- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Huawei MatePad 11.5”S PaperMatte - papír, írószer
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
iMaverick #112 üzenetére
Az apple-nek igaza van a MagSafe egy jó cucc. Igaz ott a tartóssággal van baj. De még mindig a leg életképesebb töltő csati ami notebookok található.
A komolyabb notikon terjed a ledes téma. Van emelyik márka évek óra alkalmazzák. Persze jellemzően a felső kategóriában.
-
hallador
addikt
válasz
kleinguru #99 üzenetére
Na azért ez nem ennyire egyszerű. A vPro nem azt jelenti, hogy natív Intel. Az Apple a mostani rMPB-kba leggagyibb konzumer 4 magos i7-eket teszi bele valamiért? (Spórol? De minek? Nem értem én sem). Ha megnézed, akkor pontosan ezek a processzorok szerepelnek az occsssooo 180 000 Ft-os Acer-ben amit nagy szégyen ennyi pénzért, amibe az rMBP kerül. (kivétel a csúcsmodell). De komolyan ha már annyira ki akarnak tűnni a tömegből illene itt is teljesíteni.
A vPro egy Komoly ipari technológia ami nem csak annyit lejent, hogy Intel, hanem a Processzornak, Hálózati kártyának (Ez nincs is az rMBP-ba). A Wi-Fi-nek, is igancsak kompatibilisnek kellene lennie.
Ráadásul a vPro már népszerű szóval nem nem csak az intel a lényeg.
Arról nem is beszélve, hogy ha Mac, ha nem, akkor is illene egy 37xxm, vagy 38xxm processzor ennyi pénzért, igaz ott már 45 Watt (38xxqm esetén) a tdp. Szóval ne is vegyük figyelembe. De azért egy 800 000-es gépbe a legolcsólcsóbb i7-et beletenni picit is pofátlanság.
Ugyen a csúcs rMBP-ba beletettek egy 37xxqm-et, de 1 ez lesz e egyáltalán Magyarországon, és mennyiért? Szóval nekem csak ilyen aggájaim vannak.
-
hallador
addikt
válasz
kleinguru #94 üzenetére
Amíg otthon játszol igen. De azért amit Alex91-nek írtam vPro? Komolyabb munkafolyamatok jó driver támogatása?
A Boot Camp jó jó, de közel sem tudja azt, amit egy MBP szinvonalú-os géptől elvárna az ember. Szóval értem amit írsz, de ez mind home esetben, oda jó.A MAc OSX nagyon jó rendszer, ezzel kár is vitába szállni. De nem mindenhol.
A Windows-nak vannak hátrányi az agyon optimalizált Mac + OSX ökoszisztámával szemben, ez tény, de mindenhol működik.
Kinek mi a fontos, a legtöbb embernek az első fontosabb lenne, de nem tudja megvenni. Persze ezen lehet vitázni, hogy miért ennyibe kerül, mert drága, és sztem ez is nagyon fontos egy ennyire árérzékeny piacon mint a Magyar.
-
hallador
addikt
Ja meg már kb a negyede a Mac üzletág az Apple-n belül is, szóval fasza a retina, csak kb 3 év múlva lehet, hogy nem lesz Apple notebook, ahogyan most haladunk.
(#91) Alex91:
Na ez igaz ha otthon netezgetsz. Esetleg olyan szoftvereket használsz ami megvan Mac-re is, de azért meghallgatnálak arról hogy , vajon egy cég, aki esetleg olyan szoftvereket használ, ami a Mac-en macerás, vagy virtualizálva fut csak, akkor hogyan szeretnél megszabadulni a Windows-tól, sehogy? Szóval azért tény, hogy A Mac munkára nem mindig jó. Az igaz, hogy otthonra használhastóbb, ha már megtanultad használni a MacOS-et, de vajon a Retina MBP egyetlen egy dologban praktikusabb munka szempontjából egy komolyabb Windows-os notebooknál, az pedig a képszerkesztés minden másban azonos árban rojtosra alázza a MBP-ot egy hasonló kategóriás gép. Igaz nem szépségben súlyban és külalakban. De processzorerőben, elgonómiában, enterprise-ban biztosan. Innentől kezdve, pedig abban igazad van, hogy egy szűk munka területre jobb a Mac, de minden másban a Windows-os mobile workstation megfelelőbb munkaeszköz.
Persze no war, csak tapasztalat.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Hajlítható 9 mm alatt, 6000 mAh felett?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GAI: Poor Volta...
- Mikrotik routerek
- Metal topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- UFF! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14HD+/I5-G5/8GB/128SSD) - 1 év garancia, ÁFA számla
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (FOGLALVA)
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest