- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
a legtöbb nézegető (még asszem az Irfanview is, de a Nikon View/ViewNX mindenképpen) ma már bele tud kukkantani a NEF-be csomagolt JPG-be, ami gyors és pont ugyanazt az eredményt mutatja, mint a RAW+JPG, így ha csak szortírozni kell, arra nem muszáj
én azért használtam korábban, mert úgy terveztem, h megtartom a kamera-JPG-eket
de aztán nem,mert sokkal szebb és főként konzisztensebb eredményt ad a RAW konvertálás
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #4 üzenetére
Nikon You Can.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Szten Márs #1 üzenetére
igen
asszem már a D80-nál is, de a D90-nél mindenképpen, mert kezdetben így használtam: RAW + M JPG (még a fölbontási érték is azonos a képen láthatóval M-ben), így elvileg a JPG mehet közvetlenül a "nézegetős" arhívumba (oda mindig kisebb fölbontást használok), a RAW-hoz pedig csak akkor kell nyúlni, ha szükséges
(aztán a gyakorlat persze az lett, h minden kép átesik a RAW konvertálásonmindenesetre azt írták, h a Nikon saját oldalán volt az eredeti kép pár napig mint "hisztogram magyarázat", így aligha "fotosopp", valszeg szándékos teaser a Nikon részéről, és így már tényleg biztosan jön egy 300S rövidesen
-
ROBOTER
addikt
válasz
Szten Márs #1 üzenetére
Szerintem az M azért van ott. A Fine a tömörítés minőségére utal. Az M a felbontásra. (middle, medium stb.)
-
Szten Márs
nagyúr
A Nikonnál RAW + JPG módban is lehet a jpg képek felbontását választani? Mert ha nem, akkor igen érdekes a nagyobb kép jobb alsó sarkában az a 3216x2136 (~6,8MP), mint a felbontás mérőszáma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Nikon USA honlapjára kikerült képek közül páron az új típus volt feltüntetve.
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest