- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
No ezen jót mosolyogtam.Vedd úgy,hogy a gyártók,akiknek a termékét a polcról leveszed A-DATA,Kingston,Kingmax,Geil....ezek nem a tényleges memóriachipeket gyártják,csak abból legózzák össze a modult.
Volt 1333-as CL9-es Elpida chipes Kingmaxom.
Röviden 2GHz@CL9-en ment gond nélkül. -
dfsz34
őstag
Most akkor lesz indok a jelentős áremelésre? A vihart nem sikerült elintézni, de ez az esemény pont kapóra jön.
-
AssAssynn
addikt
"Az Elpida nem vész el, csak átalakul."
-
nortol
senior tag
válasz
Lord Dragon #39 üzenetére
Örülök, hogy még akadnak gondolkodó emberek ebben az országban!
Bárcsak sokkal többen lennénk... -
Dare2Live
félisten
válasz
Lord Dragon #42 üzenetére
te ne legyel konteos...
ha pedig nem ertesz egyet avval hogy konteos vagy es az agymeneseidbek hiszel akkor nem bocsatkozok vitaba veled mert ugysincs ertelme. higyj csak a zufokban.
-
-
válasz
És az unió helyett pl svájc önmagát választotta. És önellátásra koncentrál. Tanulhatnánk másoktól végre...
-
djculture
félisten
válasz
Pont az eu nem engedi pedig az ilyen nagy mamutokat létrejönni konkurencia nélkül, wd-nek is egyik gyárát csak át kellett adni a Toshibának.
-
válasz
TESCO-Zsömle #4 üzenetére
Így van... mindent globalizálni próbálnak, hogy egy kalap alatt legyen az összes gyártó és minél nagyobb mamutvállalatok gyártsanak mindent ami az élethez szükséges és irányítsák az élet minden területét. A fő cél, hogy embereket is Globálisan akarják irányítani (Lásd: EU, a sok másik unió mellett). Az a legegyszerűbb és legkifizetődőbb a vezető elit számára és jelenleg sajnos gőzerővel efelé haladunk...
-
djculture
félisten
A legtöbb 5850 6850 6790 stb-n mind elpida ramok vannak és nagyon tuningolhatók.
-
Televan74
nagyúr
Egy kis áremelkedést még el lehet viselni. Csak ne legyen olyan drasztikus mint a merevlemezeknél.Bár ott egy árvíz miatt volt.
-
banhammer
veterán
Na akkor most érdemes a memóriákból bevásárolni.
-
Krix
őstag
Az utóbbi egy évben elég sok reg. ecc-s ddr3 elpida döglött meg szerverekben. Lehet már volt egy kis költségcsökkentés a tesztsoron.
-
aram01
nagyúr
sajnálom őket,volt tőlük ramom pár darab szolgáltak rendesen
-
törölt tag
sajnos várható volt... válságban mindig elindul a verseny, ki hal ki hamarabb az árversenyben, aztán lehet felvásárolni és árakat emelni... nem vagyok meglepve, ennyiért meg valszeg el is lesz adva mint a szél, az egész árát meg majd mi fizetjük meg
-
válasz
Matrox? esetleg Maxtor akart az lenni, de már az sincs, a Seagate megvette, és beolvasztotta SeaMax néven pár vinyót kiadtak, szerintem azóta eltűnt a név
-
lujó55
addikt
szerintem először volt az adóságállomány és utána a piac beszűkülése ami rátett még egy lapáttal.
-
capulet75
addikt
A német CellShock-kal mi van? Léteznek még? Bitang jó ramokat csináltak.
-
poli27
veterán
Lesz mire fogni az áremelést... Papíron keveset tudnak majd gyártani nagyobb lesz a kereslet ergó emelkednek az árak....
-
erdoke
titán
Szvsz a "csődbe megy" két szó.
-
hunmyke
aktív tag
Most meglepődtem, sok helyen találkozom az Elpida chipjeivel, laptopomban is mind a két DDR3 memóriamodul Elpida chip-es.
-
zazahoho
őstag
Nemsokára emelkedhetnek az árak,
-
_Atesz
addikt
Nem történt semmi különös, csak a kisebbik húzta a rövidebbet, mint szinte mindig...
-
-
Vigneau
félisten
Gondolom, ez kihat a VGA-kra is idővel. De jó, de jó...
-
FlekkeN
aktív tag
Ott van az Infineon is gyártónak ha minden igaz.
-
törölt tag
válasz
Nincs érdemi átfedés köztük.
-
Löncsi
őstag
Sose hallottam erről a gyártóról.
Amúgy RIP.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Winyóból van a WD, a Seagate és a Toshiba. Több nincs.
Sajnálom az Elpidát, az utóbbi időkben igazán nagyot alkottak a tuning memóriachipek területén. Siratom az Elpida J1108BASE-MNH-E Hyper és a J1108BASE-MGH-E Hyper chipeket, siratom az Elpida J1108BBSE chipeket!
HGyu
-
radi8tor
MODERÁTOR
Fekete nap ez a mai.
-
stranger28
addikt
Nem gondoltam volna.
Első szövegrész végén "Eplida" van, érdekesen hangzik.
-
mghltm
addikt
a harmadik legnagyobb gyarto kiesesevel levegohoz juthatnak a tobbiek ( Elpida was the third largest DRAM maker, held 18 percent of the market by revenue in 2011. ). nem gondoltam volna, hogy az eros hatszellel ( nec, hitachi, mitsubishi ) becsodolnek.
(#1) LordX szerintem tobben vannak: samsung, hynix, micron, elpida
-
LordX
veterán
Remek. Most már nem 3 hanem csak 2 memóriagyártó lesz.. (Nagyságrend az érdekes pontja a hozzászólásomnak, nem az abszolút érték.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- Környezetvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest