Durván vezet a PlayStation 4 a konzolpiacon

Az Xbox One és a Nintendo Switch ellenében 60%-os a piaci részesedése.

A VGChartz nyilvánosságra hozta az aktuális felmérését a konzolpiacra vonatkozóan, amelyből kiderül, hogy a PlayStation 4 elég nagy előnnyel vezet a konzolok között. A Sony 76,5 millió példány került már eladásra február végéig, amit a Microsoft Xbox One modelljei 36,5 milliós eredménnyel követnek, míg a Nintendo Switch a harmadik 15,3 milliós adattal.


(forrás: VGChartz) [+]

A Switch esetben érdemes kiemelni, hogy a Nitendo rendszere jóval később is rajtolt, ami az összesített eladások tekintetében nyilván hátrányos, de erre van az éves lebontású eredmény, ami múlt esztendő márciustól idén februárig tart. Itt is a Sony PlayStation 4 tekinthető a legjobbnak a havi átlagos 1,2 milliós eladásával, de már a Nintendo Switch a második 889 ezres eredménnyel, míg a Microsoft a dobogó alsó fokát szerezte meg, méghozzá havi átlag tekintetében 536 ezer eladott Xbox One konzollal.


(forrás: VGChartz) [+]

A VGChartz eredményei egyébként valós eladásokra épülnek, tehát a kereskedők felé leszállított konzolokat nem számolják be, szemben a gyártók által közölt eredményekkel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés