Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
hát igen.
az mindig viszonyítás kérdése, hogy kinek, mi éri meg, milyen munka ráfordítással, mekkora kompromisszummal, stb...igazából én mindig arra próbálok csak rávilágítani, hogy nem lehetetlen, nem kifizethetetlen, és nem fog feltétlenül megfőni, mint ahogy oly sokan hangoztatják.
egy hülyeség van:
150-200k-ért megvenni a kisméretű, agyonzsúfolt, fanless htpc-nek kikáltott kisteljesítményű izéket, amik 85-90 fokon működnek, és még se hdd, sem ssd sincs bennük.lehet építeni, csak jól kell tervezni, átgondolni.
-
kpal
nagyúr
Strix GTX 750 Ti OC ez is egy jó megoldás lehet .
-
Speed®
titán
Auras Fridge 7850en, 1160as OCval..nem főtt meg.
-
sb
veterán
válasz
mistake767 #65 üzenetére
7850 passzívan? Azért az meghajtva nem hiszem, hogy nem fő meg. Legalább a VRM.
-
sb
veterán
Láttam.
De 2-3-4 HDD-vel mit csinálsz? Úgy is olcsó? Nem melegszik? Nem rezonál?
Ha nem akarsz nagyon nagy tornyot építeni?A többi meg relatív...
Én összeraktam 4-5 féle mITX konfigot, a desktopot is reszelem néha. Csak az összeállítás is k* sok idő, nemhogy a házat reszelgessem még... de nyilván ez egyénfüggő kinek mennyi van rá. Ill. nálam is kellett "reszelni", mert a HDD tartó egyedi vagy fellógatott HDD-vel nyomom. A hűtésnél trükközni kellett a venti felfogatásokkal, a paneltápot is be kell tenni valahova...Pénzben ugyanez. 16k: vállalható. Ahogy a 4-6k-s Ninja-k is. De ha az egész konfig 50-70k akkor olcsónak se nevezném. Bár az igaz, hogy ilyen szempontból torz a nézetem, valahogy mITX általános/HTCP/NAS gépeknél ebben az ársávban mozogtam mindig. Aztán 10k-s procira nincs ingerenciám 10k-s, de még 5k-s hűtőt se tenni.
Bezzeg a csendet azt szeretem.
pip. Így van, a venti is számít. Mondjuk 5k-s ventikkel se raknék tele egy 50k-s konfigot, mert az ugyanúgy fail nálam, de tényleg lehet kapni jó és valóban halk ventiket.
Egyébként ezek a kis vga hűtők se annyira vészesek mindig. Kis játékos konfigba Sapphire 7750 került (mITX lap+G3420 társaságába). Olvastam, hogy halk, de ránézésre nem sok bizodalmam volt. Aztán bedobtam és egész halk volt alapon is, de nem hangtalan. Lehúztam fix 20%-ra a fordulatszámot és már nem is hallottam ki a házból (a passzív paneltáp mellett sem). És terhelve is köszöni, jól elvan így 55-60 fok körül.
-
pip
aktív tag
a 3. ponttal 100%-ban egyeteretek. Lassan 15 eve mar csak m-atx-re epitkezem en is. Lehet ezert is kezdek ismet halk ventiparti lenni, megiscsak zsufoltabb egy kis haz. No meg persze meg kell tapasztalni, sokaig en sem hittem mennyire csendes tud lenni egy rendes venti alacsony fordulaton. A mai napig passziv VGA-m van, de ma mar be mernek vallani egy okosan felventizett gtx750-et, nem hiszem kihallatszodna a hazbol.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
mistake767 #65 üzenetére
megvan még a kis pepitácska?
örülök neki. -
mistake767
csendes tag
táp: seasonic 460 - venti nélkül
proci: 3570k, turbó kikapcsolva, alulfeszelve, szab.tam féle hűtővel - venti nélkül
videókártya: HD7850, Asus féle hűtővel - ennél a változatnál a borda túllóg a nyákon, át tud szellőzni - ventik kikötve
adattárolás: SSD - mozgó alkatrész nélkül.
ház: CM 690II - venti nélkülA rendszer kb 2 éve üzemel mindenféle ventillátor illetve mozgó alkatrész nélkül, napi 1-2 óra Path of Exile/Bioshock Infinite/WoW(10 fős raid).
Köszönjük szépen jól vagyunk...
-
ƬΛЯΛ
senior tag
Engem valahogy nagyon megfogtak a "néma" VGA-k. És még a kinézetük is tetszik
-
szab.tam
nagyúr
"HDD-k sokkal inkább... "
erről is írtam.
a linkek között megtalálható.és ez is csak 1xi beruházás, továbbvihető, pont mint a ház kialakítása.
**
ház.
ez a 2 db. hatalmas házoldal festve, kivágva, ragsztva, rács alapanyaggal, munkadíjjal együtt, tehát kompletten valami 16k volt asszem.
nem olyan bonyolult dolgok ezek. -
sb
veterán
Azért amit írsz az elég relatív.
1. Olcsóság: Ez a 65+86W szint akármilyen régi vagy új hw-ből rakod össze nem a méregdrága kategória, sőt általában inkább az olcsó. Ezek mellé egy Zen 300 se az olcsóságáról híres. Két Ninja se. (Itt konkrétan annyi mint egy E5700). s erre jön még a barkács.
2. Egyéni, de nekem a ház se jön be szétlyuggatva.Sokan azért nem vágynak ennyire funkcionális felépítésre.
3. Kisebb méretű hűtők, stb... ebben egyetértek, hogy sok gyártó elcseszi a hűtőket nem kicsit. De a kompaktság sem ördögtől való. Egy mai modern 40-150W-os kis konfig befér egy mITX kockába szó nélkül. Nem csak fizikailag, hanem épp azt is értem alatta, hogy kb. hangtalan hűtéssel - tehát élhető módon. Sokan ezeket keresik és láthatóan ez lesz az irány. Ami szerintem nem rossz.
Sokszor egyébként egy mini házat még könnyebb átszellőztetni nyilvánvaló fizikai paraméterei miatt. Minden csak attól függ mennyire elcseszett/jó a tervezése.Én továbbra sem a ventiktől félek, a HDD-k sokkal inkább keserítik meg szvsz a "hangtalan" gépek építőinek életét.
-
törölt tag
Egy átlag szellőzésű Atx házba belerakva szépen csendben megy el az örök vadászmezőkre...
-
Chaser
legenda
Maradjunk annyiban valószínűleg sokkal régebb óta foglalkozom pc-vel és annak hűtési módjaival...aki nem tud kihozni egy haswell i5+GT 750 ti konfit léggel kvázi hangtalanra az meg is érdemli..és nyomhatja a hülyeségeit
Kihoznak egy 55-60W TDP-s karit passzívra..huh, mindjárt berosálokA sapphire ddr5-ös 5670-em TDP-je is ennyi volt, a bajszát is megrángattam persze..gyárilag moddolt AC L2pro-val terhelve is qsssban volt. Hűtőn AC freezer7 alapjáraton 5-600 rpm-en, tápban swif2 volt 800rpm-en. Amikor eladtam azt hitték nem működik mert a ledek nem voltak bekötve és nem voltak porszívó hangok, de 1xcsak felállt a win hang nélkül...ésszel kell összeválogatni a komponenseket, ennyi. Nyilván egy i7-et meg 2x ekkora TDP-s vga-t léggel hűteni kvázi hangtalanul már neccesebb meló lenne.
-
szab.tam
nagyúr
amikor nem elrugaszkodott árú megoldásokról van szó, szeretem mindig megemlíteni az elfekvőben lévő, 3. passzív konfigomat.
eze gy 65w-os proci és egy 86w-os vga, egy szintén elavult zen1-gyel.
(E5700 + HD5750)
amikor ezt összeállítottam, annak az árán most jóval korszerűbb, de ugyenilyen fogysztású cucc építhető most.
ésszel viszonylag olcsón megoldható.
sok rács, nulla venti.
akit meg zavar az a por, ami gépben belül van, és nem is látható, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, reménytelen...egy linkösszefoglaló a gépről.
egy hűtőcsere után így néz ki most.
és a kis hervadt passzív gépecske előtesztje eyefinity 5040*1050-ben, hawx1...nem drága, nem meleg.
természetesen az átlagjúzer nem tud faragni.
de.
az 1. procihűtő gyári ninja1.
a táp gyári.
a hdd dupla hangtompítói is.
a vga 86w, aminél most már kisebb fogyasztásúak is vannak, jóval nagyobb teljeseítménnyel.
ha rossza gyári passzív vga hűtő, rá kell tekerni valami kompatibilis, bazi nagy, lelógó bordát.1+ meló van:
ha egyedül nem emgy, szakemberrel ki kell vágatni egy ház oldlaát, tetejét, és berácsozni.
ez kb. 10-20k. anyaggal, festve.
és ez egyszeri beruházás, következő konfigokra átvihető.*****
relatív olcsón, ésszel, barkácsolási tudomány nélkül is lehet jó, nem melegedő passzív gépet összehozni.
a problémák ott kezdődnek, amikor elcseszettül melegedő 95w-osnak nevezett, igps intel, vagy 120w-os amd procikat akarank passzívan lehűteni.*****
aki meg szerelmes a néma ventijeibe, és szerinte nem lehet ésszel lehűteni passzívan egy gépet, az menjen a léghűtés topikba, ott haverokra fog találni.
kétségtelen, hogy vannak elcseszett konstrukciók.
ilyenek voltak a 8600gt passzívjai. hullottak, mint a legyek.a probléma ott van, hogy a gyártók az eladások miatt inkább bevállalják a kisebb hűtőket, (mint a hírben lévőnél is ugye), hogy beérjen több helyre. a magas árban nem a + hűtő költsége van, hanem a garis elhullások.
így azokkal cseszenk ki, akiknek a + melegedés miatt a gariidő utánra fárad el a cucc... -
NandoXXL
senior tag
Elég a hülyeségből. Igenis van hangja a hűtésnek, nem is kicsi komolyabb terhelés alatt. Szerinted egy venti nélküli házat nem fűt fel (mint írtad leszabályozva)?
Abban igazad van hogy jól szellőző ház kell, egy leszabályzott halk ventivel a passzív hűtés mellé. (Igen GTX750-et használok, passzívan)
-
sb
veterán
Az S1 szerintem jóval nagyobb, mint ezeken a 750-eseken lévő borda. Legalábbis ránézésre.
Igaz, hogy nálam nem passzívan ment, hanem 12-es ventivel anno, de egy agyonfeszelt és 800MHz-re húzott 4850-en használtam.Ez 100W feletti TDP-s vga. A brutál húzással, fesszel együtt lehetett 150-160W?
(Egyébként semmi baja nem lett a kártyának, a VRM-nek se szerencsére.)
-
sb
veterán
Nálam a desktop gépben 1db 2TB-os Toshiba van. 7200-es de a halkabbak közül való bőven mégis azt hallom ki a házból.
Még úgy is, hogy gumiszalagokon lóg.Egyszer így lógva a ház falához ért és durván rezonált... pedig a ház is hangszigetelt, szóval eleve kevesebb hang jön ki és a belső hangszigetelő szivacshoz ért hozzá, nem a fém laphoz.
Fix HDD rögzítéssel meg végképp nagyon hangosak. Akármilyen gumibakos, elvileg rázkódáscsökkentő rögzítést próbáltam, szinte reménytelen volt.
HTPC/NAS-ból meg volt 1db Green HDD-s (szivacsra fektetve), ott is azt hallottam ki a házból. (passzív paneltáp és egy 800rpm slim Scythe venti mellett). Most 3x3.5" Green HDD van egy nagyobb mITX házban, itt meg végképp a HDD-k hangját hallom 1m-ről.
-
Chaser
legenda
válasz
Silentfrog #45 üzenetére
Egy jó minőségű és beszabályzott ventinek még szélhangja is lóf@sz. Tápban a legneccesebb kiküszöbölni, de lehet minimálisra csökkenteni. Egy ilyen passzív kártyához kell legalább két házhűtő venti nagyobb légszállítással - úh. sokra megy azzal hogy gyárilag passzív -..amikre egyébként nincs is szükség..aki meg nem hallja ki a hdd motort vagy seeket az netto süket, illetve zajos környezetben lakik...vagy nagyon messze van a géptől, mondjuk egy szobányira
-
sb
veterán
A 2.5-ös HDD nem túl jó megoldás, ha nagy tárhely kell.
Ill. az valóban halk, de szvsz annál sem hangosabb egy 5-600rpm-es jobbféle venti.A többiben egyetértünk:
Nálam SB i5-2500 fut 7850-el de így sincs hangja. A táp Seasonic, kb. 700rpm körül megy. (Egyszer akartam ventit cserélni benne, de kimértem és nem találtam olyat ami 3.5V-on elindulna.)
A cpu venti pl. fix 900rpm-et pörög, terhelve is elviszi a 3.8-ra húzott procit. Szóval tényleg nem nagyon kell a hanggal és a hűtéssel törődni egy jó fogyasztású gépnél.pip, Szerencsére nem a saját bőrömön éreztem. Még időben megvilágosodtam, ill. kicsit fordítva volt nálam a váltás. Nagyobb fogyasztású gép volt amit halkítani akartam, de inkább cseréltem kisebbre ami aztán hangtalan lett. A többi tapasztalat meg az mITX konfigokból jött, ott még esélytelenebb a teljesen passzív hűtés, még inkább számít a jó hűtés, elrendezés, fogyasztás-optimalizálás, így a végén kihozható egy hangtalan gép aktív hűtéssel ott is.
-
pip
aktív tag
nem hallod mert nem tunik fel. A ful hozzaszokik, viszont a valtozast konnyen eszreveszi. Nekem 1 db HDD van a gepben, a rendszer ssd-n van, es csendes kornyzetben (pl este) jol hallhato amikor felporog a HDD, onnantol ennek a hangja a meghatarozo (nem a keresesre gondolk, csak siman a HDD magasfrekvencias hangjara). Forditva is igaz, amikor lekapcsol a HDD, megszunik a hang, amihez mar reg hozzaszokott a fulem, de hirtelen csend lesz. Persze az is kell hozza, hogy a gep tobbi ventije a HDD-nel csendesebb legyen
-
CimbiX
aktív tag
Sajna SLI-t nem tudnak, pedig de jo lenne csendben jatszani alig max beallitasokkal.
-
szab.tam
nagyúr
egyébként megfigyeltem, hogy minden passzív hűtésű hírnél, cikknél a néma ventik száma exponenciálisan megnő.
a szélzajjal fordított arányban persze... -
Speed®
titán
Röhögve. HD7850re is elég volt, 1100as tuninggal. Pedig az ~dupla TDP.
Csak szellős környezet kell..persze emiatt +ventizni nem megoldás
Részemről üdvözlöm a megoldást, de jobb örülnék LP kivitelű verziónak..
Abból is olyannak, ami 2 slotos, de bloweres és a házból kitolja a hőt is. -
shiftac
aktív tag
Nekem jelenleg egy 1 ventis Asus gtx 750 Ti dolgozik a gépemben, még terhelés alatt sem hallom a hangját, szóval nem olyan fontos a passzív hűtés ennél a kártyánál.
-
szab.tam
nagyúr
valamait alapvetően nem értek a passzív vga-k bordaelrendezésénél.
a feljebb, más által linkelt sapphire 7750-en viszonylag jól megoldották, mert a kártya oldalánál egy tekintélyes rész ki- és "fellóg".
tehát az a rész át tud szellőzni.a felhasználók jelentős része hagyományos elrendezéső házban fogja használni.
oldallap függő, kártya vízszint.
a bordáról a felfelé szálló meleg levegő legnagyobb része "beleütközik" a nyák aljába.viszont rövid a rövid nyák.
mi a tetves francért nem tudnak előrefelé túllógatni egy nagyobb bordát.
és a nyákon túllógó nagyobb borázat szépen átszellőzne.
a procihűtő előtt felszállna, és kiszédelegne a ház tetején.vagy lenne 2 fajta hűtővel.
mert 2 lehetőség van:
1. belepréseli a hülye júzer egy fekvő kis házba.
akkor vagy megpusztul a kártya, bordamérettől függetlenül, vagy beventizi, akkor meg pont semmi értelme.
2. egy tágsabb, jól berácsozott, magától jól átszellőző házba építi be, passzív módra.
akkor pedig hely is kell legyen egy akármekkora bordára.lényeg:
ha már van rövid nyák, és passzív elgondolás, miért nincs hosszú borda? -
joysefke
veterán
Ezen a VRM bordázva van? A cikkben nem találtam erre utaló infót...
Mert ha nem, akkor egy rosszul szellőző házban nagyon meg lehet szívni, az rendben van, hogy a nagy lamellatávolságú bordák valahogyan leadják azt a 60W-t, de a VRM-ek egy pillanat alatt felmelegednek és ha nincs semmilyen légmozgás előbb utóbb el is pukkannak.
Nekem egy HD 4830-on volt AC Accelero S1+ (asszem plusz verzió vagy micsoda) és bár aktívan hűtöttem egy nagyméretű 12cm-es a bordára barkácsolt házventivel, de nem bírta az iramot, behalt (szerintem ez elégtelen VRM hűtés miatt).
J.
-
Chaser
legenda
Jaja, fix 5/7V csodákra képes
nekem most notebook van, szerencsére ahűtése a legjobbak közül való hangban/hatékonyságban, mivel TP van hozzá ventiszabályzó sw is
2000rpm-en nincs hangja, egyedül a hdd-t hallom a gépben ha az van benne esesdé' helyett...most az van. Szóval desktopnál ez már rég nem kihívás.
-
pip
aktív tag
Beszabályzott ventikkel kb néma egy gép
igen, a beszabalyozast nem hangsulyozzak eleget, aztan jon mindenki hogy hangos a gep. Erdemes vele szorakozni, mert a gyari beallitasok sokszor nem a legjobbak. Procihutomet pl 10 fokozatban lehet szabalyzoni, de nem a tenyleges fordulatszamot allitja be, hanem a "megcelzott" fordulatszamot. Igy az tortenik, hogy ha 10%-ra allitom, akkor normal hasznalat mellett a gep nema, de nem eleg a hutes, igy kb 2-3 percenkent felporog a venti ugy fel percre. Ha magasabb szintet celzok meg, pl 20-30%-ot, akkor egyaltalan nem kell felporogjon a venti, es igy is teljesen hangtalan a gep, 40%-on viszont mar hallhatova valik. Szoval beszabalyozas
-
kpal
nagyúr
Palit ezzel jol keres nincs meg konkurencia .
-
sb
veterán
Jó ilyet olvasni egy "csendmániástól".
Én régóta hiába próbáltam itt meggyőzni jópár embert, hogy a gyakorlatban a passzív gép hangban kb. semmiben nem tér el egy "hangtalan" ventis géptől. Ellenben szívásban és árban kb. 5-szörös a szorzó a kettő között.Sok HTPC konfig van már mögöttem Green HDD-kkel, gumibakokkal, szivaccsal, stb...
Ezekben, de a desktop (i5+7850, tehát nem egy gyenge konfig) gépemben is a HDD a leghangosabb alkatrész. Pedig utóbbiban is van 5-7 venti a vga ventikkel együtt.Innentől nincs miről beszélni sajnos. HDD-kkel és/vagy erősebb gépet totálisan passzívan/hangtalanul kb. lehetetlen megépíteni. 1-2 minimumra letekert ventivel meg játszva is össze lehet rakni és az 5-600rpm-es ventiket aki kihallja HDD mellett azzal kezet rázok.
-
Chaser
legenda
Lásd előbb kitárgyaltuk sokra mégy passzív vga-val ha be kell ventizni a házat...ez olyan kis fogyasztású kártya hogy némán elviszi a normálisan méretezett gyári hűtő és hangja sincs normális ventivezérlés mellett, pl GB OC. 35.5k most iponyban. Palit meg tudtommal 2év gart ad a kártyáira, az megint nem jó business.
szerk: orichalcos Nekem asszem 5750 volt ilyen passzívban
én is hűtöttem...
-
Findzs
addikt
e mellé be kell rakni 1 de inkább 2 ventit a házba, rögtön nem lesz passzív
nekem 250x van de catalistba kézi vezérléssel le van véve 25% -ra a ventije és hangja semmi
-
satz18
őstag
Én személy szerint örülök, hogy terjed a passzív hűtés. Nincs ugyan asztali gépem, de ha vennék, akkor minden bizonnyal passzívat vennék. Nekem egy NV 750 Ti-nál úgysem kéne erősebb.
-
pip
aktív tag
Igen, a csendes gepet szerintem is a tapnal kell kezdeni, sajnos ezt csak lassan lattam be. Most egy seasonic 360W gold+ van, amiben ventit sem kell cserelni, igaz apron nem nagyon van, ujan meg vagy 20k. Ha lett volna kisebb teljesitmenyu, azt vettem volna...
summazva: jo minosegu ventit kis fordulaton be lehet vallani csendmaniasoknak is. Akkora holeado felulet meg olyan fogyasztasu komponens kelll, hogy ne porogjon tul a venti, es ezzel le van tudva a passziv vs aktiv tema. A venti meg a bordan vegzi leghatekonyabban a dolgat, ehhez nincs mit hozzafuzni.
-
afrojack1
senior tag
Ezek se tudnak beszélni!
-
pip
aktív tag
Szerintem a passziv megoldasokra hajtoknal a baj azzal van, hogy hozzaszolasodban a "hangtalan" mit is takar. Nekem pl a gepem akkor hangos, amikr a HD bekapcsol mert epp arrol kell valami adat. Procihuto 20%-on megy, hazventik leallitva, mert igy is OK minden. Ettol fuggetlenul meg mindig igazat adok neked (meg chasernek), hogy valoszinuleg ugyanoda lehet jutni egy csendes aktiv kartyaval is, folosleges passzivval bonyoitani az eletet. Terheles kozben meg poroghet is ha akar, akkor az szamit nehogy megsuljon.
-
Chaser
legenda
Én is így vagyok vele
Viszont ha tudjuk mennyit fogyaszt a gép - amit ugye tudatos user tud
- akkor tápban lehet ventit cserélni, ami mondjuk bukó lehet gar szempontból, de pl bőven sok ide egy i5-tel is 350-es FSP APN, abba egy AC venti 5-7V-on néma, problem solved. Csőgázon enne a gép max 150W-ot konnektorból, 85% táp, bőven lehűti kisebb légszállítással is a táp belsejét a venti. Lehet 5 év helyett csak 4 évig menne..de ki nem sz@rja le
Aprón 5k körül van ilyen táp újan.
-
imibogyo
veterán
Na egy ilyen pont jó lenne szüleim félig passzív gépébe (2x140-es venti van a ház elejében 500 rpm-en) minden más "passzív". Nem túl acélos teljesítmény, hétköznapokon ennél számomra sokkal több kell, de ha hétvégén hazautazom látogatóba akkor egy kis Sketchup, meg egy kis játék is beleférne, nem kellene vinnem mindig a saját gépemet. Mindezt úgy, hogy a gép hangossága sem nőne, ami számukra nagyon fontos, mert központi helyen van a gép (ha úgy tetszik 24/7-es htpc-ként funkcionál). Tökély.
-
pip
aktív tag
eleg erdekes kerdes ez a passziv vga vs csendes aktiv vga. A passzivhoz kell egy jol szellozo haz, amihez altalaban kell 1-2 hazventi, ezen a csendet el lehet bukni. A tap ventije ugyszint ott van, annak is van hangja, passziv kivitelben aranyaron van. Procin megintcsak van venti, ha meg nincs akkor hazventibol kell tobb. Kezd az a velemenyem lenni, hogy erdemesebb bevallalni valamilyen csendes hutest a VGA-ra.
Mondom ezt ugy, hogy az utobbi 7-8 evben csak passziv VGA-m + csendes tapom volt, pl volt passziv 7600GS-em, ami csak ugy elromlott, gondolom a tulzsufolt hazban besult csendesen. Mostani gepben van egy HD6570 passziv kivitel, HIS, igaz most szellosebb hazban, eddig nem volt baj vele. A kovetkezo remelem egy GTX750Ti lesz, allitolag a MSI twin frozer kivitelben nagyon csendes, inkabb arra szavazok mint egy ilyen passzivra.
-
Chaser
legenda
Nekem se kellene passzív ha ez kb néma
Anno 5670 ddr5-ön valami AC megolds volt hőcső nélkül, de sztem jobb volt mint a gyári AC, talán L2pro mod lehetett. Terhelve is néma volt, TDP kb ugyanaz, felesleges itt néma megoldásokkal bohóckodni, környezeti hő elvezetése nagyobb gondot jelentene. Alsó tápos ház, cpu-ra valami freezer szerű dolog és kb ház venti se kell a gépbe.
-
Fölösleges ennyi plussz pénzt kiadni érte, tapasztalatból mondom. Kb. 3 hónapja van egy egyventis MSI 750Ti-s kártyám, amit gyári beállításokon használok, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy terheletlenül a venti 34 %-on pörög, terhelve meg 42 %-nál magasabb fordulaton még nem járt, és így is hangtalan, a GPU meg kb. 72-74 fokos.
-
Szatyor95
senior tag
Kérdés, hogy mennyire tud fűteni mondjuk 30 perc nagyobb terhelés alatt. Mert ha nagyon megindul, akkor azt a gép többi része sem fogja megszeretni.
Én szívesebben látnék olyan megoldásokat, mint amiket a laptopokban is alkalmaznak. Vagyis hogy X hőmérsékletig néma üzem, X felett pedig bekapcsol a ventilátor, aztán terhelés függvényében gyorsul. Így mindaddig néma maradna, míg nem kap komolyabb terhelést a kártya.
-
kisza25
félisten
kicsi ám az a borda, csalóka a kép, nekem ilyen 750ti van, de nem kellene paszív, mert megreked a hő a gépben és a környezetét is felmelegíti, van egy giga 6600GS-em passzív kb 8 éve megy, de terhelve a 80-90 fok az üzemi hője, hangosabb lesz tőle minden, még ha maga a kártya hangtalan is
-
KAMELOT
titán
DP kéne....hűtő nagyon jó rá. Aki csendes és jó gépet akar annak ez tuti ajánlott VGA lesz!
-
Diocles
aktív tag
Kár volt agyonvágni ezt a szériát a displayport hiányával
-
-
Geller72
veterán
Soha többet passzív VGA-t...
-
macilaci78
nagyúr
Na, félmagas kivitelben lesz-e?
-
Ugyan AMD-párti vagyok, de ezeket bármikor bevállalnám i3 mellé, egy HTPC-be!
Bejövősek nagyon! -
shteer
titán
otthoni gépbe én is erre készülök egy accelero s1-gyel - már csak vga kell hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A KalmX sorozatba érkező kártyák ventilátor nélkül birkóznak meg a hőleadással.
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest