ottani korrupt vezetők mit boltolnak a bányászokkal. A bevétel/nyereség így is meg van, tenni meg csak óriási költséggel és emiatt csökkenő nyereséggel lehet, ami meg nyilván a tulajdonosoknak nem fog tetszeni. Így aztán marad minden változatlan.
A játékosok (mindenki) fogjanak össze világszerte és álarcban, lopott kocsikban közlekedve, tömegesen kapják el a bányászokat és gyepálják meg őket alaposan, hogy elmenjen a kedvük a megélhetésüktől.
A kriptoláz nem fog magától elmúlni, amíg mindenhol be nem tiltják a kriptovaluták használatát vagy más érvekkel meg nem győzik az érintetteket. (Nyilván nem beszélek komolyan.)
-
Ez talán rendben is lenne, de jó lenne valahogy letörni az árakat mert jelen pillanatban egy jobb kártyát megvenni anyagi csődöt jelent.
-
LK
addikt
"A játékosok szemszögéből ennél érdekesebb" Ezt a részt nem tudtam értelmezni. Gyakorlatilag a videokártya gyártás egyáltalán nem szól a játékosokról. Nyugodtan fejleszthetnének egyenesen bányászásra, az legalább őszinte lenne.
Armagedown és 1dude: -
1dude
senior tag
Majd jön a 32bites 2 GB VRAM kártya 200k forintért.
-
Ez annyira véletlen, mint a Cybertruck ablaktörése.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A LinkedIn weboldalon időnként bele lehet futni ilyenbe, de a szóban forgó profil gyorsan korrigálva lett.
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- AliExpress tapasztalatok
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest