- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
válasz
freemanone #49 üzenetére
Én is egér párti vagyok, van egy kis P2-es IBM laptopom pöcökegérrel, szerintem ennek a használata szabályosan szenvedés, de mivel sak 1db usb port van így muszály ha épp használatban van a port.
Nem tudom hogy lehet megszokni hogy a pöcökegérrel navizok, közben a másik kezemmel kattintok. -
freemanone
addikt
válasz
snake1977 #46 üzenetére
Hát az a helyzet, hogy ez sem igaz. Inkább egyén válogatja. Én pl rosszul vagyok a touchpad-októl. Még a multitouch-os komolyabb fajtáktól is. Mindig is egereztem, pedig az utóbbi pár évben csak notim volt, de ebből nem engedek. Viszont a melós gépem az egy T420 amin ott ficeg a trackpoint. Nah azt vegyesen használom az egérrel. Mikor melyik esik jobban kézre. Részfeladatokat csinálok vele és emelett egerészek is böven.
-
mzso
veterán
válasz
Gadgetfan_ #44 üzenetére
Hát ha nem tudsz egeret értelmesen használni.
A büdös életben nem lesz olyan pontos és gyors pointer eszköz mint az egér. -
Gadgetfan_
senior tag
válasz
Bogyó bá' #45 üzenetére
Ezért írtam az előző hsz.-ben, hogy én meg ezt szoktam meg. Mindig is laptopokon dolgoztam, sose volt asztali gépem, a cégnél is csak nagy ritkán használom. Nyilván aki meg asztalit használ, annak körülményes lehet a touchpad, nekem meg természetes.
-
snake1977
őstag
Multi touch ide vagy oda, aki az ideje java részét asztali géppel és egérrel tölti, annak sosem fog bejönni. Aki pedig laptop zsonglőr az értelemszerüen a nem az egeret fogja favorizálni ha 8-ból 7órát laptop mellett tölt.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Gadgetfan_ #44 üzenetére
Sajnos vannak olyan emberek (köztük én is), aki képtelen megszokni ezeket. Én az időm 95%-át egy asztali géppel egerészem, a maradék 5%-ban egy Lenovo Thinkpad Edge e125-ön dolgozgatok. Sem a touchpad-et, sem a "pöcköt" képtelen vagyok megszokni, inkább egy olcsó bluetooth egeret vettem a hurcibálós géphez...
-
Termigáßor
aktív tag
"Egér a combon és a karfán?"
Tévedés! Egér a Marson!
-
AppleUser
csendes tag
válasz
razorbenke92 #3 üzenetére
(#28) Jim Tonic
Nekem Magic mouseom van, és ez távol van az ócskától, pedig bluetooth-os
-
hokuszla
senior tag
Évek óta a fotel karfáján használom az egeret, sima Logitech cordless desktop.
Ha apple lennék már perelném is őket. -
lapa
veterán
ez így van. de úgy gondolom ez idővel magától értetődővé válik. mondjuk ettől függetlenül mire kinyúlsz, megfogod, odébblökted, odébblökött helyzetből pozícionálsz... de ugyanez a scrollnál is, tapinál csak kéz kicsit balra hajt és mutatóujj tapi szélén lehúz.mire felemeled a kezed a billzetről már scrollozott a tapit használó. pöcökkel scrollozásnál ugyanez, 3-3 centit befordítom a két kezem és scrollozok. fel sem emeltem a csuklóm.
-
dqdb
nagyúr
Van egy kollegam, aki evek ota eger nelkul, beepitett tapival hasznalja a HP laptopjat.
Én szintén. A laptoppal egyszerre vásárolt MX1100 azóta is a fiókban várja (tipikus laptopegér), hogy az asztali gépnél használt testvérét egyszer valamikor a távoli jövőben leváltsa, mert a laptopnál egyszerűen nincsen rá szükségem. Sok munkatárssal ellentétben én külső billentyűzetet sem használok, sokáig nem is értettem, mások miért nem bírják ki nélküle. Aztán hozzám került egy, a szóhasználatoddal élve egypálcás, Packard Bell, körülbelül 20 másodpercnyi gépelés után dugtam rá a külső billentyűzetet, fájt rajta minden gombnyomás ...
lapa: a különbség az lehet, hogy te valószínűleg, én biztosan billentyűzetről próbálok megoldani elsődlegesen mindent, a touchpadhez csak akkor nyúlok, ha nincsen rá billentyűzetkombináció. Aki alapvetően egerészik, annak kényelmetlenebb lehet a tapipad.
-
nyunyu
félisten
Attol fugg, milyen tapit probaltal, mert nagyon nagy kulonbseg van tapi es tapi kozott.
Legalabb akkora, mint egy egypalcas L eger es egy komolyabb kozott.Van egy kollegam, aki evek ota eger nelkul, beepitett tapival hasznalja a HP laptopjat.
Tobbi kollega zommel Lenovo laptopja ele ulve viszont meg sem fordul a fejeben, hogy tapit hasznaljon, automatikusan nyul az eger utan.Masik kolleganak nemreg sikerult beleboritania a kavet a G550-be, aztan nem lehet bele billzetet kapni, igy kapott egy uj Z580-at: teljesen ki volt akadva a szigetes billzet+uj tapitol.
-
raziel01
veterán
Most ez koncepció, akkor a cikknek sincs sok értelme, mert semmi technológia nincs mögötte csak valaki tud photoshopolni
Ennyi erővel én is photoshopolhatnék egy ember nagyságú robotot és leírnám miket tudna. De attól még ugyan úgy nem lenne semmi technikai háttér mögötte mint itt a cikk alanyánál. -
snake1977
őstag
Alap dolog, kézben az egér, és rajta pihen mindkét ujjam, az érintés érzékeny felületen ez érdekes lesz... ugye bal gomb nyomva tart így kijelölsz... akkor ne legyen a bal gombon az ujjad mert folyamatos nyomvatartásnak érzékeli majd? Ilyen koncepcióban ez nagyon durva hiba lenne, viszont érdekelne ezt hogyan oldanák meg a kivitelezők, ha már a designerek ennyire spéci cuccot akartak megkreálni.
-
mzso
veterán
válasz
Gadgetfan_ #30 üzenetére
"Ha ezt szokja meg az ember, semmivel sem körülményesebb használni mint az egeret."
Ez az ami soha nem lesz igaz.
-
nyunyu
félisten
válasz
Jim Tonic #28 üzenetére
Próbáld ki a BT egereket. Én próbáltam. Mind ócska.
Nyilvan nem gagyit kene venni, jot viszont nem nagyon kapni.
Legalabbis Logitechnek mostanaban nem szokasa kulon arulni a csucs egereinek a kekfogu tesojat, utoljara talan az MX900-at lehetett kulon kapni.
MX1000 es MX Revo kekfogu verzioja csak billzettel egyutt volt kaphatoEgyebkent meg hasznalatban nincs kulonbseg a rendes MX Revo es a kekfogu kozott.
-
Gadgetfan_
senior tag
"A notebookok manapság nagyon népszerűek, így rengeteg ember használja őket. Az egérmutató vezérlése viszont tapipaddal, vagy esetleg még pöcökegérrel is körülményes"
Már nem azért, de hat éve használok notebookot munkára is, és én mindent a touchpadon csinálok, egeret évek óta nem használtam. Képeket szerkesztek, méretezek, és több grafikai programot is használok így (igaz a finomabb munkára ott a digitális tábla). Ha ezt szokja meg az ember, semmivel sem körülményesebb használni mint az egeret.
Ez csak egy újabb felesleges kütyü. -
Srodney
senior tag
futurisztikus az már biztos...
-
freemanone
addikt
nah ismét sok ideje volt valaki/k/nek... már nagyon régóta használok egeret a legkülönbözőbb felületeken és semmi gond nincs vele.... jelenleg is fotel karfán van használva és mégis működik!
-
sing1ep1ayer
őstag
Ebből sosem lesz kereskedelmi termék, mert használhatatlan hülyeség. Eleve csak ülve funkcionál, állva már b*hatod. Ahová meg le lehet tenni a notit, ott egy normális wireless egérnek is jut hely.
-
Apika
addikt
Szerintem is egy ötletes megoldás...
-
Mert gondolkodni az fárasztó lenne?
Combonegér. -
Beri78
őstag
nagyon jó és ötletes koncepció
-
kromatika
veterán
nagyon jó,és praktikus ötlet.
-
Bogyó bá'
nagyúr
De könyörgöm, miért nem bluetooth-os?! Miért kell 2012 közepén még mindenféle USB-s pöckökkel szórakozni egy notebooknál? Én rögtön vettem egy olcsó BT egeret a Lenovo e125-ömhöz tavasszal, és nem bántam meg: nem hagyom el az adaptert, nem lehet egy rossz mozdulattal beletörni a gépbe sem. Ráadásul tényleg megy a combomon is, ha éppen nincs más...
-
lapa
veterán
pfff. a biciklizés is körülményes, meg kell tanulni.
-
törölt tag
Szerintem rohadt kényelmetlen lehet a combomon egerezni.
A "vállam" egyfolytában hátra van nyomva....(#11) A szerzetes Hát te!
-
doc
nagyúr
Van azonban köztes megoldásnak,
itt valami hianyzik, vagy pluszban van -
nyunyu
félisten
Ahelyett, hogy terveznenek egy ertelmes trackballt, megint ilyen tapi izevel bohockodnak
-
A szerzetes
csendes tag
Hátőőőőő érdekes. Láttam már gyereket CS-zni touchpaddal - igaz h béna volt, de csak annyira amennyire egérrel is, szóval
Mi tartja az egeret a combomon? -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Ha ezt normálisan megcsinálják, igazán ütős lehet.
Jó lenne ha lenne is belőle valami nem csak ötlet. -
szp1
addikt
+1
Párom egy ilyen egeret használ a netbookhoz, tökéletesen működik combon, karfán, kanapén, dunyhán, stb felületen.
Felesleges cucc, de biztos megveszi valaki. Amíg lósz@ar van, addig veréb is akad. -
Enclave
aktív tag
Most lehet én voltam felszínes a cikk olvasásával de nem teljesen értem ezt az egér koncepciót
Ha valaki a térdén, combján, henger alakú felületen akarja használni és az egér érzékenysége igen nagy, akkor akkor többször "körbesétálja" (a henger tengelyére nézve 360 fokban vagy többször) a combját az egérrel? Poén lehet a térdhajlatban megtartani, mondjuk ülés közben és az egér pedig fejjel lefelé néz
Továbbá 45 fokban ("sréhen") egy henger alakú felületen egy ilyen egeret különösen kényelmes lehet mozgatni...
-
VIC20
őstag
Nem túl meggyőző.
-
banhammer
veterán
Feltalálták a spanyolviaszt.
Ezt már régen tudja egy jobb optikai érzékelővel ellátott vezetékmentes egér. -
Televan74
nagyúr
Touchpad és az egér házassága. Jó ötlet, de elöször biztos drága lesz. Mint minden újdonság.
-
lujó55
addikt
válasz
razorbenke92 #3 üzenetére
nem, az optikát beégetik a bőrödbe
-
Az még egy érdekes kérdés, hogy az optikát hogy helyezik el benne.
Ha a felső ívbe teszik, hogy ott feküdjön a combomon, az tök jó, de akkor azt kb csak ott lehet használni.
Én csak a combomra meg esetleg egy két "kompatibilis" karfára nem vennék ilyen egeret (főleg hogy érintésvezérlés meg wályerlessz miatt nem is lesz az olcsó kategóriában).
szerk.: néha még photoshopban is boldogulok tapipaddal, ha meg nem boldogulok vele, szerintem a combegér sem lenne elég (nem beszélve arról, hogy az asztalon sokkal könnyebb kordinálni, emelgetni mint a combodon)
szerk2.: akkor már tennék a tenyerembe van aki próbálkozik
-
F_Zolee
nagyúr
Olyannyira koncepció, hogy az első képre is csak odavágták.
-
lujó55
addikt
szerintem is jó ötlet, bár én elvagyok a tapipaddal, mert a noti táskában az egér csak a tápkábel mellett fér el normálisan, ha lehet nem cipelem magammal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Arc Mouse koncepció nagyon jó ötleten alapszik.
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest