Hirdetés

Elárulta a legnagyobb, FreeSync 2 HDR monitorának vételárát az ASUS

A 4K felbontású XG438Q-n nem csak virtuálisan játszhatunk, méretéből adódóan akár ping-pongozhatunk is rajta.

Hirdetés

Az ASUS az idei CES-en mutatta be a ROG Strix XG438Q személyében az általuk a világ legnagyobb és leggyorsabb FreeSync 2 HDR monitorának tartott 4K-s gamer kijelzőt, ebben a mondatban pedig benne van minden, ami leginkább kiemeli a mezőnyből, most pedig végre megtudtuk az árát is. A 43 hüvelykes VA panel 120 Hz-es képfrissítési mutatóval és 4 milliszekundumos válaszidővel büszkélkedhet, 700 nites fényerejének és matt bevonatának köszönhetően pedig nincs olyan beltéri helyzet, ahol ne látnánk tökéletesen a játékot.


[+]

Az újdonság megkapta az ASUS GameFast Input technológiáját, ezzel is csökkentve az input lag mértékét. Szoftveresen is rengeteg funkcióval tömték tele a monitort, lehetőségünk van a célkereszt vagy az képkockasebesség megjelenítésére, de az egyik sarokba kitehetünk egy időzítőt is, így mindig látjuk, hogy mikor kell abbahagyni a kaszabolást, ha nem akarjuk lekésni a buszt.


[+]

Szerencsére nem csak a játékos képességekre feküdtek rá a tervezés során, a 90%-os DCI-P3 színtérlefedettségnek és a DisplayHDR 600 tanúsítványnak hála akár grafikai munkára is befoghatjuk a monstrumot, ez a méret és felbontás pedig azt is lehetővé teszi, hogy több forrást lássunk egyszerre, egymás mellett, vagy PIP módban. Apró figyelmesség, hogy a dobozban találunk egy vezeték nélküli távvezérlőt is, így ha messziről nézzük a megjelenítőt, akkor sem kell felállnunk a menüben barangoláshoz, ezt megtehetjük távolról is.


[+]

A hátoldalon három HDMI 2.0, egy DisplayPort 1.4, kettő USB 3.0 és egy fejhallgató csatlakozó sorakozik, közöttük a masszívnak tűnő, egyébként nem állítható nyak mögé pedig a ROG logót az asztalra vetítő, Aura Sync kompatibilis projektor került. A két darab, egyenként 10 W teljesítményű SonicMaster hangszóróval is ellátott ASUS ROG Strix XG438Q monitor várhatóan augusztus végén kerül a boltok polcaira, vételára 1099 font lesz az Egyesült Királyságban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés