- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Bluetooth hangszórók
- Hobby elektronika
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hunbi
tag
Okés okés, úgy tűnik elálőttem fejben a tévés reklámok árát illetően. Mindenesetre azért az érdekelne, hogy akkor a szállodák mi a fenének költenek annyit parkosításra, medencékre nem szoktak belépőt kérni ha valaki a parkosított részre kívánkozik...
Az meg, hogy egy óránál rövidebb időre minek??? Szerintem egy óránál tovább játszani benne érdekesebb lenne. Ha úgy nézném ahogy te, azt mondanám egy órát? akkor legközelebb már nem jön, mert már úgyis megunta.
vsz 10 percnél kevesebb időnél jól működhetne. (játékbemutatókon kb 10 percekre engedik oda az érdeklődőket a megjelenés előtti cucchoz ME3 pl. és veszett sorok vannak, pedig az csak sima xbox)
Másik része a dolognak, hogy "sorban állni" is sokféleképpen lehet. Pl lehet még 15 másik hely ahol sima képernyő van meg amolyan wii szerű csúzlik, velük játszik a fő műsorszámban lévő játékos, és ők játszva várakoznak a sorukra. Mindent meg lehet jól is csinálni meg rosszul is... (és nem mondom hogy ez a leg jobb)
-
zone
őstag
Azért azt se felejtsük el, hogy egy ilyet 170 milliónál biztosan jóval olcsóbban meg lehet csinálni. 5 hd projektor (1 millióból kijön), mozgásérzékelő (ami akár egy hackelt kinect is lehet), néhány paintball puska, a dóm (ha fix és nem mobil, valószínűleg olcsóbb) és ami költségesebb lehet, az a futópad plusz a szoftver, ami ezeket összehangolja.
Ha van egy profi programozó ismerősöd, futópad nélkül szerintem 5-10 millióból megvan.A videóban egyébként nem mutatták, hogy mit csinált az emberke, amikor kúszni kell a háztetőn.
-
Dany007
veterán
Szóval be kell látni, hogy ez a cucc egy jó reklám a BF3-nak meg annak a cégnek aki gyártja. Lehet vele feszengeni, hogy igen, ők ilyet is tudnak. Presztízs értéke van. Ez talán nem is vitás.
Sőt, azt is elképzelhetőnek tartom, hogy pár millás egyén majd vesz ilyet magának otthonra, mert mért ne. Ha futja egy szigetre Dubai-ban, akkor erre bőven.De azt, hogy ez valahol akár csak "reklám" formájában is pénztermelő termék legyen azt kizártnak tartom.
Akkor már inkább egy iMax mozi. Nem tudom mennyibe kerül egy iMax mozit felhúzni, de ott legalább van választék. Gyakorlatilag bármilyen stílusú filmet meglehet ott nézni. Legyen az dokumentumfilm, akció, scifi, horror vagy vígjáték. Tehát igen széles kört lehet vele lefedni. Ellenben ez a szimulátor csak FPS játékra alkalmas.
Továbbá a pesti iMax 400 férőhelyes! És az első években csak rövidfilmeket adtak. 30-45 perceset. De ahogy látom még manapság is igen sok az ilyen kis dok. film. Tehát egy nap mondjuk 8 adást letudnak vezetni. A legolcsóbb jegy pedig 1500 forint. Ami 400 fővel számolva ~ 600 ezer forint adásonként. Ami naponta ~ 4,8 millió forint bevétel. És igen, teltházzal számolunk, mivel a szimulátort is "teltházzal" számoltuk. Szóval ha annak a 4,8 milliónak a felét üzemeltetésre költik már akkor brutál nagy a haszon. De sz.tem nem kerül napi 2 millába az üzemeltetése...
Na, ennyit erről -
Dany007
veterán
Oh hát én azt azért erősen kétlem.
Főleg ha a kollega példájából indulunk ki, vagyis, hogy egy vidámparkban látogató csalogatónak elhelyezni.
Azért pár kólából, meg szellemvasút menetjegyből elég sokára jön vissza az a 170 millió.Másrészt őszintén végiggondolva egy ilyen helyzetben biztos, hogy nem lenne tolongás a sorban. Gondolj csak bele, 8 órás munkaidőben össz-vissza 8 ember juthatna be. Mert nyilván 10-20 percre nincs értelme kiadni, ennyi idő alatt hozzászokni sem lehet. Szerintem az 1 óra a reális, mint játékidő. De HC játékosoknak ez nyilván édeskevés.
Szóval egy munkanap alatt 8-an juthatnának be, akkor nyilván nem állna kint sorban másik 100, hogy majd 15 nap múlva sorra kerüljön. (de ha még 30perc/főt veszünk is alapul, akkoris max 16 ember egy munkanapon...)Innentől kezdve pedig vevőcsalogatónak sem jó, hiszen az ember odamegy reggel, látja, hogy már 8-10-en állnak sorba és rájön, hogy ő már aznap úgysem fog sorra kerülni és inkább hazamegy. Szóval ez maximum ilyen feliratkozás szintjén működne kizárólag.
Tehát mint vevőcsalogató egy vidámparkba halott ötlet. Nem véletlenül 10-20-30 személyesek a hullámvasutak. Ahogy az összes többi "játékra" is minimum 10-20 ember ülhet fel egyszerre. Nyilván így éri meg és még így is irdatlan sorok szoktak kígyózni a vidámparkban...@hunbi:
Ja, jó reklám a cégnek aki gyártotta, meg mondjuk a BF3-nak is az.
Most te komolyan elmennél egy vidámparkba, kifizetnéd a belépőt, felülnél dolgokra, vennél kólát meg mindent csak azért, hogy megnézhess egy ilyet? Persze, nyilván. Egyszer vagy kétszer. Okés. És egy év múlva? Vagy két év múlva? Akkor mi lesz?
Mert persze, hogy jó reklám, de csak egy ideig. Amíg a célközönség meg nem nézte egyszer vagy kétszer, aztán csá. Már nem lesz újdonság, már nem lesz nagy szám. Arról nem is beszélve, hogy ez max a játékosokat, hc gamereket érdekelhet annyira, hogy ezért képes lesz elmenni egy parkba és fizetni belépőt meg minden mást. Érted, tehát arra célzok, hogy a célközönség - akik tényleg elmennének ezért egy vidámparkba - relatíve egy szűkebb kör.
És ne felejtsük el, hogy itt nem csak a 170 milliót kell visszatermelni, hanem az üzemeltetési költséget, alkalmazottakat, karbantartást, szervizt. Ja és akkor még nem ártana ha profitot is termelne.
Hiszen a reklámnak az a célja, hogy vevőket szerezzen valamire. De ha többe kerül maga a reklám, mint amennyi pénzt a reklám segítségével tudnak termelni, akkor semmi értelme nincsen, puszta pénzkidobás.Ha már reklám, akkor elmondom neked, hogy nagytételben olyan 7-10 forint egy A/3-as szórólap a nyomdában. (én is egy reklámstúdióban dolgozom) 20-30 másodperces TV reklám is megvan már pár millióból. Ahogy bannereket is lehet venni párszázezerért több hétre nevesebb weboldalakon, hírportálokon.
Szóval reklámnak igenis k***va drága. Főleg úgy, hogy magát a szimulátort is be kellene reklámozni, hogy az emberek egyáltalán tudják, hogy ott van ahol. Plusz a korábban felsorolt hagyományos úton jóval hatásosabb reklámkampányt lehet folytatni ami ráadásul jóval több emberhez is elér, és jóval szélesebb kört tudnak vele megragadni.
-
Akit szopatni szeretnél:
- GOD mode, és akkor addig lőnek rád, amíg ki nem fogy a műanyag
- ágyék tájra irányítod az összes puskát
- WD40 minden görgőre
Végső megoldás
- Serius Sam "Are You Serious" nehézségi szinten -
Dany007
veterán
"nem magát az eszközt kell egy órákra ? kiadni, hanem arra használni az újdonságot, hogy megnövelje a forgalmat."
Ja és kb 1-1,5 évig újdonságnak is számítana, utána meg már a kutyát se fogja érdekelni... Vagy ha mégis, akkor max ez lenne érdekes, a többi vidámparki cucc nem annyira.
Tehát aki az elején még elment addig (amíg sorban állt) hullámvasutazni, meg meginni egy kólát, az 1 év múlva már nem fogja ugyanazt megtenni, mert már nincs meg az újdonság varázsa... -
hunbi
tag
Aki nem hisz a megtérülésben: Pl teszem azt van egy vidámpark amiben majd működik egy ilyen, de persze mindenki ki akarná próbálni sorban állás van... addig megyünk hullámvasutazunk egyet, meg hozunk egy kólát a sorba... A lényeg: nem magát az eszközt kell egy órákra ? kiadni, hanem arra használni az újdonságot, hogy megnövelje a forgalmat.
Mindjárt másként mutat, ha potom 170 millával újra nyereségessé tudod tenni a milliárdos befektetésedet.Az is poénos tudna lenni, hogy kivetítőkön bambulnák, hogy löveti magát szitává az épp bent lévő... Lehetne egy vagy két életig engedni a népet bele, hogy jobban haladjon, az meg van két perc alatt
-
elistvan
őstag
Gazdagok szórakozása, de azért még van hova fejlődni.
-
Azért 170 Millió Ft-ot én inkább másra költenék el, vagy inkább máshogy fektetném be...
-
iMaverick
addikt
Hát ja. Csak az unokámnak már valószínűleg már nem 170 milláért veszem. Ez mindig is így volt: megjelenik valami újdonság, "mindenki" rohan megvenni, persze az ára horror... Aztán eltelik 2-3-4 év, és szinte utánad dobálják majdnem ingyen. No ha nem is ingyen, de szinte könyörögnek, hogy vedd már meg...
Pl. 10 éve 400.000Ft volt egy tetves színes lézernyomtató... Most pár éve 40-rt adnak olyat, ami hálózatos nyomtatóként is szuperál... De lehetne jönni most a laptop-okkal, LCD TV-kel, 3D-vel, okostelefonokkal... stb, stb...
-
Tibl
tag
Nekem nem kellene. Fáraszto. Maradok a régi ülös modszernél.
-
InHell
senior tag
Egér+billentyűzet kombónál nincs jobb.
Ablakon kidobott pénz.
0:31-nél látni mennyit késik a cucc, szóval 1 forintot sem ér..170milla? nice
Elkezd futni, majd ugrik egyet, kiváncsi lennék a "landolásra"..
Létrára hogy mászik? stb, stb...
Címnek a világ legdrágább szimulátora jobb lett volna szerintem.(#22) flash-
Megnézném amint épp "bunny hop" vagy air move-olni akarsz. -
FTeR
addikt
A Discovery-n pár éve volt egy hörcsög golyós megoldás, abban lehetett akrobatikázni is.
-
flash-
veterán
megvenném most kp-be,de sajna a counter strike-ot nem támogatja
-
aram01
nagyúr
jó lenne ha megunnám kiadnám a rendőrségnek meg a seregnek gyakorolni
-
KisTopi95
aktív tag
Újonc gyereket berakni, és letiltani a mozgást. Szitává lőnék csőrit
-
DeFranco
nagyúr
Jobbat mondok: ha tizedére leszorítanák a cucc költségét, akkor sem lenne 3 hónap múlva senki aki játszana vele, mert addigra az összes kocka kipróbálta, megismerte, és kész, vége az újdonság varázsának.
Ettől függetlenül maga a cucc szuper, csúcs, de tipikusan olyan dolog amit egyszer meg kell csinálni, mutogatni, és kész, ezzel vége is van az életciklusnak ebben a formában.
-
Dany007
veterán
"Azért szerintem meg lehetne oldani."
Számoljuk ki
Napi 8 órás munkaidővel, mondjuk heti 6 napot számolva.
A kérdés csak az, hogy hány év alatt térüljön meg? Mennyi a reális egy ilyen "befektetésnél"? 4-5 év? Szerintem az sok, de legyen mondjuk 5 év a kitűzött cél. Hiszen ennyi idő után már jó lenne keresni is valamit.
Persze azt is bele kell venni, hogy itt egyszerre csak egy ember lehet bent egy órát vagy tetszőleges időt. Ellenben pl egy mozinál, ahol akár több száz ember is bent lehet ugyanazon időtartam alatt.52 hét van egy évben, most ne számoljunk ünnepekkel, akkor az 52x6 nap. Vagyis 312 nap. Ez 8 órában számolva 312x8 vagyis 2496 óra egy évben. 5 évre ez 12.480 óra. Na most ezt osszuk el azzal a 170 millióval. És azt kapjuk, hogy 13.621 Forint - + ÁFA ugye az is kell rá - óránként.
Tehát, ha 13.621 + 25% áfa vagyis ~ 17.000 Forintért adnának egy órányi játékot egy ilyenen, akkor 5 év múlva hozná be az árát a szerkezet és csak utána termelne nyereséget.
És, akkor még nem számoltam áramköltséget, sem alkalmazotti költséget, sem a paint-ball festékek költségét, sem a karbantartás, esetleges szerviz költségét sem.
Tehát 17.000 forinttal se hozná be az árát 5 év alatt. Arról nem is beszélve, hogy nem sok ember lenne, aki kifizetne 17 ezer forintot egy óra ilyen játékért. De ha lenne is, biztos, hogy nem lenne tartósan teltház éveken át minden nap.Szóval ez így bukott ötlet. Üzletileg biztos, hogy nem érné meg.
-
Angel1981
veterán
Mi mást is "mondhatnék"? -
Huma
addikt
Pedig szerintem igen. Rengeteg olyan dolog van ami csak presztízs értékű, hogy "Igen, mi ilyenre is képesek vagyunk", de egy átlagember max egy kiállításon juthat egy ilyen közelébe.
Ott vannak pl a többmillióba kerülő kijelzők vagy az olyan extrém járművek amik többszáz millióba kerülnek.
Pl a világ leggyorsabb autója sem hozná be soha az árát abból, hogy jegyet árulnak rá (megfizethető áron). -
zone
őstag
Ehhez hasonló már volt a Gadget Showban, amikor 3d filmelőzetest csináltak.Egy ilyen igloo dome-ban vetítették le a 360 fokban felvett filmet és még egy ilyet is használtak: [link].
-
D.Orion
veterán
170M és csak paintball?
Biztos kicserélném csapágygolyókra a lövedéket és egy kicsit tekernék a CO2 palackon.
-
Zirowe
nagyúr
Összedobjuk!
Amúgy, ha egy itthoni játékterem befektetne egy ilyenbe, és nem horroráron adná bérbe, szerintem rövid időn belül megtérülne a befektetés, mivel sokakat érdekelhet a cucc. -
Alexios
veterán
Kipróbálnám azért akárki akármit mond
-
DeFranco
nagyúr
El kell menni egy lasertag meccsre. Sokkal realisztikusabb, mint egy ilyen szimulátor, és egyben társasági móka is.
Tudom, a paintball meg még annál is... de ehhez nem kell kimenni a világ végére, nem kell ruha és lőszer, gyakorlatilag semmilyen faxnit nem igényel. Mész 'szt lősz.
-
Dany007
veterán
Nem rossz, nem rossz, de azért 170 millióért nem lehetne inkább azt megoldani, hogy közvetlen az agyamba küldenék az info-t? Mondjuk egy gyenge elektromos jel formájában?
Azért az mégiscsak élethűbb lehet, mint ezen a "mozgó" padlón mászkálni.
Persze a lehetőségekhez képest biztos brutál lehet ez is : ) De én már inkább valami mátrixos megoldásra várok. -
iMaverick
addikt
a dolog itthon Bigyó-show néven fut
Nem-nem! Kütyü-parádé néven fut!
Mellesleg nem lenne rossz egy ilyen ketyere! Úgyis előrendelve van a BF3... Mit nekem az a 170 millió!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Channel5-on futó Gadget Show munkatársai olyan szimulátort építettek, melyben a Battlefield 3 vissza is lő.
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest