Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • dkess

  tag

  A monitorod (Samsung CHG7/C32HG7xQQ) a Samsung és az AMD szerint is "csak" Freesync -es és nem Freesync 2 HDR -es.

  Mindazonáltal érdekes kérdést vetsz fel és net -en sincs túl sok információ arról. hogy akkor az nVidia kártyák csak "sima" Freesync módban képesek meghajtani a Freesync 2 HDR monitorokat is illetve várható-e változás e tekintetben? Apró megjegyzés - "sima" Freesync módban is mehet HDR. Freesync 2 HDR esetén azonban a monitornak kötelezően támogatnia kell a HDR -t - persze a HDR használata ez esetben sem kötelező a felhasználónak. Természetesen vannak más okosságok is - pont például az emlegetett késletetést is csükkentő tone mapping kezelés (ez kimarad monitor oldalon - ezzel "hűbb" és gyorsabb is lesz a folyamat).

  Abu85

  Köszönöm szépen a válaszodat. Egy dologra nem találtam még választ - Freesync 2 HDR esetén 4K mellett támogatott lesz a 120 Hz feletti frekvencia is? "Sima" Freesync esetében nem.

  Az AMD oldalán igazából nem is látok 4K -s Freesync 2 HDR monitort egyáltalán. Még egy darab 5120x1440 felbontású Freesync 2 HDR monitor van csak (Samsung C49RG9x), ami aránylag közel van a 4K -hoz, de ez is csak 48-120 Hz tartományban működik ...

  Mindössze az emlegetett júniusi Asus bejelentés van és a legtöbb oldalon ez a kérdés fel sem merül ...

Hozzászólok Aktív témák