- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DUNE médialejátszók topicja
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
Rendeltem egy ilyet, vagyis ennek a $18 (4200Ft-os) változatát, kb ilyen képet rögzít. 1280x720-ban 1 gigára kb 14 perc fér rá, tehát 10 perces loopra elegendő.
-
Turbomann
tag
Biróság is elfogadja és a rendőrség is tudom.
-
Akkor kis olvasnivaló, mert nem egészen úgy van, ahogy írod.
Szerinted ki nem készített még olyan fotót, ahol idegen(ek) is felismerhetőek, mégse kért senki tőlük beleegyezést.
Amúgy tuidnál mutatni akár csak 1 olyan ítéletet, amikor egy baleset esetén nem fogadták el bizonyítéknak, ill. emiatt a felvétel miatt jól meg is büntették az illetőt?
Amúgy meg ha bármelyik paragrafusba üzközne a használata, akkor megmagyaráznád ezt?! -
Bird
addikt
Egész jó ára lesz
-
pakesz
aktív tag
http://www.fn.hu/belfold/20110829/felcsuton_inzultaltak_orban_viktort/
"Állítólag az akadémia egyik alkalmazottja videóval felvette az eseményeket, ezért lehet, hogy lesz folytatása az ügynek."
na persze ez az allibsi duma hogy nem lehet felhasznalni ez csak az elriasztas miatt van...
igaz megjegyzem arrol nincsen info hogy maganterulet(focialya) vagy kozterulet lenne, de kezikaemrarol van szo...
es tutti hogy a delikvensek nem egyeznek bele hogy felhasznaljak -
Cheesy
őstag
ennyire sokra tartjak a szabadossagi jogokat?
Magyar módra, ha belédszáll valaki és te nagy nehezen kirúgod az ajtót mire a rádtekeredett vétkes autónak letöröd vele a még éppen fityegő oldalsó visszapillantó tükrét, legyen neki is oka téged a rendőrök elé rángatni.
Ha este betörnek hozzád és a zsivány rálép a kutyád farkára az rávakkant egy nagyot és ő úgy megijed hogy még bele is rakja a karját-lábát a szájába és erősen összecsukja, hogy a fogak nyoma meglátszódjon, akkor is lehessen már neki oka bepanaszolni téged.Kifacsart példák, de itthon a bűnösnek is jogai vannak ám, nem is gyengén, sőt!
Beleegyezése nélkül nem készíthetsz felvételt, amin felismerhető lenne. Még a pártTVk is kitakarják annak a zsiványnak az arcát aki ezt az értésükre adja, mert neki jogai vannak!Magyarán ittHUN bármit csinálhatsz, otthon ülhetsz a foteledben és akkor is lehet okot találni arra, hogy jogilag hátrányos helyzetbe hozhassanak.
-
eszgabor
aktív tag
A fényméréssel azért vannak gondok ennél a kameránál.
Van hogy a felhők szépen látszanak, de az út nappali fény mellett alig látszik.
Nem tudom az eget minek méri bele... (elég lenne a kép alsó felét használni a fényméréshez) -
pakesz
aktív tag
"Ha ezt bizonyítékként beviszed a bíróságra, akkor kaphatsz cserébe a nyakadba akár egy büntetőpert is."
ez biztos?
most akkor ha balesetezek es lefotozom az en automat es a masikat is ahogy beleszallt rogton a baleset utan akkor buncselekmenyt kovettem el?
ennyire sokra tartjak a szabadossagi jogokat?szerintem ezt csak nehany állibsi mondja es az ombuccmann mert neki ez a munkaja egyedul hogy akadekoskodjon es tegye az agyat...
-
dystopia
tag
Azzal, hogy közterületen rögzítesz, mások személyes adatait tárolod illegálisan. Ha ezt bizonyítékként beviszed a bíróságra, akkor kaphatsz cserébe a nyakadba akár egy büntetőpert is.
A cikk "rafináltabb", a "rendőrség munkáját segítheti" kitétel ugyanis igaz, végül is... Egyrészt őket nem kell érdekelje (a bíróság majd eldönti), hogy a bizonyíték felhasználható-e, bár ha hivatalos személy kezel illegálisan személyes adatot, az akár 3 évvel is büntethető, szóval ez nekik is rizikó. A másik, hogy a személyes adatok védelme viszont nekik is feltűnhet, és az megint öngól - a megfigyelőnek.
1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról
"2. § E törvény alkalmazása során:
1. személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.3. § (1) Személyes adat akkor kezelhető, ha
a) ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
b) azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete elrendeli."Ergo ez a bizonyíték bizony illegális lesz. Mérlegelés után a következő alapján büntethető az adatgyűjtés:
Btk.
"177/A. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével jogtalan haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva [ez utóbbi az, amit mérlegelni kell]
a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel,
b) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja, vétséget követ el, és egy évig terjed ő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."
...
(4) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha személyes adattal visszaélést hivatalos személyként vagy közmegbízatás felhasználásával követik el."Kormi76: magánszemély biztonsági kamerával magánterületet figyelhet meg, nézd meg a kamerék beállítását... A rendőrség, ha megfigyel, akkor 'bűnügyi adatot" gyűjt, ez náluk keletkezik, tehát amit egy megfigyelő magánszemély gyűjt, az NEM bűnügyi adat. A manipulálhatóságról nem nyilatkoznék, de nyilván ott függ össze a dolog, hogy bűnügyi adat manipulálása nem kispályás cselekmény lenne, és már régen nem összehasonlítható az egész komolysága azzal, minthogy egy koccanásban ki a hibás, bár tudom pénzben kifejezve súlyos az utóbbi is.
-
Kormi76
aktív tag
Azt, hogy bíróságon nem fogadják el honnan veszitek? Próbálta már valaki? Ennyi erővel a biztonsági kamerák felvételeit is lehet manipulálni. Szerintem a bíróság ha kap egy ilyen felvételt, akkor kér egy szakértői véleményt, hogy eredeti-e, aztán majd mérlegel, hogy elfogadja-e bizonyítékként. Azért egy kétes esetnél egy ilyen videó nagyban megkönnyíti az eset igazságos értékelését, buta lenne a bíró, ha figyelmen kívül hagyná.
-
Cheesy
őstag
Juuuj a fényes sima laminált padlón tud driftelni a bácsi egy 300LE autóval?
Viszont ilyen kamerát már eleve beépítve az autóba úgy, hogy kb legalább az utolsó 36 óra anyaga legyen rajta folyamatosan felülírva a régit én kötelezővé tenném, DE van hátránya. Nem csak azért, hogy ha a user él át egy balesetet, hanem ha esetleg harmadik személyként rálát a kamerája egy balesetre, ott is jól jön a bizonyításnál.
Hátránya pedig mint kb a nyilvántartó oldalaknak (FB, G+, stb), hogy lemondasz bizonyos szabadságjogaidról, a magánszférádról, mert ezután belelátnak mit hogyan és mikor csinálsz. Ez viszont brutál nagy visszatartó erő, legalábbis számomra.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez a videó is milyen jó lett volna egy ilyen kamerával.
Bár a vezető technikája jobban érdekelne, mint a szemben levő oszlop -
Enton
addikt
Namostmár megvan mivel fogom felvenni az első saját driftvideómat, mint a blokk gyerek, csak sokkal jobb kameraállásokból.
-
pakesz
aktív tag
azert szerintem az esetek legalabb feleben kifejezetten hasznos lehet...
pl. van plusz egy jarmu ami a balesetet okozza, es a rendszamjat nem kepes rogton megjegyezni a juzerke
megneznem amugy azt a mezei juzert aki beCGIzik valamit...
nem az volt nehany hollywoodi produkcional is hogy szabad szemmel lathato? en most Nicholas Cage nehany filmjere gondolok, ott cinkeltek hogy hat CGI kellett volna tobb... -
ch003067
addikt
Minden autóba kellene egy ilyen.
Az ára is kellemes, bár ha lejjebb megy, még jobb lesz.Nekem a motoromra kellene valami hasonló
-
.mf
veterán
Az, hogy nem látod az értelmét, csak a saját szegényes fantáziádat minősíti.
Hobbi-sportolók, akik rögzítenének egy versenyt, vagy csak gyakorlást, hogy azt visszanézve elemezni, kiértékelni tudják; s erre sokallják a GoPro 70k-s árát.
---
Cheesy: na ja...
Van amúgy már egy ilyen rendszer Mo-n, a kamera RAMra vesz, s egy erősebb erőhatás esetén (nagy fékezés, ütközés) RAMból az utolsó 10-15mp-et kiírja belső memóriára. A belső memória le van zárva, júzer által nem hozzáférhető, így használható csak fel bíróságon, hogy így nem lehet meghamisítani. Mivel ezt annál gondolom nem véletlenül tették bele, el tudom képzelni, hogy pont emiatt (mert itt az SD-kártya hozzáférhető) a bíróságon nem használható fel bizonyítékként.---
Egyet sajnálok csak, hogy nincs saját akkuja. A 720p 30FPS pedig nem lenne rossz.
-
rover45
őstag
hol kell megrendelni?
-
Cheesy
őstag
Ez szép és jó, már majdnem ráraboltam, hogy nekem ilyen kell.
De eszembe jut az (i)gazságszolgáltatás, egy esetleges balesetnél, ahol a 'kamerás' a vétlen, ha a felvételen találnak egy kihagyott stop táblát, elsőbbségadást, záróvonalat, stb., azt is a 'kamerás' nyakába varrják mert hát ott a bizonyíték.
Ki jár jól?
Ennek ellenére szerintem van létjogosultsága a dolognak, külföldön már ha jól tudom bevett szokás ilyen kamerát telepíteni az autóba. -
AssAssynn
őstag
Nagy szükség volt rá.
A rendőrség, meg a fontosabb szervek, akiknek szükségük van ilyen kamerára, azok különleges dolgokat használnak, nem ilyeneket. Továbbá az autósok 99,99%-a nem azzal szórakozik, hogy rögzítse a vezetését.
Esetleg az usákoknak tetszhet ez a cucc, ők ugyanis -a videofelvételek bizonysága szerint- azt hiszik magukról, hogy mindenki kíváncsi rájuk. -
mghltm
addikt
eleg jo minosegu felvetelt keszit a kamera, kivancsi lennek az ejszakai felvetel minosegere. sajnos a youtube oldalukon nem talaltam
latom nem csak nalunk minosegiek a vasuti atjarok, hanem a lengyeleknel is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A U-DRIVE DVR MT4036 jelzéssel ellátott termékkel rögzíthető az autókázás élménye, de balesetek esetén is hasznos lehet.
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest