Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumukuki
aktív tag
gondolom mar megtalaltad az infot mashol is de:
jott FW frissites, gimball es joy erzekenyseg allitas benne van mar, tobbi meg varat magara.
Az ujabb szallitmanyokban mar az ujabb FW miatt az akksikkal sincs gond elso toltesnel.A youtube teszterek meg a legtobbszor paid review kategoria. Felmesz a DJI hivatalos forumra es rogton latszik mit szeretnenek a userek a kovetkezo FW-ben javitani
-
őstag
válasz cintula187 #81 üzenetére
haha Hősök terét akár itthonról meglövőm ha felmegyek a tetőre
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
cintula187
addikt
Erőt egészséget kívánok szabad az okmányokat? Volt -e repülési engedély érvényben a hatóságoktól a Hösök terén való reptetés időtartama alatt?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
őstag
Tőlem lehet... Eddig a kutya sem szólt rám és elhiheted, hogy nem az egyedüli vagyok aki oda kijár ha szólnak, akkor megyek le a golf pálya mögé, vagy környékére, mert ott is van állítólag drónozásnak szánt terület. Sok drónossal találkoztam már Tesconál és jókat dumálgattunk, illetve egy Mavic Enterprise-hoz is volt szerencsém
Ja és akkor kitiltanák a jogosítvány nélkül vezetőket is? Az nagyobb gáz szerintem mint a drón, hiába van felügyelve, mert nem tanulós autóval vezetnek és ha pánikból a gázra lép, akkor az Atya Úr Isten is ülhet mellette, ha épp fékezni akar valami, vagy valaki miatt..."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Mumukuki
aktív tag
Engen nem zavar sem a gimball, se a joy nagyon, odafigyelve lehet mindkettot finoman, csak gaz, hogy kihagytak az allitas lehetoseget. A korabbiakban benne volt, es az jo dolog tud lenni.
Tul elesitest es tul szaturalast mar nem lehet teljesen vissza hozni utomunkaval (de a DNG es a Cinelike segit)
Az a baj, hogy egyelore vagy direkt vagy csak a kiforratlan SW miatt le van butitva meg az Air 1 -hez kepest is jo p[ar dolog. Aztan vagy lesz progi es FW frissites vagy nem. Kicsit beta-nak tunik meg, utolag hozzak be a lemaradast updatekkel. -
-
Robitrix
senior tag
válasz t72killer #64 üzenetére
láttam olyan videót, ahol átküldték a drónt a parttól úgy 2 km-re levő sziget fölé. Majd mikor 55%-os volt az aksi vissza is hívták.... Na ja csak nem számoltak a part felől fújjó széllel. Így a drón visszafele lassabban jött, mint odafele. A dolog következménye az volt, hogy apály idején kiemelkedő valami homokpadra az utolsó wattokkal sikerült leszállni 2-300 méterre a parttól. (amúgy egy 1,5-2 milliós drón volt) Viszont derékig érő iszapban nem lehet oda gázolni a drónért. és nem csak apály létezik hanem dagály is ami pár órán belül elepte volna a homokpoadot és a drónt elmosta volna valahová. Így megindult a verseny futás, hogy lehet 3 óra alatt olyan eszközt szerezni, amivel ki lehet menni az drónért és visszaszerezni. Végül az utolsó pár percben sikerült kimenteni, mikor már majdnem nyaldosta a drónt az emelkedő tenger. A tenger fülé kirepülésnek vannak kockázatai, na meg a tavak és folyók esetében is. Simán megeshet, hogy akkor látta az ember utoljára a drónját, mikor távolodott tőle.
-
Itt a fele problémán lehet segíteni egy videó effektező progiban. HDR tényleg szar.
A gimbal vezérlés nagyon smooth és finoman vezérelhető. (ha van hozzá kezed)
A joy-ba igazat adok, még a tripod mód sem elég "lassú".A Fly progival nincs gondom pár reptetés után megszoktam, soha többet GO.
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
-
Mumukuki
aktív tag
Na akkor ez eddigi tapasztalat, igy azt mondanam, hogy ovatosan azzal a cserevel komolyabb DJI dronrol. Jo nehanyan visszakuldtek, en megtartom, de nagyon varom hatha FW frissitesekkel javitjak az alabbi dolgokat:
-Durvan tul elesitett video
-HDR-ben tulaszaturalt video es foto
-WB manual preset nincs, de szerencsere kelvinben van manual
-nem allithato elesites, kontraszt es szaturacio - emiatt eleg sok ember problemazik a supportnal
-nincs sem gimball sem joy erzekenyseg allitas
-az uj DJI fly app nagyon fapados
-nincs sisak tamogatasA fly more kombo jo, szerintem megeri anyagilag hozza adott taska elmegy.
Amire figyelni kell, hogy elso hasznalatkor _TILOS_ a hozza adott multi toltovel tolteni az akksikat, mert (akksi) FW hiba miatt kinyirja az akksikat. Egyenkent tolteni, majd FW updat minden akksinak es utana okes. -
t72killer
titán
egyszer (remélem csak 1x...) a lakásunkba benézett egy drón, ablaktól kb 50 centire. A "pilóták" (3 tinédzser) úgy berosáltak hogy csak az ablakon ránéztem, hogy nekivitték a falnak. Sajnos propguard-os volt a vacak és valszleg működőképesen tudták még begyűjteni.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Így van, ott kezdjük, hogy Mo.-gon minden repüléshez hivatalos engedély kell. Egyébként sörétes kell, mással nemigen lehet leszedni - mondom ezt dróntulajként. Illetve ha van olyan pofátlan, hogy 2-3méterre megközelíti az embert, akkor törölköző rá, vagy vízsugár.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz t72killer #62 üzenetére
Nekem a P3 4K és ugyanaz... Kb 100m max , de pl távban egyszer kipróbáltam mit tud egy távolban lévő (1 km) erdős rész melletti elhagyott mezőgazdasági telep vagy mi volt, de az is csak egyszeri és a hatótáv teszt miatt leginkább... Általában szeretem szem előtt tartani és sosem repülök lakott terület fölött, mert ha gebasz van és zuhan, azért van súlya rendesen a Phantomnak. Úgy néz ki, hogy mégis csak lecserélem és közösben megveszem ismerőssel az Air2-t jövő hónapban majd.
-
t72killer
titán
p4pro-m van egyébként és jellemzően 100-150m között repülök - hacsak nem kifejezetten családi képek készítése a lényeg (a SAJÁT családról ). Lakott területen belül még csak 1x voltam egy várrom körbelövésére - azért se mennék lakott rész fölé, mert ha bármi baja lenne az 1500EUR-s madárnak, akkor macerás lenne összevakarni egy olyan kertből pl, ahonnan a házigazdák épp 3hetes nyaralásra utaztak.
-
t72killer
titán
Nem járműnek minősül. Egyébként egyes országokban, pl a Spanyoloknál a drón elkobzása lenne a legkisebb bajod, ha a yard úgy találja, hogy rossz helyen repültél és megörvendeztet egy kedvezményesen 6ezer EUR-s csekkel.
#57: 100méterről még egy jobb kamerával ellátott pl P4pro is jó, ha meg tud különböztetni egy kutyától, nemhogy a melletted napozó monokinimárkáját olvassa le... Hacsak nem ilyened van, ami elbír egy vaskosabb optikát:
[ Szerkesztve ]
-
Alchemist
addikt
Másik eset amikor valaki lányok szoknyája alá les be telefonnal és képet készít.
Most tiltsuk be a telefonokon a kamerákat?
Nyilván nem, de a teló tulajdonosa ilyenkor ne csodálkozzon, ha a kezéből kirúgott telefon legalább 10 métert repül.Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
őstag
Száz méterről Ezt ugye nem komolyan írtad Itt egy esti próba felvétel és 78 méter magasban voltam mint te is látod, de már ebben a magasságban épp hogy látszanak az autók, nemhogy az emberek... Tény és való, hogy ez egy rosszabb minőségű fotó, mert egy screenshot volt éppen a tabletről ahonnan vezéreltem, de még az eredeti fotón sem tudod kivenni, hogy éppen az asszonyoddal napozol vagy bármi mást is csinálsz Imádom amikor csak így hasból beszéltek a drónosok ellen...
-
őstag
válasz MeszesKPT #48 üzenetére
Hát elárulom neked, hogy a betöréshez egyáltalán nem drónt használnak Közel sem...
Ne ess tévedésbe, nem tapasztalatból beszélek és sok sci-fi filmet sem nézek, pusztán használom az agyam Na most képzeld el, hogy kiszúrod a lebegő drónt az ingatlanod fölött lebegni akár többször is más más időpontokban és ha ezek után arra gondolsz, hogy geodéziai vagy valami más feltérképezés zajlik, akkor meg is érdemled a betörést szerintem A modern betörőnek sajnos tálcára van kínálva minden információ a közösségi média által, szóval még a kis ujját sem kell megmozgatnia ahhoz, hogy megtudja mikor is lesz üres az ingatlan..."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
-
addikt
válasz MeszesKPT #48 üzenetére
Megfigyeléshez nem kell drón sem, de mindegy.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
MeszesKPT
őstag
Már az előző verzió is szuper volt, kíváncsi leszek erre is élőben.
Azért sajnos nem mindenki olyan jóhiszemű, mint itt a kedves kommentelők és használtak már fel drónt ingatlan megfigyelésére betöréshez...
-
bobojszan
tag
Ki milyen sd kártyát használ?
Mert sajna a 4k-s videók beszaggatnak! :(God of War Rank : Chaos
-
Egy mondatba le lehet rendezni az ilyet:
Amíg nincs neki és nem próbálta halvány lila fingja nincsen a drónozásról.
(és a "drónozásról" szó helyére bármi ilyet be lehet írni)
Az ilyen drón utálókat én csak tipikus irigy embereknek fogom fel.Persze írhatja azt is ha lenne felesleges 300k-ja akkor sem drónra költené...
Tudom ismerem a szöveget meg az országban élő nép gondolkodását is.Nem az eszközzel van a baj hanem a felhasználás módjával.
Másik eset amikor valaki lányok szoknyája alá les be telefonnal és képet készít.
Most tiltsuk be a telefonokon a kamerákat? Vagy hozzunk rá törvényt?
Mint mondtam a felhasználás módjával van a baj....[ Szerkesztve ]
-
veterán
"A privát szféra megsértése nem 30m-el a telek felett történik meg, hanem a telken belül! Annak nincs jelentősége, hogy honnan, milyen magasról/milyen messziről fotózik be valaki, és teszi ki mondjuk netre a képet/videót. "
Tévedsz. Légtérre nincs semmilyen tulajdoni jogod, még 10 méterre sem. Ezért nem reptethetsz legálisan még a saját udvarodban sem drónt engedély nélkül. Plusz, ha igényelsz eseti légteret, simán megadják alsó magassági határ nélkül lakott területre is, maximum 30 napra, azon belül bármikor és bármennyi időtartamra. Szerinted, mindenkitől engedélyt kér az állam az engedély kiadásakor, vagy csak szimplán ismeri és alkalmazza a saját maga alkotta törvényt?
No offense, értem, amiről írsz, de felesleges a drónokra ennyire kibukni. Ha ott lebeg az ablakod előtt, és les be, amikor kupakolod az asszonyt, akkor joggal lehetsz felháborodva. De amíg csak megáll a telek felett (mert mondjuk a kezelő épp funkciót vált, vagy csak pásztáz egy kétszáz méterrel arrébb lévő nevezetességet, netán a szomszédod cserepeit ellenőrzi a háztetőn) , addig jobb, ha ezt elfogadod, mást nem tehetsz. Ha kárt teszel a drónban, azért felelőséggel tartozol. Egyébként ha látod a kezelőt, és jelzed neki, hogy nem akarsz rajta lenni semmilyen felvételen, jó eséllyel megérti majd, ésfigyelembe veszi (én biztosan így tennék, sőt, ha korrekt a hangnem, még elnézést is kérek a zavarás miatt). Most próbáld meg ugyanezt a hülye szomszédoddal, aki direkt bámul az erkélyéről befelé az udvarodba, hátha kikap egy potya meztelen csöcsöt az ablakon át. Ugye, hogy nem is a drón a legnagyobb probléma?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Neem, a Bp-i Ismerős egy esküvőnél akarta használni a bazilikánál és épp hogy feltekerte a propellereket (P3), máris veregették a vállát a járőrök, hogy ezt itt inkább ne tegye Ezért jó az Air 2, mert kicsike, kompakt, megbízható és csendes... Persze illegális lene,de akár egy 2ik személy egy mellékutcából felemelné és optimális magasságól meg lehet lőni, aztán összevágni, de persze ha elkapnak, akkor annyi, mert kobozzák is el Vagy max kijössz a belvárosból a follow me móddal ha a távot az autó tetejére rögzíted, vagy valaki anyósülésen kilógatja Ez csak poén, még mielőtt lincselnétek Egyébként sem hinném, hogy működne az itteni elektroszmogban
-
őstag
Már aki tud németül... Nem fordítom le a google fordítóval, mert a jó múltkoriban egy porszívó leírását gépeltem be, de bár ne tettem volna, mert olyan volt mintha valami mezőgazdasági gép leírása lett volna... Egyébként meg szerinted valaki be is tartja őket? Hát a rendőr gurult el mellettem a parkolóban úgy, hogy ott lebegett a drón és a táv a nyakamba akasztva, de nem foglalkoztak... Addig nincs baj amíg nem a reptér, vagy tömeg közelében reptetem és betartom a magassági korlátozást.
Bazilikáról szeretnék egy jó snittet hajnalban amikor nincs mozgás a téren, de a mostani P3 sajna túl nagy és zajos A másik meg az éjjeli repülés... Ki a franc fogja éjjel figyelni a légteret Ismerek olyat aki éjjel repül és ámító felvételeket tud lőni"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Tetsuo
őstag
Én amondó vagyok, amíg nem tudom lelőni, addig repkedhet, ha leszedem, úgyis olyan közel van, hogy megérdemli.
-
jilian
addikt
Kis olvasni való Österreich /\ Hungary szabályzatai között.
-
őstag
Igen, az nem jelent bizonyítékot, hogy lebegsz a háza felett és a kamera épp a házat, vagy udvart veszi. Lehet az műszaki gebasz is, vagy akár épp beállítás kérdése, szóval az nem jelent konkrét bizonyítékot szerintem... Én is Tesco parkolóba szoktam járni Csak nem Bp-i vagy és az Erzsébetiről írsz Tegnap is ott voltam és repkedtem néha az emberek fölött is pár pillanatra, de ahogy te is írtad nem alacsonyan és igazából nem szánt szándékkal, hanem épp a körforgalmi tesco 3szög reklámot közelítettem meg abból az irányból.
Nekem P34K van és elég hangos, de senki sem foglalkozik vele...
Ennyi erővel nekem is ki kellene hívnom a rendőröket, mert ott a parkolóban rengetegen tanítják a párjukat, gyereket vagy más személyt és jogosítvány nélkül vezetnek?
Nem magánterület, de hivatkozhatnék a közlekedés vagy vásárlok biztonságára, na de minek... Mit érek el vele
Az online adatgyűjtés az brutális mértékeket ölt sajnos és egyszerűen nem tudsz mit tenni...
Burokban sem élhetsz, szóval az arany középutat kell megtalálni valahogyan.
Visszatérve a mavick air2-re azt kell mondanom, hogy tényleg eltalálták Remek fotók, OcuSync2 és az üzemidő miatt váltani fogok tutti, szóval majd meghirdetem a P34K-t... Nem übereli a P34K színmélységét, de mivel nem profi dologra használom, ezért megteszi az Air2 is..."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
addikt
válasz bobojszan #31 üzenetére
Gyönyörű képek!
(#32) csabex2007
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Felesleges neki elmagyarázni, fél az ismeretlentől is ennyi.
Amíg én nem használom fel a felvett videót "gonosz" célokra addig neki semmi köze ahhoz mit vettem fel.
Én pl az esetek 70%-ban nem veszek fel semmit csak simán repkedek egyet a szomszédok felett akik persze ebből észre sem vesznek semmit. (50m magasan)
Anno a TESCO parkolóban csúcsidőben repkedtem kb 15-20 méter magasan egy Mavic 2 Zoom-al.
Senki még csak rá sem bagózott a gépre, olyan nagy a város zaja és olyan kicsi a gép, hogy aki nem direkt kereste a drónt az nem is vette észre.
Az Air 2 ráadásul még kisebb és halkabb.
Nap mint nap adatgyűjtés folyik az Online emberekről, de az ő legnagyobb problémája a drón kukkolás ami talán a drónosok 1%-áról mondható el.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
őstag
Na aztán te is rátapintottál a lényegre... Elárulom neked, hogy némelyik videó nagyon nézettség gyűjtő gyanús, mert az, hogy olyan közelről ne találja el az a liba a drónt, az kizárt. A tetőn lévő is simán ledobhatta volna a seprűvel, de nem tette. Na de az a dagadt jézus az elején, az mindent visz Mi a vihar köze volt neki ahhoz, hogy a srácok a levegőbe emelték a drónt? Azt hallom, hogy magyaráz vmit. arról, hogy a háza fölött repültek, vagy ne repüljenek vagy mi, de ilyet akkor sem tehetsz... Max levideózod, vagy kihívod a rendőröket vagy valami, de ilyen önbíráskodásra senki sem jogosult, mert bizonyítani kellene első sorban azt, hogy a srácok sértették a magánterületet. Egyébként meg ennyi erővel járhatsz egy bottal is magadnál, hogy lecsapd a térfigyelő kamerákat, vagy a telefonod is széttaposhatod amikor mondjuk beszélgetsz egy adott dologról és utána jönnek szembe a reklámok arról amiről beszéltél? Sokkal inkább az online kukkolásra kellene hangsúlyt fektetni, mert ott aztán nem csak a kukkolás megy, hanem sokkal szélsőségesebb dolgok zajlanak. Adataid szerinted csak a te saját tulajdonodban vannak? Email, facebook, insta vagy ilyen nyavalyák alapján olyan profilt tudnak rólad készíteni, hogy jómagad is meglepődnél...
Ja és ahogy Hopkins is írta, egy zoom-os mavickel csodákra vagy képes
Ami meg a lövöldözést illeti nehogy azt hidd, hogy az olyan egyszerű itthon, mert a végén még te lennél az áldozat Szerinted aki szánt szándékkal kukkol az nem gyárt egy komoly alibit pont emiatt? Te aztán mind bizonygathatod, hogy kukkolt ha neki bizonyítéka van arra, hogy éppen mi miatt állt meg "véletlenül" a telked felett.
Tavaly nyáron engem is betalált egy mama vidéken akinek a telke fölött lebegtem, hogy a szomszédságában lévő templomról és a tornyáról lőjek egy snittet, tehát közöm nem volt az udvarához, házához, de mégis úgy letámadott, hogy az nem emberi... Aztán amikor rájött, hogy nem a tyúkszaros csirkeól érdekel a telkéről, akkor vissza vett a hangnemből és stílusból is..."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
bobojszan
tag
Tegnap jött meg a kicsike. Teljesen kezdő szinten kezdtem el vele repkedni, kb 1x sem repültem még drónnal és mit mondjak ámultam és bámultam annyira egyszerű a kezelése. Megy mint egy rakéta. Eszméletlen videókat és képeket csinál. Mindenre jó amire én gondoltam hogy kell. 5*
[ Szerkesztve ]
God of War Rank : Chaos
-
Hát ebben a modern világban egyre több mindennel kell együtt élned.
Drónok amik kukkolnak, telefonok amik lehallgatnak, utcai kamerák amelyek követni is tudnak, vírusok amelyek felborítják a gazdaságot stb stb sok minden amiről még nem tudunk és még ami lesz.
Amúgy annak a valószínűsége, hogy pont a te szőrös hátadat fogja valaki drónnal kukkolni nagyon kicsi, sőt talán soha nem lesz rá példa és ezért sztem felesleges ezzel foglalkoznod.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
addikt
Jól van, látom sikeresen rátaláltál a szélsőséges példákra
Ilyen helyeken én eleve olyan magasan repülök a drónnal, hogy nem is látnád meg hallanád hogy egyáltalán valami átrepül feletted.
De a légtér egyébként is nyilvános hely, azért te nem fizettél. Ellenben például azzal, aki légtér engedélyt kért.
[ Szerkesztve ]
-
Az a baj az ilyen videók alapján minden drónost egy kalap alá vesznek.
Amikor az első drónomat megvettem anno (P3 Standard) egyből ment a szöveg a cégnél hogy vajon melyik szomszédomat akarom én kukkolni vele és hasonlók.
Nem is értem miért ez jut eszébe egy FELNŐTT embernek először?
Pedig soha a fejembe nem fordult volna meg mások kukkolása vagy zaklatása drónnal.
Viszont én is támogatom azt, hogy aki pofátlanul használja a drónját azét küldjék le az égről.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
-szabi-
addikt
Hi
Gondolom senki nem akarja magát, párját, gyerekét a neten látni ahogy ezek felkerültek:
Persze a drónosok aztán csodálkoznak ezek miért történnek:
Dad shoots down drone hovering over sunbathing daughter
Guy shoots down drone spying on his daughter
Angry farmer shoots down drone hovering over his gardenItt jól csinálták. Zaklat? Lelőheted. Kész.
Colorado allowing people to hunt and shoot down spy dronesHa meztelen napozok az udvaron és egy drónos lekameráz azért ne én legyek már a bűnös. Ott a kis perverz kukkoló fejében van inkább a baj.
Lehetne itthon fegyvert tartani én is lelőném a drónt.üdv
szabi -
Vesa
veterán
A privát szféra megsértése nem 30m-el a telek felett történik meg, hanem a telken belül! Annak nincs jelentősége, hogy honnan, milyen magasról/milyen messziről fotózik be valaki, és teszi ki mondjuk netre a képet/videót. Teljesen igazad van, más módon is meg lehet ezt valósítani ha valaki akarja, nem is ezért írtam, de tény, hogy ez egy probléma amit kezelni kell valahogy. Már most is vannak arról hírek, hogy "poénból" befotózgatnak ilyenekkel, persze jellemzően nem legálisan repülve. Nyilván nem ebből kell kiindulni, de azt sem lehet mondani, hogy a probléma nem létezik.
A tudomány a valóság költészete!
-
-
Kansas
addikt
válasz Hopkins95 #21 üzenetére
Hát felveszi 60fps-sel, aztán csinál belőle videót 24/25/30fps-es lassított felvételként... Az lesz igazán "cinematic"
Vagy hagyja 60fps-en szappanopera-élménynekNincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
addikt
De mire kéne neked a 4K 60fps? Nem kötözködésből, csak kíváncsi vagyok, mert a nagy Youtuberek is a cinematic drónfelvételeket 30, 25 vagy 24 fps-ben lövik.
-
bteebi
veterán
Ez a drón nekem már nagyon jónak tűnik, de félek attól, hogy - pláne laikusként - nem igazán tudnám kihasználni. Persze ki tudja, az is lehet hogy de. Ez már talán van annyira jó, hogy ne legyen nagyon könnyű összetörni, ami egy abszolút kezdőnél hatványozottan előjövő probléma.
Mondjuk úgy hallottam, drónt is lehet bérelni, habár nem tudom, hogy ez otthon is így van-e. Lehet, hogy jobban megérné azzal kezdeni. Tudom, vegyek kezdő drónt, aztán szépen fejlesszem fel valami jóra. Az ötlet jó - ha kép- és videóminőségben a gagyibbak is hasonlóan jók lennének (de nem azok), akkor én is beérném 100k, vagy akár 50k elköltésével is, és nem ragaszkodnék a közel 400 ezres Air 2-höz.
Ha jól tudom, akkor egyelőre ez a legolcsóbb (DJI) drón, ami tud 4K 60 fps-t. És hát gyors, jó akkuidő, nagy hatótávolság... Instant love.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
C^^
őstag
Nem akarok okoskodni, befejezem mostmár, de egyébként 30m-rel a telked felett azt csinál, amit akar (most ezt értsd képletesen nyilván, és a 30m-ben sem vagyok teljesen biztos), mert a légtér nem a te privát területed. Tudom, most a drón az új közellenség, meg mindenki terrorista és kém, de egy hagyományos fényképezőgép egy teleobjektívvel sokkal alkalmasabb bármilyen személyes szféra megsértésére, mint egy ilyen konzumer drón.
Azzal egyetértek, hogy az valóban nem jó, hogy összevissza repdes ennyi eszköz egymás tudta nélkül. -
Vesa
veterán
válasz Hopkins95 #14 üzenetére
Ok, de valamit csinálni kell, mivel nem repdeshetnek(nének) össze-vissza! Nem csak közlekedésbiztonsági okból, de nálam ez az egész -persze lakott területen-, felveti a magánélethez való jog megsértését is, amennyiben az a kamera belát a telkemre! Én rohadtul nem szeretném, ha boldog-boldogtalan reptetne a házam/telkem felett valamit. Még akkor sem, ha nem kukkolási szándékkal teszi, mert attól még belát a kamera a privát szférámba. (tudom, tudom, a műholdak is, de az más tészta).
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
C^^
őstag
válasz Hopkins95 #14 üzenetére
30 napos időablakra kapod az eseti légteret, ez 3000 HUF. 30 napon belül annyiszor aktiváltatod (használod) a HUNGAROCONTROL-nál, ahányszor kell. Igen, szerintem ilyen értékű eszközöknél ez nem nagy tétel. Mégegyszer mondom, a probléma ott van, hogy fotósként/videósként nem tudod előre, hogy mikor és hol lesz a téma.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Bürokrácia a köbön...komolyan mondom ezeket olvasva az jut eszembe, hogy ezek totál leragadtak a 20. században.
(#13) C^^ 3000 alkalmanként nem nagy tétel? Köszi, de inkább félrerakom és veszek belőle plusz akkut vagy ami kell a drónhoz.
Szerk: Ja 30 napos, akkor az kicsit más. Hát igen, 30 napra előre nem fogod tudni előre, hogy hova is mész.
[ Szerkesztve ]
-
C^^
őstag
Hozzáteszem, tisztán jogilag nézve a dolgot, mindezt a procedúrát akkor is meg kéne tenned, ha sárkányt eregetsz.
Ez tök jól működik, ha mondjuk racer drónokkal, a repülés élményéért repülsz egy mező közepén, mert szépen kikéred 30 naponként az esetit arra az adott területre (3000 forint meg egy ilyen költségű hobbinál nem túl nagy tétel, lássuk be).
A probléma szerintem nem az, hogy fizetni kell, sokkal inkább az ügymenet maga. Ha fotóznál/videóznál sok különböző helyen, kb. esélytelen 30 nappal előre tudnod, hogy hol-mit (kivétel persze a megrendelt munkák) fogsz meglátni, mint téma.
A legtöbb hobbi-drónos (aki nem munkát végez épp) szerintem örülne végre egy élhető szabályozásnak, mert sem a fotósoknak nem jó, hogy "sutyiban kell" repkedni, sem a légiközlekedés résztvevőinek, hogy nem tudnak róluk.Egyébként jövőre ELVILEG lényegesen egyszerűsödni a fog a dolog (bár ugye kb. 4 éve tologatjuk már ezt...).
Egyébként az általad említett 15k-s tétel az ugyanaz, amiről én beszélek, csak ők megcsinálják helyetted a teljes procedúrát, de te magad is végig tudod járni az ügyet.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Aha, tehát ha csak egy repterektől és kórházaktól távoli hátsó kertben akarsz repkedni, akkor csak az alkalmankénti 3000(+kötelező biztosítás)... az sem olcsó, de ha a 15e-s tételhez hasonlítja az ember, akkor kifejezetten jutányos...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
C^^
őstag
Nem /nap, hanem /kérelem, és 3000 forint az eseti légtérigénylés. Erre még persze jöhet környezetvédelmi hatástanulmány, és egyéb speciális engedélyek költsége, ha olyan légtérben szeretnél repülni.
+ az éves kötelező biztosítás
(Persze mindig mindenki legálisan repül. )
[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
Foldmeresi munkákra mit ajánl valaki hozzaerto? 3D survey lenne a progi mellé.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Kansas
addikt
Mennyibe fáj manapság egy légtérhasználati engedély ezekhez(/nap)?
Nekem elég régi(2018 eleje) infóim vannak, innen
Arra mondjuk elég volt, hogy a drónozási terveimet határozatlan időre elhalasszam...franc se akarja támogatni a bürokráciát...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
-
félisten
Maximális vízszintes sebesség - 68 km/h
Csak nekem tűnik durvának?
Bár én 100%-ban laikus vagyok..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
addikt
Jó cucc! Ha lenne rá pénzem, biztosan ezt választanám. Ennek a drónnak az egyik hatalmas előnye az OcuSync 2.0. Én végül Mavic Minit vettem meg, mert ez nekem túl drága volt. Szerintem kezdőknek és alacsony büdzsével rendelkezőknek a Mini egy jó kompromisszum.
-
-
krx21
nagyúr
Köszönjük a tesztet. Kár, hogy sok esetben érezni, hogy az író életében először repült drónnal és nem különösebben az érdeklődési köre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest