- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
NeoExDeath
aktív tag
Hát igen, az idő nem feltétlenül tesz jót ezeknek a régi részeknek. A 8. részt én kétszer játszottam végig, utoljára 2004-ben, akkor nagyon rendben volt még. A random csaták nem csak ma idegesítőek, hanem régen is azok voltak, csak akkoriban az volt a "normális". Viszont a 8. rész fejlődési (Junction) rendszere elég megosztó. Be kell vallanom, hogy a 8. rész az egyetlen olyan FF rész, amit konkrétan cheat-ekkel nyomtam végig mindkét alkalommal. Ez a Junction rendszer nekem nagyon nem jött be (hozzá kell tenni hogy a játék megjelenésekor még eléggé gyerek voltam, és nem igazán értettem). Trainerrel toltam PC-n, a random csatákat kikapcsoltam, csak a bossfight-okat nyomtam. Szerintem ez még ma is működő dolog, nem szoktam senki cheat-re buzdítani, de egy trainerrel tényleg kicsit barátságosabbá tehető ez a kicsit koros játék.
Amúgy a 160 órás végigjátszás eléggé túlzó. Hogyha az ember nem grindel feleslegesen, meg nem megy rá az Omega Weapon és hasonló ellenfelek lezúzására, kb minden FF játékon végig lehet játszani kb 80 óra alatt, vagy alatta.
A régi PS1-es játékok öregedésére meg annyit tudok mondani, hogy az FF7 akkor is brutál sz*rul nézett ki amikor megjelent, 98-ban is nagyon gázosak voltak a kalapácskezű karakterek. De nem ez volt a lényeg, ahogy ma sem. A 8 realisztikus a szép grafikája pedig méginkább segít abban hogy jó legyen vele játszani.
Egyébként a korabeli játékok közül azok öregednek a leginkább, amik realisztikusabb grafikát próbáltak nyújtani. Az FF játékok a gyönyörű pre rendelt hátterekkel azért elég időtállóak szerintem.De mondok egy jobb példát, Xenogears, ki ismeri? 98-ban jelent meg, eredetileg ezt szánták a Final Fantasy 7-nek, de a komor, durva sztori, a vallásos szálakkal tűzdelt, bonyolult, filozófiai cselekmény miatt úgy döntöttek hogy legyen inkább külön játék. Na ezt a játékot úgy oldották meg, hogy 3D-s környezetben 2D-s szereplők rohangálnak, anime stílusban. Ezt a játékot 2 hónapja vettem meg a PSN store-ból hogy harmadszor is végigjátsszam, és azt kell mondanom hogy ez még mindig nagyon rendben van. Ugyanis nem a realisztikus grafikára törekedtek, hanem arra hogy stílusos legyen. Úgy néz ki kis túlzással, mint ma egy jobb indie játék, mindezt 80+ óra játékidővel, és olyan sztorival ami semmilyen más játékban nincs hasonló sem, szerintem az FF széria bármelyik részét űbereli.
-
Sirandrish
legenda
-
Lei559
tag
és (#16) ldave.
Nálam ugyen ez volt a helyzet amikor nemrég elővettem az FF7et. Annyira nem kötött le. Mondjuk én még "hobbit" voltam amikor ezekkel a gamekkal nyomtam , talán azért is volt rám ekkora hatással. Viszont ha tehetitek akkor ne egyedül , hanem és régi haverral nyomjátok végig (apránként). Úgy sokkal nagyobb feeling.Én pld pont 2 hónapja ültem le egy régi barátommal FF9ezni a régi PSXével.
Nagyon menő volt. Mondjuk a Budweiser szponzorálta az eseményt.. talán azért is volt akkora sikere.
-
tyaty1
tag
Ha már a tervezési hibákról beszélünk, nem szaad elfelejteni, hogy level grinding csak nehezítette a játékot, mivel az ellenfelek szintje a karakteréhez igazodik.
Ha alacsony szintem maradsz és jól használod a kártyákat, ez a 2. legkönnyebb FF játék.
Amikor először játszottam, ezt nem tudtam és egyes csaták nagyon hosszúra sikerültek.
-
Rigormortiis
veterán
Az első FF volt, amivel játszottam. Örök emlék.
-
ldave
félisten
Így vélem én is, a PS1-es részekre nem volt jó hatással az idő, akkoriban mindegyik részt 2-3szor végigvittem, de aztán pár éve elővettem a 9-et és nem volt jó élmény, szóval inkább megtartom szép emléknek őket.
Ezzel ellentétben a SNES-es részek, a 4 és a 6 mai napig kiváló játék, élmény velük játszani még most is.
-
Lenry
félisten
azt hiszem, hogy megkarácsonyiajándékozom magam vele -
proci985
MODERÁTOR
válasz
NeoExDeath #6 üzenetére
4 lemezen voltak az átvezetők, az ötödik volt kb maga a játék.
egyébként óvatosan vele: nekem is még a régi nagy papírdobozos verzió van meg belőle. amikor két éve újból elővettem rá kellett jönnöm, hogy szörnyen megöregedett az FF7hez hasonlóan. aztán amikor beszéltem ismerősökkel kiderült, hogy kb mindenkinek ez volt a atapasztalata, aki újból elővette az utóbbi pár évben. eszméletlenül lassú játékmenet, tele design errorokkal: gyűlölt random encounterek, lassan mozgó szereplők, hatalmas távolságok, néha órákig nincs mentési pont, ipari grinding. plusz mostanában már 160 óra egy játékra elég sok...
viszont a Marlboro Islandes grindelést azóta is emlegetjük
.
-
Lei559
tag
Naa! Thx az infot!
Úgy is akartam már retrozni valamit. Mondjuk nekem megvolt régebbről az FF8 de a 3. cd elején mindig kiakadt a game.
Na majd most!
-
Hakuhun
tag
Kedvenc FFem. Nincs meg eredetibe, mert késő érő voltam, jó vásár lesz
-
Lomha 8V
addikt
Nekem teljesen kimaradt a Final Fantasy sorozat. Lehet, hogy be kéne pótolni.
-
Bloksma
aktív tag
válasz
NeoExDeath #6 üzenetére
Éééés már van is hozzá javított zene
-
steven84
tag
Ez a legjobb FF rész. Megéri az árát.
Magyarítás is létezik hozzá, bár nem biztos hogy működik a Steam-es verzióval, de egy próbát megér. -
NeoExDeath
aktív tag
Igen, én meg ilyet és ilyet találtam, a konklúzió hogy tényleg midi szól a PC verzióban. És az a érdekes, hogy a régi PC verzió ugyanígy szólt (nekem is megvan, a régi nagy papírdobozzal együtt
). Ezek után nem értem miért 5 lemezen adták ki anno... Amúgy a midi sem rossz végülis, de elvileg a PSN-es verzióban az eredeti zene szól, szóval ha van valakinek PS3 akkor az jobb vétel szerintem.
-
Bloksma
aktív tag
válasz
NeoExDeath #2 üzenetére
Egy ilyet találtam. Nagyjából látszik, hogy néz ki a játék.
-
Anonymus X
tag
Talán ha nagyon olcsó lesz, megveszem digitálisan is. Az eredeti PC-s változat itt pihen a polcomon
-
ldave
félisten
válasz
NeoExDeath #2 üzenetére
Hogy Squall-t idézzem, "Whatever..."
-
NeoExDeath
aktív tag
Az egyik legjobb rész, a JRPG-k legjobb időszakából, szóval nem rossz dolog ez a kiadás. Viszont valaki linkelhetne egy gameplay youtube videót, mert ebből a trailerből nem sok derül ki (remélem a játék nem ablakban fut).
Amúgy amikor megjelent a játék, ezek az átvezető animációk az akkori csúcsot képviselték, áll leesős volt a játék akkoribanKár hogy az FF széria ennyire elhagyta magát azóta.
Gondolom a régi PC verziót updatelték hogy fusson az új oprendszereken. Az egy elég jó verzió volt szerintem, azonban youtube-on olvastam egy két kommentet akik arról panaszkodnak, hogy a 7 és a 8 új PC verzióiban csak midi fájlok szólnak háttérzenének, az eredeti soundtrack helyett ami a PS1 verzióban szólt. Ezt nem tudom megerősíteni, de hátha valakinek számít! Ugyanis a PS1 verziók elérhetőek a PSN store-ban pl. PS3-ra, még olcsóbb is mint ez.
-
Bloksma
aktív tag
Kíváncsi vagyok, hogy az új rendszerekre való optimalizáláson kívül mennyi az újítás. A képek alapján nem sokat változott. Én örültem volna, ha a stabil "háttérképeket" kicsit felújítják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Vicces videók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M710S SFF i5 6500 + 16 Gb Samsung 2.133 Mhz + 256 Gb Samsung NVME
- Asztali PC , i5 9400F , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- i7 8700/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest