- Computex 2025: Jól sikerült a be quiet! belépője a perifériák világába
- Computex 2025: Nézzük miket mutat idén a DeepCool!
- Comptex 2025: Házak, tápok és kézikonzolok az Antec standján
- Computex 2025: Profi SSD-k, hűtők és más kiegészítők az Adata standján
- Computex 2025: Monitortól a tápegységig mindent megnéztük az ASRocknál
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
iMaverick #112 üzenetére
Az apple-nek igaza van a MagSafe egy jó cucc. Igaz ott a tartóssággal van baj. De még mindig a leg életképesebb töltő csati ami notebookok található.
A komolyabb notikon terjed a ledes téma. Van emelyik márka évek óra alkalmazzák. Persze jellemzően a felső kategóriában.
-
-
válasz
kleinguru #105 üzenetére
Ja a töltője a Mac-nek nagyon 5letes! Cimbora Macbook-ján is csak csodálkoztam annó. Nem is értem, ilyen ötleteket miért nem használ más? Vagy ezt is levédették?
(A másik ami nagyon tetszett: az aksin a LED-es töltöttség mutatás. Az mekkora! Be sem kell kapcsolni a masinát és látom mennyi a delej.)
-
llaszlo
veterán
válasz
kriszpontaz #38 üzenetére
De, sőt Mo-on 3 év.
-
hallador
addikt
válasz
kleinguru #99 üzenetére
Na azért ez nem ennyire egyszerű. A vPro nem azt jelenti, hogy natív Intel. Az Apple a mostani rMPB-kba leggagyibb konzumer 4 magos i7-eket teszi bele valamiért? (Spórol? De minek? Nem értem én sem). Ha megnézed, akkor pontosan ezek a processzorok szerepelnek az occsssooo 180 000 Ft-os Acer-ben amit nagy szégyen ennyi pénzért, amibe az rMBP kerül. (kivétel a csúcsmodell). De komolyan ha már annyira ki akarnak tűnni a tömegből illene itt is teljesíteni.
A vPro egy Komoly ipari technológia ami nem csak annyit lejent, hogy Intel, hanem a Processzornak, Hálózati kártyának (Ez nincs is az rMBP-ba). A Wi-Fi-nek, is igancsak kompatibilisnek kellene lennie.
Ráadásul a vPro már népszerű szóval nem nem csak az intel a lényeg.
Arról nem is beszélve, hogy ha Mac, ha nem, akkor is illene egy 37xxm, vagy 38xxm processzor ennyi pénzért, igaz ott már 45 Watt (38xxqm esetén) a tdp. Szóval ne is vegyük figyelembe. De azért egy 800 000-es gépbe a legolcsólcsóbb i7-et beletenni picit is pofátlanság.
Ugyen a csúcs rMBP-ba beletettek egy 37xxqm-et, de 1 ez lesz e egyáltalán Magyarországon, és mennyiért? Szóval nekem csak ilyen aggájaim vannak.
-
madgie
titán
válasz
kleinguru #99 üzenetére
Én próbáltam hackintosh-on, PS-nél nem nagyon láttam különbséget, Lightroomnál viszont érdekes módon mintha az OS X nem lett volna olyan fürge. Jó, tudjuk be annak, hogy azért nem eredeti gépen volt a cucc, és például a VGA-hoz kellett külső kext-eket használni (teát az is beleszólhatott legrosszabb esetben).
Ezt tényleg úgy lehet megnézni, ha az adott Mac-re raksz a szűz OS X után egy szűz Win-t és megnézed ugyanazokat.
-
Csak egy iMac-en használtam eddig bootcampet. Amikor megveszem a retina Air-em, akkor mindent gyalulni fogok róla, megy rá a Windows épp aktuális verziója (jó az osx nem ezért nem használnám). Platform teljesen egyforma a nem Apple gépekkel (ez is csak egy Intel
) nem tudom mennyire lehet gond egy vpro támogatás natív Windows módban
Érdemes volna kipróbálni, hogy a mind a 2 platformon futó dolgok közül természetesen azonos hardveren melyik a gyorsabb (pl Adobe termékek)
-
hallador
addikt
válasz
kleinguru #94 üzenetére
Amíg otthon játszol igen. De azért amit Alex91-nek írtam vPro? Komolyabb munkafolyamatok jó driver támogatása?
A Boot Camp jó jó, de közel sem tudja azt, amit egy MBP szinvonalú-os géptől elvárna az ember. Szóval értem amit írsz, de ez mind home esetben, oda jó.A MAc OSX nagyon jó rendszer, ezzel kár is vitába szállni. De nem mindenhol.
A Windows-nak vannak hátrányi az agyon optimalizált Mac + OSX ökoszisztámával szemben, ez tény, de mindenhol működik.
Kinek mi a fontos, a legtöbb embernek az első fontosabb lenne, de nem tudja megvenni. Persze ezen lehet vitázni, hogy miért ennyibe kerül, mert drága, és sztem ez is nagyon fontos egy ennyire árérzékeny piacon mint a Magyar.
-
hallador
addikt
Ja meg már kb a negyede a Mac üzletág az Apple-n belül is, szóval fasza a retina, csak kb 3 év múlva lehet, hogy nem lesz Apple notebook, ahogyan most haladunk.
(#91) Alex91:
Na ez igaz ha otthon netezgetsz. Esetleg olyan szoftvereket használsz ami megvan Mac-re is, de azért meghallgatnálak arról hogy , vajon egy cég, aki esetleg olyan szoftvereket használ, ami a Mac-en macerás, vagy virtualizálva fut csak, akkor hogyan szeretnél megszabadulni a Windows-tól, sehogy? Szóval azért tény, hogy A Mac munkára nem mindig jó. Az igaz, hogy otthonra használhastóbb, ha már megtanultad használni a MacOS-et, de vajon a Retina MBP egyetlen egy dologban praktikusabb munka szempontjából egy komolyabb Windows-os notebooknál, az pedig a képszerkesztés minden másban azonos árban rojtosra alázza a MBP-ot egy hasonló kategóriás gép. Igaz nem szépségben súlyban és külalakban. De processzorerőben, elgonómiában, enterprise-ban biztosan. Innentől kezdve, pedig abban igazad van, hogy egy szűk munka területre jobb a Mac, de minden másban a Windows-os mobile workstation megfelelőbb munkaeszköz.
Persze no war, csak tapasztalat. -
fojuzer
aktív tag
Lehet csökken az áruk,viszont mink átlag magyariak,nem mondhatjuk vele arányosan nö a jövedelmünk,s igy sokan ez után sem fogják tudni megvenni!
-
+1
Hiányzik a dokkolós laptop? Ne vegyél MBP-t!
Van a Thunderbolt interface és mintha dokkoló is lenne (biztos nem olcsó).Hiányzik a Windows? Ne vegyél MBP-t!
Bootcamp adott (meg kell venni a windows-t).Hiányzik egy rakás Windows only szoftver? Ne vegyél MBP-t!
Az előbbi megoldja ezt is.Hiányzik a videojáték? Ne vegyél MBP-t!
Csak ismételni tudom önmagam.Hiányzik az anti-Apple életérzés? Ne vegyél MBP-t!
Jogos -
Stauffenberg
nagyúr
Valahogy úgy. Mint amikor valaki Linuxra vált sok évnyi berögződött Windows használat után. Azért csak meghagyja mankónak egy darabig. Az egyetemi tanárom is tolta virtualizációban MBP-n a Win7-et, mert nagy ritkán szüksége volt rá és teljesen speciális eset. Aki OSX-re vált vagy eleve azzal kezd, az jó eséllyel nem akar játszani rajta, vagy vesz egy konzolt és le van tudva a gond.
Amíg használtam iMac-et és OSX-et szerettem a logikáját, hogy minden csettintésre megy, sok tekintetben sokkal jobb, mint a Windows, de azért ez fordítva is igaz. Ettől függetlenül otthon Windows PC-n dolgozom, nem is tervezem lecserélni almásra. Amúgy is szinte csak Adobe szoftvereket használok, ezek meg átjárhatók a két platform között.
Csak azt nem értem, hogy miért égnek egyesek bizonyítási vágyban, hogy mindenképpen odapörköljenek annak aki nem azt vásárolja amit ők...
Mindkét táborra igaz.
-
Alex91
félisten
Nekem azert ugy tunik, hogy ennel azert nagyobb erre az igeny, nem veletlenul van Bootcamp meg egyebek.
Ja, switcher egybol rakja ra Windowst. Aztan par honap mulva rajon, hogy kell a fenenek az, es jon a forumba kerdezni, hogy hogyan szabadithatna fel a helyet, amit a mar nem hasznalando Windows elfoglal...
-
dabadab
titán
válasz
Stauffenberg #89 üzenetére
"Aki MacBookot vesz az 98%-ban nem akar majd Windowst futtatni még virtualizációban sem."
Nekem azert ugy tunik, hogy ennel azert nagyobb erre az igeny, nem veletlenul van Bootcamp meg egyebek.
-
Stauffenberg
nagyúr
Lehet ezt most hallod először, de súgok valamit: Aki MacBookot vesz az 98%-ban nem akar majd Windowst futtatni még virtualizációban sem.
Hiányzik a dokkolós laptop? Ne vegyél MBP-t!
Hiányzik a Windows? Ne vegyél MBP-t!
Hiányzik egy rakás Windows only szoftver? Ne vegyél MBP-t!
Hiányzik a videojáték? Ne vegyél MBP-t!
Hiányzik az anti-Apple életérzés? Ne vegyél MBP-t!Beszélsz itt Apple fanboyok lyukas érveiről, miközben végig azzal acsarkodsz, hogy NEKED miért nem jó az OSX meg egy MBP. Ezek nem érvek, hanem a te saját igényeid, amit te sem hagysz elidegeníteni magadtól.
Fogd fel: Másnak meg pont az OSX-re van szüksége és bármilyen hihetetlen, de ott is vannak fontos, minőségi, nagy kaliberű OSX only szoftverek. Miért fáj az neked, hogy valaki nem azt használja ami a te kedvenced?
[ torolve - dabadab ]
[ Módosította: dabadab ]
-
flamich76
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #81 üzenetére
szerintem te vagy a troll, vagyis inkább tudod, a trollozó troll...
-
fordfairlane
veterán
válasz
Csökken a MacBook Prók ára - igazi trollmágnes topikcím. Abu is kezdi kiismerni a bulvár hatásmechanizmust.
-
rudi
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #67 üzenetére
Jobbára felső kategóriás, bár nem mai gyerek ThinkPadek vannak itthon, szóval a "lenne" kategória engem sem érint
-
joysefke
veterán
válasz
Ki a bohóc kedves fEkEtesÁrKány?
a vitában az OSX vs Windows kijelentésekre reagáltam. (hogy régebben állítólag mennyivel jobb volt az OSX mint a Win, illetve a Windows milyen szörnyűségeket tud produkálni)
Tehát nekem az oprendszer fontosabb mint a hardver.
És igen, ha már vehetek gyárilag Windowssal szerelt laptopot, akkor minek egy túlárazott MBP-re akarjak rárakni eggyet, hogy aztán újra meg kelljen rá venni/(vagy hekkelni) a Windows-t?
J.
-
joysefke
veterán
Az a baj, hogy kis meretben egyaltalan nem a fullHD az elterjedt, hanem a nyomorult 1366*768. Amit mondjuk vegkepp nem ertek ebben a kategoriaban, az a "wide" kijelzo, ami a gyakorlatban nem wide (mert a szelesseget ugyis a billentyuzet adja meg, az fix), hanem alacsony.
Ebben egyetértünk
Nem tudom, de mondjuk nalam az, hogy gyarilag milyen OS-t adnak a laptophoz, tenyleg a fontossagi lista legaljan van.
Tesztelték stb. No meg nem kell még egyszer megvenni vagy meghackelni.
-
Jaffafa
aktív tag
Windows 7-et is használok, meg XP-t is meg egy halom másik rendszert a munkahelyen, de otthonra a legjobb az OS-X lenne, ha lehetne rajta játszani is. Igy marad a Win8 + OS-X. Teljesen rendben van mindkettö. Nem hiszem, hogy bárkit is gyözködni kellene, hogy melyik a jobb. Mindegyiknek van elönye és hátránya. Tény, hogy az Apple drágább, de az is, hogy a 2 éves iPad 1-esemet 363€-ért adtam el.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
-"nincsvindóz."
-"de van, rakhatsz rá, ha erre van igényed."
-"de nem rakok, mert blablabla."Bohóc vagy.
Jó pár trollal összefutottam már az almás topikokban, de biztosan állítom, hogy benne vagy a top3-ban. A nyakadon remélem dagadnak az erek a nagy Apple-gyűlölettől.
Részemről befejeztem az etetést, a képzeletbeli ignore listámra tettelek.
-
dabadab
titán
Az a baj, hogy kis meretben egyaltalan nem a fullHD az elterjedt, hanem a nyomorult 1366*768. Amit mondjuk vegkepp nem ertek ebben a kategoriaban, az a "wide" kijelzo, ami a gyakorlatban nem wide (mert a szelesseget ugyis a billentyuzet adja meg, az fix), hanem alacsony.
"Csak akkor az már egy Windowsos laptop lenne, akkor miért ne olyat vegyek, ami eredetileg azzal van szerelve?"
Nem tudom, de mondjuk nalam az, hogy gyarilag milyen OS-t adnak a laptophoz, tenyleg a fontossagi lista legaljan van.
-
joysefke
veterán
Nem tudok akármilyen közel hajolni a géphez, és bizony 15"-on is kicsik nekem a cellák, betűk, és nem a FHD felbontás, hanem a szemem (pedig közelre nem kell szemüveg) a korlátozó tényező. Én 15"-on nem kapnék semmit egy még nagyobb felbontású kijelzőtől. 13"-on meg aztán pláne nem.
A Windows nativan elfut MBP-n.
Csak akkor az már egy Windowsos laptop lenne, akkor miért ne olyat vegyek, ami eredetileg azzal van szerelve?J.
-
joysefke
veterán
Gyanítom, hogy ez a két dolog:
-natív felbontás
-állítólag jobb skálázásaz, ami összessen hiányzik a Windowsból, ergó az Apple fanatikusokezt a két pontot hozzák, tudják felhozni végső érvként, hogy miért jobb az Apple, ezt a két feature-t magsztolják minnél feljebb, hogy ezzel is emeljék imádatuk tárgyának presztizsét.
J.
-
dabadab
titán
A Windows nativan elfut MBP-n is, nem kell semmit se virtualizalni. A dokkolas viszont ... ooo... problemas lenne
A nativ felbontas meg fontos szempont tud lenni, foleg annak, aki utkozben hasznalja a gepet es egyszerre sokmindent akar latni (tablazatok, IDE-k, akarmik).
-
joysefke
veterán
Miért olyan iszonyúan fontos az óriási felbontás 13"-os, jobb esetben 15"-os méretben (13"-osból fogy több).
1,
Ha valaki grafikával foglalkozik, akkor gondolom nem a 13"-os kijelzőn fog dolgozni, hanem külső monitoron. Ha valaki nem grafikával foglalkozik, akkor miért olyan fontos tényező ez, hogy ultimate érvként szolgál az Apple PC-k felsőbbrendűségét bizonyítandó?2,
Nekem két viszonylag gagyi monitor van rákötve a notimra, ez iszonyúan növeli a produktivitást, eszembe sem jut a 15"-os laptop kijelzőt használni, bele sem merek gondolni, mekkora vicc lenne Excel táblát bogarászni 13"-on nyújtottképernyőn.Win8 sem tudna érdemben mit kezdeni notiméretben a 2880x1800-zal (tehát normális skálázásra gondolok)
Notiméretben nincs szükségem ilyen kijelzőre. A windows skálázása pedig nekem éppen elég jó.
A skálázás és a natív felbontás egy egy pont a feature listában. Van akinek fontos, van akinek kevésbé, de értelmes mérlegelés mellett kötve hiszem, hogy döntő pontok lehetnének.
J.
-
brumi1024
veterán
Hasonló árban pedig néhol található jobb kijelző(mondjuk nem az Acer háza táján, azt inkább ne emlegessük mint felső kategóriás notebook gyártó), munkaállomásoknál(Precision, Thinkpad W, Elitebook W...stb.), meg néhány konzumernél is(Zenbook, néhány Sony, régen az XPS 1645(100% sRGB, 100% Adobe RGB, zseniális egy szerkezet volt az)), de nagyon ritka és felbontásban mind maximum 1080p.
Egyébként örülnénk az 500:1-es kontrasztaránynak az olcsóbb laptopokon, ez inkább a komolyabb 220-250k-s kategóriára jellemző konzumerek közt(pl y570 esetén a 630:1-hez jónak számít). Itt egy jobb 150k-s konzumer, 321:1-es kontrasztaránnyal, de a híres-neves K55 még ebben is gyengélkedik, 183:1-hez a kontrasztaránya. És ezek a 150k-s kategóriába esnek, nem a legnépszerűbb 100-120k-sba.
Mondjuk arról ne is beszéljünk, hogy az üzleti 14"-os gépek helyzete is hátrányos kijelzők szempontjából, már sokadik olyan szériát kapjuk aminek a kontrasztaránya nem éri el a 200:1-et(pl.: Thinkpad T430, de ugyanúgy igaz az E64x0-es Latitude-okra, vagy az Elitebookokra).
sRGB színtérről itt persze nem is beszélhetünk.
-
joysefke
veterán
Használom is a gépem, nem csak bohóckodásra van.
A munkahelyin néha dolgozni is kell. (Outlook, Word-Excell-Viso-PPT-Vmware-egyéb csak windows-on elérhető applikációk stb stb) Nem, nem tudnám és nem akarnám kiváltani. Ez egy kifejezetten drága 2010-es FULL HD felbontású Core i5-ös Dell laptop, tehát a cég nem olcsójánoskodott, mikor ezt vette. Nem, nem cserélném el semmilyen retinás meg anyám kínjás Apple laptopra, amin aztán virtualizálva futtathatnék valami Windowst, hogy megoldjam a napi dolgaimat. A retina már azért sem érdekel, mert a gépem egész nap dokkolón van, kiküldetésben meg kb a legkissebb bajom az, hogy most Full HD vagy Full HD+ a felbontás 15"-on.
Az otthoni gépemmel szemben pedig elvárás, hogy:
-elfussanak rajta a PCs játékok, az oprendszer ne korlátozzon fél tucat ismertebb játékra, úgy, hogy azok is szarul vannak megírva /A PC-s konzolport port OSX-re továbbportolva/ és lényegesen magasabb a gépigényük a lényegesen drágább hardveren.
-tudjak legózni vele, alkatrészek és perifériák széles változata legyen rá elérhető stb
-ha valamit /általánosan/ meg akarok oldani, azt meg tudjam oldani. Nekem nem elég, ha valami a feladatok 95%-ának megoldására alkalmas, és ha valamire meg nem akkor bohóckodhatok a munkahelyi laptopommal.
-olcsó(bb) legyen. (ez relativ, nekem pl Fractal Design Define Mini házam van Be quiet táppal)Egy szó mint száz:
Akkor sem vennék Apple laptopot, PC-t, ha ugyanannyiba kerülne mint egy Windows-os a csökkent funkcionalitása miatt. Továbbmegyek, akkor sem venném meg, ha 25%-al alááraznák egy már számomra elfogadható Windowsos géphez képest, azért, mert számomra a funkcionalitás a lényeg.J.
-
madgie
titán
Megvolt, olvass vissza: borzalmas színátfogású és kontrasztú kijelző. Amellett, hogy a Win8 sem tudna érdemben mit kezdeni notiméretben a 2880x1800-zal (tehát normális skálázásra gondolok), még a kijelzőn is spórol az asus/acer, hasonló árban is (tn+ film, 500:1 kontraszt, srgb-t sem szagolja alulról sem)... most akkor felmerül a kérdes, hogy akkor melyik cég is a nagyobb g*nya?
Furcsa éveket élünk át egyébként: alulról felfelé szivárog a technológia. Míg telefon/tablet vonalon már megkapunk minden földi jót (normális ips, gamut, kontraszt és nagyfelbontás), addig notiknál még elvétve találni csak ilyet... pedig régebben is volt ips paneles noti
Asztali szegmensben kicsit jobb a helyzet, ott már 50k körül kapsz normális panellel, 99% sRGB gamuttal monitort. Csak ott meg megállt az élet a Full HD-nál (nagyobb méretben a 2560*1440-nél).
-
joysefke
veterán
Soha nem volt szoftverben semmiféle előnye, ha MS oldalon a workstation vonalat nézzük (nem a 98).
Hardverben meg kb ugyanennyi.: ugyanakkora pénzből ki lehet hozni kb ugyanolyan jó (PC/Notebook) hardvert, egyszerűen az Apple máshol köti meg a kompromisszumokat hardver terén.
67:
üres puffogás. ha az iXXXX-et nem a legolcsóbb Acer hez kell hasonlítani, hanem egy árban vele egy kategórás másik termékhez. Mintha egy Windows-os notebook marslakó oprendszerhez lenne tervezve és nem Windows-hoz.J.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
"de szerintem ez az OS X-szel is megtörténne ha hetvenhétmillió féle-fajta-típusű hardverrel mennie kellene."
De nem kell! Pont ez a szép benne, hardver és szoftver együttműködésre tervezve. Az pedig, hogy mi "lenne", igazából teljesen irreleváns.
@(#58) joysefke: Mondjuk egy friss eset. (Többen is elkapták az ismeretségi körben, legális rendszeren, rendszeresen frissített vírusvédelem mellett, illegális tevékenység nélkül.)
-
rudi
nagyúr
Azért a Win XP és a Win 7 között van egy elég határozottan nagy minőségbeli szakadék. Sőt fogalmazhatunk úgy is, hogy az XP a szakadék egyik szélén áll, a Win 7 pedig az OS X-szel karöltve a másikon. Náluk az XP-ről Win 7-re váltás pontosan ugyanazt a nyugit hozta mint nálatok az OS X lépés. Csak itt egyenesen a régi X60-asra ment fel (Lenovo szoftver csak az OSD-hez kellett, Win8-nál még ahhoz sem kell), nem kellett új vas alá. Persze, én aktív agresszív felhasználással munkából adódólag mindenféle fel meg letelepítésekkel és itt-ott hardver cserékkel meg tudom gyűrni a Windows 7-et, de szerintem ez az OS X-szel is megtörténne ha hetvenhétmillió féle-fajta-típusű hardverrel mennie kellene.
Summa summárim: az Apllenek ma már hardverben és szoftverben sincs olyan előnye, mint hajdanán volt.
-
Ezt átérzem, s nem is az árával van elsősorban gond, hanem azzal, hogy a windows (aktuális verziók 7,és a 8)
nem versenyképesek az OSX-szel. Teljesen azok, sőt.Több kép átméretezése batch szerű formában...
Az XP-vel sok baj volt, de csak a mostani oprendszerekhez és az akkori OSX-hez képest -
-
válasz
Stauffenberg #59 üzenetére
Aki OSX-n kezdett, annak biztos idegesítő, hogy "minden" ablak funkció a jobb oldalon van és nem a bal oldalon.
Az új windows egy komoly előrelépés még a win7-hez képest is, ha eltekintünk a metro förmedvénytől, ami jó dolog is lehetne, de csak tableten.
-
Alex91
félisten
válasz
Stauffenberg #59 üzenetére
Egyedül a Windows 8 az első olyan Win ami ebbe az egyszerűbb irányba akar lépni. Fantasztikusan jól meg van tervezve az átlag user szemszögéből, rengeteg egyszerűsödést történt ami jellemzően logikusabbá tette. Erre mi történik? Minden korábbi Windows user tíz körömmel tiltakozik ellene. Egyetlen hibája a rendszernek, hogy a kezelőfelület néha túlságosan terel az érintőképernyő használata felé, de ettől függetlenül sok logikus változás történt (pl: Control Center új listás, táblagépes menü-szerű nézete).
Szerintem teljes joggal tiltakoznak eme katyvasz ellen...
-
Stauffenberg
nagyúr
"Aki meg tud tanulni pl. PS-ben rajzolni, annak nem okoz gondot egy fájl megnyitása és elmentése. Még mihez kellene érteni?"
Na ja, tipikus mentalitás, hogy valakinek csak a bekapcsoló gombot kell ismernie, meg tudjon duplán kattintani a szoftver ikonjára és ez elég is. Persze a legtöbb munkahelyen pont ez szokott lenni az elvárás, semmi több. Aztán ha valami nem úgy alakul ahogy kéne, akkor mehet a vernyákolás a rendszergazda, szerelő, hozzáértő ismerős után. Az OSX sokkal egyszerűbben és logikusabban strukturálódik, mint egy Windows. Az informatikában kevésbé jártas emberekhez jobban illik és számos dolog megy pofonegyszerűen, arról nem is beszélve, hogy az átlag usernek ritkán lesz szüksége arra, hogy az alapból mellékelt, illetve a munkához szükséges szoftvereken kívül bármi mást telepítsen.
Egyedül a Windows 8 az első olyan Win ami ebbe az egyszerűbb irányba akar lépni. Fantasztikusan jól meg van tervezve az átlag user szemszögéből, rengeteg egyszerűsödést történt ami jellemzően logikusabbá tette. Erre mi történik? Minden korábbi Windows user tíz körömmel tiltakozik ellene. Egyetlen hibája a rendszernek, hogy a kezelőfelület néha túlságosan terel az érintőképernyő használata felé, de ettől függetlenül sok logikus változás történt (pl: Control Center új listás, táblagépes menü-szerű nézete).
-
joysefke
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #53 üzenetére
Mac vásárlása nem a legésszerűbb lépés. Ez azért szomorú, mert a rendszer otthoni "koca" használatra is sokkal alkalmasabb lenne, mint az olcsó gépek párosítva a Windows esetenkénti borzalmaival.
Ha igen, van ennyire igényes és telik neki rá, akkor otthon is jó szolgálatot tud tenni egy ilyen gép
Nos én Windows 7-et használok, mert megérdemlem legjobbat
Regéld már el, milyen borzalmai vannak egy aktuális Win-nek?J.
-
-
válasz
bLaCkDoGoNe #53 üzenetére
A Mac-eken OS X fut, nem iOS.
Hopsz, ezt benéztem! Az iOs a mobilos verzió...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
iMaverick #52 üzenetére
Abban van némi igazad, hogy kizárólag otthoni használatra, szigorúan a számokat nézve sajnos egy Mac vásárlása nem a legésszerűbb lépés. Ez azért szomorú, mert a rendszer otthoni "koca" használatra is sokkal alkalmasabb lenne, mint az olcsó gépek párosítva a Windows esetenkénti borzalmaival. Jómagam is nem egy, nem két olyan embernek szoktam segíteni a környezetemben a számítástechnikai problémáik kezelésében, akiknek egy Mac sokkal jobb használati élményt nyújtana, de anyagilag nem kivitelezhető (vagy legalábbis nem racionális) számukra a váltás. Ezek az emberek azok, akik nem akarják tudni, hogy mi és hogyan működik a számítógépükben, nem érdekli őket a megahertzek és megabyteok száma, egyszerűen annyit szeretnének, hogy a gép amit használnak, gyorsan és megbízhatóan működjenek, és a napi teendőiket megkönnyítsék. A kérdés csupán az ebben az esetben, hogy valakinek megér-e annyit a saját ideje illetve "idegállapota", amennyibe egy Mac kerül. Ha igen, van ennyire igényes és telik neki rá, akkor otthon is jó szolgálatot tud tenni egy ilyen gép.
Arról viszont le kellene már szokni, hogy ilyenkor mindig a másik zsebében turkálunk, meg leburzsujozzuk azokat, akik akármilyen megfontolásból pl. e mellett a márka mellett döntöttek; ez (és itt ezt általánosságban jegyzem meg, nem neked címezve) igazi rosszindulató proli mentalitás, a szó pejoratív értelmében. Lehet, hogy valaki például erre igényes, ugyanakkor mondjuk az nem érdekli, hogy milyen kocsival jár.
Ps. A Mac-eken OS X fut, nem iOS.
És igen, mindenképpen értéknövelő tényező, valamint ne feledkezzünk meg a szintén mellékelt iLife csomagról, ami szintén "megdrágíjja" egy kicsit. Nem kell persze százezer forintokra gondolni, de mindenféleképpen beleszámít az árba valamennyire.
-
Nemcsak a többieknek tűnik furcsának a stílusod, hanem nekem is, viszont a mondandód igaz, csak én annyival árnyalnám még, hogy otthoni (tehát nem hardcore melós gépnek) nem "komplett" aki Apple-t vesz.
Igen, nyomkodtam már Macbook-ot, iPhone-t és iPad-ot is, de nem voltam hanyatt esve. Igen-igen, tényleg nem rossz a minőségük, de akkora felár van rajtuk, hogy az már nem rentábilis. (Mármint egy sima mezei gyalogkakukknak. Persze ha valakinek hegyekben áll otthon a lóvé! Én is szívesebben járnék bringa helyett teszem azt egy Hummer-ral, vagy BMW-vel.)
Ez az árcsökkentés meg várható lépés volt... Pont mostanában volt kihírezve itt a PH!-n is, hogy csökken a piacuk, meg kifogyott a luft az újítások terén... Hát hiába no, Steve bácsi vitte ezt a céget.
(#16) munnergep: erre a "A Win-edet megvetted-e kérdésre": azt gondolom Te sem gondolod komolyan, hogy az iOs-től kerülnek annyival többe az Apple-s cuccok???
-
brumi1024
veterán
Tökéletesen ismerem a Precisiont is, sőt ha már jó IPS-ről beszélünk: Thinkpad W530 beépített kalibrátorral.
Nem gyártói adatokat mondtam, hanem egy elég ismert laptop tesztoldal műszerrel mért eredményeit(Asus, Apple); itt szó nem volt arról, hogy ki mit ad meg.
Azért az N56-ot emeltem ki, mert a 15"-os variáns esetén az mondható leginkább konkurenciának, ez Zenbook nem, Sonyból pedig nem mondtál konkrét modellt.
A betekintési szögben pedig óriási különbségek vannak és ez abszólút nem felbontásfüggő, hanem paneltechnológia: ebben nagyon aláz az IPS a TN-hez képest.Saját tapasztalat:
Ideapad szerviz: egyszer az elhúzódott átvétel miatt másfél hónap, egyszer két hét, egyszer másfél(és ennél rosszabbnak tartják az Asus szervizt).
Asus szerviz tablet esetén: egyenlőre 10 napja van szervizben a Nexus 7-em, és valószínűleg még egy jó darabig ott lesz.
De nézz csak be a Milyen notebookot vegyek topicba: nemrég egy illető panaszkodott, hogy katasztrofális az Asus szerviz, mert a G75-öse 4 hónaposan többet volt szervizben, mint nála mert nem csinálták meg.
Cserekészülékkel még semelyik cégnél nem találkoztam(Lenovo(Idea és Thinkpad), Fujitsu(bár itt 2x 1-1 munkanap volt a szerviz), Dell(itt mondjuk az NBD-nél általában tökmindegy), Acer/Packard Bell, HP), szóval ez sem valószínű hogy itthon bármely cégnél így lenne. A Samsung ad cseremobilt a prémium készülékeiért, de notebooknál nem biztos hogy így van. A macbookunk még nem volt szervizben szóval arról nem tudok nyilatkozni. -
MongolZ
addikt
válasz
brumi1024 #47 üzenetére
Asust lehet elrontottam, fejből mondtam, de nézz körül a Dell Precision szériában is.
A kontrasztarány pedig abszolút relatív, hogy ki mit ad meg, színvilág szintén. Megint más kérdés, hogy valóban szükség van-e a hatalmas kontrasztarányra, vagy sem (persze vannak olyan munkakörök, ahol szükség van rá). Betekintési szög tekintetében minimális különbségek vannak ugyanazon felbontás tekintetében.
"Szervizháttérre egyébként eléggé gyenge mind a Sony és az Asus is, szóval hiába két év gari, ha hetek a javítási idők" - Nem lehet szó hetekről, 15 napon belül kell kapnod választ (javítás/csere, stb), de sok helyen kapsz cserekészüléket egyből a szervízbeadástól kezdve. Apple-nál gondolom annyiva egyszerűbb, hogy mivel kb. nem javíthatóak, egyből kapsz egy másikat.De azért sikerült kiemelned az NV56-ot a felsorolásból :/
-
brumi1024
veterán
Asus N56 nem IPS kijelzős, és az 1080p kijelzője, hát hogy is mondjam fasorban sincs a retina MBP-éval. Asus: 500:1 kontrasztarány, MBP: 1000:1. Asus színtérben is sokkal gyengébb, betekintési szögekben, mindenben. És még ott a felbontásbeli különbség is.
Összeszerelési minőség: ez is bullsh*t, hatalmas különbségek vannak. Már csak az anyaghasználatban is: MBP unibody, üveg touchpad. Asus: alja műanyag, kijelzőkeret műanyag, zsanér közel sem olyan magabiztos mint a MBP-nál.
Akku: megintcsak hülyeség, az OS X nagyon fejlett energiagazdálkodással rendelkezik, ezt saját tapasztalat is alátámasztja. De ha win-t raksz egy MBP-ra sokkal rövidebb üzemidőt kapsz.
De mutass egy ilyen hardverrel rendelkező gépet ami wifi böngészéssel elmegy 6 órát, idle-ben pedig 17(!)-et.Szervizháttérre egyébként eléggé gyenge mind a Sony és az Asus is, szóval hiába két év gari, ha hetek a javítási idők, de azzal egyetértek, hogy az Apple is adhatna 2 évet minimum.
A MBP-k ellenfelei inkább ilyen Dell XPS15, esetleg komolyabb üzleti munkaállomások(bár ezek vastagabbak, nehezebbek, talán picit stabilabbak, de kijelzőben hasonlóan jók), nem pedig a középkategóriás konzumerek, és végképp nem egy N56, de közel sem.
-
MongolZ
addikt
válasz
Stauffenberg #30 üzenetére
Sony VAIO, ASUS Zenbook, NV56... már bőven van sok.
"Azt mondtam, hogy hasonló hardver, legalább ilyen jó monitor" - Írtam, itt van az egyetlen előnye az Apple-nek, de ott csak a felbontás terén.
"legalább ilyen összeszerelési és anyagminőség" - Örök városi legenda, ebben a kategóriában nincs különbség.
"legalább ilyen akku és üzemidő" - Ebben csak a hardvernek megfelelő különbségek vannak.
"legalább ilyen szerviz háttér" - Most arra gondolsz, hogy 1 év garit ad csak az Apple? Továbbá gyakorlatilag javítani semmit nem fogsz tudni, mert pl. már a memória is rá van forrasztva az alaplapra?
"nekünk egy 500 ezres laptop esetén baromi drága a 80-100e Ft különbség, jobb helyeken meg "belefér" kategória" - Akármennyire meglepő, az mindenhol 20% különbség. És az a durva, hogy ott is pénzből élnek az emberek. Nehogy azt hidd, hogy csak azért, mert több pénzük van, szórni is fogják.
"Szerinted hány zenész, fotós, filmes, grafikus végzett informatika tanfolyamot és hányan IT-bennszülöttek?" - Már ne haragudj, de egy nyamvadt előretelepített laptop használatánál mihez kellene érteni? Aki meg tud tanulni pl. PS-ben rajzolni, annak nem okoz gondot egy fájl megnyitása és elmentése. Még mihez kellene érteni?
Miért ne menne minden flottul Win-en? Butaságokat nem kellene terjeszteni. -
Gabás
addikt
válasz
kriszpontaz #42 üzenetére
van erre egy spéci jogi kifejezés, „rejtett gyártási hiba”, és igen, neked kell bizonyítanod, legalábbis hat hónap letelte után
rudi: nem elég, pont ezért kapott büntetést az Apple Olaszországban
-
rudi
nagyúr
válasz
kriszpontaz #42 üzenetére
Ezeknek a gari dolgoknak után kellene járni, nem igazán hiteles egy fórumos bemondás ezen a téren. A 2 év az tudtommal fogyasztói garancia, magénszemélyre vonatkozik, jogi személyre (cég, vállalkozás stb.) már nem, illetve a jogit a fogyvéd törvények is másképp érintik. Továbbá ugye a törvényes 2 év ellenére is csillió dolgot árulnak 1 év garival, sokáig az Acernél is ez volt, mégsem csináltak belőle cirkuszt. Lehet, az is elég, ha van lehetőség második év megvásárlására - de ez csak tipp.
-
kriszpontaz
veterán
Mondjuk ez egy pont megfoghatatlan dolog amit mondasz. Mi az, hogy olyan hibákra érvényes, amelyek az átvétel időpontjában fennálltak? Ezt mondjuk 1 év után hogy a búsba bizonyítom be, lehet hogy csak 1,5 év után jön ki valami hiba, hogy ez olyan dolog miatt következett be ami régóta fennáll, vagy használat közben jött ki, azt már honnan tudjam én vagy az Apple? Így is az van hogy ha valami meghibásodik, az első 6 hónapban a gyártónak kell bizonyítani azt hogy ez milyen hiba miatt következett be és pl. a vevő a hibás, utána már a vevő feladata a bizonyítás ha elutasítják a garanciális javítást. Ez, ebben a formában egyenlő a 0-val.
-
Gabás
addikt
válasz
kriszpontaz #38 üzenetére
de, büntetés után ők is kénytelen voltak bevezetni, viszont csak olyan hibákra érvényes, amelyek az átvétel időpontjában fennálltak. Szokásos Apple-trükközés…
-
kriszpontaz
veterán
Lehet nem jól tudom, de az EU-ban nem 2 év a kötelező garancia?
-
rudi
nagyúr
válasz
Stauffenberg #34 üzenetére
A Dell az amcsi piacon mindig az Apple notebook árai alatt volt, ha nagyjából ugyanazt raktad össze. Most is így van ez, ott feszül egy 10-15%-os eltérés, csak az XPS soha nem volt olyan közel a MacBook Próhoz, mint most van. Magyarország porszemnyi mérete, általánosan generált sznobizmus és márkabuziságjelensége illetve "vadkapitalista" árképzése mellett tényleg jobb nem összehasonlítani ezeket a nem ide való, nem ide szánt dolgokat.
-
tDr1v3r
veterán
Részemről még mindig nem ér meg 470k-t a retinás gép... a rendszer sajnos nem annyira smooth rajta mint a non-Retina tesójánál, ami nagyon gáz szerintem, ennyiért elvárnám a vajsima működést.
Várniuk kellett volna a Haswell-ig...
(#15) demyen: Leülhetsz, trollkodásból egyes...
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Na, de pont erről van szó. A kategória társai rendszerint igazodnak hozzá árban. Aki olvas külföldi laptop tesztelő oldalakat, az még a nálunk 200-250 ezer forintért kapható laptop esetén is látja a "budget" meg "entry-level" jelzőket. Egy MacBook nem az átlag magyar fizetéséhez igazodik, de akkor úgy igazságos az összehasonlítás, hogy az ASUS U500 és a Dell XPS 15 sem, mert nagyon szépen pariban vannak. Jó, Apple gép mellé kötelező a garancia bővítés, de akinek van fél millája a laposra, az talán nem tépelődik még 300 dolláron.
Persze nem akarom az Apple gépeket védeni, ha ennyit akarnék laptopra költeni (de szerencsére nem akarok), akkor én sem almásat vennék. Csak már kicsit unalmas ez a "túlárazott sznob szar" duma, rendszerint annak apropóján, hogy az egyetlen összehasonlítási alap a hardver... ami mint tudjuk közel sem minden.
Persze aki a pénzéért az elérhető legerősebb vasat keresi, annak a szemében tényleg túlárazott szar egy MBP (vagy RMBP). Akinek van fél milliója laptopra, az nem fog 50-100 ezer forint árkülönbségeken tépelődni és ha ennek tetejébe neki OSX kell, akkor simaliba mit fog venni.
-
törölt tag
válasz
Teljesen egyet értek.
Amiket felsoroltál szakma, ezeknél a legfontosabb a megbízhatóság. És valóban kevés ért hozzá annyira hogy egy win-es lapost ki merjen rakni élesbe maga mellé.
Ami nem is alaptalan, mert: osx-nél sokkal komolyabban meg van oldva a külső hangkártyák üzembiztos, folyamatos kapcsolata a vassal!Nálunk(Mo-on). színpadra, "almával kifele" már nem divat felrakni egy ilyen gépet, sőt inkább parasztságnak számít.
-
rudi
nagyúr
válasz
Meredek, de a Dell XPS 15 mellett az Asusnak van egy ilyen gépe, az U500. Persze, az ára annak is elég állati, azt meg nem tudom, hogy mennyire sRGB-barát az IPS panelje, de érintős, van benne két 256 GB-os SSD, quadcore i7, GeForce GT 650M és elég normális akku (70 Wh körül), szóval akár még jó gép is lehet. Nem most rögtön, de valamikor elkérjük majd tesztre. Egyébként, akinek nem kell az OS X, annak a Dell XPS 15-öt is ajánlani tudom, tényleg szép, jó, igényes gép és elsősorban a default 3 év gari miatt olcsóbb a MacBook Prónál.
-
Stauffenberg
nagyúr
Linkelsz nekem egy FullHD IPS laptopot árral együtt? Nem FullHD és TN, hanem igazi IPS!
Nem mondtam, hogy nem túlárazottak az Apple gépek. Azt mondtam, hogy hasonló hardver, legalább ilyen jó monitor, legalább ilyen összeszerelési és anyagminőség, legalább ilyen akku és üzemidő, legalább ilyen szerviz háttér mellett már nem sokkal marad el a konkurencia sem (főleg ha nem mindig abból indulunk ki, hogy Magyarország a világ közepe és mindent a saját pénztárcánkhoz kell mérni, nekünk egy 500 ezres laptop esetén baromi drága a 80-100e Ft különbség, jobb helyeken meg "belefér" kategória).
Nyilván meg lehet fogni jó pár tízezrest egy Lenovo vagy Dell géppel, melyek semmiben sem rosszabbak, de ha eredeti, nem gányolt OSX-et akarsz, akkor nem sok mozgástered marad a választásban. A kolléga is említette, pl: iOS DevTool csak ezen megy. Na meg sokaknak kincset ér, hogy azonnal pöccre indul out-of-the-box. Nekem ez annyira nem lényeges, én elszöszölök a Windows telepítéssel, driver telepítésekkel, stb. De meg tudom érteni ezt az igényt is.
A laptop vásárlás nincs informatika vizsgához kötve. Rengeteg (főleg kicsit korosabb) fotós és filmes kollégám van, akinek olyan rendszer kell, ami kezesbárány és nem igényel különösebben szakértelmet, mert egyik sem egy IT-expert. Az OSX "kakaóbiztos" egy Windowshoz képest. Ezért használják annyian munkára, nem azért, mert tényleg annyival is jobb, mint egy jóval olcsóbb PC vagy Windows laptop. Szerinted hány zenész, fotós, filmes, grafikus végzett informatika tanfolyamot és hányan IT-bennszülöttek? Ugyan ezek az ember munkán kívül biztosan szívesen elvagánykodnak Windowson meg a jóval olcsóbb vasakon, de ha munkáról van szó, akkor mindennek flottul kell mennie. Ezt a mankót adja az OSX.
-
Angel1981
veterán
"Bizarrnak tűnhet az Apple-ről és az árcsökkentésről egy hírben olvasni"
Az ám!
Persze örömteli! -
M@trixfan
addikt
Ez jó hír, bár szerintem ettől függetlenül időben jön a Haswell frissítés is, nem fogja eltolni. Szerintem dGPU már sosem lesz a kisebb gépekben, az Apple már előre gondolkodik ebben. A ram integrációt egyáltalán nem bánom. Megnézném hányan használnak most 100 emberből 8, illetve 16 GB ramot a hordozható gépükben. Lehet 32 GB a chipset maximum, de az "aftermarket" is drága lenne és nehogy már ne legyen elég az elkövetkező hasznos élettartam idejére a 16GB.
(#2) aero.
Na igen, így kell kinézni egy notebook belsejének 2013-ban! Mind műszaki, mind esztétikai megoldások terén.(#15) demyen
Nap kommentje, "Made my day", ténylegCsak arra kérlek, hogy legalább a ragozást használd helyesen! Ha még érettségi előtt állsz vagy nagyon hosszú ideje külföldön élsz, esetleg tanulsz magyarul akkor nem szóltam.
-
próbakocka
senior tag
" élénken él az emberekben az az időszak, amikor mindenki letöltött Win-t használt, azokkal ténlyeg minden baj volt. Nekem pl. már (az eredeti) XP-vel sem volt semmi problémám."
az a baj, hogy az emberekben élénken él még az az időszak, amikor azt hitték, hogy az eredeti windows stabilabb, mint pl. egy isohunt-os release ...
meg a feltört programok mindig instabilabbak ... aha
-
MongolZ
addikt
válasz
Stauffenberg #20 üzenetére
Na, pontosan ezért kérdeztem. OSX és Win stabilitás már régóta nem kérdés. Az a baj, hogy élénken él az emberekben az az időszak, amikor mindenki letöltött Win-t használt, azokkal ténlyeg minden baj volt. Nekem pl. már (az eredeti) XP-vel sem volt semmi problémám.
Számomra az egyetlen előny a nagyobb felbontás, a FullHD IPS-es monitorok már azért egy ideje szállingóznak. Ez viszont elég sovány vígasz ennyi negatívum mellett. (Az árral kapcsolatos reagálásoddal nem értek egyet, szvsz az Apple termékek még mindig messze túlárazottak) -
madgie
titán
válasz
kleinguru #22 üzenetére
Nekem tökmindegy, én raktam OS X-et az asztalimra is (intel-nvidia hardver miatt nem volt akkora varázslat), de nem esett le az állam, jó két hét múlva visszakerült a Win7 (ami már megszokott volt).
Viszont a nagy felbontást igazából csak az OS X kezeli le jól (skálázás, stb), tudtommal a Win8-nak sem megy rendesen.
-
Aztak*, így már rögtön bestbuy-kategóriásak!
:troll off: -
stbtamas
aktív tag
Még ennyiért is drágák!
-
Stauffenberg
nagyúr
"Na, miért, mik az előnyei OSX-nek munka terén?"
Dolgozok (videó, fotó) Mac, MacBook gépeken is. Olyan hatalmas különbség nincs ebből a perspektívából, mert ugyan azokat az Adobe szoftvereket használom Win platformon is.Viszont az OSX stabilitása nagyon sokat számít. Azért a Windowsnak vannak balgaságai amit a Windows 7-ig bezárólag sem volt képes levetkőzni (pl. ormótlan update rendszer). Ahogy nézem a Windows 8 már több téren sok közösséget mutat az OSX-el, de az a rendszer meg egy vicc ha munkáról van szó... az édesanyjuk simogasson csempéket! Mondom ezt úgy, hogy otthon meg Windows 8-at használok és ki vagyok vele békülve.
A gépek ára meg már nem olyan nagy ugrás a többi felső kategóriás notihoz képest, főleg ha az OSX-et preferálod. Én személy szerint ennyi pénzből Thinkpad vagy Dell gépet vennék, de sokszor ezek monitora is egy kalap szar a korábbi generációs, nem retina, nem IPS MacBookhoz képest is... a mostaniaktól meg aztán főleg fényévekre vannak.
-
MongolZ
addikt
A hozzászólásod stílusával nem, de a mondanivalójával egyetértek.
Így is nagyon drága, hát még úgy, hogy csak 1 év garanciát adnak hozzá (a további gari meg feláras, nevetséges).
A kijelző felbontása (ami azért egyre kisebb előny) és a számomra irreleváns kis súly ellenében rengeteg a hátránya.#16 munnergep: Na, miért, mik az előnyei OSX-nek munka terén? Igen, az összes Win-em eredeti (és ilyenkor mi van?).
-
madgie
titán
Szerintem is egyértelmű, hogy a 13" Retina MBP ezzel a hardverrel ilyen áron erőteljes kapufa. Gondolom az Apple-nek is leesett, nem véletlenül árazták le.
rudi: hát nem is tanulnak meg vezetni a "pulyák" a mostani 1.1-es elsőkerekeseken... aztán az első lefagyott útnál megáll a tudomány, hogy jé ez csúszik?
-
demyen
tag
bárki bármit mond, ezt itthon egy átlag ember ha megveszi, az Hülye, minden értelembe.
Ezért a teljesitményért, ennyit, lol. Menőzni jó, gondolom, azt kész, mert más értelmét nem látom ha nem milliomos az ember...Lehet lehurrogni, de ez akkor is igy van.
Divat, epénisz,, baromság.
-
madgie
titán
A 13" MBP-hez 78 ezer az. nem 110. Persze nem olcsó ez sem
Az a baj, hogy az USA-ban elfogadott dolgokat erőltetik itt is az EU-ban. Kint rengeteg terméknél van úgy, hogy 1 év gyártói van és különböző extra garanciát vásárolhatsz a cucchoz, itthon viszont eleve 2 év az elfogadott és vásárlásnál jelentős előny, ha maga a gyártó vállal rá ennél többet (5 év mondjuk nagy szó felénk).
#12: hát ja, ezekben még ramcserét sem csinálsz házilag. Sajnos arrafelé halad a világ, hogy minden "egyben" lesz, semmi asztali PC, lego, stb. Mint az autóknál, ott is kompletten meg kell bontani mindent két csavarért, nincs az, mint anno a Ladáknál
-
madgie
titán
Mert azt akarják, hogy külön pénzt fizess a plusz gariért .
-
raper
senior tag
S miért csak 1 év?
-
gianni85
veterán
ezekre is csak 1év a garancia?
-
madgie
titán
A 13-ara rá is fért az árcsökkentés, gondolom a kutya nem vitte...
-
A retina Aireket várom már nagyon, lassan a pénz is meglesz rá
Azért az 1500$ (még ha Áfa nélkül és amcsi ár) már nem olyan rossz
-
Sanya
nagyúr
A ramok az alaplapra vannak forrasztva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Macbook Air M1 2020 8/256GB, akku 99% garanciális 2027.03.12.-ig
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest