- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
ahh, 5770 a 128 bites here`lt csoda. szuper.. brutto 40 ropie`rt.
mondjuk, amd is tudja mi az amikor ala`znak, ld intel... es ke`nytelen a procijait bago`e`rt adni. most az nv cumizik, a vga piacon, ez van.
de a gtx 460 alapja eleg jo` ira`nyt mutat, reme`lem lesz itt kara`csonyra a`rgyilok.
Giot, tavasszal a dolla`r 186 ft korult volt, most 220, e`s felette. ez a magyar nagykereknek sima`n mege`r 20% a`remelest...
-
fagy53
nagyúr
Nem utálni kell, hanem azt a VGA-t kell megvenni, amelyik ár/érték aránya neked a legmegfelelőbb. Amennyiben megfelel az elvárásaidnak, előítéletek nélkül megveheted.
Az AMD kártyákban sok a tartalék, nagy az árrés és bőven van lehetőség a jelentős árcsökkentésre is, ezért kell nagyon a GF106, mert végre helyére tenné az 5770 és társainak az árát. -
Giot
addikt
Erről a témáról általánosságban:
Ne feledjük tavasszal még 60e ft környékén járt az 5850 ára. Aki akkor vette az járt a legjobban. Az nVidia elgatyázta a dolgot, az AMD meg pofátlanul kihasználta. Nem értek egyet ezzel az üzletpolitikájával de ők sem egy jótékonysági intézmény. Ahogy Abu is mondta amíg kiürülnek a raktárak addig nem csökkentenek árat. -
g@bo
nagyúr
remelem a nepek inkabb 1 gigas gts 460 at vesznek mint ati 5850 et.... arban olcsobb, teljesitmenyben meg nem marad el igazan. amd is kicsit eszbekaphatna mar, 1 evig kaszalt.
-
tzsolesz
nagyúr
Szerintem még fényezni sem kell. Annyi a lényeg, hogy bármennyire utálom az NV-t, ha most kellene 55-60K között VGA-t vennem, akkor ezt venném. A 768MB-os verziót, és az 5830-at hanyagolnám. Utálom a csonkolt hülyeségeket, és aránytalanul felépített, több sebből vérző konstrukciókat vagyonért kínálva.
A 4830 ez alól kivétel. Mert azt ésszel "butították", és nem szenved össze vissza.(#50) Abu85 Remélem jól beszopja most az AMD az árazásával, mert ahogyan azt fentebb is írtam, az új GF-ok mellett igen csak drágának tűnnek a kártyái.
Miközben a jelenlegi kártyám itt a hardveraprón semmit sem ér, addig az 5770-est, amire minimum megérné váltanom aranyáron adják (45-50K).
Elmondom, hogyan is lenne a jó.5760: 20-22K
5750: 25-30K
5770: 35-40K
5850: 58-65K
5870: 75-90K
5970: 130-150KA GTX460 1GB pedig 50-53K-ig. Így kéne az ősznek nekifutni mindkét gyártónak, és megpuszilnám őket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD-nek egy dolog a fontos. A saját ütemterve. Az NV-t nem kell kinyírni vagy visszaszorítani, a rendszerszintű integrációban úgy sem tudnak részt venni, így a legtöbb pénzt hozó piacokról jövőre kiesnek, mindenféle rásegítés nélkül.
Az ATI jelenlegi stratégiája nagyon egyszerű. Amíg ezen az áron kiürülnek a raktárak, addig nincs árcsökkentés. Ha csökken a kereslet, és/vagy javul a gyártókapacitás az már hozhat változást. -
g@bo
nagyúr
szerintem a gtx 460 korantsem olyan hulladek, mint amilyen pofatlan aron van az 5850, pl...
amd nek teljesen elszallt az agya ( mint cpu teren az intelnek, szal egyik se kulonb, ha eselyt kap a rablasra... ) az arazassal, bar lehet, mi szoktunk hozza az olcso.... cuccokhoz. nem art vegre valami verseny.
-
Peak
addikt
A kérdés az, hogy most mit akar lépni az ATi.
Egyértelműen az elmúl 1-1,5 évben tönkreverte a gyengélkedő nVidiat az AMD/ATi.
Vajon melyik most a fontos?
Árverseny, piacszerzés, technológiai előnyök?Az lenne logikus lépés, ha az ATi ledobná az 58x0 széria árát legalább 25%-al a HD6xxx széria bevezetése előtt, ezáltal tovább döngölve a földbe az nVidiat, akinek a kezében nincs jelentősebb ütőkártya jelen pillanatban. Az ATi meg mihamarabb bedobja a 6k-t.
Igy minden fronton tönkreverné továbbra is az nVidiat.
Ennek a következménye lehet, hogy nem a hűdeeszméletlen nagy profit realizálás lenne, hanem növekvő market-share, amely az AMD/ATi részvényárfolyamát dobná meg, ami megint csak profit.Vagy alternativ megoldásként továbbra is tartják ezt az árazást, minden csepp profitot kivesznek az 5k szériából, és húzzák-halasztják a 6k piaci bevezetését, hiszen "nincs ellenfele" még. A market-share pedig megmaradna a mostani szinten.
Vélemény?
-
Janika!2
aktív tag
Az a GTX480 elég durván néz ki azzal a 3 ventis megoldással.Egyébként azt hiszem a Sapphire HD5970 Toxic-jának van hasonló hűtési megoldása.
-
Hát nem ugrálok örömömben a hír hallatára,ezek a Fermik továbbra is hulladék kategória,bár a 460 vonal ígéretesnek tünik.Persze mindaddig amig a 6xxx Ati széria megérkezik
-
deter
aktív tag
-
Angel1981
veterán
Nem nagyon hoznak lázba - ez magánvélemény.
-
Ribi
nagyúr
Pont ezaz, aki tudja az úgyis tudja, aki meg nem jártas benne az úgyis megkérdezi még az eladótól is 3x, majd otthon veszi a pájszert, mert nem fér bele az PCI foglalatba, habár a boltban is mondták, hogy PCI-E. Mert az az E csak valami elírás lehet. Szóval szerintem is felesleges odaírni. A hozzánemértő értelmesebbje meg beviszi az egész gépet, és így nem zságbamacskát vesz.
-
pottyantós
aktív tag
Jól néz ki az a Zotac szívesen ki próbálnám!
-
Zanik
addikt
Anno volt egy nvidiás Inno kártyám, még a szépemlékű FX sorozatból. Azóta valahogy elkerültem a márkát...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én találkoztam anno fordítva betett memóriával, hosszú PCI-X foglaltba erőszakolt AGP-s kártya ...
Az emberi hülyeség határtalan.
(#27) Giot: A BFG mutyiba akart gyártani Radeont. Az eladásnál keletkeztek nehézségek, amikor az AMD kijelentette, hogy a BFG nem partner. Innentől kezdve szopacs, mert így az OEM-ek nem veszik meg a terméket.
-
-
vanhalen
senior tag
Zotac amúgy = Sapphire, vagy rosszul tudom? Csak kérdem.
-
Móci
addikt
A Zotac nekem is tetszik, a többi nem annyira.
-
menalcas
őstag
Inkább félpályás, a Zotac tényleg pofás, de a hűtése nem túl megnyerő.
-
bolvar
senior tag
nem halogatnak semmit egyszerűen nem érnének el vele semmit.
a 460 most készítettek egy már végre eladható terméket amivel konkurenciát is teremtettek a többi a szériából pusztán a fanoknak éri meg senki másnak nem.
a belépőszintre de még a középkategóriában semmilyen szinten nincsenek jelen és a legtöbben innen vásárolnak vga-t nem a csúcsról... -
priti
addikt
Szép árak, éppen száll el a juró megin', én mindent eladtam, vettem egy slim-et, belecarok, ez van, undorító ez a joy, de nem érdekes, csak izé, valami torténhetne már a slimre is, mert rövidek ezek a demók. Veszek pár játékot úgy leégek le is hámlok
fakkivan
-
Giot
addikt
A linktől majdnem lelöktem az ékszíjat!! Miért nem engedte az ATi? Vagy úgy voltak vele hogy akkor legyen a BFG is only Radeon de az szerződések nem engedték a BFG-t?
A Zotac korrekt!
A Vapor Freeze név meg ismerős valahonnan. Ennyire nem tudtak már más nevet kitalálni vagy a Vapor-X brand ismertségéből akarnak kicsit profitálni?
-
AXisBOLD
addikt
a Zotax AMP 460 után az Inno3D GeForce GTX 465 OC Vapor Freeze nevetségesnek tűnik, legalábbis az adatait tekintve.
-
Brutális eb
addikt
+1 a Zotacra.
GTX470-es kártyám van tőlük AMP edition halk,hűvös,tuningbarát.MSI vizes is bejövős na de az ára lesz vagy 160.000(külföldön)
Itthon erjó +lehúzás miatti kisker ár 190.000.Atyaég....465 szerintem értelmetlen.
-
Himym
senior tag
Lheet tudni a zotak árát nem titkos csak kicsit körbe kell nézni. Zotac gtx 460 244€
-
Nordic
Közösségépítő
Ezt sem szabad elfelejteni, ha már GTX 460:
PALIT GF 460GTX 1024MB PCIe GDDR5 HDMI Sonic Platinum(#6) lujó55: Az hogy a Zotac kártyáját tartom valamire(e néhány versenyző közül) annak legkevésbé a külsőhöz van köze, főleg úgy hogy cseppet sem annyira forrófejű mint a te általad választott vízhűtéses MSI, ráadásul nem is zabál annyit(előnyös ha a villanyszámlát nézzük), ráadásul olcsóbb is jóval, de nem annyival lassabb. Kell a francnak az MSI
.
-
nednez
tag
Zotac,MSI elég jónak néz ki
bár a vizes ára csillagok közt lesz majd
-
deter
aktív tag
Azt nem értem, hogy meddig akarják még halogatni a GTX 475/490(?) kártyák megjelenését. Remélem, nem a HD 6000 széria kihozataláig, mert az még bő három hónap. Mennyi gf100-as lapka lehet még a raktárakban, amiknek ki kell fogyni?
-
Jhonny06
veterán
A lila ventis GTX kicsit homár, amúgy mindegyik kéne.
-
zazahoho
őstag
a zotac komoly darab, jó lenne választani játékkal vagy anélkül szeretné a kedves vevő
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az XFX már csak Radeont árul (+táp és kütyü). Az NV a chipset bizniszt is lelőtte. A 400-as sorozat pedig egyelőre a felhasználóknak jó, de a gyártóknak anyagi csőd. Nem hülye az XFX, hogy negatívba nyomja a mérleget. Teljesen érthető lépés ez a részükről. A cégek pénzt akarnak keresni. Mondjuk valamerre nekik is el kell még mozdulni, mert jövőre visszaesik a VGA-k iránti kereslet.
Lars: Köszi javítva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Most már nem lesz baja az XFX-nek, de mi üzlet volt a BFG-nek a GeForce-ban? Ez nem rajongás kérdése, hanem egy szomorú tény. A partnereknek olyan terméket kell felkínálni, amin pénzt is keresnek. A BFG-nél ez hiányzott, ami egyenlő a csőddel. Ha az XFX nem kezd el Radeont árulni, akkor ők is itt tartanának. A BFG is bepróbálkozott csendben az ATI-val, de az AMD nem engedte eladni a termékeket. [link]
-
nbg
senior tag
Hmm... vajon hogyan viszonyul egy 460-as teljesitmenye egy 3870 CF (512 DDR3) osszeallitashoz kepest?
-
fagy53
nagyúr
Az "egész"-től ez még nagyon messze van, majd közelebb kerülünk hozzá ha kijönnek a GF106, 108 GPU-s kártyák. Az igazi támadás akkor következik be, hiszen ha jól tudom az eladások derékhadát ez a két kategória alkotja..
-
Nordic
Közösségépítő
Egyedül a Zotac éri meg az árát, a többi talán csak a megmaradt karik kisöprésére jó, ha jó egyáltalán...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA partnerei szó szerint ontják a grafikus kártyákat.
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Gitáros topic
- Politika
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- GeForce RT X 3080 Gaming x TRIO 10 G
- Garanciális GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8G Videokártya
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest