Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
Pöpec kis váz lett, képminőségével hibátlan,csak kár hogy ilyen gagyi házba rakták bele.
-
p_adam
addikt
válasz
Stauffenberg #63 üzenetére
Nincs elbújva
[link]
-
TeeJay
félisten
válasz
Stauffenberg #59 üzenetére
Nikonnál is jó lett a kínálat a mostani bejelentéssel
elvileg úgy lenne a tuti ha lenne egy nagyon alap DX váz --> D3300
utána van egy értelmesebb DX --> D5300
aztán jön egy nagyon komoly DX --> D7100
és kellene egy vérprofi a mostani D300 helyett mondjuk D9xxx névenaztán jönnek az FX vázak
egy totál belépő FX --> D610
egy kicsit jobb FX --> D750
majd egy nagyon komoly --> D810
és végül az abszolút csúcs --> D4Sértelem szerűen a vérprofi DX váz többe kerülne mint a fapados FX de ez érthető is
nekem pl egy D7xxx tökéletesen megfelel
akinek meg kell fullframe az választhat 4 vázból a pénze alapján -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
bigmasterg #58 üzenetére
"Drágábban kellene adniuk, mint az olcsóbb fullframe gépeket, hogy megérje nekik. Akkor pedig nem nagyon vinnék."
A Canon EOS 7D Mark II magasabb szintre lett pozicionálva, mint a korábbi 7D, ez már többé nem középkategóriás, hanem pro váz.
Így néznek ki a hazai árak:
Canon EOS 7D Mark II - 599.990 Ft
Canon EOS 6D - 462.990 FtNem kevéssel drágább, mint a Canon legolcsóbb Full Frame váza, de teljesen egyértelmű, hogy mi a különbség köztük. A 6D egy ergya AF rendszert kapott, eleve kevés mezős, csak a középső kereszt típusú és sebességre sem szélvész. Maga a váz csak félig magnézium ötvözet, sok benne a műanyag és kevésbé bírja a szélsőséges időjárást, mint a pro vonal gépei. Sorozatfelvételben is nagyon kis fing szegény, csak 4,5 fps-t tud. A 6D totális fapad, olyan mint egy belépő DSLR, csak éppen FF szenzorral.
Ezzel szemben az 7D Mark II ugyan olyan felépítésű vázat kapott, mint a többi pro gép, magnézium ötvözet, ellenálló anyagok, időjárásálló szigetelés. Tudja a 10 fps sorozatot, ami a komoly sportfotózás belépő szintje, de ami a legfontosabb: Ugyan azt az iTR AF rendszert kapta meg, mint az egyik legbikább sportfotós vas az EOS 1D X, ez 65 db AF mezőt jelent, mindegyik kereszt szenzoros, prediktív 3D követéssel.
Persze sokan nyomják a rizsát arról, hogy "ennyiért már inkább FF vázat veszek", de a 6D-vel egészen biztosan nem fog úgy sportot, madarat, élővilágot fotózni, mint a 7D Mark II-vel. Biztosan jól fog fogyni az új 7D is, például azok körében, akiknek szüksége van az 1D X fókuszrendszerére, meg a viszonylag jó sorozatfelvételre, de azt a nagyvasat már nem vennék meg az ára és a mérete miatt.
-
bigmasterg
addikt
Nem vagyok benne biztos, hogy lesz ilyen váz.
Egy D4S házba miért raknának croppos szenzort? Drágábban kellene adniuk, mint az olcsóbb fullframe gépeket, hogy megérje nekik. Akkor pedig nem nagyon vinnék.
D300 is a D700al egyező házban volt (illetve nagyon hasonlóban, nem ugyan az).
Esetleg egy D800 házba szerelt croppos szenzornak lehet némi esélye, de túl sok értelmét nem látom.
Ok pl. madárfotósoknak jó lehet a 1,5x-es crop, de a mostani Nikon FX vázak olyan nagy felbontással dolgoznak, hogy onnan lehet croppolni, vagy eleve croppos módban használni, ha ez hiányzik. -
Byk01
őstag
válasz
fotobolond #44 üzenetére
Valahol leírtam már a meglátásom, de most ide is.
Ez a különbség nagyságrendileg olyan a D610 és a D750 között, mint APS-C vonalon a D3x00 és a D5x00 között. A Nikon szépen felosztja a FF belépő kategóriát is hasonlóképpen, mint az APS-C-n.
És ha ez igaz, akkor talán lassan egy D300s utód is megjelenik majd, ami a D4s cropos párja lesz. -
tabu3x
tag
válasz
Stauffenberg #46 üzenetére
eddig én is abban a hitben voltam, h ez ua. az AF, mint a D4S/810-ben. erre jönnek a hírfoszlányok, hogy az AF pontok szórása kisebb a 750-en, mint a 810-en
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
fotobolond #51 üzenetére
Általában a kütyü gyűjtögetők csőrét szokta cseszni, hogy gyorsan jönnek az utódok. Én meg elmondani sem tudom milyen magas az a hegy aminek a tetejéről tojok az egészre.
Én akkor cserélek, amikor kell, nem olyankor, mikor a gyártó akarja.
-
bigmasterg
addikt
válasz
fotobolond #51 üzenetére
Vagy egy használt D800at.
Most D810, D750 megjelenése után lehet találni korrekt áron, kevés expós D800akat.Én is egy riporter gépet hiányolok a Nikon kínálatából. D4s-en kívül jeneleg a Nikon nem árul erre igazán alklamas gépet. Talán a D700 volt az utolsó, megfizethető árú riport(ra is alkalmas) gépük.
D800at és markolatos D700at nyúzok. D700 után rossz kézbe venni egy 610-et, játékgépnek érződik. D4 után meg a d800 és d700 tűnik kicsit gagyinak.
Meg azért mb-d10-el a D700 tud 8fps-t és kezelhető filemérettel dolgozik.Lehetne rá mondani, hogy a D4s és D810 megkapta az sRaw-t, de ez D4s-nél 4mpixel, D810nél pedig 8. Plusz lehetett olyat olvasni, hogy ezek nem is teljes értékű raw file-ok.
Mint [link] (utolsó pont) vagy [link] -
fotobolond
tag
válasz
Stauffenberg #48 üzenetére
Igazad van, egyetértek veled, mert általánosságban minden termékcsoportnál van egy aktuális technológia határvonal, ami gátat szab a fejlődésnek és ez által a leendő készülékeknek. A fotótechnikában emiatt a DSLR-ek valóban „hátrányt” élveznek a Milc-ekhez képest, mivel ez egy régebbi technológia. Erre való a marketing, hogy ezt ellensúlyozza és bebizonyítsa, hogy a kevés az több és, hogy egy forradalmian új készülékről beszélhetünk.
Arra a próbáltam rávilágítani, hogy az intereneten fénysebességgel áramlanak az információk. Soha nem látott gyorsassággal jelenik meg egy hír, pletyka és könnyen képeznek mítoszokat (pl D400 vagy 7D Mk2) az emberek.
Ezzel szemben, amikor megjelenik egy gép az ember sok esetben csalódott, hogy miért ez, miért ebben a formában. Ezért fizessek ennyivel többet. Persze a gyártók sem ülhetnek, a babérjaikon valamilyen újdonsággal mindig elő kell hozakodni, ami sok esetben inkább kozmetikázás, mint sem újdonság mivel 1év alatt nem lehet forradalmat csinálni. Most is ezt érzem. Félreértés ne essék a D750 biztos nagyon jó váz, de az emberek talán ennél többre vagy inkább másra számítottak. Akkor miért nem jött ki egy komolyabb videós váz, vagy egy komolyabb riporter gép, ami jobban beilleszkedne a jelenlegi termékvonalba? Amúgy most néztem a D750 ára közel azonos a D800, D800E árával….
Szerinem nem én vagyok az egyedüli aki azt mondja, hogy rendben jó a D750 de ér ez ennyivel többet, megéri…., vagy akkor már D810, vagy az előd modell a D800/D800E.
Persze azok között akik valóban tudnak egy ilyen kategóriás gépben gondolkodni. -
válasz
bigmasterg #49 üzenetére
akkor én fene vagyok...
-
bigmasterg
addikt
Kár a kis méretű házért és 1/4000es záridőért. 1.4-es fixekkel sokszor az 1/8000 is kevés napon.
D800/D810 méretű házban kellene.
Sőt, egy D800 házban, D4/D4s érzékelő lenne az igazi.Kell a fenének 20-30 megapixel.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
fotobolond #47 üzenetére
A MILC piacra is ugyan ez vár amikor már komoly innovációt nem lehet eszközölni a jelenlegi technológiai fejlettségen.
Lesz DSLR-eket alázó sportfotós AF rendszer? Lesz 0,0000000000001 ms válaszidejű folyamatos 240 fps-t produkáló, 8K felbontású EVF? Lesz majd minden jóság és utána mi? Megint csak a paraméterek javítgatása apránként.
A drasztikusan új szenzor technológiák lendíthetnek majd nagyot újra.
-
fotobolond
tag
válasz
Stauffenberg #46 üzenetére
Sajnos erről szól mostanában a DSLR piac, nem sok az érdemi fejlesztés, újdonság.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
fotobolond #44 üzenetére
Gyakorlatilag az egyetlen igazán lényeges különbség a D610-hez (vagy inkább a D600-hoz, mert a szenzor onnan van) képest a sokkal használhatóbb AF-rendszer. Ami a D6xx sorozatban van az totál fapad, igaz nem túl mozgalmas témákhoz már az is bőven elég.
A D6xx és D8xx sorozat között megvolt az érezhető különbség, most beszúrtak közéjük egy olyan vázat aminél patikamérlegen mérték ki a különbségeket az alsó és felső szomszédhoz képest. Mesterkélt, unalmas, nulla "wow-faktor".
-
MC Pite
veterán
válasz
fotobolond #44 üzenetére
Ezért kellett 50el emelni a számot hogy lásd mekkora upgrade. Fele a 610be, a 810hez képesti plusszok meg a 810be illettek volna szerintem.
Szerk: 5 FF váz, nem négy...
-
fotobolond
tag
Köszi.
Közben összehasonlítottam a Nkon oldalán is a vázakat. Lehet, hogy én látom rosszul a dolgokat, de ez a 750 akár lehetett volna D620 is. Egetrengető differenciákat nem véltem felfedezni, bár a pufferméretről nem esett szó.
Oké, hogy olcsó riportergépnek szánja a Nikon, de a 4db FF váz közül mindössze 2db lehet egyértelműen elkülöníteni. Valahogy azt látom, ebből a két vázból nyugodtan lehetett volna 1db, nem igazán értem a koncepciót. Esetleg minden apró különbségért új típust vezetnek be? -
MC Pite
veterán
37-es hszben link az összehasonlításra.
Amúgy (e zárral) 2 fé különbség már sokszor elég lehet; az meg hogy 1,4 vagy 2,8 nem mindegy...
-
fotobolond
tag
Sziasztok!
Nézegettem a váz paramétereit összevetve a D610-el. A Dpreview-n lévő összehasonlítás az általános paraméterekre vonatkozik.
Az új D750 váz miben nyújt többet mint a D610 és mivel ad kevesebbet mint a D810? Itt most nem a kártyafoglalaltra, Mpx számra és kidönthető LCD-re gondolok.Köszi, üdv:
-
Stauffenberg
nagyúr
f/1.2 mellett, vakító napsütésben nem az 1/8000 lesz ami megment, még több fényértékkel rövidebb megvilágítási idő melett is necces. Van amikor be kell látni, hogy nem úszható meg az ND szűrő vagy a rekeszelés.
Nanotechnológia, pixel szinten állítható transzmisszió, organikus szenzor... Majd a jövőben talán.
-
Lolka Bolka
aktív tag
Lehet piaci rést hagytak egy későbbi terméknek, nem? Újabban nagyon jellemző, majd minden területen, hogy pont egy "apró" dolgot hagynak ki abból, ami fontos az embernek. Pl telefonoknál nekem ilyen a háttértár bővíthetősége.
(#37) MC Pite Látod, hogy nem fért bele....Marketing dönt.
-
MC Pite
veterán
válasz
Lolka Bolka #35 üzenetére
Ennyi pénzbe nem fért bele az 1/8000es zár? Lehet... Elődjében már benne volt.
D610, Df, D750, D810, D4s kb a sor, az utolsó kettő tisztán van pozícionálva, alatta inkáb a marketinesek igyekeztek egyes dolgokat kipipálgatni... D700 méltó utódja inkább a 800as széria mint a 750.
Táblázat linkFélreértés ne essék: a D750 egy jó gép. Sőt, a wifit meg a dönthető kijelzőt is belerakták ami ortodox tükrös körökben nagy lépés. Abszolútban meg ha a D600 ugyanezzel a tartalommal érezett volna a piacra, akkor az akkor és ott egy ütős kis gép lett volna. Nem lesz ezektől jobb a kép, és marketingbaromságokkal nem áltatom magam - de ennyi pénzért ne kelljen már lan adaptert venné mellé, vagy szögkeresőt; többen megoldották ezeket időjárás álló masszívabb vázban, a nagyok nagyok finoman csepegtetik ezeket. (Nikon 1V3 egy odabaszós gép, hogy megmutassa, kutatunk, ha akarunk, odacsapunk apsc/ff téren is ezekkel, kössétek fel a gatyát.)
Mondjuk a ujezerek biztos nem morogtak volna, ha wifi+kijelző a 810be került volna, a többi a 610be. Így százalékosan hogy 750 vagy 810, már nem lesz nagy különbség, és dühítő hogy egyik másik 1-1 dologban többet tud, ami közül dönteni kell.
Vikthor, ha ennyi pénzem lenen cask vázra, örülnék mint majom a farkának. De ha kitennél elém egy 1 V3 fullos kitet meg D750et, erősen agyalnék melyiket hozzam el. Ha 1-1 fix is járna mellé ajándékba, amit én választok, akko már tuti az 1 V3 lenne a nyertes
De inkább mindkettőnél olcsóbban egy köztes rendszerre költök, mert mások a prioritások... Kinek mi számít jobban -
MLaca
őstag
válasz
Lolka Bolka #32 üzenetére
mert 725 000 forintért kérek 1/8000 mp-re képes zárat, mert ha full frame gépet veszek, akkor azt nem F3.5-5.6-os gagyizúmokkal akarom használni, hanem F1.2 manuállal, vagy F1.4, de legrosszabb esetben F1.8-as üvegekkel és adott esetben nem csak télen, este, hanem nyáron is, tűző napnál úgy, hogy bohóckodjak a kis mélységélességgel.
-
MC Pite
veterán
válasz
Lolka Bolka #32 üzenetére
Mert a D610 is csak ennyit tud, illene legalább az 1/8000.
-
tabu3x
tag
Szerintem, ez a gép teljesen jó így ahogy van, egyet leszámítva: kb két évet késett. Úgy értem, a d600-nak kellett volna eleve ezzel a speccel kjönnie, de legalább egy ehhez hasonló AF rendszerrel.
Így most van egy cirka 3 éves szenzor köré épített, újrahasznosított elemekből összelegozott "új" váz, amiben semmi extra (értsd: olyan, amit eddig még nem láttunk) nincs, hadd fintorogjon az internet népe.A flash sync miért nem lehet háromszázhuszad, mint pl. némely mirrorless-nek?
Amúgy, tényleg kéne.
-
m3ss
veterán
en is hianyolom az 1/8000-et, de mi van akkor ha csokken a dinamika vmennyit? fura, hogy pont te nem mennel le dinamika miatt iso50-re, ha jol tudom altalaban jpegben fotozol
"az arcon könnyen kiég valami részlet "
persze, iso 50 miatt egy ilyen vazon. amit nem fogsz tudni kiexponalni vele iso50-en, ott mar olyan fenyviszonyok lesznek, hogy nativ ison se fogod. -
MC Pite
veterán
Nem viszed le sűrűn ISO50-re, mert a dinamika csökken a natív isohoz képest - ha portrézunk pl, az arcon könnyen kiég valami részlet (de sok fénynél amúgy is könnyen összejön). Kiterjesztett isonak is csak akkor van értelme ha nem akarod utómunkázni a képet.
2 fé előny (akár elektromos zárral) még elvárhatóbb lenne ebben a kategóriában. Persze, lehet ND-t tekergetni; de legalább a meglévő 1/8000es zárat bepakolhatták volna ebbe/Df-be. -
Monya78
veterán
Ezt az 1/4000-es pánikolást nem igazán értem
Tehát az 1/4000 egy rakat sz..r, az 1/8000 már mindent tud, és még véletlenül sem lehet belefutni ekkor limitbe?
Pedig milyen pici a különbség...
pl. ennél a gépnél meg egy jópár hasonlónál ott az Iso50-es érték, vagy az a beállítás hogyha eléri a 1/4000-es határt akkor automatán rekeszel, és nem égeti ki a képet (el tudom képzelni milyen dühkitörést okoz egy modell csajnak ha nem F1,2-vel hanem F1,8-al készíted a képet)
-
MC Pite
veterán
TeeJay, Vikthor:
Mert nem használsz/használtok fényerős obit (nyitva)? Akkor elég sűrűn futnátok bele az 1/4000es limitbe
Jellemzően aki ennyi pénzért épít rendszert(vesz vázat), nem fényerőtlen zoomokat használ csak...Már apsc-n is könnyű belefutni olyanba ahol nem éles mindkét szem, oda kell figyelni ha az ember szűk doffal akar dolgozni, párszor kitoltam már magammal mikor 'dofbuzultam'
.
-
Retro11
senior tag
Hey, szintúgy csak hülyülök, nehogy magadra vedd..
Pontosan tudom, mi az amire céloztál. Az, hogy a legkisebb elmozdulás miatt is oof lehet, az egy dolog, de amikor egy viszonylag régebbi ff géppel és egy fényerős fix-el dolgozol(5D MKII+ 85 1.2), aminek a fókuszrendszere még az őskorból való, sok kép egyszerűen kuka lesz, mert nem ott van az a bizonyos sík.. Persze ennek is több oka lehet..
Illetve a focus and recompose sem épp álom ilyen felállással.. De ez is csak gyakorlat és megszokás kérdése.
(#25) MC Pite: Azért erre is van megoldás. ND pl.
-
Nincs komoly tapasztalatom FF géppel, csak rövid próba erejére volt nálam egy pár éve, de látom az olyan képeket, ahol nagyon keskeny az élességi sík. pl: ez. (ez egy marketing anyag része valami Zeiss lencséhez)
Sokan erre izgulnak, mások meg pont utálják az ilyet, mert éppen nekik kis érzékelős vázuk van, amivel ilyet nem lehet olyan könnyen csinálni.
A félórás tökölés persze csak szándékos túlzás, de ha a fenti képet megnézed, akkor elképzelhető, hogy az egyik szeme homályos a modellnek ha csak kicsit is profilból akarjuk fényképezni.
Az egész hozzászólást poénnak szántam, de lehet, hogy nem találtam el elég jól a stílust. -
TeeJay
félisten
amilyen príma 24MP-es érzékelő van a D610-ben meg ebben is, én biza nagyon örülnék bármelyiket dobnák hozzám. D90 után leesne az állam képminőségben is, az 1/4000 is megoldható nekem eddig nem volt még bajom D90-nél sem ezzel. szóval nem egy rossz gép ez, így már legalább az aktuális friss kínálat 4 FX vázra nőtt. (D610,D740,D810,D4S)
-
Retro11
senior tag
"Ezzel a géppel" - Akármelyik Full-Frame szenzoros géppel.
"Ja és fél órát kell tökölni" - Nem tudom milyen tapasztalatokkal rendelkezel, de kijelentésed túlzásnak érzem. Egyébként értem mit szeretnél mondani.
Egyébként azt a nagyonfényerősojjektivvelfotozomamodellemésnemláccikamásikszeme performance-od megnézném, már csak a záridő miatt is...
-
MC Pite
veterán
De gonosz
Korábban legalább anikon felhozatallal képben voltam, de pl most a D750.. mint odaát írtam, kb 1 sor kellene hogy D610hez képest, és egy sor hogy D810hez képest; meg egy egyéb mező. Df és D750 is 1/4000-es limitjét nem nagyon értem... aki ilyen gépet vesz, vegyen ND-t is és tekergesse?
-
válasz
Stauffenberg #9 üzenetére
mostanra jutottam el oda, hogy már nem jegyzem meg az ilyen-olyan nikon vázak paramétereit, fogalmam sincs, hogy pontosan mi a különbség a d600 és eközött, mert nem is érdekel. a nikon nagyobbik baja, hogy ezzel egyre többen lesznek így. egy dologra azért kíváncsi leszek: sikerül-e visszahívás nélkül túlélnie a d750-nek...
-
MLaca
őstag
mikor olvastam a sajtóanyagban az 1/4000 mp-et, majdnem elsírtam magam
-
Ezzel a géppel és egy f1.2 fix lencsével lehet olyan képet készíteni, ahol a modell szeme fókuszban van, de az orra, és a füle már krémesen lágyan selymes elmosásban részesül.
Ja és fél órát kell tökölni, hogy a két szeme együtt legyen éles.Egyébként fáj a fogam egy FullFrame gépre, most csak savanyú a szőlő.
-
Kotomicuki
senior tag
"...24 megapixeles..." - inkább egy D300S/D3S, még mindig!
-
-Shadow-
aktív tag
Komolyan mondom, az az érzésem ezzel a géppel kapcsolatban, hogy a D700 megcsúfolása. Az egy igazi igás ló volt, de ez inkább már csak a marketingesek játéka a számokkal. Tényleg nagyon kellet a D610 meg a D810 közé... Kihatható LCD az van, meg ha gyorsnak hirdetik, nem hiszem, hogy nem fér volna el az 1/8000 záridő.
-
polika
senior tag
válasz
andris1602 #8 üzenetére
az a vicc hogy full frémes masina "igénytelenebb" kisebb feloldású obival is beéri, mert nagyobb felületre kell vetítened, cserébe viszont nagyobb üvegből kell gyártani, ami főleg nagyobb teléknél brutál árat is vonz magával, viszont a standard portré esetében a "gagyi" fix 50-esel is hiper képeket ad a ff az apschez képest
-
válasz
Stauffenberg #9 üzenetére
velkámtu fogyasztói társadalom... D600/D610 nemjó már, neked D750 köll és punktum.
-
Stauffenberg
nagyúr
Japán kutatók keserves munkával, az Antarktisz jegében talált mikroorganizmusokon keresztül kifejlesztett biomechanikus kvantum számítógépen lefuttatott piaci elemzések segítségével bebizonyították, hogy létezik piaci rés a D610 és D810 között!!!!!!
-
MC Pite
veterán
Troll ON:
*ásít*. Kijelző.
Volt még valami?TrollOFF: Miért nem fix-el fotózták le?
Ha nem került volna be ez a kijelző a marketingesek vért izzadtak volna hogy a 610/810-től 'elszeparálják' a brossúrában/táblázatban... -
válasz
andris1602 #5 üzenetére
jah... nem mintha az "igényes amatőr" szintjét nem ütné meg egy D600...
-
andris1602
aktív tag
Maradok igénytelen amatőr
-
Lolka Bolka
aktív tag
Az ára picit fáj
(#3) Örni Azt általában nem fullHD-ban tudják. De tény, hogy jó lenne ha 1080p/120.
-
Örni
senior tag
A tükörrefis gépek miért nem tudnak 120, 240 FPS-t még mindig? Már mobiltelefonokban sem ritka.
-
Alx.Mercer
aktív tag
A masina szimpatikus de az ára már kevésbé.
-
csak a váz vagy a 24-120/F4 obival 2300 ojró? Gondolom csak a váz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robogó, kismotor
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motoros topic
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GTA V
- Xbox Series X|S
- MSI notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Quadro FX 570 eladó
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest