- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3DMark Vantage eredmények
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple asztali gépek
- Everest / AIDA64 topik
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
"Az a gond ti úgy értelmeztetek hogy én MINDIG szabálytalanul meg gyorsan vezetek.. Annyit írtam aki mögött 15 autó feltorlodik az takarodjon az útról, vagy indexeljen le, de ne arcoskodjon hogy majd ő eldonti ki siessen meg ki nem....Ha meg így dönt akkor ne sírjon,villogjon,dudaljon hogy valaki szabálytalanul megmeri előzni őfelségét, hanem fogja be a pofáját."
Személyesen rólad nem feltételezte senki, hogy mindig szabálytalan vagy. Szerintem rajtad kívül senki nem ilyen végletekben szólt hozzá. Ha ez a konklúziód az elmúlt ~60 hozzászólásról, elég furfangosan értelmezed a dolgokat
Ettől függetlenül záróvonalon előzni, nem az útviszonyoknak megfelelően vezetni stb. szabálytalan, akinek nem inge, ne vegye magára, de ha mégis...
A 90 sem a minimális betartandó sebesség, aminél lassabb autók a KRESZ szabályai mellőzésével szabadon megelőzhetők, és amúgy is pfejj, csak mondom
Szívem szerint amúgy az építkezéseken kintfelejtett 30-as tábláknál is ténylegesen 30-cal mennék a feloldásig, csak sajnos ha feleségem ott ül mögöttem, akkor hallgathatok...
De volt a családban aki dolgozott már építkezésen, és mondta hogy konkrétan halálfélelme volt néhány paraszttól, aki simán nyomta neki 90-nel, aztán egy nem belátható kanyarban kb 40 centin múlt, hogy egy kordon mögötti munkást ki nem kapott onnan. Nem véletlenül vannak kint azok a táblák (vagy ha de, akkor jelenteni kell a közútkezelőnél).De a KRESZ (mint úgy általában a jogszabályok) nem úgy működnek, hogy ha én sietek, akkor felülbírálhatom, mert nem tetszik, meg majd én azt tudom.
-
updog
őstag
válasz
szipipeti #32 üzenetére
Kamera++ (tizenpárból is kijön egy nagyon korrekt Xiaomi dashcam, elől van, akarok egyet majd hátra is). Aztán a rendőrnek lehet magyarázni hogy "de a forgalom ritmusa"
Persze ezzel vigyázni kell, nagyon bizonytalan a szabályozása a felvételek elkészítésének (a GDPR óta nem is tudom hogy megy), és szvsz. az osztrák határon viszonylag gyorsan illik lekapni a szélvédőről
-
updog
őstag
"lehet a másik ismeri az utat, tudja hol vannak a kátyúk, simán menne 90el"
Látod, én meg nem ismerem, én csak azt látom, hogy ementáli sajttal vetekszik az út, szinte végig záróvonal van, oldalt meg padka és sziklák (25-ös, 21-es út hegyekben futó részei pl.). A kátyúk meg csak olyanok, hogy mindig ugyanott vannak, ki lehet ismerni őket, újak nem keletkeznek, a régiek nem változnak. Nyilván
BTW elnézést hogy csak 30 évesen csináltam meg a jogsit, és nem Loebnek születtem
"Az ilyenek mint te kényszerítik bele az embert a zárón előzesbe stb"
Maradjunk annyiban, hogy reméljük, mi ketten sose találkozunk úton
-
updog
őstag
Nagyon próbálom megtalálni, hol írtam hogy direkt szívatnék bárkit is, de csak nem látom, idézd már légyszíves
"...nincs elég frusztrált nyomorult az úton..."
Megoldás 1: kiállok mindegyik elől, hadd menjen ahogy akar az istenbarma. Bónuszként megmaradok rutintalan, félős mazsolának, mert megfutamodom minden nehezebb közlekedési helyzet elől.
Megoldás 2: a KRESZ-hez és az útviszonyokhoz igazodva kéne vezetnie mindenkinek.
Lássuk csak, melyik lenne a jobb megoldás....
-
updog
őstag
Hát nem tudom, én Bp.-n vezettem már 3 évet (tanulás + első autóval), de pont nemrég, mikor Miskolcon jártam, sokkal parasztabb (elnézést a miskolciaktól) sofőrökkel találkoztam, mint itt.
Én úgy éreztem, sokkal kevésbé tolerálták a rutintalanságom pl. a besorolásoknál (ami így 1-2x nem is sikerült), meg úgy általában is mentek mint az ökör, se jobbra se balra nem nézve, urambocsá indexelve.
A véleményem a témában pedig itt kifejtettem a második felében, én csak annyiban értek egyet a bejegyzés írójával, hogy én mindig a lehetőségekhez és sajátmagamhoz mérten a maximális biztonságra, és rögtön utána a szabályok megfelelő alkalmazására koncentrálok, (egyelőre?) nincs meg a rutinom és a bátorságom még ahhoz sem, hogy büntetőfékezzek vagy más módon kitoljak azzal, aki szándékosan, szabálytalanul szivat.
De ha egy kátyús szerpentinen gyűlik utánam a kocsisor, mert én csak 70-nel vagyok "hajlandó" menni, such is life, kapjon agyvérzést akit ez idegesít, mögöttem a gyerek, az asszony, alattam meg az autó, amit nem fogyóeszközként szeretnék betudni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest