- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Léghűtés topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Valami baja van a tápomnak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én 7700K ról "léptem vissza " 6800K ra, eleinte nem éreztem a különbséget, sőt meg is bántam, de most már, hogy dobtam rá vizet bizony előjön, főleg Stremlésnél az a plusz 2 mag 4 szál előny.
A deszka meg..eszméletlen , pedig egy alap MSI HEDT deszka, 75 K ért vettem. Most már örülök nekiTR alatt egy eléggé előremutató motor van,de sajnos a legtöbb játék nem ilyen, sok tesztben az 1800X bizony elmarad a 7700K-tól, mivel a magasabb órajel és IPC előjön, mikor folyamatosan az első 2 magot terheli az engine.Ha megnézed, az általad betett tesztben is a másik játéknál már más a kép.[link] és a TR alatt is a 7700K alapórajeleken ment, ami azért nem életszerű.
-
ÉN annyira nem értek hozzá, inkább itt [link] érdeklődj szerintem, okosabbak vannak mint Én.
Gondolom ilyen VGA mellé komolyabb gépet szeretnél, bár amid most van az sem semmi, nem hinném, hogy segítségre szorulsz ilyen konfiggal
DE persze van személyes véleményem, az hogy :
-Fontos a pénz amit rá kívánsz szánni.
-Fontos a monitor és a felbontás, amin játszol. Minél magasabb felbontáson / több Hz-n akarsz játszani annál inkább dől a VGA fele a mérleg nyelve a CPU felől.
ÉN ha most újítanék nem vennék 6 mag alatti processzort, ramból meg soha nem elég, de a mostani ram árak mellett 16 GB val egyenlőre beérném, mert lesz ez még olcsóbb.
Intel oldaláról megvárnám, míg kijön pár hónap múlva a végleges Coffe lake chipset, ( Z390) és abba tennék vagy egy 8600K-t( 6 mag HT nélkül) vagy pedig egy 8700K-t,de ha a pénz nem számít és minőséget akarsz alaplapok és tudás terén, akkor ott van a HEDT éppen kifutó( 2011-3) és most bejött( 2066) platformja is játszhat éppen, főleg, hogy vízzel operálsz. Nekem 6800K most 4.8 Ghz-n stabilan megy.
A deszkák 70 K tól kezdődnek, de már belépőn is nagyon magasan felszereltek. A kifutó 2011-3 ban kapsz már újan 6 mag 12 szálat( 6800K) 95 K ért,de 115 K ért van az új HEDT platformba is ugyan ilyen proci és ez később még tovább fejleszthető magok / CPU szempontjából.
AMD oldaláról egy 1600X-1800X , egy jó tuning deszkával, vagy ott is már bejött a HEDT, bár a mostani pocidhoz képest ezek csak magszámban jelentenének előrelépést, IPC-ben nem. -
válasz
t72killer #118 üzenetére
Valószínűleg ezért van a minimumm FPS is sokszor alatta, bottleneckel egyet a CPU első magja, megzuhan az FPS. Szerintem 1080 TI mellé 6 valós fizikai maggal rendelkező proci kell már,magas órajelen, hiába mond bárki bármit. A felbontás cpu mentesítéséről annyit , hogy itt is látszik,az AC origins-nél, hogy a 7700K már megpadlózik sokszor első maggal WQHD alatt is egy sima( nem TI) 1080 karival, azt pedig 4 K ra nem érdemes azért még használni vagy pedig ügyeskedni kell a felbontás- VGA-CPU megfelelő beállításával játékonként és / vagy magas felbontáson kell tolni akár kevesebb FPS - számmal.
Persze erősen játékfüggő, de ez pl egy elég népszerű cím manapság. -
válasz
Raysen623 #115 üzenetére
Na írtam egy kommentet de igazából lehet nincs igazam,de azért itt [link] például jól kivehető a Vega kártya előnye CPU használat szempontjából.
1080 TI nél nem ritkán 100 % on pörög az első mag míg pl Vega-nal 50-60 % . Hozzá kell tennem, hogy elsődlegesen a VGA még mindig a legszűkebb keresztmetszet játéknál és azért az FPS szám jóval magasabb ennél a tesztnél NV kártyáknál, de a CPU is izzad rendesen a kártya mellett.Ebből azt gondolom , hogy elég sok plusz munkát vállaltat fel a kártyával a Radeon, de az is igaz,hogy aki ilyen kaliberű kártyát vesz az nem i3 procival tolja. Ettől függetlenül azért látható az a dolog, mire törekedtek.
-
válasz
Petykemano #62 üzenetére
ezt nem értem, de mindegy
-
Volta szempontjából az, Ampere szempontjából nem feltétlen, mivel lehetséges olyan új NV által fejlesztett memória cache ürítési mód, ami nem követel x86 licenszet, és előfordulhat,hogy ez miatt szerepel ez a táblázatban. Legalább is a fenti német oldal fórumán ezt fejtegetik erre a témára kitérve pár hozzám hasonló,de a szakmához sokkal jobban értő NV fanatic,
Egyébként én támogatom a sok fedélzeti valós memóriát, ha azt a megoldást választják mégis.
Túl sok még a " ha".. -
Ebben van valami, csak a cikkben azért nem látom értelmét a Dx 12 hiányosságok okfejtésének, mert nem rég látott( dec 17.) napvilágot ez a nem hivatalos road map , ami lehet , hogy fake, de a GPU neve is(GA102-108) már az Ampere-re utal és ebből kifolyólag lehet ez lesz az egyetlen és utolsó gamer Volta kártya a piacon.
Ampere nem biztos, hogy kiherélt Volta lesz, 12 nm en jön, és sok mindent nem tudunk még róla, mit fog támogatni és mit nem.persze benne van a pakliban , hogy marad a Volta, de Én személy szerint kétlem...
-
jaj ne írj ilyeneket mert az alattad lévő tag nem érti az iróniát.
Szerintem az érkező NV széria szempontjából nem mérvadó ez a kártya, már egyre több infó kering a consumer vonalon Ampere-ről..
Kérdőjeles a Volta gamer szegmensbe való behozatala egyenlőre,de ha jön is, akkor biztos hogy erősen át lesz alakítva.
DE azért tényleg kurv@ gyors -
válasz
GodGamer5 #36 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy elhiszed a marketinget....
Az a"múlt", az 1070 TI pl a For honor dx 12 tesztjében hozza a vega 64 Stock verzióját, Destiny 2 ben pedig a cikkben említett Titan V 88 átlag FPS-t produkál a vega 64 55 FPS hez.., vagy Vulkan alatt leduplázta a Vega 56- 64 kártyát.( 71 / 132)
Hidd el nekem addig jó az AMD nek míg van mire hivatkoznia, mert itt TIER 3 bekötéssel és Dx 12/ Vulkan alatt már nem nagyon lesz mire fogni a lemaradást... -
érdekes cikk lett abu, amiben kitértél és kiemeltél minden negatívumot a kártyával kapcsolatban.Mit is vártam...
Továbbra sem játékra adták ki ezt a kártyát és nem ez lesz a gamer Volta, ha lesz egyáltalán ilyen....
Ebben tesztben [link] a minimum FPS sem túlzott probléma, az 1080 TI-re meg rávarr kb 10-20 % ot, játéktól függően.
nem hinném, hogy ez alapján kell megbecsülnünk a következő generációs Nv gamer kártyákat.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Léghűtés topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor Red Devil RX 7900 XTX Csere Kisebbre
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8GB GDDR6X
- Gigabyte GT 640 OC 2 GB PCI-E videokártya
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest