- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Milyen monitort vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Asztrofotózás
- Milyen TV-t vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sing1ep1ayer
őstag
Látom sokan vagytok monitorozás-mániások, akik magukra vették. Na nézzük:
"Elkezd szarakodni a géped, instabilitás, fagyások akármi. Elindítod a progit és a gép szétszedése, vagy multiméter nélkül megmondod, hogy jó-e a táp vagy sem."
Ja igen! Mert ezek a tápok olyan rosszak, hogy már most szarakodni fognak. Ha pedig majd egyszer erre sor kerül, akkor meg pont nem mutat majd semmit a program abban a pillanatban, amikor bekövetkezik a fagyás, így semmivel nem leszel előrébb a monitorozhatósággal.
"Nem hiszem, hogy a digitális megoldás legfőbb pozitívuma a monitorozhatósága lenne."
Én sem, nem is írtam ilyet.
"Ha jól látom, állítható vele a venti sebesség, lehet ellenőrizni a hőfokokat, és azt is látod, mennyire van kiterhelve a tápod... szerintem ez hasznos funkció."
Az. Eddig is óriási szükség volt a tápventi manuállis szabályozására, meg a benne uralkodó hőfokok ellenőrzésére. Egy okos táp ezt önmagától kezeli, nem pedig a usernek kell állandóan figyelni és beavatkoznia.
"Jó, akkor vegyük ki a CPU-kból, GPU-kból, RAM-okból, meg úgy lehetőleg mindenből az összes monitoring cuccot hisz ki a fakknak kell."
Nekem speciel nem kell. Legalábbis az hogy nézegessem a desktopon felesleges. Elég ha azt tudom, hogy nem melegszik túl a proci. Ha nem húzom, akkor még arra sincs szükség hogy lássam milyen sebességen megy - tudom én fejből is hogy milyen CPU-t vettem. Tápot meg nem szoktunk húzni. De most komolyan: azon kívül, amikor belövi az ember a rendszerét hogy a lehető legideálisabban működjön (ez ugye általában összerakás után következik be) mégis mikor van arra égető szükség, hogy sasoljam a felsorolt alkotórészek hőmérsékletét, ventillátorának sebességét, adott órajelét... satöbbit?
Egyébként nem állítom, hogy ez a monitorozhatóság rossz dolog, egyszerűen csak felesleges. Emiatt egy büdös buznyákkal sem adnék többet a tápért, az egyéb pozitívumai miatt viszont már igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Renault, Dacia topik
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest