Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dolon75

senior tag

válasz #56573440 #145 üzenetére

A kutatók kapcsán nem anyázásra gondoltam, hanem valamilyen érzékeny témában, ahol mindkét oldal hívei sokan vannak, és mindenre is ugranak, érvek - ellenérvek ütköztetésére.
    A szigorú moderálási elvek alapján egyik oldal megy a levesbe, azaz, maga a vita lesz elfojtva.
    Ha meg van mozgástér, akkor máris a moderátorok szubjektívitására van utalva a közösség, amit persze támadni fognak az elvakultak.

Az, hogy "nyilván emberek csinálják", és hogy a "mérték megint más téma", egybevág azzal, amit korábban írtam, hogy mennyire nehéz ez az egész moderálási folyamat.
    Én a folyamat alatt nem csak azt értem, hogy XY, vagy valami algoritmus megnézni, hogy ez most fekete vagy fehér, hanem azt is, amikor valamilyen csoport kitalálja, mostantól a szürke nem engedélyezett, csak a fekete és a fehér.
    Én már ennek a szabályrendszernek a felállítását is rettenetesen nehéznek gondolom.
    Ha lenne ilyen szabályrendszer, akkor valóban nem kellen feltételes módban fogalmazni, és ideális esetet emlegetni.

Én nem használom a twittert, nem is szándékozom, de kíváncsian várom, mi lesz ebből az egészből.

Új hozzászólás Aktív témák