- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traxx
őstag
Úgy értem, pl. Franciahonban kevésbé vágja az emberfiát földhöz egy ilyen táp megvétele a magasabb bérek okán, mint itt Nem arra céloztam, hogy ott mindenki ezt veszi, de talán arányaiban emiatt több fogyhat, mint itt, persze mondom ezt közgazdasági laikusként az e-penis jelenségre alapozva
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Dyno
veterán
Nekem eléggé túl van méretezve, ezért kicsit sípol is igaz nem hallani, csak ha közvetlenül oda teszem a fülemet a táp mögé, de sajnos 13K-ért nem tudtam kihagyni ezt a tápot főleg hogy teljesen új 3év garis. Elötte ugyan úgy Seasonicom volt egy 400W-os, másik gépembe, Asus P5B,E1200@2,8GHz,X1900XT,5Hdd.....benne pedig van egy FSP450CRG(400-as PNF-nek titulált, de címke szerint 2A-el gyengébb is, de még igy is bőven elég).
-
LGLuke
őstag
Megértelek! Én sem vittem túlzásba a tápokkal. Egyik gépemben FSP 350PNF van, ez "mozgatja" az accomban megadott cfg-t, bár azért több HDD van, meg nem teljes a lista, de nagyjából az. Másik gépemben szintén FSP belsővel rendelkező Zalman ZM360B-APS van. Az még régebbi gép. Athlon XP 2.4@2090MHz, 2GB ram, Asus A7N8X Deluxe lap, meg Asus Geforce4 Ti4200-as VGA. Nagyon halk, és nagyon bőséges mindkét táp.
450-estől szerintem a 4 magos CPU-khoz sem kell jobb, még akkor sem, ha egy x2-es VGA-val áldott meg minket a sors. -
Dyno
veterán
Ez nem csak lehetségess, hanem így is van, főleg ha tényleg egy ilyen 1KW-os szörny van bennt egy 200-250W-ot kajáló gépbe, ahelyett hogy egy 400W-os 80+-os Silver minősítésű lenne, de ha 350-es, de 300W-ot letud adni, a 12V ágán akkor is tökéletes, és nagyon kedvező lesz a fogyasztása, mert ugyebár körülbelül egy táp 70-80%-os terhelésnél dolgozik a legjobb hatásfokkal.
De még is van valami ebben hogy szinte sorra jönnek ezek a többszáz wattos tápok, ahelyett hogy ltnánk végre 300-400W körüli silver vagy akár gold minősítésű tápot, de sajnos azok is csak OEM kiszerelésben fordulnak elő olyat emg nehéz beszerezni, Asus csinálhatta volna inkább azt, hogy a Seasonictól vesz ilyen belet, és eladja, mert nagy tápja így is van 750W-al ami Ph-n is volt tesztelve, de sajnos sokak számára ezekben az orjásokban több fantázia van.....
Pedig én elsők között lennék aki lecsapna egy 300-400W körüli gold minősítésű tápra, de sajnos még messze vagyunk attól hogy azok legyenek a "sztárok".Sajnos mind addig baj van ameddig valaki 3,5-4ghz-en járó c2d+4870 vagy gtx280+2-3vinyó mellé már vesz egy 550-650W körüli tápot, amik mellett megkell említeni azt amikor egy 550W-os táp lead siralmas 30A-t a 12V ágán, mikor emellett egy 400W-os képes ugyan erre, sokan csak a számokat nézik, de akár felvilágosítás után is csak azt hajlandók nézni, pedig ez márkásokon belül van éldául Chieftec GPS-550AB_A és Corsair CX400.....[ Szerkesztve ]
-
LGLuke
őstag
Igazad van! Nyílván még rosszabb, mert minden tápnak megvan az a tartománya ahol a legjobb a hatásfoka, így nem éri meg a nagy tápot berakni egy gyenge gépbe, mert ott lehet abban az alsó tartományban még sokkal rosszabb hatásfokkal bír, mint egy kisebb kapacitású 400-450W-os táp.
-
Dyno
veterán
Ez nem marketing fogás, hanem sajnos sokan azt hiszik hogy ha van nekik 1kw-os tápjuk egy 250W-t fogyasztó konfig mellett, akkor majd tovább bírja merthogy nincs terhelve....
FSP Everest 400-500W-os típus jó áruk van, PH-n bizonyítottak, és tévhitekkel ellentétben más tesztekben is csak a 600W+ó fölötti típusokkal volt baj, sajnos abból kifolyólag hogy még mindg a 60GLN alapra készülnek.
-
LGLuke
őstag
Valaki elmagyarázná nekem, hogy mire fel ez a nagy dömping a 800+ W-os tápok terén?
Ez most csak valamiféle marketing fogás, vagy van valami értelme?
RoG tápnak fölösleges szerintem. Szerverekbe nem kell ekkora, nem hogy játék gépbe.
Ennyi tápcsati a grafkártyákhoz is minek, ki a fene tesz bele 6 kártyát? Vagy ez egyszerre fog 2 gépet kiszolgálni?Inkább 450-550W-os moduláris tápokat készítenének többet a gyártók, hiszen ezek a legkeresettebbek. Ebben a szegmensben kellene az árakat lefelé nyomni, hogy ne 20-25k legyen egy moduláris 450W-os.
Szerintem! -
Traxx
őstag
Ha a gyártó fejével gondolkodsz, akkor rájössz az okára. Valószínűleg nem sokkal kerül többe előállítani egy 1000W-os tápot, mint egy 400-ast. Viszont el tudod adni 3x áron (Corsair HX450 21K vs. HX1000 61K - az, hogy az egyik Seasonic, a másik CWT, hagyjuk, a lényeg gondolom érthető De azonos OEM gyártóknál is ugyanez van, lásd VX550 22K-ért...ez is cirka háromszoros felár. És 40 rugónyi plusz anyag nem hinném, hogy van az ezresben.)
Az már egy másik kérdés, hogy kis hazánkban ki vesz 60K-ért tápot, de Nyugaton, Amerikában szerintem jobban lehet az ilyesminek piaca.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
atti_2010
nagyúr
Helyt adok, végre valaki aki nem azt állítja hogy egy márkás táp sem adja le a ráírt teljesítményt, valamikor én egy siemens 150w táppal hajtottam 1 p4es gépet igaz kilógott a nyelve de bírta a vga 2600xt volt.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
-
M107
addikt
Valahogy szerintem nem csak az számít hány Wattos a tápegység, hanem az is hogy 12v ágon mekkora A tud leadni...
Vagy tévedek?Egy 450-500-600W táp megfelelő 12v Amper leadással előnyösebb mint egy ilyen nagy energiazabáló szörny.
UI:sajna nálam csak 1 12V ág van de az 30A ad le, s jobban örülnék egy 2-3 12v ágas tápnak de sajnos most nincs rá keret. (régi tápom csak 16A adott le 12v ágon)ez még a házzal vettem benne volt s addig nem is izgatott a dolog még az X800 gto kártya után tavaly 1 9600gt (nem került bele)
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
mephi666
nagyúr
okés, de akkor bejön az, amit többen is mondtak, hogy ez akkor nem "gémer táp", hanem tuningtáp átlag "gémer gépekbe" szerintem legjobb esetben mondjuk van egy c2d meg mondjuk egy 4870x2/gtx285 kaliberű kártya... (joggal nevezhető onnantól gémernek a gép... rühellem ezt a gémer dolgot amúgy...) és ez nem eszik még húzva se annyit, hogy 850/1000w körüli tápra legyen szükség... írnak azért dolgokat vga-k dobozára: pl a 9600gt-mre is odabiggyesztették, h 450w-os táp ajánlott mellé... hát kódgány kaliberűből kell akkora kb, aminek a hatásfoka sehol nincs mondjuk egy chieftechez képest... 350-es chieftec simán elvan a leírásomban szereplő konfiggal... (9600gt, 3800+ x2, optikai meghajtó... 1 állandó és egy usb-re kötött hdd... sztem totál átlagnak mondható konfig perifériák számát tekintve...) a mostani postban szereplő tápok szerintem nem büszkélkedhetnek a 80%-os hatásfokkal... messze állnak az "elit" besorolásoktól...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
őstag
Az 1000w-os táp nagyon hiányzott ám.
-
Dyno
veterán
válasz venember83 #27 üzenetére
Igazatok van, ez már nekem is a sokadik vitám, én még hiszek abba, hogy megtudom valakinek változtatni a meginghatatlan véleményét. Én kis butus
-
Szten Márs
nagyúr
Hát igen, nem véletlen untam rá az ilyen jellegű "eszmecserékre". Vitákat is írhattam volna, de az is idézőjeles lenne. Mindenki akkora tápot vesz, amekkorát akar, aztán nyugodtan hiheti azt, hogy a fogyasztó peak terhelését a táp folyamatos terhelhetőségének kell tudni leadnia, nem a táp peakjének, ha ennyire nem érdekli a dolog.
-
Möhe
addikt
Én csak röhögök a kommenteken,érveken,mosom kezem,én a néma megfigyelő sírva röhögős vagyok.
Szoktam a tápos topikban olvasgatni és okosságokkal találkozni,aminek köszönhetően már körültekintőbben fogok tápot venni,ha megválok ettől ami éppen van.
A legjobb lenne ha úgy reklámozná a megalomán teljesítményű tápokat a gyártó hogy: Igény esetén legyártjuk! ennyi -
Dyno
veterán
Szerinted egy TX850 mindenre elég? Semmilyen rendszer nem tudna kifogni rajta?[/I]
Körülbelül a felhasználók 0,001%-nak nem lenne elég.......
da valószínű nem olyan táp kell ami éppen hogy csak le tudja adni a kellő teljesítményt, hanem olyan ami esetleges peak kilengéseknél is masszívan helyt áll
Akkor ide csak egy linket biggyesztek, csak hogy például tisztában legyünk azzal, hogy egy tápra ki mit ír rá......csak viszonyítás képpen, a Seasonic eladja 430W-os ként, Corsair 450W, Arctic-Cooling pedig 550W-ként, és akkor itt emgjáratták rendesen.Továbbá a normális tápok nevetve ellen állnak egy kilengésnek, és észresem veszed, hogy a táp jóval a címkéjén feltüntett teljesítményen üzemel.
TX850-ben pedig már igaz nem Sea bél van hanem CWT, de 850W-t ez is leadja, akár még a 12V ágán is, ennyi emg ahogy fentebb írtam, nagyon kevés esetben kevés.
az átlag 4500 Mhz körüli tuningról beszélek, hanem arról ami 5000 Mhz környékén keződik oda valószínű nem olyan táp kell ami éppen hogy csak le tudja adni a kellő teljesítményt
Igaz hogy ott már feszelni kell mint állat, de akkor sem lesz kevés egy TX850, ha mondjuk egy GTX280 Sli-d van avgy 4870X2-d....
A cikkben valóban jobb lenne ha a játékosok helyett inkább az overclocker-ek lennének célközönségként megjelölve.
Most ugyancsak leírnám, hoyg szerinted 20A elég a komoly tuningosoknak, lehet hogy többet érsz egy 650-es Corsairrel, ami igaz nem tud kombináltan ennyi W-t leadni az összes ágán, de még is elöbb fogod érezni azt hogy itt csak 20A van egy ágon, corsair 52A-e helyett...........
Továbbra is az a véleményem hogy ezek felesleges "vér pistike" tápok, jóval jobb alternatívák vannak, komolyabb tuningosok, meg nem azok akik szárazjéggel vagy folyékony nitrogénnal betyárkodnak, mert azok inkább az eredményért csinálják, nem azért hogy így használják a gépet.........
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ha az ember komolyan tuningol és nem az átlag 4500 Mhz körüli tuningról beszélek, hanem arról ami 5000 Mhz környékén keződik oda valószínű nem olyan táp kell ami éppen hogy csak le tudja adni a kellő teljesítményt, hanem olyan ami esetleges peak kilengéseknél is masszívan helyt áll
Erre meg mindig boven sok egy HX620 vagy TX650, elvegre azok peak teljesitmenye 750W korul van.
CWT belu TX750-et meg jobban elmereteztek, az 900W-ot bir leadni.HX1000-re meg csak azert irtak ra 1000W-ot, mert ott meg meguti a 80+-ot, egyebkent ugyanaz a bele, mint a Tt ThoroughPower 1500-nak...
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Mire van ez? Kössek rá 20 komplett atomot?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
tome.jr
addikt
Ha az ember komolyan tuningol és nem az átlag 4500 Mhz körüli tuningról beszélek, hanem arról ami 5000 Mhz környékén keződik oda valószínű nem olyan táp kell ami éppen hogy csak le tudja adni a kellő teljesítményt, hanem olyan ami esetleges peak kilengéseknél is masszívan helyt áll. Nem véletlenül kötnek az igazi hardcore tuningosok 2 vagy több tápot (esetleg minden VGA-ra külön) a rendszerre.
Szerinted egy TX850 mindenre elég? Semmilyen rendszer nem tudna kifogni rajta?
Pl. Core i7 975 EE 5000 Mhz, 4890X2 CFX, hogy ne nagyon szaladjunk előre a távoli jövőbe
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mire kell 1000 W?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Chaser
legenda
"A Asus bejelentette nagy teljesítményű, G szériás tápegységeit, melyek Republic of Gamers jelzéssel érkeznek." ...A Abit rágja meg
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bambano
titán
láttam már gépet négy darab 2 kilowattos táppal. igaz, az üzleti cucc volt.
Azt mondjátok meg pls, hogy ez a cucc minőségben hol van? pl. a seasonic s12-höz képest?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
DuplaZso
aktív tag
Végre! Végre !
Úgy kellett már, mint egy falat kenyér !
12 egytucat...(ahogy látom, nem én vagyok az egyetlen, akinek kapásból ez jutott eszébe...)
-
(Darkwood)
őstag
Nekem is van egy 800W-os FPS Everest tápom eladó, de mégse kell senkinek...
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
-
Dyno
veterán
Hová kell 1KW?Mert biza akárhová rángatsz egy Q6600-t, mert biza ez többet eszik agyon feszelve mint egy i7.....beraksz mellé 3darab gtx280-t vagy két darab 4870x2-t.....akkor bizony 700-800W-os fogyasztással bír a gép konnektor felől, amiből egy laza 80%-os hatásfokkal számolva kapunk 560-640W körüli fogyasztás, ehhez pedig tökéletesen megfelel mondjuk egy TX750-es Corsair, de hogy a lelkednek jobb legyen TX850 már tutira elég.....
Azért mert, ha jól emlékszem mikor írtál a tápos totyikba, vettél 5GHz-n járó c2d-hez 3 darab gtx260-t, és mellé egy 1,5KW-os TT tápot az legyen az egyéni pénz kidobásod, de mielőtt írsz járj útána hogy valóban igazad van-e, bár kiváncsi lennék hoyg a 3 kártyádat esetlegesen kihajtja-e a procid.
Létezik 2000 wattos táp, a Thermaltake csinálta meg.
TT meg nem csinál tápot!Max csak címkéz meg átfényez meg belepakolja a saját légkavaróját.Valszeg CWT-től származik az a bél.
Hát látom ebbe a topicba is csak olyan írt aki még komolyabban nem tuningolt
mi a komolyabb tuning?Attól függ mit és hová tuningolsz......mert ha mondjuk egy E8XXX-t tuningolsz, avgy E5000/7000-t 1vga-val akkor még egy CX400-as Corsair is sok lesz.....
A cikkben valóban jobb lenne ha a játékosok helyett inkább az overclocker-ek lennének célközönségként megjelölve.
Overclockereknek 5darab 20A-es ág, ha annyira nagy oc-s vagy tudhatnád hogy elég csekély áganként az 240W.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Belsőről tudunk valamit, hogy ki a gyártó?
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Hulk24
aktív tag
Áh, jobb, ha marad a deszkáknál meg a VGAk-nál...
-
tome.jr
addikt
Létezik 2000 wattos táp, a Thermaltake csinálta meg.
Hát látom ebbe a topicba is csak olyan írt aki még komolyabban nem tuningolt teljes rendszert Egy több VGA-s Core i7 konfig ami úgy rendesen meg van cibálva simán megesz egy 1000 wattos tápot full terhelés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Vicoo
senior tag
Oszt fut e vele a Crysis? Mer van a szomszédba a Vér Pistának valami 9400 GT -je amin 2 GB RAM van ,és eddig nem ment,de aszonta ezzel mán elég áramot kap. Én még nem próbáltam de nálam biztos jobban menne,mer ATi 9600xt van, és az nayobb mint a 9400.
Jaja, mindenkinek,van is LOGOUT bejegyzés róla.
-
luw2win
őstag
Mindenkinek rohadt lassú a PH, és néha nem hoz be semmit?
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Mystic
tag
Nem is értem hogy tudtam idáig élni nélküle, igazán kiadhatnának már 2000 W-os modelleket is.
Az akasztott embert még az ág is húzza
-
mephi666
nagyúr
tudom, hogy van, de gyakrabban hallani 600-800-1000-1200w-os tápokról, amik szvsz teljesen fölöslegesek a háztartások nagy részébe...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Igen kis réteg fogja ezeket kihasználni.
-
mephi666
nagyúr
válasz venember83 #3 üzenetére
kb... akinek nincs rog cucca, az max csak egy átlagos koczka lehet amúgy ne akarja már bemesélni senki, hogy sli rendszerhez 850 vagy 1000w-os táp kell... khm-khm... beletesz az ember 2-3 féltéglát, fél tucat vinyót meg pár optikai meghajtót a gépbe és akkor fölös még mindig a 850es táp :S tápból miért nem jönnek inkább minőségi "green" 350-400w körüliek? átlag felhasználók 99%ának tökéletesen elég lenne... és talán a kereslet is nagyobb lenne rájuk...
-
venember83
nagyúr
Tápok igazi játékosoknak. Jól fog mutatni a ROG alaplap, videokártya mellett a ROG házban, amihez ugye csatlakozik ROG egér, billentyűzet és monitor. Minimum ennyi. Aki ezeket nem szerzi be, az ne is álmodjon arról, hogy ő gamer lenne.
-
luw2win
őstag
Minden háztartásból ezek hiányoznak
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
14adam
addikt
Teljesen feleslegesek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FSP Hexa+ 500 tápegység
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- KOLINK KL-1000M PSU - 1000W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR táp eladó.
- Corsair SF600 600W 80 PLUS Gold,moduláris,SFX tápegység,dobozában,hibátlan állapotban!
- Case LianLi Q58 PCIE 4.0 Edition, Mini-ITX,fekete,a képen látható tartozékokkal!
- Fractal Design Lumen S24 RGB V2 vízhűtés,AMD és Intel lefogatóval,dobozában,tartozékaival!
- Új Intel NUC12WSHi7 ház hűtőrendszerrel (NUC12WSH)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest