- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Dell notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibor_560sec
aktív tag
Az Enermax sosem volt olcsó és ezért sosem lett az átlagfelhasználó sajátja ...
Szerintem az 550 is simán viszi a nem csúcs kat. SLI-t ...Ne játszd el a bizalmad , főleg előttem !™
-
TOM-202
senior tag
Ezeknek a nagyteljesítményű és meglehetősen drága tápoknak is folyamatosan szűkül a piaca. Egyre kevesebb olyan csúcskonfigot építenek az emberek világszerte amikbe kilowattos tápok kellenek. Azért elfogadnám bármelyiket.
-
Egon
nagyúr
Platinum minősítés ide vagy oda, a legkisebb, 550W-os példány ára cca. 50K, ami elmebeteg módon sok. Pláne, hogy a nagyonhárdkór réteget leszámítva, egy 400-450W-os (normális) táp elég bárkinek.
Ennyi pénzből (sőt, talán kevesebből) lehet kapni egy 400W-os passzív tápot. Ha már ennyi pénzt rászánnék erre az alkatrészre (20-25K-nál többet nem szívesen), akkor inkább vennék egy 400-as Zen-t."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
banhammer
veterán
Kár, hogy az egekben van az Euró...
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Tomcat
őstag
Ha kibír mondjuk 5 évet tartós igénybe vétel mellett egy viszonylag nagyfogyasztású konfigban akkor valóban megérheti az árát. Utána úgyis technikailag avul el azért kell cserélni. Nálam legalábbis azért kellett az újakat megvenni mert jelentősen változott az igény az újabb szabványok támogatására évről évre, de a régi Enermax tápjaim a hozzájuk rendre passzoló konfigokban a mai napig mennek illetve mennének. Van ami a mai napig garis még, pedig már régen nem használom (AXVE, Liberty, Infinity példányok). Sokáig a Galaxy-val szemezgettem de valahogy nem vitt rá a kényszer hogy vegyek ilyen drága tápot.
Tomcat
-
IreN!CuS
őstag
Ez tény csak arra szerettem volna rávilágítani,hogy attól mert Enermax nem 40töl indul minden termékük.És ami árban alatta van sem rossz
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
lvb
aktív tag
Több mint egy éve kapható volt a Seasonic 80+Bronz, 330W-s tápegysége itthon is, tök jó áron, de az emlúlt majd' 1 évben már nem tudtam beszerezni ilyen tápot Budapesten. Ezek szerint nincs rá igény
Kis 150 - 200W között nincs túl nagy különbség fogyasztásban a 80+bronz és a gold gözött, csupán 2-3W, soha sem hozná vissza az árát. 150W alatt meg vannak a jó hatásfokú paneltápok...
-
IreN!CuS
őstag
Azért a mostani tápomat megkaptam 24 K körül(igaz jó rég volt azóta sok minden változott ),ami azért nem olyan vészes.Persze tudom ezek keresztbe lenyelik de Enermax még is csak.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
bteebi
veterán
Osztom az elképzelésedet .
#31: Igen, az várható, hogy nem nagyon fog csökkenni az áruk, de ez így eléggé elszomorító. Legalábbis pusztán a jobb hatásfok révén (kevesebb fogyasztás) belátható időn belül nem hozzák be az árukat. Persze nem csak ez a szempont, de azért nyilván számít, pláne Magyarországon. Igazán jó, közepes (kb. 500 W) teljesítményű tápot már évek óta nem láttam 30k alatt. De lehet, hogy már soha nem is fogok .
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Csabroncka
addikt
Azt nem tudja valaki, hogy a Revolution tápok és a megújított ECO II sorozat tápjai között mekkora a különbség?
Árban van, a forintunk ismét sokat ér..."in medias res"
-
Locutus
veterán
Nekem volt egy sapphire firepsu 625w (=modu 82+), meg most van egy LEPA G700 (=modu87+). Maga a táp 100%-ban enermax, el lehet olvasni a tesztekben is. Max a körítés változik, nincs hozzá csavar, tépőzáras kábelbinder, táska... Az árkülönbség meg 20-25%, ami egy enermax esetében nem kevés.
Hogy ez miért éri meg nekik, arról őket kell kérdezni, de én nem fogok tiltakozni, ha ugyanazt olcsóbban megkapomKomplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
bteebi
veterán
Egy 550 W-os éppenséggel tök jó volna, de átszámolva kb. 50 kHUF. Az meg k...hm, nagyon sok pénz egy tápért. Annyiból már alaplap-processzor-memória csere is megoldható...
Ezeknek itthon nem lesz érdemi piaca. Sajnos . Ahhoz legalább feleződnie kellene ezeknek az áraknak.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Tomcat
őstag
Hmm...nem is tudom, valahogy nem bízok az ilyen átcimkézett cuccokban. 1999-óta használok Enermax tápokat és egy AXVE-375W-os kivételével mind megy (vagy menne ha használnám) a mai napig. Valami oka biztos van annak hogy nem Enermax néven árulják, mert ekkora "árengedményt" csak nem jelentene a brand elhagyása a terméknél, nem?
Tomcat
-
Apika
addikt
Gyönyörűek ezek a tápok! Az Enermax a kedvenc típusom! És elértük az 1kW-os teljesítményt...
-
Tomcat
őstag
Most csak 650W-osat használok de úgy néz ki kevés, nincs benne elég tartalék a fogyasztási csúcsok lefedéséhez és egy nagyobbat kellene választanom. A 850W-os határozottan szimpatikus, bár az 1000W-os sem sokkal drágább tőle. Ha jobban belegondolok akkor ez már kb. 100e Ft-os vételárat felételez ami bizony egy tápért nagyon sok pénz.
Tomcat
-
IreN!CuS
őstag
A jó kis mostani Enermax[link] tápom után az új gépbe is tuti az lesz,sosem szerettem a tápon spórolni.
[ Szerkesztve ]
-
misx
senior tag
Mert az emberek a nagy számokra mennek, függetlenül, hogy FSP-t vagy Codegent vesz-e. Igaz utóbbi csoportba tartozókra különösen igaz ez a feltevés. Ennek ellenére simán látok full konfigokat számtek boltoknál hirdetni, 400W-os táppal szerelt HKC/Codegen házakban. Lehet komolyan veszik a villanykörte-összeesküvést.
-
veterán
Nagyon jó tápok,szinte hibátlanok,de Enermax ide Enermax oda nagyon drágák.Egy átlag usernak szerintem fölösleges,
duree54
-
Recon666
Közösségépítő
650-es jöhet.
-
őstag
Ez sokszor meg lett említve,és teljesen egyetértek vele.
A vicc az,hogy 3 féle névvel ellátott csúcstápjuk is van,minek kellett egy 4. féle is?Csak összezavarni lehet a vásárlót velük.előző szerk: Nem sata,hanem:
"a PCIe foglalatok stabilizálása érdekében egy 6 tűs PCIe tápcsatlakozó is fellelhető a foglalatok környékén"[ Szerkesztve ]
-
őstag
veszel kettő két csatis vga-t és az 5. 6tűs pci-e csatit például az előbb linkelt alaplapba dughatod,hogy működjenek rajta a sata portok(ha jól emlékszem,ez a célja).
Vagy phisx kártyának is elkelhet 1 db,ha olyan erős kell.Nem hinném,hogy a high-end ne tudná kihasználni az 5. csatlakozót.
-
emre33
addikt
válasz Petike1007 #4 üzenetére
Nem értem.
minden VGA-n két csati van..
Amin 1 csati van, azt ki a rák kötné össze?https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Petike1007
tag
-
MZperX75
addikt
100-150W-osakat miért nem csinálnak?(80+)
HTPC-ben senki sem gondolkozik,csak a méregdrága paneltáp? -
Angel1981
veterán
Nagyon szép, nagyon jó - szokásos Enermax.
De nagyon nem értem, hogy a Platimax, a "sima" Revolution, és Modu 87+ termékcsalád mellé mi szükség még ezekre is?
Van olyan, akinek egyik sem lenne jó a fenti 3 közül? -
emre33
addikt
ERV850AWT-G esetén 5 darab PCI Express (6+2 tűs)
5. csatinak mi értelme?
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Autós topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Cooler Master Masterbox MB311L ARGB ablakos Micro ATX ház ARGB vezérlővel, 4 ventivel, AQUA Garis!
- Aerocool Mirage L240 Processzor vízhűtés
- LC-Power Super Silent LC1000M 1000W Gold Moduléris Tápegység
- NZXT C1200 Gold 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Vertical Graphics Card Holder Kit V3 / CoolerMaster