- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- RAM topik
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD - lemez inicializálása - az eszköz nem áll készen - PROBLÉMA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Vannak, csak sokkal egyszerűbb így. Torrentre sem kerül fel mindig, de hogy aztán még elinduljon Soundcloudra, Bandcampre, stb végig nézni, ha a youtube videó alatt nincs ott a link, az már sok idő.
Pl ilyen vagy ilyen esetben, ahol fel van tüntetve, mi merre, ott könnyű. De ahol semmi sincs írva, ott elég nehéz. -
komi77
senior tag
Teljesen igazad van. Sajnos én nem sorolom az audiofil megoldások közé a D osztályú trafós dolgokat - bár hallottam egész jól muzsikálót is. A NAD-nak meg voltak a jól bevált csatornánkénti trafós, tranzisztoros végfokú rendszerei. Ezek nagyon szerethető hangú készülékek voltak. Az újabbak már más hangzásvilágot képviselnek. Erőteljes, agresszív, inkább pop-os, rock-os felhasználásra kidolgozva. Korábban műfajtól függetlenek voltak. Ha kellett rock mellet is leverték a vakolatot, pop-osabb műfajokban is tudtak magasakat, dübörgő mélyet és klasszikus vagy jazz zenén is kiváló hangszer vagy ének hangot adtak vissza. Mára ezek az igények nem elsődlegesek és ennek megfelelően alakulnak a készülékek is. Ez van sajna
Szegény ember kézzel nőz.
-
Degeczi
nagyúr
válasz #72042496 #93 üzenetére
Így van. Nem rajongok a pár éves Pioneer AV erősítőmért, de hiába találnék régebbi jobb minőségűt, le nem cserélném, mert nekem már fontosabb, h ez helyi hálózaton keresztül vezérelhető. Így pl. reggelente a házautomatizálásom bekapcsolja, átrakja a hálószobai hangszórókra, és elindít egy véletlenszerű Spotify listát rajta, vagy pl. hazaérve is elég annyit mondani, h "Alexa, some music", és akkor a nappaliban indul egy nyugis készletből választva.
-
törölt tag
Hát, van ahol tényleg szőnyeg és tojástartó a falon jelenti a kezelést. De vannak erre értelmes (=hatékony csillapítás plusz magas WAF) megoldások is, csak sajna nem olcsón. Nálam épp szükség lesz rájuk, a mostani helyiségben az alsó tartomány nem stimmel. De előbb átépítve lesz, aztán beméretve.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz #72042496 #93 üzenetére
Szőnyeget a falra!
Én találkoztam egy ismerősnél olyan jó beállítással, hogy ha lekapcsoltam a subját jobb lett a mély Aztán megmutattam neki mire jó a fázisszög tekergetés"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
törölt tag
A régi rendszerek is szólhatnak jól, csak ránézésre is nulla körüli a WAF-juk, és használni még el sem kezdte őket az ember: egy mostani erősítőhöz HDMI kábel kell, és megy rá tévén futó Netflix hangsávja. A Spotify (vagy Tidal) pedig egy telefonos alkalmazást igényel, és másodpercek alatt a hangfalakon szólhat a zene. Ez csak két triviális példa, ami egy régebbi rendszeren már gondolkodós vagy éppen felejtős lehet.
A szobaakusztika egy alap rendszer hangját is simán agyonvághatja, erről valamiért alig esik szó. Pedig biztosra veszem, hogy a legtöbb embernél erre lenne célszerű költeni, és nem a komolyabb komponensekre.
-
koko52
nagyúr
A könnyebbé válás a D osztályú (kapcsoló üzemű) erősítők miatt van. Ezzel még nincs is bajom, ha az elvárt teljesítményt le is adnák. És jó lenne ha az RMS-t nem 1khz-re és 1% Thd-re adnák.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
komi77
senior tag
Nagy szomorúsággal figyelem ezt a trendet - pár éve. Korábban jónak számító elektronikai gyártók hánykolódnak mostanra akármilyen pénzügyi holding/tulajdonosi kör igényei szerint. Én mindig is az elemekből álló hift részesítettem előnyben. NAD márkájú cuccokat használok hosszú évek óta. Ez a cég még nem jutott hasonló helyzetbe, de itt is látom a lifestyle rendszerek terjedését, sőt azoknak külön almárka létrehozását. Mostanra a nívósabb kütyüjeik is könnyebbé váltak. Talán itt is megkezdődött a bomlás. Sajnos minden elektronikai szegmenst érint ez a dolog. Ma már kevesen vesznek fényképezőt, mert szinte minden mobil eszközben van - nem is rossz fényképező. Ugyanígy a pc-k, notik is csökkenő tendenciát mutatnak a mobil lehetőségek miatt. Sajnos a folyamat még érthető is. Új generáció, új fogyasztói igények, stb. Szép lassan olyan minimálisra csökken az elemes hifik iránti érdeklődés, hogy erre a sorsra jutnak a gyártók. Érdekes viszont, hogy az exklúzív gyártók nem nagyon panaszkodnak. Bár ott egy valami is több millka
Szegény ember kézzel nőz.
-
killbull
aktív tag
Azzal hiába vitatkozol hogy a hallás romlik a kor előrehaladtával, a számok lehet nem pontosak de szerintem hogy egy koncertfelvételt élvezz a minőségi rendszereden kell hogy legalább 18 Khz ig halljad a hangokat de a legjobb a 20 Khz. Csak ebben az esetben hallod szépen azt a gyönyörrel vagy élvezettel vagy hogy fogalmazzak boldogsággal inkább így jobb, egyenértékű érzést mondjuk egy Metallica kategóriájú zenekar fellépésén mikor a dobos játszik a cinekkel. Ha ezt nem hallod az egész veszik el és hiába van ott nem fogod hallani. Ezt magamon is észrevetettem mert 10 éve jobban hallottam ezeket a részleteket. Hiába áldozol milliókat a hangtechnikára a füleden lesz a hangsúly, ezért van az hogy az idősebbek a klasszikus zenét szeretik mert abba max hegedű meg hasonló hangtartományú hang van amit még hallanak, egy fiatal meg hardtechnot, house vagy trance zenén éli ki magát mert elvarázsolja az a hang amit HALL! Ez a lényeg!
Majd szólj a párodnak kérje meg az orvost hogy mivel ő audiófil mondja már mellé mikor hány Khz szól mert szeretné tudni mit hall meg mit nem. Akkor majd lehet nem lesz olyan boldog, vagy ha te jársz hallásvizsgálaton te kérd meg, a számok nem fognak hazudni, nagyjából pontosak lesznek!
[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
A számok azért nem egészen stimmelnek, de a lényeg ott van.
Röhögök ezeken a kötelező a high end cucc, meg igénytelen emberek hozzászólásokon... Jellemzően olyan emberek írják, akik nem hallanák meg a különbséget egy 50 évvel ezelőtti felső katos rendszer és egy mai között. Sajnos tapasztalat.
Nem mondanám magam audiofilnak, otthon egy H/K erősítőre vannak rákötve Orion HS 400/510 hangfalak + polkaudio mély, ez a "csapatós" konfig, egyébként meg megy a Samsung TVn a hangszóró, vagy az Audio Technika füles. Az utóbbi 2 a napi zenehallgatásra tökéletes, tény, hogy van, ami nem, vagy kevésbé hallatszik ki a TVn, mint a fülesen, méginkább a rendszeren, de ez legyen a világ legnagyobb problémája. De hát én csak egy átlagos igénytelen ember vagyok, aki vagy 10 éven keresztül kapcsolódott a zenéhez, párom meg mai napig zenél... Egyébként kellett mennie hallás vizsgálatra fülgyilladás miatt, kb ma született bárány értékeket kapott, úgyhogy itt megcáfolva az általad idézett számsor, de nekem sem ilyen rosszak az értékeim.
Külön tetszett, amikor valaki azt mondta, hogy milyen jól járt a 20e-s bakelittel, mert kellett neki a minőség... Azért van itt 1-2 mítosz, amit el kellene oszlatni...
Az erősítőre meg visszatérve jó pár rendszert meghallgattam a múltban, az én jól beállított konfigomhoz képest egyik sem adta meg azt a pluszt, hogy én most azonnal ki akarjak szórni 1MFtot egy komplett új rendszerre. Egyszerűen annyira minimális a különbség.[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
Majd ha te is elkezdesz öregedni akkor semmit se ér a flac meg az egyéb CD vel vetekedő minőségi formátum mert 20 éves korodig hallasz ki kb 20 Khz ig, 35 éves korodra már csak 15Khz, 50 évesen meg csak 12 Khz. Szomorú de meglehet érteni miért elég a Youtube, főleg hogy egy reklámblokkolóval az életed se elég mire minden zenét végighallgatsz rajta.
-
nagyúr
Remek dolog ez a felvásárlósdi de én úgy gondolom, hogy egy hatalmas-nagy költségcsökkentéses lefölözés lesz ennek a folytatása, nem innováció és új dolgok csillogtatása.
Az ésszel, kevés pénzzel fejlesztő kicsik tehetnek le nagy ötleteket, vagy a szokásos: pénzes cég, kiváló laborral és szabad kezett kapott fejlesztő mérnökökkel. Ja, és kell egy elszánt főnök, aki hosszú távon is megvédi a pénzt nem termelő ötleteket.Lehet manapság látni ilyent?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
válasz #04430080 #82 üzenetére
Elektronikus zenénél is voltak / vannak alternatívák, pl. Beatport, ami kb. csak erről szól.
A Youtube legnagyobb dobása az, hogy szépen lassan a legnagyobb felhasználóbázist építette ki magának. Effektíve az összes okostelefonban, a legtöbb TV-ben is elérhető, nem csak számítógépről.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Mert a nagy átlag felhasználónak a torrent is bonyolult, macerás. A legtöbb trackernél küzdeni kell a ratio-val, kell letöltőkliens, mennie kell a gépnek a seedhez, stb.
A Youtube-ról rippelni kényelmesebb.
Hogy miért nem fizet akár csak egy Spoti-ra fel? Erről sokan sokfélét írtak már akár ebben az adott topicban is. A lényeg, hogy a nagy többség nem szeret fizetni a tartalomért. Ez olyan extrém példákon látható, hogy például egy edzőteremben ingyenes spoti felhasználóval adják a zenét, tehát időről időre jött a reklámblokk...
-
Tetsuo
őstag
Többen említettétek, hogy van, aki a Youtube-ról rippel zenét. Nem igazán látom ennek értelmét. Miért a Youtube-ról? :-O Ott a rutracker, ncore vagy a megvásárolt CD-k, esetleg az egyre jobban terjedő digitális előfizetések... Ki az, ai Youtube-ról szedi a zenét? Azt még megértem, hogy azon hallgatja, mert csak klikkel kettőt és már szól is sőt, klip is van hozzá, de hogy onnan leszedi, rendszerezi, majd azután a fájlokat hallgatja... Ez nekem magas.
-
koko52
nagyúr
válasz #72042496 #74 üzenetére
Pont ez a bajom, hogy már nem erősítenek csak két csatornát normálisan.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Priusom fogyi 4.6 vegyes és ez 20 000 km átlaga.
Nemvolt vw-em azért vettem. Egy 800 000km-es Mercit 307D- váltottak. Arról holnap privátba küldök képet hogy vannak szétrohadva. A transziról jövő héten mert épp telibe fújják az látható lesz. Konkrétan ledobta magáról a lakkot 6 éves korában.
Részemről zártam a témát."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Bandit79
aktív tag
Amúgy minek vettél akkor vw eneket ,ha ennyire nem jött be?
Mindíg nem értem , hogy lehet ennyi bajod új autókkal, mikor én ráadásul 3-4-6 éves autókat vettem azokkal semmi. Kobkrétan golf 4- be (diesel) 300k- tettem, a kötelező vezérléscsere volt a legnagyobb baja..(kb 80-90k Ft) Passatnál most 340k nál járok ( cr tdi) ( 5,8-6l fogyasztás 140 Le, szerintem még a Prius is többet fogyaszt.. )[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Léptem... Logout blog az ilyen autó témák kibeszélésére tökéletes felület.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Talán azt se. Egy komoly erősítő önmagában kerül 300 ezerbe, de a duplája sem sci-fi. Azoknak inkább lehet tekerni. Nem biztos azért, hogy referencia szintig, mert borzasztó hangerő az, és ezek a gépek már 7-9-11 csatornát tudnak erősíteni. Én még az RZ1100-ammal próbáltam ki egyszer, de azt hittem, szétesik a lakás és/vagy megsüketülök.
Érzékeltetésképp, a HK 645-öd is 390 ezer forint volt, 12 éve, 200 forint körüli dollárárfolyam és 20%-os áfa mellett. Dolláros MSRP-t sajnos nem találtam hozzá, az alapján pedig pontosabban lehetne viszonyítani.
[ Szerkesztve ]
-
-
opr
nagyúr
Ezt egy nemetauto-hivo ugyse fogja megerteni soha. Kollegam szerint is megbizhato az audija, mert harom ev alatt csak egyszer maradt vele az ut szelen, es max 3-4 havonta kell szervizbe vinni. Ujonnan vette, tehat most harom eves, maganember altal magan celra hasznalt autorol van szo, evente kb 15.000km futassal. Nem erti, miert mondom azt, hogy en mar felgyujtottam volna a picsaba, neki ez megbizhato, nincs vele baja.
szerk: Igaz, ez az ujkori "zsenialis" turbos torpe-benzinessel van.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
koko52
nagyúr
Egyiket én hajtom, másikat apám. Rendszeres szervíz. Tudom hogy kell használni a dízelt. Az embez a saját lovát dícséri, de ami szar az szar. Megnézted? -> Totalcar népítélet VW és Toyota
Szerk: ez a lényeg, hogy semmi nem megy tönkre. Nem, az aksi sem. Fél milliót vagy 15 évet bír. Amúgy 10év hibrid garis. De nézz be a fészbúkcsoportba és kérdezd meg a 4000 tagot kinek romlott el valami. Ja a népitélete 9.6, azt hiszem csúcstartó.
Ez már tényleg nagyon off.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Házimozi hangfal szetteket igen sok esetben 5.0 kiszerelésben árúsitanak. Igény alapján szabadon választható hozzá aktív mélynyomó, a teljesitmény és a mélytartomány mértékében. A kedvező árban kinált házimozierősitőket akcióban 5.0 hangfal szettel lehet választani. Házimozira egy jó kiindulási alap...
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
-
törölt tag
Meghallgatás és szemrevételezés után ajánlottam itt a PH!-en a Denon házimozierősitőket és a 5.0 házimozi hangfall szetteket hozzá. Pioneer DVD és Blu-Ray lejátszókat. Marantz nekem mindig a felsőkategóriához tartozott, akár a házimozierősitőkben vagy sztereó hangrendszerekben. Nekem a Yamaha megfelelő választás volt házimozierősitőnek, de majd idővel megtudjuk átrendeződés várható a termékek megitélésében vagy marad a jelenlegi felállás.
-
Bandit79
aktív tag
Az nem lehet ,hogy nem megfelelő használat miatt , vagy olyat vettél amit előtted rendesen leharcoltak nem szervizeltek rendesen..aztán nálad halt be valami..?
Amúgy nagybáttyám karosszériás , unokaöcsém autószerelő, nem véletlen van Audi-ja másiknak Seat, .
Igen a Suzuki szerű japán autók igénytelenek még..
..de a többiben nem értünk egyet. -
koko52
nagyúr
válasz #72042496 #63 üzenetére
Nem soundbar volt, hanem egy Yamaha ~300k szett.
-
koko52
nagyúr
VW -> van a családban 4, mindegyik egy fos (kb 2002-óta mind az) és 1 transi (saját) meg egy krafter (saját) azokra 1 év alatt 1 ill 2 millát rávertem Kiváló eredmény.
Audi ->volt 3 közvetlen haveri körben, már egy sincs mert fos pont ugyanaz mint fentebb
Skoda -> 2 van szomszédomban, de mint tudjuk ugyan az mint a vw csak más a burkolat, tehát fos
SEAT-> Munkahelyemen van 2, ha épp nem a szerelőnél vannak fosÉs akkor a dízelbotrány, fogyasztás csalások stb (mondjuk ez minden német autóra igaz.
A luxusmárkák nem relevánsak (az nincs körülöttem ), 300 millióért talán már van benne anyag.
Ezek részben saját tapasztalatok, másrészt közvetlen közeliek. De meg kell nézni egy totalcar népítéletet szép eredmények vannak.És ismerek kb 6 autószerelőt, mindegyiknek japán kocsija van Aztán pár éve vettem egy Priust, most 300 000 van benne. Már egy izzó kiégett tavaly
Részemről ennyi az offolás.
Szerk: ez a francia autó honnan jött?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem elsődlegesen az mp3 zenehallgatás a baj legfőbb forrása, hanem a hanganyag forrása. 320kbps bitrátás mp3 zenék tudnak már jól szólni a jó hangrendszeren vagy fejhallgatón. Flac zenékre is nyomhatok egy DEL gombot... A zenék forrása változatosabb, mert sokan a Youtube csatornákról ripelnek zenéket, de ez Flac-ben sem fog nekem jobban szólni. Ha egy hangrendszer zeneileg képes jól szólni, akkor a normálisabb mp3 zenéket szintén meg tudja szólaltatni elég dinamikával és élettel tele részletgazdagabb zenét hallgatok... Ha kevésbé zenei a hangzása, akkor talán még jó lehet házimozinak a kevésbé audiófil igényeknek (az alap belépő házimozi szettek vagy a soundbar). Hangfalak hangzását a hangszórókészlet, a hangváltó, a doboz mérete és akusztikai illesztése, de akár a kábel választása is befolyásolhatja... Más kérdés még a hallgató személy hallása és igényei. Van akinek a mélytartomány határozza meg a zenéket, van ahol a zene magas felbontóképessége mindenek felett van. Szerintem a zenehallgatásban a halláson kivül egy zenei izlésre is igénynek kell lenni, mert némelyik zenei stilusra az mp3 megfelelő választás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Bandit79
aktív tag
Ugyan az van mint az autó iparban. Pl VW csoport amit megvesz ott a minőségnek annyi...egy kaptafa az egész
Mesélj.. melyik márkának is tett rosszat minőségben?
Milyen autód is van , hogy erre alapozol?
20_25 év alatt kb 5 fajta vw autót használtam , ennél jobban költséghatékony megbízható autókat nem is kívánnák.. kb olajcsere gumihasználat azt csókolom.. a teljesítmény/fogyasztásról nem is beszélve..
Audi,Bentley, Bugatti, Lamborghini ,Porsche,Ducati ,SEAT ,Škoda, MAN
... lehet próbálkoznod Francia autókkal..[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Nekem elég volna, ha melkasdöngető, nadráglobogtató valódi 20Hz mélyek mellett azt is hallanám ha leesik a gombostű. És emberi hanghoz hasonló hangok is elhagyják a hangfalat. Mindezt torzításmentesen nagy hangnyomás mellett is. Mondjuk 70-80 w RMS-en. És az erősítő tudja is leadni ezeket MINDEN csatornán! Mert nekem pl a hátsók pont akkorák mint a frontok a center pedig túméretes, mert 5 ch stereon használom zenehallgatásra. Ezért is vettem annó valódi 7*75w-ot. (H/K AVR 645)
-
tomcat78
őstag
Pioneer és minőség egy mondatban az utóbbi években... Ez valami vicc? Senkit nem akarok ezzel megbántani,tényleg voltak jó cuccaik is....
De zenére mai napig Rotel plusz Infyniti... Pedig kipróbáltam néhány motyót. Igaz,hogy nem AV, de ha már ide lett hozva a sima sztereó.... És nem mellesleg hozzá tenném, hogy a jó hang, hangzás messze egyéni preferencia kérdése szerintem...Meg lehet,hogy szentimentális is vagyok mostmár"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
koko52
nagyúr
válasz #72042496 #55 üzenetére
Csak az nem mindegy, hogy mutogatja a "szaki" milyen jó hangzása van, aztán-20 Db-ről feltekered 0-ra és jön a torzulás és még hol van + tartomány. Erre egyből jön az, hogy ezt nem erre találták ki vagy épp túl erős vagy gyenge egyik komponens a másikhoz (holott mindegyik egy nagy nulla). Az én tizenéves cuccom nem hasal el, mégsem ér már 300-at sem.
-
törölt tag
válasz Laca19 (a) #54 üzenetére
Igen, a hangszórók alapelve és korlátai 10-15 éve is ugyanazok voltak mint most, ez behatárolja a lehetőségeket.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz #72042496 #52 üzenetére
Az infláció igaz, csak amíg TV-ből vagy más műszaki eszközből ugyanannyi pénzből mindig jobbat kap az ember évről évre, ez hangcuccnál nem igaz, max a szolgáltatások terén.
A linkelt Onkyo soundbart nem hallottam, de kétlem, hogy említésre méltó lenne az LG, Pana régi szettjeimmel szembe. Hallgattam drága Denont, Yamahát, vagy az 500 ezres Sonost és nem érték el a régi szettjeim minőségét.http://www.diesel.com
-
Duck663
őstag
Vedd már észre, hogy NINCS INNOVÁCIÓ! Adott vállalat neve alatt kijön 6 termék, aminek a belseje dettó ugyanaz. A nagy összeborulások után nem 6 termékben lesz ugyanaz, hanem 30 termékben. Ez mégis hol jó a vásárlónak? Közben pedig semmit vagy alig-alig lépkednek előre. Igen, ha nincs innováció, akkor menjenek is csődbe, inkább mint hogy 10 név alatt ugyanazt a megragadt technológiát kapjuk, amit évről évre csak ránc felvarrnak. Nincs szükség arra, hogy mesterségesen lélegeztetőgépekkel tartsunk fent egy-egy vállalatot. Ez az irány a vállalatvezetőknek jó egyedül, mindenhol máshol komoly leépítések jönnek, nem kell tervezni semmit sem, lapát, ugyanazon a gyártósorokon mehet minden, a gyártásban is lapát, pár középvezetőre sincs szükség az összevonások miatt, ott is lapát, az árak persze semmit sem fognak mérséklődni. Aztán majd jön egy kínai vállalat és felzabálja az egészet, újjáépíti, utána meg jön a panaszkodás. Nézd meg kínai pénzből mennyit fejlődött a Volvo.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
törölt tag
válasz Laca19 (a) #51 üzenetére
Az ilyen jellegű rendszerek szerepét átvették a soundbarok. A 10-15 év alatti inflációt is figyelembe véve ilyesmik vannak a kategóriában, ha már Onkyo. (Nem ismerem a soundbarokat, így nem tudom, hogyan szólnak.)
A mai tévék hangja sem feltétlenül vacak, az LG C8-am például meglepően rendben van. Pedig ebben nem is "feature" az átlag tévénél komolyabb hangzás.
[ Szerkesztve ]
-
Laca19 (a)
aktív tag
"...masbol nemigen lehetett ertelmes hangzast kicsalni a technologia mellett. Most mar leteznek olcsobb alternativak elfogadhato hangzassal, …"
Én pont az ellenkezőjét tapasztalom. Ha a 200-300 ezres kategóriából nézelődöm, akkor nincs sok választásom. Illetve amíg persze a szolgáltatások nőttek, a hangminőség nagyot romlott, 10-15 évvel ezelőtt ennyi pénzért lényegesen jobb hangú eszközöket lehetett venni. Ha mondjuk elromlana az LG J10HD-m vagy a Pana PTX7-em, én nem látok más variációt, mint a külön komponensű rendszerek felé nézelődés. Nincs meg az a lehetőségem, hogy bemegyek a MM-ba aztán kihozok egy dobozt ami jól szól. Számomra az említett rendszerek jelentik a középkategóriát, ezt ma már kompletten nem kapom meg, csak ha külön erősítő-hangfal rendszerben gondolkodom. Szóval szerintem, pont hogy manapság van az a helyzet, hogy ha egy "középszintet" elakar érni az ember, akkor nincs más választás, mint a külön épített rendszer.
http://www.diesel.com
-
[CsuCsu]
őstag
Az elemekbol osszeepitett minosegi hangrendszer mar a kezdetektol fogva retegigeny. Regebben azert voltak egy fokkal nepszerubbek a mostani allapotnal, mert masbol nemigen lehetett ertelmes hangzast kicsalni a technologia mellett. Most mar leteznek olcsobb alternativak elfogadhato hangzassal, igy sokaknak mar nincsen ilyesmire szuksege.
@Duck663 Jo akkor inkabb mindenki menjen csodbe egyenkent, miutan az innovaciora elkoltott toket nem tudjak visszatermelni. Az tenyleg igazan jo megoldas.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
ROBOTER
addikt
"egyáltalán nem "súgnak", vagy minimálisan"
+
"A jel/zaj 100 dB felett van"
No nekem pl. ezzel van bajom. 100dB és minimális szissssssz? Űrséta közben, fejhallgatóval csatlakozni a 100W-os erősítő kimenetére, és akkor talán van 100dB mellett hallható zaj.
A külső egység önmagában egy számítógépre csatlakozva nem elég. Teljes galvanikus függetlenség kell. Bár kapható USB elválasztó, sőt be is építhető, jobb lenne az induktív és kapacitív függetlenség is. Minden bajnak ez a forrása. Persze az egész attól függ, mekkora a lánc, hány összeföldelt eszköz van benne, szimmetrikus (otthon ritka) vagy aszimmetrikus-e a jelvezetés. Erre az optika jó lenne, de arról a (pejoratív jelzők sora) hájendesek elterjesztették, hogy akkora a jitter mint állat és hú de szar rajta minden.
[ Szerkesztve ]
-
Duck663
őstag
Háklis? Köszi... Nem háklis, csak vannak olyan zenék, amiknél egyszerűen többet igényel a fülem. Egyébként a legtöbb tartalom esetén elvagyok a FLAC-cal én is. Viszont mp3-at hallani sem aratom, tök mindegy mennyire magas a bitrátája, egyszerűen bántja a fülem.
A fa doboz nem jelent semmit, hallottam már 3 utas fadobozost úgy szólni, hogy menekültem. De a tulajdonosa szerette. Igaz mikor el akarta adni, senkinek sem kellett.
(#43) [CsuCsu]: Az akkor ugyanúgy fejlődik, ugyanabban az irányban ugyanolyan mértékben, ez nem innováció, arról nem is szólva, hogy hol van a verseny? Ez inkább a fejlődés lassulását hozza magával, hacsak valamilyen konkurencia ki nem kényszeríti az előrelépést.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
koko52
nagyúr
válasz Laca19 (a) #44 üzenetére
Csak az erősítőm 20kg és ~1230w az áramfelvétele. 2006-ban még nem voltak olyan csodák mint ma, hogy 7*180w-os erősítők áramfelvétele max 600W
-
Cs1csó
félisten
válasz Laca19 (a) #44 üzenetére
Az igénytelenséggel nem lehet felvenni a versenyt, vagy sodródsz az árral, vagy próbálsz új trendeket teremteni vagy eltűnsz a süllyesztőben. Marginális igény lett az elemekből összeépített minőségi hangrendszerekre, amit pedig megvásárolnak azok akár 10-20 évig is simán kitartanak, főleg egy megkímélt hangfalrendszer de egy egyszerűbb erősítő is elegendő lehet arra hogy a virágbolti filmek hangját koaxon vagy optikán kitolja valami média lejátszóra.
A 4K-t meg hagyjuk jelenleg még az is marginális, sok helyen az FHD sem terjedt el nem hogy a 4k.
-
Laca19 (a)
aktív tag
Ez jelen pillanatban tényleg 100%-ig igaz. Ismerek embereket, hogy 300 ezres telefonnal járkálnak, de csodálkozik rajtam, hogy hogyan tudtam kiadni közel 20 ezer Ft-ot egérre. Az másik dolog, hogy közben lyukas pólóban megy az utcán, vagy éppen hamis parfümöt vásárol. Persze a 300 ezres telefont Face-re és Messengerre használja, amire egy ötöd áron vásárolt telefon is alkalmas. Amúgy 2.1-es Hama hangrendszert akar majd venni, ami nagyon jól szól. Most nézem súly: 3 kg...biztos sok anyag van benne. De hát igen, ahogy írod: a telefont mindenki látja....a hangrendszert nem. Ja és már BT-os is az enyémmel ellentétben...tehát jobb, az már nem érdekelte, hogy de az én sztereom 25 kg-ot nyom.
(#36) envagyok
A Samsungot, LG-t és a Sonyt, Panasonicot abban megvédeném, hogy régen egészen jó rendszereket is gyártottak. Persze amikor az emberek meglátták az 50 ezer Ft-os 5.1-et, és mellette mondjuk a 200 ezer Ft-os sztereót, nem kérdés, hogy melyiket vették. Így hamar elkezdtek olcsósítani sajnos. Egy terméket címkékkel lehet eladni manapság a többségnek, hogy hogyan szól az mellékes. Csak 1-2 példa a minőségibb szettekre, hogy ne a semmibe beszéljek: Panasonic HT870, Sony Pascal széria.
2.1-ben: Panasonic PTX7, LG J10HD, LG HT33S - nem egy elterjedt típusok, de meglepő módon szólnak.
Pont tegnap volt nálam egy munkatárs, akinek valamilyen sztereo Edifierje van. Először vigyorgott a rendszeremen(ugye most az Edifier a jó ár/érték bajnok)), majd amikor bekapcsoltam neki a kis PTX7-emet, majd a J10HD-met...hát...megszólalni nem tudott, annyira ledöbbent.
.http://www.diesel.com
-
Cs1csó
félisten
Semmi sem fekete vagy csak fehér, azért ez két véglet aki annyira háklis "igényes" "audiofil", hogy bakeliten hallgat zenét más pedig simán YouTube-ról akármilyen minőségben tolja.
Valahol a kettő között tartom megfelelőnek: FLAC vagy ha nem elérhető ilyen formában akkor mp3 és valami normálisabb sztereo legalább 2 utas fa hangdobozos hangfalon.
-
Duck663
őstag
Dehogy lesz több innováció, mindegyik gépbe ugyanaz kerül belülre, és csak a külsőségekkel próbálják majd eladni. Eddig is ezt lehetett tapasztalni a különféle összeborulások után.
Többen írják, hogy mennyire igénytelenek az emberek, én pontosan ugyanezt tapasztalom. Körbe lettem röhögve, amikor le mentem mondani, hogy 20e-ért vettem karira egy bakelitet. Hülye vagyok, ők ingyen letöltik. Ilyenkor azért elgondolkodik az ember, egyrészt hogy hova keveredett, másrészt, hogy néha jobb befogni...
-
törölt tag
Házimozierősitőknek az elsődleges feladata még mindig a térhangzás, viszont az AV Receiver megjelőlés az AV dekódereket is jelenti, mert a 4K/60Hz képfeldolgozás a hozzá való 4K kijelzővel egy jól kihasználható tulajdonság. Nekem a Yamaha RX-V377 már megvan egy jó ideje, de az a 4db HDMI bemenet nagyon hasznos tudott lenni. Monitorok és az egyéb képmegjelenitők (pl. a projektorok) általában elég kevés videó bemenetet kapnak, de egyre több játék konzolt és a Blu-Ray, a DVD, a multimédia lejátszókat csatlakoztatnánk rá a kijelzőnkre... Ezt megtehetjük a házimozierősitőn keresztűl is, mert 1-2 kütyüt még érdemes lehet direkt a kijelzőre csatlakoztatni (PC, ahol a hangkártyán keresztűl továbbitható az audió hang), de több konzolnak és lejátszónak HDMI kimenete van, és az egyszerű HDMI hang fontos... Samsung monitornak 2 HDMI, 1 DP bemenete van. Yamaha házimozierősitőn a 4 HDMI bemenet és egy HDMI kimenet, a Kompozit és a Komponens bemenet áll rendelkezésemre. Már csak 1-1 HDMI bemenet van szabadon, de még a N64 Classic Mini konzolt szeretném a retró konzol gyüjteményembe. Szerintem ez már nem olyan szélsőséges eset, amikor több kütyü képét szeretnénk a kijelzőn megjeleniteni.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Igen, a másik kedvencem mikor megjelenik valaki a házibuliban a pendrive-al, hogy konvertált a jutyubról zenéket amit játsszak már le. És nem érti, hogy a cucc be van állítva egy bizonyos hangszínre, hengerőre, jelerősségre és ezért qrvára nem fogom lejátszani a szedett-vedett, ismeretlen, torz hulladék hanganyagát, ami mondjuk egy túlvezérelt méllyel vagy magassal biztos jót tenne a rendszernek illetve a füleknek.
-
Cs1csó
félisten
Ennyi tökéletesen látod, jelenleg mások az embereknek a preferenciáik: a játékos PC építése, a profi sztereo vagy házimozi rendszerek háttérbe szorultak most ami megy:
- TELEFON
- AUTÓEZ a két dolog az igazi státuszszimbólum, érthető is mert a menő autóból mikor az utcán kiszállsz kezedben a menő telefon akkor vagy menő. A milliós tétel rendszeredet pedig rajtad kívül a kutya sem látja, max ha teszel fel képet róla a fészbukkra de mivel senki sem ismeri ezeket érdeklődés hiányában ott sem lesz hosszú életű a posztod, és pikk-pakk sorolódik hátra.
-
envagyok
veterán
+1
Minden ismerősömnél rosszabb esetben a tv hangszóróin, jobb esetben valami samsung,lg, 40k-s "5.1 házimozi rendszeren" szólnak a zenék, amit a Youtube-ról streamelnek nedtuddmeg milyen minőségben. De faszhosszabbító VW Amarokra (újra) volt 10 milla. .
Én vagyok az egyetlen az ismeretségi körben, ahol a nappaliban és a hálóban is Dali 5.2 és 5.1 rendszer van Onkyo erősítőkkel, és nem youtube, hanem flac szól, vagy valami komolyabb minőségű koncertvideó.És a röhej az, hogy pont most lett előfizus a youtube, havi díjért adják a reklámmentes szarjukat.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz #16939776 #33 üzenetére
Ez az egész a KÖLTSÉGHATÉKONYSÁGRÓL szól, tehát a dobozban amire rá van írva ezen márkák közül valamelyik neve UGYANAZ lesz. Ezáltal a 4-ből elég megtartani egy kutatási és fejlesztési részleget. Ezáltal gyakorlatilag a korábbi K+F értékek amiket összeadva 100%-nak vesszük 75%-al lehet csökkenteni, és ugyanezt a 75%-os csökkentést lehet végrehajtani minden részlegen pl. marketing stb.
-
koko52
nagyúr
+1
Ma már mindegy hogy szól csak hangos legyen. A SAL már minőség egyes embereknél.
No meg a műanyag dobozos trendi tömegtermékektől tudok hülyét kapni. És még ott van a P.M.P.O és a 10cmhangszórók a mélyládákba amik hivatalosan 20hz-et is tudnak Sorolhatnám napestig.
Full igénytelen lesz minden."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Tetsuo
őstag
Sajnos egyre szükebb az a társadalmi réteg, ahol valódi igény merül fel a magas minőségre. A fogyasztás pörgetésére épülő társadalmunk szereplőinek az újdonság, a divatosság előbbre van mindenféle minőségnél, az egyre kisebb csoportot pedig egyre drágábban lehet kiszolgálni. Szórakoztató-elektronika, ruházat, írószer, úszómedence, ételek stb. minden termékkel így van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Foglalt név #23 üzenetére
"Mégis mi a búbánatos köze van a hangkeltő berendezésnek a képhez."
Az új berendezéseken általában nincs sokcsatornás ki- és bemenet, van helyette HDMI. HDMI-n pedig együtt megy a kép és a hang. Innentől kérdés, hogy az erősítő vagy megjelenítő végezze-e a HDMI-kapcsolást. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai:
- Megjelenítő esetén a HDMI ARC egy bugos istencsapása, és az alacsony sávszélesség miatt a HD-hangokat sem támogatja. Érkezőben az eARC, amely szerencsés esetben leszámol ezekkel a korlátozásokkal. Így a megjelenítő lehet a HUB, az erősítőnek pedig nem lesz köze a képhez. Viszont lehet, hogy a megjelenítő nem enged át valamilyen hangformátumot, pl. 8 csatornás PCM (LG C9-nél pl. firmware miatt nem működik), Auro 3D, netán az új IMAX Enhanced.
- Erősítő esetén pedig az ALLM, VRR, bizonyos felbontások (pl. WQHD és 8K), 120 Hz és társai nem támogatottak, illetve a tévén kapcsolgatni kell a képmódok közt ha eltérő profilt használna az ember az eszközeihez, pl. egy médialejátszóhoz és konzolhoz. Plusz jellemzően csak négy HDMI van egy tévén, amelyből egyet rögtön foglal az erősítő. Plusz a kábelek elvezetése macerásabb lehet.
- Lehet aztán kombinálni is a kettőt, illetve két HDMI kimenetes eszközöket használni.
Részemről az eARC terjedését várom, mert az lesz a legkézenfekvőbb a rendszeremben, gyakorlatilag nulla kompromisszummal.
[ Szerkesztve ]
-
Tetsuo
őstag
A "legjobb hangkártyáknak" (több évtizede) külső egységük van az analóg áramkörökhöz, de a jobbak még házon belül is - egyfajta védelem hatására - egyáltalán nem "súgnak", vagy minimálisan: A jel/zaj 100 dB felett van, ami Átlag Józsinak bőven megfelel.
A HDMI inkább a filmezés térnyerése miatt nélkülözhetetlen - sajnos. Pl. ma már nagyon sokan zenét is úgy hallgatnak, hogy megy hozzá a videoklip és egyre kevesebben hallgatnak albumokat, hátradőlve egy kanapén. -
válasz Foglalt név #23 üzenetére
Ez tök jó, de hogy hajtod meg? Én pont azért váltottam 10+ éve a HDMI kimenetű hangkeltésre (előtte meg az optikaira), mert elegem lett, hogy a legjobb hangkártyákkal is esélyesen lesz egy kis 'súgás', ha feltekered a hangerőt (RF jelek ugye a számítógépen belül).
-
-
törölt tag
Ennek semmi köze a Samsunghoz és a két évvel ezelőtti akvizícióhoz. Jóval korábban lifestyle termékekre váltott a HK, meg is említettem a kapcsolódó topikban. Az utolsó komolyabb erősítőik kb. 10 éve jelentek meg.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Akkor nézd meg a mostani AVR csúcsmodellt egy 2006-os csúcsmodellel. Mondom a mai H/K egy vicc. Gagyi a javából. Ráírhatnák, hogy sencor vagy valami...
[ Szerkesztve ]
-
legenda
Na, ez érdekes lesz, de nem feltétlenül jó, ha fogyasztói szemmel nézem.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
DudeHUN
senior tag
Várd meg a 2.1-es csatival szerelteket, aztán ha veszel egy kicsit felsőbb közép kategóriásat (200-300 körül) 5-6 évre megint letudod az egészet. Én is erre játszok a nappaliban lévő X3100 esetén. Kéne egy modernebb csatis, mert a hangja fasza (pre-out-on van rákötve egy sztereó a frontoknak) csak a 4K problémás már vele.
[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
Miért rosszabb? Önmagában a Samsung "csak" egy cégcsoport. Vannak gyengébben és vannak erősebben muzsikáló részei. Ha a H/K valóban önálló entinitás maradt a Samsung alatt ("csak" bedolgozik a Samu autós tervei egy kalap alatt), akkor especiel az AV részt picit sem érinti rosszul a dolog...
-
TIT
veterán
Akkor én mit szóljak az 600-asommal ami hd hangot se tud?
Mondjuk én elvagyok vele mert csak szinkronnal nézek,abba meg 1esetleg 2 kezemen megszámolom mennyi hd hang van.
Egyszerú veszel egy 5xx onkyot amibe van 4K+athmos,reméljük nem találnak ki megint valami új hülyeséget 2 éven belül.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
De, rosszul emlékeztem. A helyzet még rosszabb: [link]
-
Szép dolog ez a 10 meg 17 év, de közben én pont azon tűnödöm, hogy merre lépjek tovább. Mert jól elvoltam / elvagyok a 606-os Onkyommal, ám az nem tud 4K-t, csak FHD@60Hz maximum. Szóval elavult a mai körülmények mellett, így hamarosan mennie kell...
-
A H/K-t nem a Samsung vette meg?
Szerk.: De, 2017-ben felvásárolta szőröstül-bőröstül a Samsung...
[ Szerkesztve ]
-
A Sony is gyárt erősítőket. Bár élek a gyanúval amúgy, hogy az olyan cégek, mint a Sony vagy a Yamaha egyre inkább az OEM-ek felé fordulnak e téren. Nem érdemes saját R&D részleget fenntartani, mert túl kicsi a piac (legalábbis AV erősítők terén).
-
koko52
nagyúr
Volt Yamahám több is, amíg meg nem láttam/halottam hogy mi az hogy minőség. Na meg nagy kammer számok amiket leírnak az RMS teljesítményre az egy vicc.
-
Tisztázzuk.
Az Onkyo közleménye szerint tehát az Onkyo AV szekciója lesz eladva a Sound United LLC, illetve az őket birtokló Viper Holdings Corporation számára. Az Onkyo a Digital Life szériát (High-end hordozható lejátszók) illetve az OEM beszállítói részlegben látja a jövőt...
Az biztos amúgy szerintem, hogy a SU nem fog négy AV márkát párhuzamosan fenntartani (Pioneer, Onkyo, Marantz és Denon), szóval feltehetően vagy megszüntet párat, vagy felosztja a feladatokat (pl. olcsó AV erősítő: Onkyo, drága AV erősítő: Denon, stereo erősítő: Marantz, all-in-one rendszerek: Pioneer).
-
Cs1csó
félisten
Megvesz az ember egy minőségi erősítőt és az 10 évig simán kiszolgálhatja.
-
koko52
nagyúr
Na ez nagyon nem jó senkinek. Ugyan az van mint az autó iparban. Pl VW csoport amit megvesz ott a minőségnek annyi...egy kaptafa az egész. Az árak se fognak skálázódni. Külcsín lesz, belbecs meg a levesbe.
A jó kis H/K AVR 645-ösöm is az utolsó a "márkától", mióta megvette a JBL meglehet nézni hová süllyedt. Vicc ez az egész..."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
DudeHUN
senior tag
Bakker. Már pár napja olvastam a pletykát, akkor sem tapsikoltam. Most sem fogok. Nem jó ez így. Még akkor is, ha részemről a Marantz, Denon vonalat erősítem a készülékeimmel itthon. Akkor, ami nem a hardcore-t célzó márka már csak a Yamaha maradt, mint független cég?
[ Szerkesztve ]
Gamer for Life