- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen processzort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
válasz
scarabeus86 #36 üzenetére
Vannak akiknek ez amolyan szentély szintű dolog. Nem vagyunk egyformák. Én pl. jól szellőző szekrényben tartom a vasat a szobán kívűl, fűtsön és zúgjon ott, nekem így megfelel.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kutyarigo #43 üzenetére
Jó, hogy ezt kiemelted, mert rávilágít arra, mennyire le vannak még maradva a monitorok képfrissítési frekvenciái a processzorokéhoz képest. Főleg, ha azt nézzük, hogy a monitorokat többnyire PC alapú konfigurációk mellé szánják, amik processzorai már a 90'-es évek végén a 200MHz-es határt feszegették, míg a monitoroknak még napjainkban sem sikerült -még csak- megközelítenie azt. Így egy mai közepes 300K-s gémer konfig esetén marad a szomorú tény, hogy a processzor 2-3GHz-es (és ráadásul többmagos!) képességei messze kihasználatlanok maradnak, még egy további 100K-s 175Hz-es monitor esetén is. Az egyetlen lehetséges megoldást a "sok monitoros" rendszerek kiépítése jelentené, potenciálisan, minél több videokártya és azoknak minél több kimenetének használatba vételével és a monitorok esetleges Daisy Chain lehetőségeinek kihasználásával. De így is átlag rengeteg (1000x1000x) 200Hz-es monitor kellene bekötnünk az adott PC-re, hogy teljesen lefedjük a processzor teljesítménytöbbletét.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Lenovo Ideapad-od ,akár milyen hardver is van benne,180 ért nem vennék.Borzalmasan rossz az összeszerelési minősége.
-
SunMount3r
nagyúr
40"-nál már azért van értelme a TV-nek, teljesen más élmény "nagyban" tolni. Normális TV kell és a képminőségre se lesz panasz. Persze tartani érdemes hozzá a kb. másfél métert azért. És persze csakis single vagy max. co-op-os multiknál és contoller-el. Local co-op-hoz pedig pláne. HC gaming-hez viszont marad a monitor, közelről és az egér+bill.-zet kombó. (Speciel nekem annyira nem hiányzik a monitor játékhoz, nem tolok ilyen játékokat és megszoktam a nagy TV-t, megszoktam a "jót". A válaszidő persze neccesebb, de nekem is csak akkor tűnt fel, mikor fél év után monitoron is kipróbáltam az egyik játékot. Szóval kompromisszumos és egyéni preferencia kérdése ki melyik hátránnyal jön ki jobban.) Viszont 32" 3 méterről legfeljebb híradót nézni jó.
-
DonDennis
senior tag
Fuuuu ez a 34collba már csak 4k de 27be is inkább na jó ott talán még leülök egy 1440p monitor elé de fintorogva kommenteket olvasni... teljesen jók ezek a 34colos minitorok 2560x1080 ba meg kell nézni élőbe (elhiszem hogy van a lakosság 5% akit ténylegesen zavar, vagy csak ilyen mindenbe bele kötős ember)a másik meg ha játszol is vele akkor meg jelen pillanatba a 4k nem alternatíva mert nem mindenki akar 5-600 ezres gépet összerakni majd hozzá a szintén több száz ezres 4k vagy 3440x1440-s +100hz monitort.(mert feltételezem egy játékkal az a cél hogy ultrán játszál vele nem pedig mediumon.) Az eddigi LG 34 21:9 minitorok is jók voltak ez pedig a hajlítással és a 144hz-el egyenesen verhetetlen.
[ Szerkesztve ]
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Tikakukac
titán
Pont azt csináltam amit leírtál, EIZO ment, Philips jött.
Filmezni így tudok 2,5 méterről az ágyból, ha pedig videót vagdalok és ülök a gép előtt, akkor van felbontásom és rendes pixelméretem, nem folyik a szemem natívon (THX win). WQHD 32"-on akkor pixelben, mint az FHD volt a 24"-os moncsin. Mindenki nyert
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
scarabeus86
tag
25 ezres gépház. A giccses neon+teljes plexi párosnak mi értelme? Tényleg nem tudom. Gépezés közben a monitort nézem, nem a gépházban gyönyörködök, pedig itt van mellettem az asztalon. Gépház vásárlás előtt állok, de biztos nem adnék ki rá ennyit. Inkább Zalman Z3 Plus ami 12k, vagy vmi hasonló.
Lenovo notebookok elsőre jónak tűnnek: jó kijelző, egyikben Skylake, másik kettőben legújabb i5 Kaby Lake proci, 4/8GB DDR4, DE! első 2-ben csak 5400rpm HDD van, ami lassítja az egész rendszert.
Harmadik már SSD-s, de túl drága. Ennél jóval olcsóbban is lehet SSD-st kapni. -
BioNiCMaN
addikt
Miért akarsz 3 méterre ülni?
Itt egy kis segítség, hogy mégis mi mekkora.
Egy 29"-os 21:9-es monitor magassága ha jól látom egy 23"-os 16:9-es monitoréval egyezik meg.
Én simán elviselném az a +5"-t (34") ugyanabból a távolságból és nem hisem, hogy látnám azokat a nagy pixeleket.
[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Halál komolyan kérdezem. Miért jobb 3 méterre ülni egy 32-34"-os monitor/tv előtt, mint asztalon, előtted egy jó minőségű 24"-os monitorral? Tényleg komolyan érdekelnek az érvek.
-
kutyarigo
csendes tag
Az AOC az ultimate büntető gémer monitor: 165 MHz képfrissítés. Az elég bika!
-
deja vu
addikt
válasz
davidsone #29 üzenetére
Minél rondább valami annál gémerebb.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
User64476
őstag
válasz
SunMount3r #28 üzenetére
Vagy ez van vagy semmi sincs...
-
SunMount3r
nagyúr
akkor viszont már nem biztos, hogy a listán szereplő termékeket le is tudják szállítani a rohamos tempóban ürülő raktárakból.-> Már készen kapjátok a cikkek szövegét is a szponzoroktól?!
Továbbá: 400K egy gamer gépért? 2008-ban még 3 közepesen erős konfigot is össze lehetett rakni ennyiből, amin az akkori játékok full-on futottak volna. Az OK, hogy fejlettebb a technika, de ilyen drágák még sose voltak az aktuális fejlettséget képviselő alkatrészek, főleg a videokártyákkal szaladt el nagyon a ló az utóbbi pár évben.
Az érzékelő sem akármilyen, 12 000 dpi-s, lézeres. -> Az bizony tényleg nem akármilyen. Ugye ezt csak iróniának szántátok?!
A Roccat füles reklámjában meg a narrátor hangja már-már megalázóan röhejesen "tukma tónus", vagy ez kell a mai vásárlóknak, hogy így lenézzék őket?!
Egyedül az a 150K-s Lenovo notebook tűnik jó ajánlatnak (bár az is lehet, hogy csak nekem), de ezt a Photoshop-os karácsonyi bemasnizást inkább már nem is kommentálom...
[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
-
deja vu
addikt
Azok a Sharkoon házak büntetnek, ritka bóvli az összes ami a cikkben van.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
-
ribizly
veterán
Jellemzően az iszonyat magas (40+ ms) input lag, ami a TV-k estében belerondít a gaming-be. Ha még erre rátesszük, hogy sokan bekapcsolva hagyják a képjavító és előfeldolgozó feature-ket (mert TV-n ilyenek is vannak), akkor meg jobb nem is beszélni róla, mert komoly hátrányt szenved a TV-n játszó egy jó nettel és 144Hz-es monitoron játszóval szemben.
Ez persze mind csak akkor szokott jelentkezni, ha PC-n nézzük, mert konzoloknál a tábor eleve így tolja és nincs előnye senkinek.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
XmoD
senior tag
1050-ből jöhetne végre egy normális LP
-
Mercutio_
félisten
RX460-at mondjuk már a 1050 is lenyomja, a 1050 Ti meg konkrétan bucira veri
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BioNiCMaN
addikt
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
válasz
Dr. Akula #16 üzenetére
elméletileg 34 " WQHD az semmivel sem rosszabb , mint 24 " FHD. megmarad a FHD képminőség 34 " méretben pixelek számát tekintve, .tehát aki eddig ilyen méretben játszott az romlást nem fog tapasztalni annyi előnye származik ebből a felbontás növelésből.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Dr. Akula
félisten
A 4K-hoz képest kis felbontás. Ehhez a képátlóhoz meg pláne. Parasztvakításnak tartom, mint a csíkmonitorokat. Az egész csak azért van, hogy a gyártók ráírhassák a minél nagyobb számot a képátlóra (e-pénisz), a paraszt meg ámul hogy ekkora monitora lehet, közben semmivel nem kap többet mint az előző, csak nagyobb pixeleket.
-
válasz
Dr. Akula #14 üzenetére
na jó de azért WQHD nem éppen kis felbontás. elékgsokan 24"-27 " méretben sima fhd felbontással.. Értem én , hogy elég lenne a 27 " de 34 azért jóval nagyobb és még ha rosszabb is a képminőség 4 K hoz képest ekkora méretben, de élvezeti értéke számomra nagyobb.. Ezt azért még egy jobb kártyával ki lehet szolgálni, de 4 K hoz azért már kell a vas még 60 HZ-n is. az a szerencsés akinek adott minden hozzá.
Emődi
#13) ? ettől függetlenül ez a különbség :[link]
függ a távolságtól is, honnan játszol. neked nem jó, én 40 " plazma előtt is élvezem tolni Overwatchot.( FHD)
valamint nem csak CS:Go ból álla világ, COD szerverek, Battlefield,OW kiszolgál szerver szinten is.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Emődi
csendes tag
FPS-t nem annyira jó nagy tv-n tolni. (Én is így játszom) szvsz. Egy 27"-os monitor tökéletes a legtöbb fps-hez. A 144Hz-es képfrissítést pedig az adott online fps szervereinek ki is kell szolgálni. Pl: CS:GO hirdetik, hogy játsz 144Hz-es monitoron de az mm szervereknek 64 tick-es a limitje....
-
-
gamer monitor. Online fps hez a legfontosabb a magas Hz és hozzá megfelelő FPS.Inkább ezt választanám, mint egy 4 K monitort 60 Hz frissítéssel.
-
Kronos3000
senior tag
Az a fitnesz bigyó csak óraként használva mennyit bírhat egy töltéssel?Igazából,mert a gyári adatoknak rég nem hiszek
[ Szerkesztve ]
Wasabi...
-
Dr. Akula
félisten
"komoly felbontású, játékosoknak szánt monitorújdonságot mutatunk. ... A 34 hüvelykes óriás felbontása 2560x1080 pixel"
Ez már komolynak számít? Ez kb. a 15"/1366x768 tucatfelbontás nagytestvére. Ekkora méretben már kötelezővé kéne tenni a 4K-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
Az egér árát kétszer is elolvastam. Vicc kategória, írom ezt úgy, hogy nem sajnálok 20-25 K-t egy-egy jobb rágcsálóért.
-
dementor
aktív tag
Nagyon mutatós és kellően erős az Y900, az árával viszont nem tudok mit kezdeni. Érdekes a zsanér megoldás, remélhetőleg tartós is. A mechanikus billentyűzetért hatalmas respect.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
Új hozzászólás Aktív témák
ph Új grafikus kártya, temérdek gamer hardver és notebookok kerültek aktuális piaci válogatásunkba.
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- További aktív témák...
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
- LG 34UC79G-B Monitor eladó!! 2560x1080 Freesync IPS 144Hz
- iPad Air 4 (2020, WIFI, 64 GB)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest