Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FoxiestFox
félisten
"Természetesen a siker feltétele, hogy a készülék aktív internetkapcsolattal rendelkezzen, és úgy legyen beállítva, hogy a wap push üzenetben érkező kódot automatikusan lefuttassa. Mindemellett a támadás csak Windows Mobile operációs rendszert használó készülékeknél működik." -> Ha ennyi ha kell hozzá, szerintem az kurvára nem sebezhetőség, hanem critical user error..

-
Hehh, akinek okostelefonja van... A legtöbb embernek tök felesleges a csillivilli okosteló, aki meg kihasználja az nyilván tudja mit merre állítgasson rajta...
Küldjenek a Samsung D500-amra egy ilyen wap push-t, ha lefut akkor fizetek egy sört nekik

-
^Clown
addikt
Jé, hogy csak vindóz alatt
Na jó, befejeztem 
Szerintem nem jelent annyira komoly veszélyt, hiszen egy egyszerű be/átállítással ki lehet küszöbölni.
-
janos1988
addikt
Na majd a vindóz hét...
De lehet az meg automatikusan fel fog csatlakozni ha kap egy ilyen uzenetet es offline-ok vagyunk.
-
WonderCSabo
félisten
Egyik se érint... Egyrészt mindig rákérdez, h. elérheti-e a netet, másrészt nincs wifim, sajna.
-
sekli
addikt
"...hogy a megfelelő adatok, eszközök és informatikai tudás birtokában bárki képes lehet egyetlen SMS segítségével távolról eltéríteni a kiszemelt mobilkészüléket."
megfelelő afatok, eszközök és tudás birtokában bárki építhet egy űrhajót és elutazhat a Holdra...
egyébként ezt én se érzem túl súlyos problémának... -
Dentorel
csendes tag
Még jó hogy telefonról nem netezek...

-
-
joey04
titán
úgy legyen beállítva, hogy a wap push üzenetben érkező kódot automatikusan lefuttassa.
akkor ez nem valami nagy veszély.
-
cigam
titán
A másik bemutató meg egy sima WiFi sniff, és kódtöres (WEP, WPA). Ebben mi a az ujdonság?
-
Bog
HÁZIGAZDA
Mindjárt kiegészítjük a cikket, röviden a technológia háttérről, legalábbis a videó alapján.
Ez egy wap push üzenet. Baromi régi szabvány, a lényege, hogy az SMS-ben van egy URL, amit a készülék böngésző megnyit. Én eddig úgy tapasztaltam, hogy ezt nem teszi meg egyetlen telefon sem, csak ha külön engedélyezve van. Ettől függetlenül lehet, hogy a videó kszítői összehoztak valami olyan wap pusht, amely felülírja ezt a beállításta, de kissé szekptikus vagyok. Az is tény, hogy csak WinMo eszköznél játszik a történet, de ez valószínűleg a megnyitott URL-en levő tartalom miatt van így.
A dologban szerintem túl sok a buktató, hogy valós veszélyt jelentsen. Egyrészt csak WinMo cucc jöhet szóba, a júzer elvileg nem veheti észre a történést, valamint az engedélyezett wap-push kérdése is nyitott. Nem is beszélve arról, hogy ha nincs netkapcsolat, akkor kakukk az egésznek.
-
Depression
veterán
Hogy lehet egyáltalán engedélyezni, hogy egy SMS futtatható kódot tartalmazzon!?
Az sem szerepel itt, hogy ez milyen rendszeren működött. WinMo, Linux, Symbian, Android, Apple, MTK, vagy mind együtt? -
Ez ott bukik be, hogy ha valaki elállítja a wap/net beállításait.

-
linuxot a telefonokra.
-
Bakker, már a telefonokra is víruskereső kell...
Azt hiszem, én maradok a fatengelyes, halszálkamutatós telefonomnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- iPod Nanóra hasonlító USB DAC és zenelejátszó a Snowsky Disc
- Horgász topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Xbox Series X|S
- Honda topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- One mobilszolgáltatások
- Subaru topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (205A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (207A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (209A)
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- iPhone 13 Pro / 256GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (206A)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Na jó, befejeztem