- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
A helyzet az, hogy akárhogy is nézzük, a Bluray az egyetlen lehetőség, hogy legálisan, jó minőségben nézhesse meg az ember a kedvenc filmjeit. Persze ha valaki minden filmet szigorúan egyszer néz meg, annak teljesen fölösleges, egyszer elmegy moziba és el is felejtheti az adott filmet.
A cikkhez... Engem egyelőre hidegen hagy az UHD Bluray (pedig 4K tévém van, de csak játék közben van igényem a 4K-ra, főleg ha nincs élsimitás). A pozitivuma az UHD Bluray-eknek hogy talán kicsit csökkentik a normál Bluray-ek árát, amik még mindig pofátlanul magasak sok esetben.
-
tecsu
addikt
Én nem tudom elképzelni, hogy optikai lemezt vásároljak - és nem a pénz miatt.
-
proci985
MODERÁTOR
Igen, erről van szó, bár nekem ebből már pár nincs meg (külföldről a perfect bluet elég nehéz lett volna beszerezni, itt meg évek óta kifutott... bár most ahogy nézem angol amazon végülis postáz ide). Meg a magyar kiadású Tekkonkinkreet.
Mostanában egyébként már nem nagyon veszek filmet, rájöttem, hogy annyira nincs időm filmezni. Másik oldalról viszont éppen épül megint a nagyszobában a házimozi (külföldre költözés után volt pár dolog aminek sokkal magasabb prioritása volt), héten jön a Klipsch R25C, aztán pár héten belül az R14Sek és pár év elteltével megint van egy olyan házimozim amivel elégedett vagyok.
Plusz a gyűjteményem párszáz darabos, szóval van mit nézni. Meg a netflix nem foglal helyet.
-
Zanik
addikt
Az a Ghost in the Shell kiadás nekem is megvan. Ahogy van itthon Ninja Scroll steelbook, díszdobozos Szentjánosbogarak Sírja, Cornerfilm-es Perfect Blue vagy épp Park Chan-wook Bosszú trilógiája.
A Ghibli sorozat is megvan DVD-n. Egy időben gondolkoztam hogy beszerzem külföldről BD-n is, de irreálisan drága volt a gyűjtemény.Az a baj ezzel a hobbival, hogy iszonyú sok pénzt visz el, és 10-20 éves távlatokban egyáltalán nem biztos hogy egyáltalán megéri.
-
proci985
MODERÁTOR
DVDbol nekem van par gyujtoi kiadasom, volt amibol a DVD melle jott egy BR is, foleg ha nem lapolodtak at teljesen (Odeonos Ghost in the Shell digibol enyem az egyik az ezerbol pl). mondjuk BRbol van egyetlen gyujtoi itthon (Akira UK steelbook), de az is amiatt jott, mert kapott egy eszmeletlen felujitast es a mai napig tesztlemezkent hasznalom.
viszont a gyujtemeny televan fuggetlen filmekkel, amiknel nem varhato, hogy lesz job masteru film. ertsd, pl a Patyomkin pancelos Blu-Rayen van meg itthon (fillerekert talaltam), nahat a high-definition kimerül iszonyatos mennyisegu extra zorejben.
Gergosz2: azt hiszem en 60-80 euro korul vettem a BR lejatszom, 3Dt nem tud (nem erdekel, a TVm se tud pedig oszi btw), de egyebkent minden mast igen. olyan 90-100 euro korul mar vannak 3ds mindenes megoldasok.
filmek akcioban siman vannak 3 10 euroert, vagy egy 6 euroert. meg a legendasan nem akciozo disneyt is ki lehet fogni 8-10 korul.
-
tecsu
addikt
válasz
bandras0226 #41 üzenetére
Azzal a föld lakosságának 90 %-a kiegyezne, pl. sok amerikai is. :-D
-
-
mcload21
tag
Nekem az asztali gépben van dvd, bd és még floppy meghajtó is. Minden fontosat mentek lemezre.
DVD-n a Mátrixot láttam először, BD-n is, UHD-n is az lesz. Majd letöltöm remux változatban torrentről ... -
-=RelakS=-
veterán
válasz
zorrokalap #27 üzenetére
Pedig én tudnék egy 48"-os UHD monitort/tv-t értékelni
Pixelmérete 24"-os FHD lenne, a mérettel meg nincs baj, mert most is 42"-os tv-t használok :] -
Patice
nagyúr
Kicsit elhúzzák a dolgot...
Mindegy. Idén úgy látszik lesz már forrás a durván jó FULL HD kiadásokhoz. Mert eddig nem sikerült igazán kihasználni sok esetben az 1080p adta lehetőségeket, na most lesz több képkocka, amiből szebb verziók születhetnek majd továbbra is Full HD-ban.
És persze meglesznek a teljes UHD lemezképek ugyan úgy, mint eddig.
-
BRDragon
csendes tag
Én is tervezek beruházni egy UHD HDR szettre. Nálam a FullHD Blu-Ray szett eddig kimaradt, most pedig már megvárom a 4K HDR szettek érkezését.
Őszintén szólva engem a HDR vonz igazán ebben az egészben, nem az UHD.
Szerintem nem minden fejlesztés egyformán fontos, például nem igazán érdekel, hogy USB Type-C van-e a TV-n vagy nincs... Ugyanígy az ívelt kijelző sem tud meghatni, (sőt a sík sokkal jobban tetszik). A HDR viszont szerintem forradalmi újítás lesz. Persze lehet hogy tévedek de majd kiderül. Én mindenesetre hiszek benne... -
Zanik
addikt
Oké, akkor félreértettem.
Alapvetően az optikai adathordozókra én is "szükséges" rosszként tekintek. Ám amíg ezeket a fizikai adathordozókat használja a filmipar a filmforgalmazáshoz, addig nincs más lehetőségem, mint ezeken beszerezni a kedvenc filmjeimet házimozizáshoz.Sokáig reménykedtem, hogy megvalósul a HVC (Holographic Versatile Card), és végre búcsút inthetünk a mozgó alkatrészeknek, a zajos mechanikának és az idővel romló lemez alapanyagnak (foltosodás, szivárványosodás, ragacsosodás) és az abból fakadó meghibásodásoknak.
Ám ez egyelőre úgy tűnik álom marad.
Amúgy nagyon sok film elérhető pl. az iTunes-on is, ám a képminőség legtöbb esetben csak a 720p surolja alulról, a hang meg max. DD5.1-ben elérhető. Ami azért 2016-ban édeskevés! 1080p-s kép, illetve DTS-HD, Dolby TrueHD hang lenne nálam a minimum. -
DudeHUN
senior tag
Részemről, ahogy megfizethető (50 ezer alatt) lesz a normális UHD lejátszó veszek is egyet. Az 2 év kábé. Addigra már úgyis cserés lesz a 2009-ben vett plazma, így kell majd az új megjelenítő.
Ami meg már meg van BD-n maximum 1-2 ezerért vásárolnám újra. Nem szar az a BD minőség még mindigAz új filmekért meg a 5k az összeg amíg hajlandó vagyok elmenni. Bár most a fémdobozos SW-nál kívételt tettem. Hála az égnek kb. 2 havonta egy BD belefér. Így van cirka 30-40 filmem a kedvencekből.
Azért ezt a mínőséget nem ma fogjuk streamelni. 4K hatalmas bitrátával és Atmos vagy DTS:X... durva hova jutottunk. Csak a 65-ös és nagyobb UHD tévék esnének 1000 dolcsi környékére. -
Gergosz2
veterán
Remélem nem volta félreérhető, de én nem nézek le senkit, ha valaki is így érezte a kommentemet olvasva attól elnézést kérek.
Régen nekünk is volt egy DVD gyűjteményünk, persze akkoriban más nagyon nem is jöhetett volna szóba mivel az volt tartalomszolgáltatás fősodrása. Persze ehhez társult egy kellően jó házimozirendszer is ami persze nem volt olcsó. Már azokban az időkben is motoszkált a fejemben a gondolat, hogy ez nem jó, mert egyszerűen néha baromira felidegesített, hogy egy-egy lemezt már nem igen volt hajlandó beolvasni a rendszer.
Manapság már biztos nem vágnék bele egy ilyen BD lejátszó beruházásba. Gondolom egy ilyen lejátszó nem valami olcsó ráadásul azért nem kicsit meglepett, hogy képesek egy filmért ~40$t elkérni.
-
zorrokalap
tag
Nekem van 4k monitorom(28 colos), szerintem ez mar tulzas. Annyira jo a felbontas hogy ahhoz hogy "kihasznaljam" olyan kozel kell hajolni hogy osszeakad a szemem. (Igaz hogy ez kicsi 4K-nak de volt 32 colos TV-em is anno monitornak es az meg mar tul nagy volt, ezert lett 28as.)
A FullHD a sweet spot, esetleg meg a 1440p a tobbi az mar az "audiophil" kategoria = a UHD esetleg UHD+ szerintem annak eri meg akinek kulon mozi szobaja van es vesz UHD+ projektort, szoval szoszerint hazimozival rendelkezik.
Es ha mar igy azoknak meg nem fog fajni az UHD BD ara
-
törölt tag
43 dolcsi 1 filmért? Aha...
-
Plexicushio
senior tag
"próbáld ki a Netflix-et, mert nem egyértelmű a jó minősége, nekem sajnos csalódás volt"
+1
Gyengus. -
zorzy4
addikt
Lemez, lejátszó, erősítő, hangfal. Ennek így stílusa van, nem az, hogy bedugom a tv hátuljába a pemdriveot.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
proradeon #15 üzenetére
Arhiválásra NAS-t használok ( 2 lemezes hibatűréssel ) + a legfontosabb családi képek/videók a nasra kötött külső HDD-re is mennek fel.
Bár NINCS tökéletes adatvédelem...mert betörhetnek és elvihetik vagy ha leég a ház akkor is bukta...
Optikai meghajtóm van éppen de kb 5-6 éve kivettem a gépből
Rendszertelepítés pendrive-ról.
Játékok felhőben....Régen a szobám falán kb 10nm-nyi ! polcon sorakoztak a CD-k...
Most egy "pici" kockában 12 db HDD-na szoba sarkában.
Arról nem beszélve , hogy a helyi hálón - akinek jogosultságot adok - elérik a filmeket , zenéket. -
Zanik
addikt
Én valószínűleg pont emiatt az UHD BD-be már nem fogok beleinvesztálni.
A VHS korszak szerencsére kimaradt, de a DVD->BD váltás is szült jó pár kellemetlen helyzetet (a pár évvel korábban drágán megvett igényes DVD kiadványt eladtam, helyére fapados BD-t vettem, mert a kép és hangminőség az első!).
Ezt mégegyszer nem játszom el!
Addig is várom az első legalább BD minőséget biztosító online szolgáltatást.E770: A Netflix-szel nekem egyelőre más problémám van, egyszerűen keveslem a tartalmat. Ha bővül, akkor kipróbálom ingyen 1 hónapig. A többit majd meglátom.
-
proci985
MODERÁTOR
nekem van, egyelore kivarok vele. van par cucc, de foleg ilyen mainstream, pl a cikkben is emlitett lionsgatetol nincs sokminden fent (es ok szoktak jellemzoen behozni a tavolkeleti horrorokat is).
na igy tortent az, hogy Netflix elofizetes mellett rafuggtem par hete a Rick n Mortyra, csak az eppen nincs. de lehet vivo lesz belole, azoknak south parkjuk van...
de igen, kb azt varnam el mint a spotifynal vegeredmenyben.
jo, mondjuk visszaterve az UHD anyagokra, 55os teve akcioban sincs negyedmillio alatt ilyen felbontassal, szal teljes nyugalommal fHDt vettem ket honapja (nincs ra cucc felkialtassal), es tenyleg.
-
tibaimp
nagyúr
Tudja valaki esetleg, hogy egy UHD Blu-ray lemez hány GB-os?
Illetve az ilyen lemezeket a hagyományos PC-s Blu-ray írók/olvasók kezelik? -
ToXeN
tag
Ha annak akinek megvan már a DVD-s jogtiszta változat, ingyen upgradelhetne BluRay-re, akkor király lenne. És ez lenne a logikus, hisz a filmet egyszer már megvetted, de eljárt felette az idő és az a fantasztikus dvd minőség kb 10 centis ablakot produkál a monitoromon, TV-ről meg ne is beszéljünk. De nem, újra 8ezer lesz. Most meg mégegyszer 10 a 4k-ért... persze.
-
busman
veterán
Milyen jó lesz majd egy 50"-es UHD-t egy méterről nézni..
-
Zanik
addikt
És filmeket hogy vásárolod a HDD-re? Megveszed iTunes-on és letöltöd? Vagy nem töltesz le? Esetleg Netflix előfizető vagy? HBO Go? Esetleg más VOD szolgáltatás? Vagy egyáltalán nem nézel filmeket?
"valamilyen más formátumban mindenképp kiadnák"
Igen, de ehhez az kell, hogy azt a formátumot az olyan idióták mint én megvegyék! Ha nem lenne rá kereslet, akkor nem adnák ki. Kvázi az ingyé filmezőknek a jogtiszta kiadványokat vásárlók biztosítják az alapanyagot.
proci985: Nagyon gondolkodom a Netflix előfizetésen. Egyelőre viszont keveslem a magyarországi kínálatot, ha bővül, és egyre több engem érdeklő sorozat felkerül, elő fogok rá fizetni!
-
"nem nagyon tudna BDRip-eket nézni ingyé, ha nem adnának ki filmeket Blu-ray lemezeken!"
Ha nem BD-n, valamilyen más formátumban mindenképp kiadnák, normális minőségben. És akkor feltehetően az lenne a "kikőcsönzöm a zinternetről" "BD"Rip-ek forrása.
(#10) Márton: Várhatjuk. Így van.
Mert el fog jönni az az idő is.
-
Ezek a dobozos filmek tök jól mutatnak a polcon, de a lemez maga elavult technológia. Akárhány GB-os lemezt is alkotnak, mivel mechanikus eszközről van szó, így elavult.
A jelenlegi lemezek archiválásra sem praktikusak, mert olcsóbb HDD-t venni.Nekem sincs már évek óta lemezes meghajtó a notebook-ban. És nem is lesz.
-
Zanik
addikt
Másoknak meg van. Ezért nem kell lenézni őket, egész egyszerűen van egy olyan filmszerető réteg, akik szeretik jogtiszta, fizikai formátumban birtokolni kedvenc filmjeiket. Ők vették anno a VHS-eket, DVD-ket, BD-ket, meg lehet ők fogják megvenni (bár ez egyáltalán nem biztos) az UHD BD-ket is.
Amúgy arról sem szabad elfeledkezni, hogy bizony a sok "kikőcsönzöm a zinternetről" mentalitású ember nem nagyon tudna BDRip-eket nézni ingyé, ha nem adnának ki filmeket Blu-ray lemezeken!
Nekem is van egy kisebb DVD és BD gyűjteményem.
És bár alapvetően nem ragaszkodnék a fizikai formátumhoz (pláne nem az optikai adathordozóhoz), de van egy olyan probléma, hogy jelenleg még nem elérhető olyan online streaming szolgáltatás, ahol ugyanolyan vagy jobb minőségben (1080p, DTS-HD hang) elérhetőek a filmek, mint mondjuk egy blu-ray kiadványon!Mivel a holografikus adathordozók (köztük a számomra igen szimpatikus HVC) nem nagyon akarnak "kifejlesztődni", ezért amíg a lehető legjobb minőségben a filmek csak BD-n, illetve most már UHD BD-n lesznek elérhetőek, kénytelen leszek ezeken a formátumokon beszerezni a kedvenc filmjeim.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ha ilyen árak lennének, mint USA-ban, akkor szerintem sokkal jobban terjedne.
-
Seirus
tag
Na ebből egyedül a Végjáték az amit meg is néznék 4K-ban
-
ToXeN
tag
Ahogy mondod. Adattárolásra egyedül a BD XL-nek van értelme a maga 100GB-jával, "Ó de király veszek 10-et", de aztán megnézed az árát és látod hogy 5-6 ezer darabja... és inkább úgy döntesz, hogy merevlemezt veszel, de mondjuk egyből 3-at, olcsóbban. Nonszensz. Elég ha a rippelőknek/uploadereknek lesz meghajtója hozzá.
-
Gergosz2
veterán
DVD-t sem használtam már jó ideje, laptopomban nincs is DVD író. BD lemez még életemben nem volt a kezemben. Lehet én vagyok ennyire elfajzott , de nekem abszolút nem hiányoznak ezek és igényem sincs rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sony és az OPPO is saját asztali lejátszót akar, emellett kiderült, hogy már áprilisban érkezik néhány film, és azt is lehet tudni, hogy mennyibe kerülnek majd.
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest