Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Alapból nekem 3,7-3,9 GHz közt liftezik, de ha power beállítások közt eszközlöm, hogy a minimális CPU state nem 90% hanem pl. 10% legyen, és a sima power beállítások közt a Power Mode-ot "Best energy savings"-re teszem akkor lejjebbis megy, eddig a legalacsonyabb amit láttam az 2,7 GHz, de UEFI-ben nem turkáltam még.
Ha meg valami pörgeti a procit, felboostol 4,15-4,17 környékére, gondolom ennél feljebb nem is fog a 95W TDP-re tervezett gyári hűtővel.
-
Kansas
addikt
OK, ez jogos, nyilván ha egy program - pl.single-player játék tipikusan - nem használja ki a 6 magot, akkor kevesebb mag mehet fullon vagy a közelében...
Viszont ahogy most kinéz, az AMD procik nem vesznek vissza idővel, tehát szerencsére biztonságban vagyok a throttling-tól a R5 3600-ammal, nyilván megfelelő hűtés mellett. -
Kansas
addikt
Várj, lehet hogy én nem értek valamit itt...
Tudtommal a 65W alatti következő TDP osztály a 45W(nagy ritkán látni 55, 54 és 51W-ba sorolt procikat is), tehát annál tuti többet fogyaszt az i5-8400, és mivel a 8600K már csak a 95W-os keretbe fért bele, eszerint 3,6GHz-n már annál többet fogyaszt az architektúra."addig tartja, amíg el nem éri a 65ös TDP-t" tudtommal a TDP-t Wattban mérik, nem °C-ban, szóval ha 3,6GHz-n már 95W-ot tuti fogyaszt, egész pontosan hogy tud 65W alatt 3,8-ra boostolni? Nyertél a "szilícium-lottón"?
Az Intel TDP meghatározása az ark.intel.com adatbázisából(bármelyik proci adatlapján vidd az egeret a TDP melletti kis kérdőjel fölé):
"Thermal Design Power (TDP) represents the average power, in watts, the processor dissipates when operating at Base Frequency with all cores active under an Intel-defined, high-complexity workload. Refer to Datasheet for thermal solution requirements."
Tehát all-core alapórajelen, nuku boost. Az egyetlen mozgástér az hogy a TDP nem konkrét érték, hanem kategória - meg persze a "high-complexity workload" is elég shady kategória.Szvsz kellene egy központi szabványos TDP meghatározás, amit egy független szervezet mérne és sorolná a procikat előre meghatározott fogyasztási osztályokba. Nem annyira az "enthusiast"-oknak lenne hasznos, mi megnézzük a teszteket, hanem a nagycéges döntéshozóknak és az átlagpolgárnak, aki szeret egy számot látni.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Sikerült megszereznünk a Ryzen 5 3400GE paramétereit, de jön még a lassabb kistestvér is.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Metal topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Gaming notebook topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós kamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest