Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz
arnyekxxx #325 üzenetére
Nem értik. És azt sem, h most speciel tartalékról megy az ország. Hiszen azért van a tartalék, h majd vissza lesz pótolva, szarni bele. Önzés, csak a saját , rövid távú érdekek figyelése, hiszen így lett felnevelve mindenki. A másik nem számít, a környezet nem számít, csak én, én, én, hiszen én vagyok a legfontosabb, belőlem csak egy van, a többiek sokan vannak, őket le lehet xarni.
-
ncc1701
veterán
válasz
tomcat78 #324 üzenetére
Ilyen alapon legyen 260km/h a sebességhatár, nem? Hiszen megfelelő autóval teljesen biztonságos, és úgy meg pláne fele annyi idő alatt megjárod.
Sajnos én már látom azt, h nekünk már nem lesz meg az a jó dolgunk, mint eddig, h bármikor, bárhová el tudtunk menni, itt valami nagyon változni fog. -
ncc1701
veterán
válasz
Hieronymus #301 üzenetére
Yaris II, 1.3, 87 paci. Valós 142-nél bekéri a 8.5-9 litert, 90-es tempónál 5 alatt. Ez van, nem oda való, városi autó. Ettől független csapatják velük.
De a benzines vasak ilyenek, minél magasabb, annál inkább. Dízel fogyasztásán kevésbé jön ki ez. -
ncc1701
veterán
Ma plö veszem elő az Insigniámat, az 5m hosszú. De abba belefér kb 2m hosszú valami. Most spec az ablakostól fogok vinni egy 180cm hosszú ablakot az albiba (bp, visegrádi utca). Mondjuk ezt a kocsit csak nyaralásra, és nagy dolgok szállítására használom, 2.0 dízel, 160 paci, szeretem. Na, ez nem eszik 9 litert pályán, hanem megvan 6 alatt.
-
ncc1701
veterán
válasz
tomcat78 #288 üzenetére
Városi azonnali környezetszennyezés+dugó csökkentésre, mint gyors megoldás írtam a kötelező 2 hap hóm ofiszt, ahol fizikailag engedi a munkakör.
Pályán akárhogy is csavarod, 130-al jelentősen többet szennyez egy autó, mint 100-nál, mivel, mint pontosan tudod, a légellenállás a sebességgel négyzetesen nő. Régi yarisom 100 körül kért 5.5l körül, valós 142-nél (ahol 4700-4800-at pörgött) majdnem becsapta a 9-et. Ergo ott is valamilyen arányban, de egy 20-30% szennyezés csökkenés megjelenne.És akkor még nem is filóztam azon, h ha jó minőségű az út, akkor sokkal simábban gurul az autó (bicajon kiválóan észrevenni), onnan is jöhetne egy 5-10% csökkenés.
-
ncc1701
veterán
válasz
tomcat78 #275 üzenetére
Minap olvastam egy cikket, miszerint a felső 10% felelős a szennyezés 35-45%-ért. Ez azért faja. De nyilván a legcsóróbbakat kell egyből mogyorózni. Lehet szimplán csak szigorúan kellene venni a műszakit, és a füstölgő szarokat bontóba küldeni.
Részemről:
-kötelezővé tennék legalább heti 2 nap hóm ofiszt, ahol ez lehetséges.
-pályán levenném a max sebességet 100km/h-ra, ezzel párhuzamosan a gyorsahjtás díjazása mögé passzintanék egy 0-át. A meglévő kamerák alapján pedig átlagsebességet mérnék. Egyből mindenki 97-el menne. -
ncc1701
veterán
Covid alatt nem működött semmi, még szép, h nem történt semmi. Gyakorlatilag szabin volt a fél ország. Kicsit gondolkodj, akkor nem működött a gazdaság sem. Btw nekem be kellett járnom.
Az autózás nem jog, valami fogalmi zavarod van. Csupán anyagi lehetőség. Megengedheted magadnak. vagy sem, ennyi. Mint a dohányzás, vagy a yachtozás. Jog nem tiltja, nem ütközik semmiféle törványbe, vagy mire gondolsz?
Mondjuk az a távolság, h van olyan aglomerációs város, ahol nincs elég ovoda, bölcsi. Ezért valahogy el kell vinnie oda a kölköt. Igen, aglomerációban éleg, 3 autót tartok fent, 2 kocsit használunk, fizetem a költségeit, egy szavam sincs ellene. Viszont ha vége a melónak, elgurulok edzeni, utána hazajövök plö medencézni. Ezt nekem a belváros nem tudja nyújtani. Szeretem a zöldet, a fákat, a madarakat, az emberhez méltó környezetet. Szintén nem adja ezt a belváros. Nekem a rengeteg beton/aszfalt, kaptár szerű házak élhetetlenek. Éltem 25 évet panelban, kösz, nem.
Persze, h nincs változás. Elmondom neked, amire nem gondolsz, 3 féle embert lehet a végtelenségig lehúzni adókkal: az alkoholistát, a nikotinistát, és az autóst. És ha nem tudnád az üzemanyagba beépített út adó nyolcada van az utakra költve. Szerinted miből van a muterod nyugdíja? Hát a jövedéki adóból is. Tudod, mi lenne itt, ha ez kiesne?
-
ncc1701
veterán
Szerinted mennyire dőlne össze az ország gazdasága, ha egyik napról másikra az aglomerációból autózók nem tudnának bekocsikázni a bp-i munkahelyükre? Nem, a 2xfél óra autó helyett a 2x2 óra tömegközlekedés nem opció. Ez most nem a "mi lett volna ha" helyzet, hanem ez van, ebből kell kihozni a legtöbbet.
Annak idején úgy voltak ezek a dolgok megtervezve, felépítve, h az átlagnak nem volt kocsija, és gyalog, vagy pár megállónyire elérhető volt. Mára megnőttek a távolságok, kellett hozzá 20 év. Ezt nem fél év lesz visszacsinálni. És hiába mutogatsz a buzi autósra, ilyen a rendszer, ezt a szitut adta ki. Nem csak itthon, hanem a világon mindenhol.
Senki nem mondja, h így ez jó. Én is szivesen bicajoznék a munkahelyre. De nem tudok, egyrészt, mert napi 80km oda-vissza, másrészt meg elütnének, mert nincs különálló bicaj út. Nem egy bicajos haveromat ütötték el, volt több cserbenhagyásos is. Köszi, nem csinálnám napi szinten. -
ncc1701
veterán
Esőben, hidegben, vagy 40 fokban, szép ruhában, sok csomaggal már nem opció a bicaj. És én is rengeteget bicajozok, minden reggel (most is mindjárt) tekerek 45 percet meló elött. De nekem csak sporteszköz. Otthagyni nem lehet sehol, mert ellopják (gyakorlatilag a 40 ezres lakat is 5 perces max).
-
ncc1701
veterán
válasz
Hieronymus #27 üzenetére
Azért majd térjünk vissza plö a ford másfél literes, turbós, 180 lovas mocijának az élettartamára pár év múlva. Csodálkozni fogok, ha nem dőlnek szét 200-250ekm után tömegével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Autós topik
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Facebook és Messenger
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest