Új hozzászólás Aktív témák
-
sing1ep1ayer
őstag
Látom sokan vagytok monitorozás-mániások, akik magukra vették. Na nézzük:
"Elkezd szarakodni a géped, instabilitás, fagyások akármi. Elindítod a progit és a gép szétszedése, vagy multiméter nélkül megmondod, hogy jó-e a táp vagy sem."
Ja igen! Mert ezek a tápok olyan rosszak, hogy már most szarakodni fognak. Ha pedig majd egyszer erre sor kerül, akkor meg pont nem mutat majd semmit a program abban a pillanatban, amikor bekövetkezik a fagyás, így semmivel nem leszel előrébb a monitorozhatósággal.
"Nem hiszem, hogy a digitális megoldás legfőbb pozitívuma a monitorozhatósága lenne."
Én sem, nem is írtam ilyet.
"Ha jól látom, állítható vele a venti sebesség, lehet ellenőrizni a hőfokokat, és azt is látod, mennyire van kiterhelve a tápod... szerintem ez hasznos funkció."
Az. Eddig is óriási szükség volt a tápventi manuállis szabályozására, meg a benne uralkodó hőfokok ellenőrzésére. Egy okos táp ezt önmagától kezeli, nem pedig a usernek kell állandóan figyelni és beavatkoznia.
"Jó, akkor vegyük ki a CPU-kból, GPU-kból, RAM-okból, meg úgy lehetőleg mindenből az összes monitoring cuccot hisz ki a fakknak kell."
Nekem speciel nem kell. Legalábbis az hogy nézegessem a desktopon felesleges. Elég ha azt tudom, hogy nem melegszik túl a proci. Ha nem húzom, akkor még arra sincs szükség hogy lássam milyen sebességen megy - tudom én fejből is hogy milyen CPU-t vettem. Tápot meg nem szoktunk húzni. De most komolyan: azon kívül, amikor belövi az ember a rendszerét hogy a lehető legideálisabban működjön (ez ugye általában összerakás után következik be) mégis mikor van arra égető szükség, hogy sasoljam a felsorolt alkotórészek hőmérsékletét, ventillátorának sebességét, adott órajelét... satöbbit?
Egyébként nem állítom, hogy ez a monitorozhatóság rossz dolog, egyszerűen csak felesleges. Emiatt egy büdös buznyákkal sem adnék többet a tápért, az egyéb pozitívumai miatt viszont már igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hobby elektronika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Béta iOS-t használók topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged