Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baltazár123
őstag
Én gondolkodom egy használt PS vásárlásán, 2-3 exkluzív érdekel a felhozatalból és "kilométeres" listáról. A többit meghagyom a műkedvelőknek
3 hét múlva fekete péntek, szerintem a mostani használt árakon lehet majd újat is venni akkor. Ha meguntam ezeket az játékokat, akkor meg eladom minimális bukóval. Ez így most jó bolt lehet, remélhetőleg maradnak a némileg magasabb használt gép árak.
Más...
Switchen én is sokat gondolkodtam, de bűn drága és ez hosszú távon gond lesz. Mondjuk a Nintendo beletenyerelt azért a piaci résbe, de tényleg, hogy rohamosan elavul az a gép. Gyenge a hardver, ami tudom, nem annyira számít, de mégis számít, mert ismerőseim közül voltak páran akik egy ideig cipelték, aztán most már nem cipelik. Na most ha nem cipelik, akkor meg csak a kín van vele, mert otthoni konzolnak a nintendo mániásoknak jó, másoknak annyira már nem, mert minden komolyabb játék csak kompromisszumokkal játszható rajta (grafikáról beszélek). Ha jól tudom még egy filmet se lehet rajta lejátszani, tehát vagy nézi valaki az egérmozit a mobilon utazás közben vagy visz magával még egy tabletet is utazásra, ami meg már a vicc kategóriája. Böngésző, YT, netflix, ugye ha legalább az alap média funkciók meg lennének, akkor elég lenne egy gépet vinni utazásra. Persze a biztonsági rések miatt nincsenek média funckiók, de így meg nem jó a koncepció. Ha tabletet kiváltana, akkor talán használhatóbb lenne. Azért rugózok ennyit a hordozhatóságon, mert a baráti körömet alapul véve óriási tévedés, hogy mindenki orrba-szájba máriózik utazás közben. Néha néznének egy filmet is vagy olvasnának híreket. Jó, ott a telefon, persze, de akkor minek cipel magával egy 7 colos tablet szerüséget valaki pluszban? Még egyszer mondom, nem azokra gondolok, akik nintendo fanok és 0-24-ben tolják a máriót meg az egyéb játékokat. Nekik kötelező vétel.
Amitől szintén fáznak a haverok, hogy az aksik 2-3 év után kinyúvadnak majd és mennyibe fáj majd a csere. Maga a művelet is igényel némi kézügyességet ahogy mutatták nekemaz ára meg kérdés vagy vesz valaki az aliról utángyártottat valaki csingacsguktól
Csak gondoltam megosztom veled, hátha segít, ha nem vagy nintendo fan. Otthoni konzolnak gyenge és drága. Hordozhatóság megvan, de média funkciók korlátosak, tehát cipelhetsz mellette egy telefont és még egy tabletet is, ha nem egérmozit akarsz nézni. Ez így nem jó. -
mike1334
veterán
Út közben: max vonaton, intercityn azért még sose féltem...plusz nem ezen van a lényeg, hanem, hogy tudom vinni magammal vidékre, ahol napokat töltök. A Switch alig több, mint egy éve jelent meg, nem hiszem, hogy eljárt volna felette az idő. Ugyanakkor, ha a grafikára érted, lehet mondani, hogy a pc-hez képest a PS (vagy xbox) felett is eljárt az idő...tudod..4k, stabil 60 fps, ultra beállítások...
Amúgy szinte pillanatok alatt el szokták tudni adni a Switcheket, szóval szvsz még van rá kereslet... -
mike1334
veterán
Én, ha most vennék konzolt Switchet vennék. A grafika kb mindegy, játék arra is van bőven. Egy tv van otthon, ha más használja, akkor pihen a konzol meg én is. Sokszor utazok vidékre, tudnám vinni magammal. A 3DS se rossz, de egyrészt sok játék nem jelenik meg rá, ami a Switchre viszont igen, és kezd eljárni felette az idő, plusz túl kicsi a kijelzője, legalábbis nekem. Ha nagyobb lenne, és folyamatosan jelennének meg rá olyan játékok, amik a Switchre, akkor azt vennék, de így valószínű, hogy xbox megy Switch jön lesz pár hónap múlva...és azért többen árulnak ps-t vagy xboxot mint Switchet...
-
khron78
őstag
válasz
sultansmith #70 üzenetére
És mire megy a 6 órás üzemidővel. Egyáltalán nem jövőálló készülék. Aki otthon játszik PS4/XBOX-ot vesz. Aki hordozható konzolt az 3DS-t. Mario az utóbbin is van. Végig kell nézni hányan árulnak Switch-et. Megvették és rájöttek, hogy a 2-3 húzócím után nincs mivel játszani, meg annyi pénzért PS4 Pro-t is kapni.
-
Riddick77
tag
Azért,mert régi Samsung 50" Plasmám van ami nem okos,és a X nek olyan tüéles videokimenete van,az AMD apu miatt,hogy jobb a kép rajta,mint egy Popcorn média lejátszón.És hangtalan az egész cucc.
-
Riddick77
tag
Xbox one X et vettünk a baráti körben,mindenkinek bejön. Hangtalan ,nagyteljesitményű gép,brutál szép képpel,Dolby Atmos hang. Megy a Netflix és Kodi is rajta,tűéles képpel minden mkv -t lejátszik,még online felirat letöltés is megy,és Nasrol is játszik mindent. A gép és a játékok is folyamatosan kapják a patchokat,gyorsul,szebb lesz minden.
Így néz ki a Witcher 3 [link] -
khron78
őstag
válasz
sultansmith #67 üzenetére
Nem handheld az a gond. 3DS a handheld.
-
khron78
őstag
Lassan kipukkad a Switch lufi.
-
Anaren91
senior tag
Azt akarták mondani a többiek, hogy kezdetben elbaltazott kb mindent az ms az xboxal és jelen helyzetben ha egy olyan vásárló mint pl te, aki most akar elkezdeni játszani van két választása. Sok pénze van, épít gépet. E mellé értelmetlen xboxot venni mert mindent tud kb gépen is játszani. Viszont gép mellé még érdemes lehet pst venni az exkluzívok miatt.
De ha nincs sok pénze és konzolt akar, akkor xbox vs ps4 szerintem a manapság elég egyértelmű döntés a legtöbb embernek. Egyrészt több ps játékos van és a haverok több embert vonzanak ps felé másrészt pl én is xbox 360 rol váltottam két éve, és hiába xboxom volt eszem ágában nem volt onet venni. Megneztem a játékokat és kb semmi olyan amire azt mondanám hogy na ez kell... Gears of Wart szerettem de kb az az egyetlen. Halo számomra béna, forza meg autoverseny, nem érdekel.
Szóval elhiszem, hogy te elégedett vagy a oneoddal, de fogadd el hogy ebben a generációban egyszerűen nem éri meg megvenni...
Nekem egyébként még 10 éves laptop sincs konzol mellé, telefonon meg ps en megoldok mindent szóval... -
<Lacy85>
addikt
Reméljük a következő generációt már nem így kezdik.
Mondjuk ahhoz elég nagyot kell majd durrantani, hogy azt a (jelenleg) ~80 millió PS4 felhasználót rávegyék egy Xbox vételre.
Ha a Sony helyében lennék, és simán meglépném, hogy a PS5 tudja futtatni a PS4 játékokat is. Mondjuk ha marad a jelenlegi PC közeli architektúra, akkor csak üzleti akadálya lehet, technikai nem igazán.
No akkor még nehezebb lenne a helyzet. -
joysefke
veterán
Viszont megnéztem, melyik vas mit tud (akkor még csak az alapgépek voltak), milyen játékok vannak / lesznek, és gondolkodás nélkül PS-t vettem.
persze, te megpróbáltál tájékozott döntést hozni. Ettől függetlenül igen nagy mozgatóerő, hogy az ismerősök akikkel együtt játszik az ember, melyik irányba indulnak. Főleg tizen- és fiatal huszonévesek körében.
Viszont megnéztem, melyik vas mit tud
Na ez is egy masszív vezetői/tervezési hiba volt Xbox oldalon. Építettek drága pénzért egy ötkerekű autót (DDR3+EDRAM vagy mi volt), ahelyett hogy azt mondták volna "olyat kérünk mint a másik" (gyorsabb GPU+DDR5)
-
mike1334
veterán
Ne haragudj, de ez így értelmetlen. Akit érdekelt valamelyik MS játék, de nem akart konzolt, az bőven megvette PC-re. És aki nem dolgozott még és nem volt pénze? Vagy másra kellett? Vagy akármi...? Évekig nem játszottam, most ősz óta újra...akkor velem mi van? Időutazzak?
-
<Lacy85>
addikt
Most direkt játszod az értetlent?
Akit érdekelt valamelyik MS játék, de nem akart konzolt, az már bőven megvette PC-re.
Aki meg PC-n játszik, az valószínűleg nem most kezd el gépet építeni, hanem megtette már akkor, amikor még normális áron mentek.
VGA-ban ez a generáció lassan 2 éves, de még az előző generációs kártyákkal is röhögve játszol a mai napig. Az meg lassan 4 éves.Nem mindenki rohangál 10 éves laptoppal.
Szóval ezzel a húzással gyakorlatilag elintézte a MS, hogy ne legyen értelmes érv a konzol mellett.
Persze, jelenleg már más a helyzet, de akkor, amikor ezt elkezdték, nagyon nem így volt.(#58) joysefke:
Hát nem tudom. Nekem épp Xbox-os ismerőseim voltak. Viszont megnéztem, melyik vas mit tud (akkor még csak az alapgépek voltak), milyen játékok vannak / lesznek, és gondolkodás nélkül PS-t vettem.
Most meg már olyan felhozatal van játékok terén is Sony-éknál, amit 10 év alatt sem hoznának be.
Mert ugye folytatni kellett az idióta hozzáállást, és rendes ex-ek helyett PUBG-t kell erőltetni, ami very low grafika mellett tudta azért a 20FPS-t még One X-en is. -
joysefke
veterán
Igazából akkor nem tudom, mit baltáztak el ennyire, amiért ennyire elhúzott a Sony.
A rövid válasz: a tömeghatás az ellenfelüket segítette.
A hosszú válasz: tökkelütött hülyék vezetik a céget (az MS-t), és a kezdeti marketingjük gyengesége nagyon sokat ártott a brandnak és sok játékos szemében ellenszenvessé tette a céget. Minden hibájuk és ballépésüket tízszeresen büntette a piac, ahol pedig véletlenül előnyük volt a Sonyhoz képest, azokat a területeket a marketing nem tudta megfelelően kihangsúlyozni és kommunikálni.
Ennek megfelelően a kezdeti vásárlók nagyobb arányban fordultak a PS felé majd ők vonzották a platform felé ami iránt elkötelezték magukat a később váltó ismerőseiket. A legtöbb játékos játszik multi játékokkal, márpedig ha a bandából valaki elsőként teszi le a voksát valamelyik újdonság felé, a többiek nagy arányban követni fogják.
Ezért kulcsfontosságú az erős kezdeti marketing illetve pár húzócím nyitásra.
A poén az, hogy a Sonynak ezek közül kb semmije nem volt nyitáskor, egyszerűen annyira öngyilkos volt az MS marketing, hogy nekik elég volt mindenre rámondaniuk, hogy "mi nem úgy fogjuk csinálni mint a Microsoft az Xbox-szal". Ezzel kb nyertek is...
-
mike1334
veterán
Szóval jobban megéri a pc, mint a most megvehető Xbox One S, de ehhez az kell, hogy ne most akarjam megvenni, hanem egy-két évvel ezelőtt. Miért nem szóltál ősszel? Ha ezt tudom, akkor nem veszek Xboxot, hanem időgépet meg pc-t
Ennyi erővel az induláskor a Xbox és a PS egyformán fogyott...
-
PrometheusX
aktív tag
Ezen én is gondolkodtam egy ideig, de idővel a PS4-re sokkal jobb, exkluzív tartalmak jelentek meg, mint az Xbox One-ra. Ráadásul a Microsoft meglépte azt, hogy PC-re (Windows Store berkein belül) is megjelenhetnek Xbox exkluzív tartalmak; persze nem mindegyik játék, de sok exkluzív játék.
Emiatt fogok inkább PS4-et venni és nem Xbox One-t - egyszerűen jobb a kínálat PS4-re (legalábbis számomra).
-
szzoo
tag
Másnak nem mérvadó, hogy téged összesen 4 játék érdekel. Lehet valakit csak tavalyról érdekel ennyi.
Néhány TAVALYI megjelenés a teljesség igénye nélkül:
WipEout Omega Collection, Nioh, Everybody’s Golf, Gran Turismo Sport, Gravity Rush 2, Hellblade, Horizon: Zero Dawn, Knack 2, Kingdom Hearts HD 2.8, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Knowledge is Power, Hidden Agenda, MLB: The Show 17, Persona 5, Uncharted: The Lost Legacy, Drawn to Death, Divide, PaRappa the Rapper, NieR: Automata, Yakuza 0Minden kategóriában vannak nagy címek. Ez a lényeg. VR címeket direkt nem is gyűjtöttem.
-
<Lacy85>
addikt
Jó, de azért azt tegyük hozzá, hogy amíg nem szálltak el így a PC árak, addig egy konzol árából majdnem össze is raktál egy olyan gépet, ami ugyanolyan (vagy inkább jobb) minőségben vitte a játékokat.
A Forza 7-et, meg a Horizon 3-at is egy szaros 1050Ti-n próbáltam, és High beállítások mellett röhögve ment stabil 60FPS-en. Az a grafika meg azért nem éppen One S szint. -
mike1334
veterán
Akkor pontosíts, hogy van akinek kell egy gép...én az S mellett egy kb 10 éves laptopot használok, aminek max eszmei értéke van...minden más telefonról. Munkához meg kapok a cégtől gépet, azért nem kell fizetnem. Ha munkához használsz számítógépet, akkor feltételezem "céges számlára" vetted vagy kaptad a munkáltatódtól, úgy megint nem egy általános helyzetet írsz le...
-
-
<Lacy85>
addikt
A szorosabb versenynek én is örülnék, mert az csak nekünk, felhasználóknak jó.
Ex-ek meg ízlés dolga.
Nekem megvan az Uncharted, a Bloodborne, a Horizon: Zero Dawn, a GT Sport (ami multiban, amire ki lett találva, torony magasan veri a Forza-t), valamint sima vétel lesz a God of War, valamint a Last of Us 2 is.
Ja meg a Days Gone.
Szóval azért akad itt látni való. -
keIdor
titán
Major Nelson óta szerintem jó az irány a Microsoftnál, ha a One kezdetén (2013) is ő lett volna a főnök, ma nem lenne ennyire lemaradva az Xbox. Tudják ők is, hogy exkluzívok (is) kellenek, de ilyen címeket nem 1-2 év letenni az asztalra. Készülnek, de ezt a generációt már nem hozzák be. A következőnél még lehet egál.
A Sonynál meg azért nincs értelme érvelni a kilométeres listával, mert nincs annyi. Emberrel nem találkoztam még, akinek az összes exkluzív tetszene. Rengeteg a "japán cím", sok embernek nem világa az, többek között nekem sem. Imádtam az Uncharted szériát, a The Last of Us-t, de kb. itt ki is fújt. Még a Heavy Rain és az Until Dawn is jó volt, de az Order 1886 meg pl. hatalmas bukás lett, a Gran Turismo Sport és Drive Club szerintem a nyomába sem ér a Forzáknak, persze ez szubjektív. A Bloodborne-ba meg azért nem kezdtem bele, mert mindenkit csak felidegesített, nekem meg nem hiányzik ez.
Ha a számokat nézem, valóban nagy a lista, de ebből a listából szerintem 5-10 játék között vannak azok a címek/generáció, amik valóban húzócímek, legalábbis itt "nyugaton". szerk.: Az új God of War-t még kipróbálom, egyébként azt is húzócím a többségnek.
-
pzstm
titán
tényleg a PH is oda süllyed, hogy szakmai cikknek VGChartz-oz hoz le?
-
hajbel
addikt
De teljesítményben sem. Tehát ott vagy, hogy van egy szirszar laptopod, ami 2 tabbal lagol. Én ugyanazt a gépet használom munkára és játékra/netre is, tehát magamból indulok ki.
(#39) Keldor papa A freesync ingyenes technológia, nem jár felárral.
(#44) Keldor papa Kihagytad a listából a tavalyi év játékát a Horizont.
-
keIdor
titán
Amikor meg 30-60 között ugrál, az maximum G-Sync és Freesync mellett élvezhető, és egy ilyen monitor egy konzol ára. Nyílván kategóriától is függ.
Egyébként programfüggő, nagyon sok játék betonstabil konzolon, míg PC-n egy atomerőmű sem elég alá, de valamelyiknél meg pont fordítva van... Xbox 360 10 éve élte a fénykorát... sokkal hamarabb le kellett volna cserélniük.
-
<Lacy85>
addikt
Hogy jött ki ez az 50 ezer?
"Egész addig van PS-nek előnye, amíg az MS-t nem nagyon érdekli a konzolosdi.."
Ha nem érdekelné őket, nem kapálóznának jobbra-balra, és nem ölnének bele milliárdokat.
A WP is érdekelte őket (vagy szerinted unalmukban vették meg a Nokiát?), csak ott is épp olyan balf@szok voltak, mint most a konzol piacon.
Inkompetens a vezetés. Ennyi.(#27) adam014:
Egy szóval sem mondtam, hogy rossz dolog, mindössze azt, hogy ez nem igazán selling point egy konzolnál.
Főleg, ha annyira rajong az ember az EA játékokért, mint én is. PC-n is lemondtam a francba az origin access-t, mert hónapok óta hozzá se nyúltunk egyik játékhoz se.
Kb. a BF1, meg a Fifa, amit néha előveszünk, a kettő meg összesen nem volt 10K konzolon.(#28) Keldor papa:
"Ilyen ram és VGA árak mellett sokkal jobban megéri az Xbox játékra"
Csak ugye az egyik oldalon van Forza, meg Forza, a másik oldalon meg 2 oldalas lista.
Ha valaki csak multiplatform játékokkal játszik, akkor azt mondom, hogy igen, talán jobb választás a One X (bár amennyivel erősebb, annyival drágább is), de amúgy meg... -
Millerchris
tag
Nem kérdés, hogy durván vezet. Volt one is, de nem győzött meg.
-
hajbel
addikt
Ha meg one x-ed van, akkor meg kell egy gép netezésre, tanulásra/munkára és szinte ugyanott vagy.
(#34) Keldor papa: Én freesynckel játszom és alig veszem észre a framerate ingadozást. Ha van is, biztos nem olyan szembetűnő, mint amikor konzolon 30-ról leesik a huszas tartományba konzolon. A kontrollerrel valóban béna vagyok, mondjuk ez szubjektív tényező, de sajnos ha meg is tanulnék vele játszani, nem lenne soha ugyanaz, mint egérrel, főleg, hogy adaptive sync nélkül már az input lag is zavar.
-
keIdor
titán
Inkább legyen folyamatos a frametime, mint hogy ugráló fps és az azzal járó ingadozó frametime... lehet játszani FPS-t is controllerrel, az hogy van akinek nem megy (van aki nem is hajlandó átszokni) az egy dolog.
Én sem vagyok "ügyes" vele, de látom hogy más meg az. Konklúzió: meg lehet tanulni, kézügyesség, ennyi kell hozzá. -
hajbel
addikt
A One X (ha szerencséd van natív) 4K 30 fps v-sync always on. FPS pl. controllerrel kuka. A high vs. ultra beállításokba inkább nem megyek bele, mert szerintem is hülyeség mindent ultrához mérni, amikor high beállításokkal szinte ugyanúgy néz ki minden.
#28: Ha most kéne vennem, akkor tényleg meggondolnám, bár akkor is inkább ps4 pro. Rosszabbul néz ki a grafika, de olcsóbb és az exkluzívok is jobbak.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Továbbra is fenntartom a dolgot, hogy az VGChartz random, de legalábbis pontatlan adatokkal dolgozik, egyedül a PS4-es eladási mutatóik lehetnek pontosak, de azok is csak azért, mert Sony hivatalos eladási mutatókat ad ki az üzleti negyedév végén.
-
3L1T3
addikt
A VGChartz eredményei egyébként valós eladásokra épülnek, tehát a kereskedők felé leszállított konzolokat nem számolják be, szemben a gyártók által közölt eredményekkel.
Nagy francokat VALÓS, VGChartz-nak semmi köze a számokhoz maradjunk annyiban.
-
törölt tag
VGChartz...
Nincs a szakmában olyan, aki komolyan venné őket. Ja de. A Ph!
Működésük csúcsa volt, amikor olyan játékra hoztak eladási adatokat, ami 1 hónappal a közzététel után jelent meg. Nagyon érdekesek az xbox eladási adatok, amiket az MS nem hoz nyilvánosságra, de az vgchartz ezt is tudja!
Gondolom megjósolták pipamocsokból, ahogy szokták kb mindennel. A többit meg összekanalazzák más oldalakról. Nem mintha különösen érdekes lenne, mindenki látja az arányokat. De hogy miért kell feszt hiteltelen marhaságokból cikket írni, ez nem megy be. Nincs téma? Kell a klikk? Vagy mé? -
Alexios
veterán
EA access szintén zenész. Minek fizetnék PS4-en plusz havidíjat, amikor max 4-5 ezerért be lehetett már húzni kb. az összes normálisabb játékot?
Mert az EA Access-el évi 6 ezerért játszhatsz fél év után lényegében bármilyen EA játékkal? Folyamatosan kerülnek be, nem fix a lista, de ja, legyen már ez is rossz dolog, hiszen nincs PS-en. Ráadásul nem csak régi userek vannak, aki frissen vesz egy gépet egyből ott vannak neki ezek a játékok, egy új felhasználónak ez kb verhetetlen.
-
mike1334
veterán
Sok sikert 50e forintért venni egy olyan pc-t, amin elfut a forza vagy bármelyik újabb játék...
Amúgy nyilván drágábbak lesznek a játékok, hogy megérje a gyártóknak is. Én simán fizetnék havi 4e forintot is egy AAA címért..ha több szabadidőm lenne, akkor többet is.
Egész addig van PS-nek előnye, amíg az MS-t nem nagyon érdekli a konzolosdi...izomból le tudná nyomni a Sonyt, ha megnézed a két cég erőforrásait. De kb annyira érdekli őket a konzol, mint a windows phone..
-
-
-
<Lacy85>
addikt
Főleg akkor nincs értelme az Xbox-nak, ha mondjuk van egy normálisabb PC-d is, mivel az összes játékuk elérhető (lesz) már Windows-on is.
PS4-et simán megvettem PC mellé az ex-ek miatt (azóta meg kb. konzolon veszem az összes játékot), de Xbox-ot eszembe nem jutna venni.
(#21) hajbel: Na. Kb. leírtuk ugyanazt.
-
rumkola
nagyúr
Egy konzolt az exkluzívok és az élmény ad el.
Exből a Sonynál és a Nintendonál kilométeres a lista MS-nél meg csak a Gow-ról meg a Haloról tudok, aminek az már az első része is rettentően gagyi volt.
Nem is értem mit vár a MS? Eszembe sem jutna megvenni a konzoljukat.
PS VR és a Switch hordozhatóságáról már nem is beszélve. -
<Lacy85>
addikt
"Az MS-nek van megállapodása az EA-vel meg még ki tudja hány céggel.."
Semeddig nem tartana bevezetni ezeket PS-re is. EA akart is access-t, csak a Sony nem ment bele.
A bérléssel kapcsolatos tervekhez meg sok sikert.
Amíg ilyen előfizetéses modell alapján megy, még azt mondom, talán megérheti a kiadóknak.
De hogy kibéreled mondjuk 2 hónapra 2500-ért...
Ez kinek éri meg? Így csak ~18 ezret buknak darabonként, de még az akciós árhoz képest is jó pár ezer mínusz.MS ex-ekhez meg: Kb. a Forza maradt az egyetlen értelmes címük. De az meg szerencsére van PC-re is.
-
mike1334
veterán
Az MS-nek van megállapodása az EA-vel meg még ki tudja hány céggel..nem úgy megy ám, hogy egyik napról a másikra úgy dönt a Sony, hogy akkor ő is...amúgy MS-nél rebesgetik, hogy készül a játék bérlés, előfizetéstől függetlenül...x játék y hónapra z forintért..ez lenne a legjobb döntése szvsz, persze ehhez kell, hogy a gyártókat is meggyőzze róla, hogy jól járnak. Igazából nekem nincs nagy igényem arra, hogy magaménak is tudjam a játékokat hosszú távon, egyszer jó esetben végigtolom, aztán elő nem veszem, pláne úgy, hogy havonta jelenik meg kismillió játék...
Jaja, gondoltad volna?
Mi lesz Veled, ha lecserélem majd mondjuk egy Switchre?
-
Fryskitt
addikt
Na igen... a multimédiás integráció miatt vettem Xboxot, de már kicsit megbántam. Na mindegy, olyan túl sok időm amúgy sincs.
-
zzola
titán
Ebben semmi meglepő nincsen! Régóta tudható, hogy manapság jobban szerepel a Sony!
-
mike1334
veterán
A GamePassba day 1 jönnek az MS exkluzív játékok (Halok, Forzák, Sea of Thieves...), ezeket mikor adták PS Plus mellé?
Igaz, csak a nemrég megjelent játékoktól kezdve van ez, a korábbiak még nincsenek benne. EA Access-be meg jön mindig az előző év összes EA-s sportjátéka..aki szereti őket, annak évi 6e forint nem pénz érte...de pl ott a GP-ben a Rise of Tomb Raider..egy hónap alatt végigtolod 2500 ft volt, aztán annyi. Nem is annyira a játék számít, hanem a trend. Szvsz ez a jövő, csak bérelni fogunk játékokat, a digitális játék se a tiéd, csak kapsz rá licenszt, hogy játszhass, de el nem adhatod (digitális szoftvert is el lehet adni, ha tiéd a tulajdonjoga, itt ez nem áll fenn). És ebben előrébb jár az MS sokkal, de nyilván PS-t többet adtak el. Nekem igazából mindegy, most Xboxom van, lehet fél év múlva meg Switchem lesz...kb mindegy is.
-
kazuma921
aktív tag
Érdekes. Még jó hogy az MS-nek nincsenek ilyen hivatalos eladási rátái.
-
<Lacy85>
addikt
Épp múltkor néztem a gamepass játékokat. Az értelmesebbeket már rég megkaptad PS Plus mellé, vagy pár ezer forintért akcióban.
EA access szintén zenész. Minek fizetnék PS4-en plusz havidíjat, amikor max 4-5 ezerért be lehetett már húzni kb. az összes normálisabb játékot? -
Saccco
nagyúr
Autopilot?
-
takysoft
tag
Igen de érdemes azt is kiemelni, hogy egy Switch előállítási költsége töredése egy PS-ének.
Ellenben árban nem sokkal gyengébb (fele talán? régen néztem)Eladások ide vagy oda, a Nintendo sokkal jobban profitál, mint a Sony.
Én a magam részéről őszintén sajnálom az MS-t, mert amúgy lenne potenciál az Xbox-ban.
Meg annyira azért nem megy rosszul nekik, mert a Xbox mellé érdemes odaszámolni a PC-s eladásokat is. Ők ugyanis többé-kevésbé egyesítették ezt a két platformot. Még ha a felhasználók java részének nincs is fogalma rola, hogy Windows Marketplace is van telepítve a gépére a Steam mellé. XD
Szóval onnét is jön be profit. Az MS-exkluzív címek jönnek ki ott is (Forza pl) Vagyis ennek tükrében nem Xbox exkluzívak.... de MS exkluzívak.Szóval azért érdekes, hogy profit szempontból nagyjából épp fordítottan arányos a dolog a teljesítménnyel
Xbox esetén a konzol lényegesen erősebb, mint a PS vagy főleg, mint a Switch.
Aztán meg eladásokban azért nem hasít nagyon.De egy jó új generációval ez még akár eg is fordulhat
-
GodGamer5
addikt
Hát igen, ebben a generációban nagy öngólokat nyomatott eddig a Microsoft....
-
Tyrel
őstag
És nem maga a konzol jobb ennyivel, hanem a Sony üzletpolitikája...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Xbox One és a Nintendo Switch ellenében 60%-os a piaci részesedése.
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest