Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lionhearted

őstag

válasz #Chris #231 üzenetére

A saját példám mellett legalább 2 példám van, akik nem poweruserek, mégis Ubuntuznak, mert én raktam fel nekik. Nem sírnak a win után. Az átlag nem poweruser, nem értem, hogy miért saját magadból indulsz ki... a többség pont azt csinálja, mint amit először leírtunk. Egyébként pedig nyilvánvaló, hogy ördögi kör: amit nem használnak, azt nem támogatják (amiről a cikk is szól), amit nem támogatnak, azt nem használják... Ezen nem segít az sem, hogy bármelyik oldalát hangsúlyozzuk.
    Szerintem könnyű belátni, hogy ha nem ez lenne a helyzet, hanem (amire már most is bőven jó) egyszerű feladatokra mindenki linuxot használna, akkor lenne támogatottság, szóval máris bármire használható lehetne. Tehát bármit meg lehet indokolni azzal, hogy mennyi a támogatottság.
    A Mac OS X-nek sem valami hatalmas a támogatottsága, azzal is lehet eleget szívni, de előrébb van, főleg a pénz miatt. A rá való MS Office sem igazán olyan kompatibilitásban, mint a wines. Persze néha két wines sem.
    Egyébként terjed az online doksi, ez a trend, nem a többgigás semmire se kellő bloatwarek. Ki emlékszik még a repülőgépszimulátorra, vagy a flipperre az Officeban? Tuti kellett bele.

Én viszont nem látom be annak a következményeit, ha ez az irány valós lenne. Ha a linux is win lenne, annak sok bajával, akkor nem éri meg. :) Ha van egy olyan opció, hogy minden a régi marad, csak az emberek így szeretik meg, akkor lenne ez várt esemény. Viszont általában az elsőre fogadnánk, ezért nem várja senki a linux évét, mert azzal kezdődne a linux halála is.

@Dr. Akula: Mi sem egyszerűbb, mint mondtam, ha valami (közös) szerkesztés alatt áll, akkor nem szokták formázni, csak a végén. Ha nem áll szerkesztés alatt, akkor PDF. A normálisabbika úgy írja a doksit, hogy sémát használ, belövi, hogy mik a fejlécek, felsorolások, stb. Értem én, hogy van pár dilettáns, aki mindent kézzel formázgat, meg cuki háttereket dob fel, akkor ez van. Az Impress és a PPT mondjuk valóban nehezen összehasonlítható - mondjuk személy szerint én az előadásaimat is gugliban csináltam, ami még így is messzemenőleg szebb, mint egy-két PPT diasor -, de a Writer/Word és a Calc/Excel bőven paliban vannak ilyen felhasználás mellett. Egyébként ez is lejárt lemez már, ott van a Prezi vagy az Impress.JS. És az egész MSO helyett a Gugli és társai.

@King Unique: Senki nem állította, hogy mindenkinek az való. Semmi sem való mindenkinek.

• spammer

veterán

A fórumot nagyon sok átlagjúzer is olvassa, ki is derül olyankor, amikor a különféle topikokban jönnek a toolbaros, vírusos, "hogyan szedjem le?", "hogyan tegyem fel?" hozzászólások. :DDD Olyankor is, amikor a gugli első találatként dobja a megoldást. Na, nekik, átlagos használatra bőven elég lenne egy desktop Linux is. Nincsenek túlmutató igényeik (nem mérnökök, poweruserek). Csak hát jó a megszokott is, akkor is, ha az már szar. :))

• King Unique

titán

Vannak, akik LO miatt is sírnak, mert nem azt tanulta, nem azt szokta meg, v épp alap/ x-es doksikat nem jeleníti meg teljesen jól, mert nem 100 %-os a kompatibilitás, főleg olyan doksiknál, excel tábláknál, amik tele vannak spec formázásokkal. Meg a most, minden tanulónak osztogatott potya 365 se támogatott rajta, de pl. almán viszont igen. Lehet persze LO-n is dolgozni, jó az is, de nem mkinek.

Új hozzászólás Aktív témák