- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
wsanyi
aktív tag
Végigolvastam szúrópróba szerűen a rengeteg kommentet.
Hát vannak érdekes hozzászólások, az biztos.
@ Tigerclaw és Giii: Az inntel arról híres, hogy olyan korrekt cég.
Lefizet másokat, hogy ne adjanak el AMD-vel terméket. Sőt, ultramobil szegmensben, hogy csak intellel adjanak el.
Majd biztosan nem szednek ki titkot a régi AMD-sektől. Csak hiába szednek ki, mert nagyon nincs mit. A tudás a fejükben van, az útitervek pedig ismertek, és az Infinity Fabric is.
@ rambustibi: Szeretem az AMD-t, és azóta, hogy kiderült, mit művelt az intel, próbálom magam távol tartani tőlük, amennyire csak lehet, de egy 32 magos, alapjában véve 250 W TDP-re beszabályozott processzor léghűtővel 3 GHz körül fog menni, ami kb. 5000-5200 CB R15 pontot jelent. Próbáld ki a tiédet 3 GHz-en futtatni. Igen, ide a top 1% körüli CPU-k kerülnek állítólag, így valószínű a 4,4 GHz 1 magon, ahogyan a TR1-nél a 4,1-gyel szemben a 4,2 GHz, bár volt már teszt, ahol sikerült 4,3 fölé menni minden magon egy 2700X-szel, szóval még 4,45-4,5 sem lehetetlen, de azt le kell hűteni. Így sokkal inkább képzelhető el 3,4-3,5 GHz körüli all core turbo, esetleg valami szupi hűtővel 4 GHz. 4 GHz-en már elképzelhető 6xxx pont, de 7400-at nem tartok reálisnak normál hűtővel. Az intel 28 magosa pedig nagy eséllyel bőven 4000 USD fölött lesz, mivel a szerver XEON 10 ezer fölötti áron kapható. Az alaplapról nem is beszélve, ugyanis ez teljesen más Socket, mint a mostani Skylake-X 2066. Azok szintén kb. duplájába fognak kerülni a mostani HEDT lapjaiknak. Normál körülmények között nagyjából hasonló teljesítménye lesz a 32 magos TR 2-nek és a 28 magos i9 8980XE-nek, de 4 GHz fölött mindkettő nagyon sokat fog fogyasztani valószínűleg. Én a 4 GHz-et tartom optimálisnak mindkét CPU esetében, amit még egy erősebb léghűtővel le lehet majd hűteni. Afölött már nehézkessé válik a hűtés. Ha jól áraz az AMD, és itt most nagyon nagy előnye van, így szerintem a 24 magosat bőven árazhatja 1500 USD fölé, 1600-1750-re is, a 32 magosat pedig 2000 fölé, 2250-2500 körül is akár. Ha ennél lejjebb árazza, ami elképzelhető, akkor a saját ellenségévé válik a profit tekintetében. Az intelt azért nem fogják nagyon venni, mert itt már nagyon nagy lesz az árkülönbség, a teljesítmény pedig hasonló. Elképzelhető, hogy lekövetik a TR1 árazását, tehát 24 mag 1600 USD, 32 mag pedig 2000 USD, de az ismerve az intel árait, túl alacsony lenne szerintem. A kékek így sem tudnak velük lépést tartani a monolitikus felépítés miatt, ami a ringbus (gyűrű) helyett alkalmazott mash (haló) architektúra miatt így is rosszabb lett, mint az előző generációjuk, legalábbis a tapasztalatok szerint.
@ cain69: A 2 db dual Socketes UCS nagyon tetszik. Akkor mégiscsak lehet 4 Socketes rendszert készíteni, csak gondolom, saját fabric megoldással kötik össze a 2 board-ot. Ez akkor 128 mag, 256 szál 1 db ??2??U-s szerverben. Inteltől még nem láttam ilyen megoldást, ráadásul a 28 mag miatt 16 maggal kevesebbet tudnak kihozni 4 Socketen. Ez jövőre lesz durva, amikor jön a 7 nm, és ott elvileg 6 mag / CCX lesz, ami 48 mag/Socket, ami 4 Socket esetében 192 mag/384 szál. Ez intelnél majdnem 8 Socket (7 Socket), viszont a ??2??U-s szerver miatt esélytelen nekik... Nagyon kíváncsi leszek. Az UCS-ek (nem csak Cisco) egyre népszerűbbek a DATACenter és felhő környezetekben...
(A méretet nem láttam, hogy 2/3/4 U-s-e, a lényeg az azonos méret)
Szép napot mindenkinek!
@ helyesírási hibák lettek javítva
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fogyjunk le!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest