Elsőként újít néma GeForce GTX 750 és 750 Ti VGA-val a Palit

Az NVIDIA ez év februárjában indította útjára a GM107 jelzésű, Maxwell architektúrát használó GPU-ra épülő GeForce GTX 750 és GTX 750 Ti jelzésű VGA-kat, amire a partnerek is alaposan rámozdultak, de egyik sem dobott piacra gyárilag passzív hűtésű variánst, pedig a 60 wattos TDP okán tálcán kínálkozik a lehetőség. A Palit elsőként törte meg a várakozást azzal, hogy bemutatta a ventilátort nélkülöző KalmX sorozatot, aminek első tagjai a címben is említett GeForce GTX 750 és GTX 750 Ti kártyák.


[+]

Az extra tápellátást nem igénylő újdonságok bár rövid nyomtatott áramköri lappal rendelkeznek, magasságuk révén dupla kártyahelyet foglalnak el, noha ez a ventilátorral szerelt kiadások esetében sem volt másképp. A KalmX kártyák hűtése egyébként nem hoz semmi forradalmi újdonságot: a réz talpról két darab nikkelezett hővezető cső szállítja a meleget a passzív bordákra. A technikai paraméterek esetében sem kell meglepetésre számítani, ezen a téren követik az NVIDIA ajánlását, ahogyan azt az alábbi kép is mutatja.

Palit GeForce GTX 750/750 Ti KalmX
Palit GeForce GTX 750/750 Ti KalmX [+]

A Palit GTX 750 és GTX 750 Ti KalmX ára rendre 115 és 140 euró lesz. Összehasonlításul, az aktív hűtésű verziók vételára 90 és 115 euróról indul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Palit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés