Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48 üzenetére
1, Emuláció = Warez (a legtöbb esetben)
2, Egy idő után a gépeken is keresnek, így ez kiesik
3, Rengeteg kapcsolódó szolgáltatás (PS+, Xbox Live stb) ami után nem kapnak semmit, mivel nem a gépen játszanak.
stb. stb.
-
BlackSoft
addikt
"Xbox 360 és a PlayStation 3 nevű masinákra még ma sincs PC-s emulátor"
De van
Még akkor is, ha egy GTA V-t nem tud futtatni, de pár kisebb játék gond nélkül megy az egyetlen működő PS3 emu-val.
-
TESCO-Zsömle
titán
Egyvalamit magyarázzon meg nekem egy hozzáértő ember: Ha a konzolgyártók magán a HW-en alapvetően buknak, és az igazi hasznuk a játékokon van, akkor miért érinti őket hátrányosan, ha PC-n emulálható?
-
Dilikutya
félisten
Meg pár játékot is.
VIC20 #47: Nekem ne mond! csak arra írtam, hogy 12 magos Intel processzor árából a konzol mellé játékra is fussa.
-
janihunk
senior tag
XO törését már megkezdték a BD drive-al próbálkoznak mint az elődnél. De még egyes Ps2 es játékhoz is néha 6x felbontáson kevés a 4 mag. Akkor egy 8 magos Ps4 hez majd ha lesz 12 magos intel akkor lehet kezdeni valamit.
-
joysefke
veterán
Hülyeség az egész iromány.
Mivel a Konzol-HW utasításkészlete megegyezik a PC-ssel, ezért nem emulálni, hanem VIRTUALIZÁLNI kell, ennek az erőforrásigénye meg lényegesen alacsonyabb mint az emulálásnak, extrém esetben 10%-alatti az overhead, de a futási sebessége a virtualizált rendszereknek mindenképpen nagyságrendileg ugyanakkora mint hagyomásnyos deployment esetén.
Tehát igen, virtualizálni nyilván lehet, és miután feltörik a gépeket elképzelhető lenne, hogy az aktuális high end PC-ken rendesen fussanak a konzoljátékok. (bár szvsz olyan bugos lenne az egész, hogy nem lenne benne köszönet)
J.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Televan74 #39 üzenetére
De, nekem célra vezető, mert 2000Ft-ból meglett a komplett Half-Life és a Quake 1-3, meg 2200-ért a GTA összes, miközben az 576 Shopban 4000 körül volt a San Andreas, az 1-3 és a Vice City 2500, a GTA4 a két DLC-vel meg 10000. Pár év múlva meg már úgyse játszok annyit se, meg elleszek a mostaniakkal, pár év, és család, szóval nekem ez így pont jó. Aki akarja, vegye 40-50€-ért, nekem 5-ért is jó lesz. Jó, pl. Call of Duty-t sose akciózzák úgy, de jóformán minden mást igen. Bár a Ghost megjelenésekor valahol adták 4.99$-ért (nem €) a 4. részt, rá is kattintottam, Steam-es, megérte. Meg a 2.2€-s Fallout 3 GOTY is.
-
Rive
veterán
Hümm.
Ha ennyire közel esik majd egymáshoz a PC és a konzol hardvere, akkor - bár igazi emulátort nem valószinű, hogy lehetséges létrehozni - a kiadók számára relative alacsony költséggel lehetségessé válik a multiplatform cuccok megjelentetése.
Szóval: jó eséllyel néhány exkluziv, egyplatformos játékon kívül nem is lesz szükség emulációra sehol.
Más: hack-szinten valszeg érdemesebb lehet majd az egyes játékokat átbuherálni
Mégmás: érdekesebb lehet a PC szoftvereit begyalázni a konzolokra, azaz PC-t emulálni konzolon. Ebben az irányban a mindennapi felhasználói programok igényelte teljesitmény bőven megvan a konzolokban, még amulációval is.
-
kecskebégető
aktív tag
Semmivel nics elmaradva a pc így konzolos cuccokkal nem fertőzném a drágaszágom
-
VIC20
őstag
,,Igazad van. Mióta az ENSZ felvette az alapvető emberi jogok közé a számítógépes/konzolos játékhoz való jogot, azóta az államnak kötelessége ezt a társadalombiztosítási rendszer keretei között finanszírozni.
"
Szóról szóra! A 2009-es multilaterális hágai egyezmény óta - és részben belőle következően - pedig mindenféle emulátor írása a jövőben szigorúan TILOS, emberiség elleni bűntett!
-
DeFranco
nagyúr
-
Dilikutya
félisten
Feldolgozom, erre az a megoldás, hogy kimaradnak az életemből, mivel egy konzol nekem nem érné meg még használt játékokkal se, mikor PC-re elég sok dolgot be lehet szerezni 1-2 éven belül pár €-ért. A két első Batman is 5€ szokott lenni, de az Arkham Asylum-ot akár 1€-ért is be lehetett szerezni nemrég, 5€ lett volna a kettő, csak pechemre megvettem korábban már őket, darabját ennyiért. És ezek sokkal jobb árak, mint a használt konzolos. Half-Life is kompletten szokott 6-7€ lenni a téli-nyári Steam leárazásokban.
-
törölt tag
sok értelme lenne... pc-n emulátorhoz azért vas fog kelleni mindig is, azon túl meg kontrollerrel üljek előtte? wasd felejtős lenne a legtöbb esetben... egy szűk réteget tuti érdekelne persze, de azon túl...
-
DeFranco
nagyúr
Igazad van. Mióta az ENSZ felvette az alapvető emberi jogok közé a számítógépes/konzolos játékhoz való jogot, azóta az államnak kötelessége ezt a társadalombiztosítási rendszer keretei között finanszírozni.
@Dilikutya: És mondd, hogy tudod feldolgozni azt a sokkot, hogy ezek a játékok kimaradnak az életedből?
Amúgy utána a gépet el is adhatod, játékostól-gépestől, ez nem akadály. Nem hiszem, hogy sokat buknál rajta.
Bár én már évek óta hiányolom a konzolok reális áron történő bérbevételének lehetőségét, valahogy ez a sega klubok után kihalt az piacról, megoldaná ezt a problémát.
Mondok még pár címet amúgy ha gondolod, kapsz tőlem olyan listát, hogy 2-3 évig elvagy vele
-
Dilikutya
félisten
Ez csak pár cím, és ízlés kérdése. Nekem a Bulletstorm csalódás volt, szeretem az old-school agyatlanságokat, de ez egyszerűen nem volt jó. Egyedül a plusz pontokat adó mókás kivégzések dobták fel néha, a vége pedig kimondottan gagyi, a boss-fight csak egy egyszeri "nyomj E-t", semmi több. Az 5€-t sem érte meg, nemhogy új korában a jóégtudja mennyit.
Én mondjuk vevő lennék pár exkluzív címre, anno, igaz az még PS2 volt, nagyon hiányoltam PC-ről a Star Wars Rogue Squadron folytatásait, meg a GTA Vice City Stories-t (Steam-re megvan az összes PC-s GTA a London kivételével). Az utóbbi években már kevesebb exkluzív játék volt, amit kipróbáltam volna, de pl. a Lollipop Chainsaw-nak adnék esélyt 2-5€-s esélyt. És 1-2 játék miatt nem vennék 60 ezerét Xbox360-at, meg 120-ért X1-et.
-
VIC20
őstag
Szerintem itt most két különböző dologról van szó:
1. A védelem: itt tényleg nincs jelentősége a hardver hasonlóságának
2. Az emuláció - ez ugye akkor merül már föl, ha az 1. ponton túl vagyunk és úgy gondolom, hogy ebben (az emuláció hatékonyságában) már lehet szerepe lehet a hasonló hardvernek.Televan: Így igaz, az állam meg aggyík rá pízt! Úgy, ahogy annak idején kalácsra is, ugye?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Dilikutya #22 üzenetére
so what?
batman AC-be beletoltam 30+ órát, AO állítólag hosszabb is, bioshockok 10 óra felett vannak bőven, szerintem 30 is megvan, bulletstorm viszonylag rövid, de olyan intenzív, mint a fene, és simán újrajátszós, AC-ket nem is emlegetem, felesleges, Borderlands-tól valahol a 100. óra tájékán lett csömöröm, nem is végeztem vele, half-lifeokban van 50 órám csak a második szériából, stb. stb.
hol érdekel engem a kóródutyi? pénztárcával szavazok. nem veszem meg.
@Loveless: veled szemben az offenzivitásnak még a nyoma sem volt bennem, a jelenséget ekézem csak
(tunyacsápra ugyanez igaz)
És szerintem nem off téma, ne legyünk naívak emulálás=warez
persze meg lehet magyarázni, hogy megveszi az összes lemezt, és ő csak azt akarja látni, hogy milyen szép a dash, de ne legyünk naívak... ez kb. olyan indok, mint az, hogy az ncore-nak a linux disztrók terjesztése miatt van létjogosultsága.
-
törölt tag
"teljesen más minőség így a játék, hogy megbecsülöd amid van"
ebben egyetértünk, nekem is sorakoznak a polcomon az eredeti játékok, úgyhogy tudom.viszont sok más játékot csak lewarezoltam, és nem ritkán éreztem úgy, hogy kár volt még a sávszélességért is.
azokról az esetekről meg ne is beszéljünk, amikor a megvásárolt játékom accounthoz kötött (pl. diablo3), és egy hét alatt meguntam, de eladni nem tudom...de ez off téma, nem ide való, és ezerszer átrágta már mindenki.
én is csak azért válaszoltam neked, mert eléggé offenzívnek éreztem a stílusod, és bántotta a szemem, ennyi -
-
DeFranco
nagyúr
válasz
#51736960 #19 üzenetére
senki nem kötelezi őket arra, hogy megvegyék... senki nem kötelezi őket arra, hogy játsszanak az adott játékkal
én megveszem a játékaimat, csak és kizárólag a remek címeket gyűjtöm, és tudod mennyit el sem kezdtem még? mennyivel el vagyok maradva? több van még előttem, mint mögöttem.
igaz, mivel fizettem érte, kifacsarom belőle az utolsó cseppet is, az utolsó mellékküldetésig, felszedhető extráig, vagy éppen amíg meg nem unom... teljesen más minőség így a játék, hogy megbecsülöd amid van, mint ha csak töltögetnéd lefele a friss címeket, hogy lehessen utána beállni a sorba verni a melled, hogy "vótmá"... csináltam én is, sokkal kevésbé jelentett élményt.
-
jozsef8
aktív tag
Szerintem jó lenne ha lehetne remdes emulátort készíteni. Bár ha tényleg fel kell törni akkor elég sok időt kell rá várni.
-
DeFranco
nagyúr
próbáltam emulálni (
) az egyébként én szememet is helyenként szúró szóhasználatot
Haszna annyi lenne, hogy azt is le [lehetne tölteni illegálisan], ami konzolra jelent meg, és akkor még [magára] a [konzolra] sem kell költeni, meglenne minden ingyen. Nem hiába fizetteti ki anyával meg apával [a kedves kis lurkó] a 120 megabites [sebességű] UPC [internetet], meg a [játékok problémamentes futtatására összeállított számítógépet] [indokolatlanul nagy teljesítményű státusszimbólumként működő, a gép erősségét demonstrálni hivatott tápegységgel] karácsonyra.
Aztán meg persze mehet a [panaszkodás] [facebookon (szerk: internetes közösségi oldal)] [az sg.hu fórumain] meg [a prohardver lapcsalád hasábjain], hogy mekkora [csalódás, hogy], semmi [érdemi tartalmat nem nyújt a játék], három óra alatt [végigjátszottam a fő történetszálat], [tele van bosszantó programozási hibákkal], [sajnos ebben a formában nincs lehetőségem megfizetni a termék ellenértékét], pedig [a tartalmas szórakozásra szívesen áldozok]. [Sajnos azonban ez nem tekinthető tartalmas szórakozásnak, a moziban is mindig unalmas a film, hát oda is fizetés nélkül próbálok beosonni, és a rossz ízű zsemlét sem fizetem ki a pénztárnál].
-
zsigus
őstag
Szvsz ez sokkal nehezebb lenne mint emulálni. Pl. ellenőrzi a hw konfigurációt indításkor, az új konzolokban lévő APU-k viszont nem kerül kereskedelmi forgalomba a konzolokon kívül. Vagy pl. van egy speciális chip (olyan mint pl. egy hardveres kulcs) amit indításkor ellenőriz a rendszer stb. stb.
Mivel ők is tudják, hogy ez az OS PC-n is futna a megfelelő hw-en, nem hiszem, hogy nem gondoltak volna arra, hogy ezt a lehetőséget letiltsák.
ldave: Igen, csak a Wii-ben egy egymagos 730 Mhz-es PPC CPU van, ezt már az én Athlon 2 630-asom is elfogatható sebességgel tudja emulálni, mert nyers erőben többszörös teljesítményt nyújt. Annak ellenére, hogy nem egy brutál proci, és még "fénykorában" (ha volt neki) sem volt az.
Egyébként ennek ellenére sem tökéletes minden játéknál az emuláció... Nem olyan könnyű az, mint ahogy az emberek gondolják.
Meteorhead: A konzolok élettartama nem 4 év, hanem majdnem a duplája. A gyártóknak pedig az éri meg a legjobban, hogy minél tovább húzzák az új gép megjelenését, mivel annál több pénzt hoz az előző generáció.
-
SetCHOO.
aktív tag
Ameddig a Battlefield 4 Mantle DLC
ki nem jön, beszélgethetünk bármiről!
Majd miután látjuk a kezdeti kód működését, akkor már lesznek konkrét eredmények az API működéséről egy célhardveren.
Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mit kapok Karácsonyra az AMD-től!A hardver már megvan!
-
DeFranco
nagyúr
haszna annyi lenne, hogy azt is le lehetne warezolni, ami konzolra jelent meg, és akkor még a gépre sem kell költeni, meglenne minden ingyen, nem hiába fizetteti ki anyával meg apával büdösszájú pistike a 120 megabites UPC-t, meg a gémer gépet terrawattos gámertáppal karácsonyra
aztán meg persze mehet a rinya fácsén esgén meg itt, hogy mekkora szarmá', semmi kontent, három óra alatt kitolom a gémet, tiszta bughalmaz, lóf.t fogok ezért adni egy fillért is, pedig demegvenném hajólenne. denemhajó.
-
ldave
félisten
Mondjuk a Wii is PowerPC és azt elég jól lehet manapság emulálni PC-n.
-
Ratman
tag
Meg az alepvető kérdés amúgy is az, hogy minek?
Értelme nem sok lenne, az egész nem több egy baromi nehéz tehnikai kihívásnál, amit ha megold valaki akkor meg lehet hajolni a tudása előtt, de gyakorlati haszna az nulla. -
-
AAAgold
senior tag
válasz
Meteorhead #3 üzenetére
hát ha azt nézzük, hogy ps2 emulátorból mikorra lettek elfogadhatóak, tényleg jól jöttek ki a konzolgyártók a dologból
-
VIC20
őstag
Remélem, hogy minél előbb megírják!
-
Meteorhead
aktív tag
És 4 év múlva, mire elkészül az emulátor, lassan jön is az új konzolgeneráció. (És akkor a gyártók nagyjából elérték a céljukat, hogy az életciklus alatt nem sikerül piacromboló emulátort írni)
-
AAAgold
senior tag
nem hiszem, hogy élvezhető sebességet tudnának az új emulátorok
-
tldr: Nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A témában jártas Ben Vanik megosztotta nézeteit ezzel kapcsolatban.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Wuthering Waves
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Iphone 12 Black 64Gb független 87% akku
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest