Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergejly
aktív tag
A szabadon maradt fülekbe meg be lehet tenni egy pár fülhallgatót
-
carr
őstag
Ez most akkor mi is tulajdonképpen?
Csak a létjogosultsága miatt érdeklődöm.
Jó ötlet, ha bele van építve egy BT modul, és egy akku. A telefon a medence széléről szórja a muzsikát, úszás közben meg hadd szóljon.
Így magában viszont nem túl életképes. CSak a különcök fogják megvenni, azok közül is akik tehetősebbek. -
"Ilyen"ből csak néhányat. Az úszó fórumon az lett a konklúzió, hogy valamelyik fülbe dugható változattal érdemes próbálkozni leginkább. Lejátszó szempontjából pedig inkább vízhatlan tokba a tarkóra egy hagyományos (értsd: rendes visszajelzéssel rendelkező) MP3 lejátszó, mintsem egy párgombos, max. egy leddel villogó vízhatlan csoda.
-
asvald
senior tag
Ez is egy zsákutca lesz
-
debrejo
senior tag
válasz
daniel_229 #35 üzenetére
Sose fogom elfelejteni: Első félév vége az egyetemen, 300 fős előadóban fizika zh, kemény tanár, síri csend. Egy csaj headseten próbált puskázni. Minden szót lehetett hallani. Mire észrevette hogy más is hallja, már ki is vágták😁
-
Tulkas
tag
Csak úszás közben nem lett tesztelve...
Pedig azt hittem lesz értelme végigolvasni. -
[Prolixus]
addikt
"A gyártó szerint egészségesebb, mintha a dobhártyánkat bombázzuk a hangokkal, illetve higiénikusabb is. "
Akkor a gyártó hazudik. A halláskárosodás szempontjából tökmindegy, hogy a dobhártya (és a halló csontok) révén jut a cochlea-ba a mechanikai inger, vagy általánosabb csontvezetéssel. A higiénikus dolog meg értelmezhetetlen ebben a kontextusban, kivétel, ha valakinek nem 24/24 van bedugva a füle agybadugós fülessel.
Egyébként szimpatikus kis cucc, jó látni, hogy a speciális igények kielégítésére is léteznek már ilyen termékek.
"Furcsállom, hogy szó sem esett az eszköz egészségügyi kockázatairól. Hogy gyerekek milyen kortól használhatják, hogy mennyi ideig lehet egyfolytában használni stb. Mert tudtommal e csontfülesek nagyon durván elbánnak a koponyacsontotkkal..."
Valószínűleg tévesek az információid.
-
Den Hadnagy
senior tag
Továbbra is túllihegettnek érzem a fülessel tekerés veszélyeit... Majdnem egy évtized bedugott fülessel tekerés után állíthatom: ha az ember megszokja, akkor nemhogy a mentőt meghallja, de még azt is tudja: kocsi vagy teherautó közeledik mögötte.
Amúgy az eszköz drága, kiforratlan... Úszáshoz mondjuk valóban jó lehet, ha valaki a leírt hangminőséggel akarja kínozni magát.
-
Furcsállom, hogy szó sem esett az eszköz egészségügyi kockázatairól. Hogy gyerekek milyen kortól használhatják, hogy mennyi ideig lehet egyfolytában használni stb. Mert tudtommal e csontfülesek nagyon durván elbánnak a koponyacsontotkkal...
-
daniel_229
csendes tag
Eddig senki nem hozta fel, de zh/vizsga mint lehetséges felhasználási terület?
Hosszú hajjal persze. Tudom hogy erre létezik jobb megoldás is, de ebben az iparban is folyamatos az innováció
Viccet félre....mennyire hallatszik ki?
-
Tigerclaw
nagyúr
Ennek az egyik felhasználása kifejezetten az úszás közbeni zenehallgatás. Próbálni nem próbáltam, de mikor vízálló fülest kerestem ez hamar előkerült. Kompromisszumos, így egyedileg kell mérlegelni hogy kell-e.
Biciklizéshez én inkább maradtam egy mono külső hangszórónál. Volt néhány veszélyes esetem fülhallgatóval, pedig viszonylag kihalt bicikliúton használtam. Pl. mikor egy robogó elhúz mellettem "váratlanul" 50-el. Azóta inkább külső hangszóró, mert így hallom a környezetet is. A lényeg meg a nézelődés, biciklizés, sportolás, nem a minőségi zenehallgatás.
Erdei túrázásnál is visszatértem a külső hangszóróra. Túl nagy volt a kontraszt hogy kimegyek a szabadba túrázni, de nem hallok semmit csak a zenét a fülesből. (mondjuk én hangoskönyvet, meg nyelvleckéket hallgattam, de ez lényegtelen ebből a szempontból).
-
Tian66
senior tag
Csak pici kiigazítás. A kalapács, kengyel, üllő hármas felelős a hangrezgés továbbításáért, az egyensúlyért pedig a félkörös ívjáratok felelnek. A hallócsontok nem.
Ez az eszköz meg kifejezetten gyógyászati felhasználásban célszerű és mint ilyet nem szabad összevetni szórakoztató elektronikai felhasználású eszközzel. -
Auratech
őstag
Önmagában nem baj, hogy van egy ilyen eszköz. Ép hallással, normál körülmények között nincs túl sok igény ilyesféle eszközre, mivel a bőrre helyezett rezgőlap erősen csillapodik, míg elér a középfül csontjaihoz.
Ha a rettenetes zaj miatt a hallójáratot le kell zárni, akár hasznos is lehet. Például helikopteren, ahol egy jól izoláló füldugó mellett ezzel lehet a kommunikációt megoldani. Lehet, hogy van is ilyen céleszköz. Nem feltétlenül kell a nagy füles. Sportolóknak, edzőknek, biztonsági embereknek is jó lehet. Nem kell félfüllel hallgatózniuk, míg egy dugaszon jön az ukáz, hanem sztereóban és más nem hallja. Ez nagyon fontos!
Kerékpárosoknak is előnyös, ha hallják, amint rájuk dudálnak... Szóval nem hülyeség de azért nem rohanok a boltba.
Az én megoldásom otthon a nyitott füles, amin áthallik a környezet.. -
tibaimp
nagyúr
Lehet maradi vagyok, de én nem "rezegtetném" a csontjaimat. Ki tudja mit okoz hosszú távon, vajon kísérleteztek ilyennel?
-
Chaser
legenda
pár ezresért vettem volna, futáshoz, sporthoz tényleg jó, de egyébként semmire, és még bt-t se tud...
-
fila
senior tag
Ez a cég is hasonlóakat gyárt, kifejezetten futáshoz ajánlva, van mikrofonos modelljük is.
Sőt vezeték nélküli is. -
kovsol
titán
Ha már sportra szánják, meg vízállóság akkor egy bluetooth elférhetett volna benne.
-
Whysperer
addikt
válasz
Quasi_modo #1 üzenetére
Most nem azért ,de egy óráig rezegtetnéa koponya csontomat. Nem kapsz fejfájást?
-
Medocsabi
addikt
Nem,tulajdonképpen hallok (a szó szoros értelmében), csak 85%-os halláskárosodásom van.
Nem használok semmilyen segédeszközt,hozzászoktam gyerekkorom óta,hogy szájról olvassak,akkor van tré ha mögöttem beszélnek(rohadék haverok szoktak szívatni) lekopogom,eddig senki meg nem mondta,akivel először találkoztam h ilyen betegségem van,hallókészülékem majd akkor lesz ha száz éves leszek és punktum
volt már szó ilyen belső fülbe ültethető hallókészülékről,de horror áron,így ez kiesik sajnos...
nálam azért tiltott (elvileg) az agybadugós füles,mert egy úgymond radikális üreg van (tesóm úgy mondaná h peleköpne a fülembe leköpi az agyamat) és nagy a veszély ugye fertőzésekre,baktériumok behordására stb...de szeretek zenét hallgatni,és havonta járok kontrollra,úgyhogy szeretek veszélyesen élni
-
Chrys_
addikt
-
Nemsoká készülök írni teszteket úszáshoz használható cuccokról (ahol kifejezetten lényeges a vízállóság).
Pl. a Finisnek sok éve van hasonló elven működő MP3 lejátszója. Szintén "de minek?". -
cantus
tag
Azt gondolom, akinek a hallása rendben van totális csalódás, mert a minősége elmarad a rendes fülestől, esetleg az úszás miatt köthető kompromisszum. Hallássérültek számára már lehet alternatíva. Jómagam hallássérült vagyok, ismerem ezeket az eszközöket, a legmodernebb implantátumos BAHA rendszert használom és még ez is bőven elmarad attól az élménytől, amit a valódi hallás adhat. Természetesen a semminél jóval több. Örülök a cikknek, csak fontosnak tartottam megemlíteni, ha már felhasználási területeket keresünk a fogyatékossággal élők körében lesz igazán értelme ennek...
-
alfiboy
aktív tag
válasz
n0tr3adY81 #16 üzenetére
Látássérültként örülnék, sztem a többi látás, hallássérült is, ha ténylegesen gyógyászati segédeszköz lenne.
Ez így van, semmi értelme hasonlítani.
-
n0tr3adY81
aktív tag
Ez nettó gyógyászati segédeszköz kategória, értelmetlen összehasonlítani a "hangzásvilágot" bármilyen más fejhallgatóval. Még ha annak is nevezik.
Annyira releváns a cikk, mintha egy Sennheiser füles hangzását hasonlítanánk össze pl. egy Danavox, v. Canta hallókészülékkel.
-
debrejo
senior tag
Én például régóta keresek egy olyan sportfülest beépített lejátszóval amit úszáshoz is lehet használni. Rendszeresen úszok, alkalmanként olyan 1-1,5 órát. Örülnék ha valami zene szólna közben, ugyanúgy mintha futnék vagy görkorizáskor szoktam. Nem kell a minőség, elég ha valami "cicceg" a fülemben. Ezidáig sikertelenül kerestem, szóval ha van valakinek tippje, megköszönném
Ha ebből a csontrezegtetős típusból lenne beépített lejátszós kivitel, egy vevőjük már biztos lenne. -
Aprósólyom
addikt
Régen szemezgettem vele, de hosszú latolgatás után nem adtam neki bizalmat. Azért is mert kipróbálni nem tudtam.
Szerintem sportoláshoz a legjobb a clip-on rendszerű fülhallgató. Az in-ear sportoláshoz nem jó, mert beizzad a fül. A fejhallgató túl nagy.
A múlt héten az MM boltban akartam is venni, de nem volt Panasonic csak valami más márka. Régen Pana-m volt, elégedett voltam vele. -
Balint1408
aktív tag
Maradjunk inkább a normál fülhallgatóknál.
-
Aprósólyom
addikt
Teljesen igazad van. A cikkíró nem tud kilépni az irodai életteréből és valami más felhasználási területben gondolkodni. (Most már többször tapasztaltam itt a mobilarena-n, szóval ez egy nem jó trend. Már kezdem is észrevenni, jogy egyre többször máshol keresek fel ilyen jellegű cikkeket.) Ezúton javaslom neki, nektek, hogy menjetek ki az utcára és beszélgessetek emberekkel, kapcsoljátok ki az elektronikát minél többször. Sajnos "butít" ez a sok elektronika, berozsdásodik a gondolkodás képességünk. (Ezt most nem célzásként, hanem általában mondom. Rám is érvényes.)
Ha már a cikk, irodába elég lehet egy nyitott füles, vagy pici hangszóró halkan hallgatva. De amire ezt a szerkezetet kitalálták más nem ogazán alkalmas. Én külföldön láttam először ilyesmit halláskárosultakon. Hasznos találmány. -
kokov
tag
A puding próbája az evés.
Ha jól vettem le, akkor pont a lényeget nem próbálták ki. Értesz, ha nem dugták be a fülüket még jó, hogy nem hallottak a fülesből semmit végtére is a dobhártya aprónyit könnyebben rezeg be, mint a csont, de létezik, hogy ennyire semmi eszűek voltak? Csak szerkeszteni kéne akkor a cikket, ekkora fiaskót.Szerintem sem meglepő, ha itthon a könnyűbúvárkodás annyira nem trendi arra tekintettel, hogy a vizeinkben látótávolság van vagy 20cm
-
Pxs
aktív tag
Minap vettem használtan egy sportoláshoz kifejlesztett Sony NWZ-W262 lejátszót (ami fülhallgató is egyben és nem lehet rákötni külső forrásra, csak a belső memóriájából játssza le a dolgokat). Na, ez olcsó volt, de a hangminőség legalább itt is gyatra. Véleményem szerint sportoláshoz/edzéshez csakis egy minőségi Bluetooth füles való. Hacsak valakinek nem elég, hogy a ritmus megvan, de élvezeti értéke a zenének már nincs..
(Itthon van egy AKG K550, volt mivel összehasonlítani.)
-
Medocsabi
addikt
Most Ti csak azt nézitek,hogy átlag füles helyett/mellett ez mennyire jó.nyilván amellett labdába sem rúghat.
Nekem sajnos gyerekkorom óta van a fülemmel baj (öröklött betegség)gyakorlatilag egyik fülemben sincs dobhártya,sem üllő kalapács(egyensúlyért felelős). Kicsit vicces így leírni,de konkrétan csak a napszemcsi miatt kell a fülem,h ne essen le
Én ezekkel sokkal jobban hallok,bár használok sima fülest is (bár elvileg nem szabadna,de lesz@rom)
Ennek inkább ilyen gyógyászati segédeszközként van helye. -
Romvr
őstag
Ezt egy torokmikrofonnal megspékelve máris lehet zajos környezetben, hallásvédelemmel együtt használni kényelmesen(?).
Itt a cégnél mondjuk ezt olyan fültokkal oldják meg amiben van rádió és így tudnak a munkások kommunikálni ha szükséges és védve vannak a zajok ellen is. Bár böszmenet nehéz egy normál fültokhoz képest.A víz alatti részt nem teljesen értem. Én legalábbis nem szoktam medence alján zenét hallgatni, bár tudom... a lehetőség most már adott
-
alfiboy
aktív tag
Látássérültek körében nagyon nagy jelentősége van, hogy hallják a külső zajokat pl. közlekedés, navigálás közben.
Plantronics M25 ebben a körben ajánlottabb, olcsóbb.Köszi a cikkért.
-
RyanGiggs
őstag
Húú de olcsó
mindjárt veszek kettőt is!
Magyarul : Drága is, szar is! -
kokov
tag
ha nagy a külső zaj, akkor már alig hallani valamit
Vagy én vagyok teljesen eltájolva vagy a cikkíró. Én úgy tudtam, hogy pont az elviselhetetlen mértékű külső zajterhelés esetén nyer értelmet, amikor a hallójáratot teljesen le kell zárni a maradandó halláskárosodás elkerülése miatt és a lezárt hallójáratú emberrel hogy kommunikálsz, hát így. Víz alatt meg nyilván adja magát miért jó.
-
Quasi_modo
nagyúr
Szóval kényelmetlen, pocsék a hangja,de legalább drága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk az Audio Bone Aqua fülest, amelyet nem a fülre/-be kell helyezni, mégis alkalmas zenehallgatásra.
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest