- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- Helytakarékos rackmount NAS sziluettje bontakozott ki a QNAP felségvizein
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
odapöttyintek egy keveset, szétkenem az ujjammal, megtörlöm az ujjam egy zsepivel.
az elmúlt 20 év alatt összerakott 1-200 gépnél ez bejött.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
nuri
aktív tag
Az ilyen mintás applikációnál lehet azon aggódnék nem-e marad légbuborék közte.
Különböző felviteli módok eredményei:
https://www.youtube.com/watch?v=-hNgFNH7zhQ -
xeon forever
addikt
Csakhogy legyen szakmai is...
Szerintem egy probat megerne tesztelni. Lehet tenyleg szepen eloszlatva sok procinak jot tenne.Nalam Arctic MX2 van az E5-2680v3 alatt.
[ Szerkesztve ]
Szerver,Munkaállomás,PC,Konzol, ez is egyfajta vonal.
-
A rézmagosok simán elvisznek négyet is (több maggal szerelt procikra már nem raknám őket), ha nem mászol turbo boost freki fölé.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
törölt tag
válasz
xeon forever #57 üzenetére
És ezzel a pasztázással hány magig vagyok jó főnök?
-
moleculez
veterán
-
Szeleya
tag
válasz
xeon forever #57 üzenetére
De ilyenkor a maradékot nem kell letörölni?
Vagy mi van ha szálanként kell 1? Akkor 32 kellene. Tehát rakjak plustba rá?(Senki ne vegye ezt komolyan. Csak poén)
-
xeon forever
addikt
Sracok szerintem itt senki nem erti a lenyeget...
27 potty van rajta ezert biztos hogy 16 magos procirol elvezeti a hot.Szerver,Munkaállomás,PC,Konzol, ez is egyfajta vonal.
-
DRB
senior tag
Én NICRO csavarlazítóval kezdtem, az gyakorlatilag teljesen kimosta, aztán szintén NICRO(asszem NICRO 935) tisztítóval folytattam, ezekkel teljesen nyomtalanul el lehet tüntetni a pasztát. A csavarlazítót nagyon régóta(10+ éve) használom a nagyon sűrű, vagy konkrétan kiszáradt paszták feloldására, csak pár csepp kell és így sokkal jobban illetve rohadt vékonyan el lehet oszlatni a pasztát a procin. És egy idő után el is párolog az a néhány csepp, igaz egy, max. két napig kicsit olajszaga(olyan dieseles) van a gépeknek
, de nagyon bevált a dolog. Mondjuk foglalat mosásra az említett esetig még nem használtam, és azóta sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
DRB
senior tag
Nekem egy ügyfelem meg nem figyelmetlen volt, hanem szándékosan pasztázta be egy AM3-as proci tüskéit, és úgy tette be a foglalatba.
Kb. az járt a fejében, hogy sok esetben egy csavar menetét is bezsírozzuk(hogy ne szoruljon/rohadjon össze), így könnyen ki lehet tekerni. Még szerencse, hogy nem ragasztót kent rá, hiszen ha épp arra van szükség, hogy még véletlenül se lazuljon meg egy csavar, akkor menetragasztót teszünk rá.
-
Szeleya
tag
Az illető levette a coolert, majd kívette a procit (amd) és nem akarta hogy koszos legyen az alja, ezért nemes egyszerűséggel fejre fordìtotta a procit a lapon, a pasztás oldala meg a ram foglalatra került.
A másik esetnél az illető kézben!!!!! Pasztázta a procit, majd bele akarta rakni a foglalatba. Állìtása szerint mìg nyitotta fel a foglalat rögzitőt addig elejtette a procit, rá a lapra. Ìgy került pcie foglalatbaA top az volt amikor a srác elfelejtette berakni a procit, és elkezdett pasztázni, tele is nyomta a foglalatot Ő csak figyelmetlen volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
(#20) Televan: Nem kell foglalatot kicserélni, mert moshatóak az alkatrészek az alaplapon. Oldószer kell ami felbontja a zsírt, majd ki kell öblíteni, ezt ismételgetni. Majd kifújni a vizet és kiszárítani.
-
törölt tag
+1
Fel lehet vele tisztábban, gyorsabban és megismételhetően hordani a pasztát.
iróni ON->Tehát semmi értelme annak megvenni, aki úgy sem szokott azzal időt tölteni, hogy letakarítja a véletlenül odakerült felesleget pl.: a foglalatról, mert az "úgy sem látszik", és teljesen véletlenszerű metódust követve, véletlenszerű eredménnyel megelégszik, mert az is "teljesen mindegy".
-> irónia OFF//De azért halkan megjegyzem, hogy a legtöbb boot probléma, - amíg foglalkoztam bérmunkában "számítógépek javításával" - a user által pasztával összekent CPU/RAM érintkezők miatt volt .
Szóval "megéri" igénytelennek lenni, és ezt az eszközt is - egymás hátát veregetve - hangosan sz@rozni, mert ettől másoknak egész kényelmesen el lehetett éldegélni, az ilyen hozzáállású emberek pénzéből.
[ Szerkesztve ]
-
DRB
senior tag
válasz
Televan74 #43 üzenetére
Jaja, tényleg jó az MX-4, sokáig azt használtam én is, viszont a TG alig kerül többe(mindkettőből a legkisebb kiszerelést figyelembe véve), akkor meg miért ne a jobbat vegye. Jó tudom, az MX-4 legkisebb 2g, míg a Kryonaut csak 1g, és még +500 Ft, de hát mit számít manapság 500 Ft?! Meg amúgy is csak egy procihoz kell neki a paszta, így sok sem kell. Ne értsetek félre, nem vagyok a TG marketingese, vagy valamelyik forgalmazóé
, csak simán ez a véleményem.
-
Viktor77
titán
válasz
Patrik.Varga #37 üzenetére
Felesleges az MX4-nél jobb paszta, nem nagyon nyersz vele 2-3 foknál többet. [link]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
DRB
senior tag
válasz
Patrik.Varga #39 üzenetére
Igen, ez a 4* fura nekem is, de a leírás alapján biztos, hogy jobb mint a paszta: „Thermal Grizzly Carbonaut has a very high thermal conductivity even with very little contact pressure”. Viszont vezeti az áramot, de mivel nem folyik, ezért a folyékony fém helyett tökéletes megoldás, és nem sokkal rosszabb a hővezető képessége. Egyébként van a Thermal Grizzly-nek még egy újabb cucca, az 14.2 W/mk, ha mindenképp paszta kell. [link]
(#40) ollie:
Azért ez nem egy sima pad 62.5 W/mk-val. Meg ott van amit idéztem Patriknak.szerk: Azt elfelejtettem megjegyezni, hogy a thermal grizzly nem egy gagyi/kamu cucc, amit odaírnak az úgy is van(95%-ban
).
[ Szerkesztve ]
-
DRB
senior tag
válasz
Patrik.Varga #37 üzenetére
Thermal grizzly kryonaut 12.5 W/mk, ennél nagyon nincs jobb.
Szerk: Várj, lehet még is van jobb [link]
, most leltem rá, viszont ez nem paszta, hanem „thermal pad”, de ettől még a célnak tökéletesen megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
Patrik.Varga
tag
Srácok! Félig off kérdés: De manapság melyik az a paszta ami nem folyékony fém, de tényleg nagyon jó a hővezető képessége?
Az MX4 csak 8,5w/mk a Noctua NT-H2-ről meg több helyen olvastam, hogy nagyon változó a minősége. A laposomra már nagyon ráférne a pasztázás, de kicsit tanácstalan vagyok.
Vagy létezik ennél jobb alternatíva? -
zetor2000
őstag
Én bontottam 10+ éves IBM gépeket, 2-3 nál benne volt a hűtő alatt egy zöld műanyag "Remove this first" felirattal. Azaz a CPU hűtő és a CPU között volt egy uszkve félmilis műanyag darab, 10+ évig, és ez a masina nagyjából hibamentesen üzemelt.
P4, 1.8-2.4GHz, 128-256 MB SD ram, AGP VGA, semmi extra. Csak jó tervezés.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
kalmani
tag
Hiánypótló!
Gyémántport tartalmazó pasztáról nem is beszélve...[ Szerkesztve ]
-
Lehet, hogy hölgyek számára készült ez a sablon. Nem, nem azért, mert nem értenek a műszaki dolgokhoz, hanem mert többet számít náluk a külsőség. Azt, hogy mi történik a pasztával a hűtő felhelyezése után, most hagyjuk...
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
sb
veterán
Ha most tudományosan megvizsgáljuk a kérdést akkor:
1. Van a sablonnak magassága, afelett húzod le a trutyit róla (nem közvetlenül a kupak felett, mint a sablon nélküli, múlt századi megoldás esetén). A lyukakban marad benne a többi.
2. A lyukaknak van - nyilván mérnöki alapossággal kimért - alapterülete.1+2 lyuk térfogatban pont kiadja az ideális mennyiségű pasztát ami az adott felületre kell.
A túl sok/kevés pedig pasztából nem jó, tudjuk.Tehát musthave a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
-
Top cat
addikt
válasz
twollah1976 #24 üzenetére
Már kifejlesztettek olyant, amitől kigyullad a proci és változó színekben ég.
De valahogy nincs nagy piaci kereslet iránta. -
-
Lacok
őstag
A következő lépés egy glettelő készlet lesz.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
twollah1976
őstag
Nem RGBs a paszta!
Csalodott vagyok.Egy nagyobb csepp a processzor sapkajara a tobbit elintezik a leszoritok.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
lemusz
addikt
Ezt a szépérzetet valahogy nem tudom hova tenni, amikor jó esetben max fél percig látja így az ember...
-
flexxx2
őstag
A "kifejlesztés" költségei vajon hány %-a a 9 és 12 dollárnak?
-
hemaka
nagyúr
Azta
mudi︎️ • Fuji GFX 50s/35-70/110 • MBP M4Max • Syno DS3622xs+
-
Alogonomus
őstag
Évenként egyszer inkább rászánom azt az akár 5-10 percet is, és teljesen eloszlatom a pasztát vékony rétegben a felszínen, ami ennél a méhsejtes eloszlás szétpaszírozódásánál is mindenképpen egyenletesebb fedést biztosít.
-
Cikkíráskor gondolkodtam rajta, de azt is lehet mondani, hogy rárakod a kivágott mintát tartalmazó sablont, amit aztán meg/felfestesz (meg a stencilt nem nagyon láttam maszkoló sablonként, de szerintem még a legrosszabb esetben is elfogadható mindkét verzió, és nem kell miatta agyérgörcsöt kapni).
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
green dude
tag
Én is maradok a nekem eddig még mindig bevált módszernél. Középre kb. egy borsószemnyi nagyságú pasztát teszek, majd a hűtő felülete szétnyomja, minimalizálva a légbuborékok előfordulását.
-
aginor
veterán
Valakinek megjöhetett.. Még jó hogy hányhatnéka van mindenkinek a sok általad kitalált szótól is, amivel a írásaidban megerőszakolod a magyar nyelvet..
Bocsi, magas labda volt.
pjani: +1
Synthwave: abban igaza van, hogy itt viszont nem festesz, inkább csak maszkolsz, mielőtt felviszed a cuccot.
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
A szintén nem túl acélos képességű olvasók kedvéért a "honeycomb (pattern) stencil" teljesen jó lesz méhsejtes (mintázatú) festősablonnak.
Van baj.
-
Televan74
nagyúr
Megyek fogok egy műanyag lapot és nekiesek a lyukasztó géppel.
Mindenbe beleugatok!!!
-
F e Z o
veterán
Egy-két szakbarbárnak tökéletes megoldás...
H2O über alles!
-
Piftuka
veterán
Csak a címet látva, én is rögtön azt gondoltam, hogy "na, az egyik cég piacra dobta az első RGB hővezető pasztát!"...
Amúgy látványos... amíg fel nem helyezed a processzorra a hűtőbordát. Azért inkább én maradok a "köépre egy rizsszemnyit" módszernél.
(A Thermaltake marketingesei pedig zsenik!)"Aquila non captat muscas."
-
42861
senior tag
Reménykedtem benne, hogy ez is rgb-s lesz..
-
Pioneer
őstag
A gyengébb képességű cikkírók kedvéért az nem "festősablon", hanem maszkoló sablon!
Hányhatnéka van mindenkinek a sok félrefordításodtól és a általad kitalált szaktól is, amivel a írásaidban megerőszakolod a magyar nyelvet...Sokszor már a címből lehet tudni, hogy te követted el ezt a gyalázatot, meg sem kell nézni a szerzőt... legalja!
[ Szerkesztve ]
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM4/AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Viktor77
titán
Egyre jobb világban élünk. Annyira nincs már mit kitalálni, hogy itt van ez.
Csinálni kell. Kész. Pont.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A modus operandi létjogosultságát nem feltétlenül tudjuk igazolni, mindenesetre jópofa megoldásról van szó.
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OpenWRT topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Nintendo Switch
- Gyúrósok ide!
- Amazon
- További aktív témák...
Állásajánlatok