Új hozzászólás Aktív témák

• sing1ep1ayer

őstag

Látom sokan vagytok monitorozás-mániások, akik magukra vették. Na nézzük:

"Elkezd szarakodni a géped, instabilitás, fagyások akármi. Elindítod a progit és a gép szétszedése, vagy multiméter nélkül megmondod, hogy jó-e a táp vagy sem."

Ja igen! Mert ezek a tápok olyan rosszak, hogy már most szarakodni fognak. Ha pedig majd egyszer erre sor kerül, akkor meg pont nem mutat majd semmit a program abban a pillanatban, amikor bekövetkezik a fagyás, így semmivel nem leszel előrébb a monitorozhatósággal.

"Nem hiszem, hogy a digitális megoldás legfőbb pozitívuma a monitorozhatósága lenne."

Én sem, nem is írtam ilyet.

"Ha jól látom, állítható vele a venti sebesség, lehet ellenőrizni a hőfokokat, és azt is látod, mennyire van kiterhelve a tápod... szerintem ez hasznos funkció."

Az. Eddig is óriási szükség volt a tápventi manuállis szabályozására, meg a benne uralkodó hőfokok ellenőrzésére. Egy okos táp ezt önmagától kezeli, nem pedig a usernek kell állandóan figyelni és beavatkoznia.

"Jó, akkor vegyük ki a CPU-kból, GPU-kból, RAM-okból, meg úgy lehetőleg mindenből az összes monitoring cuccot hisz ki a fakknak kell."

Nekem speciel nem kell. Legalábbis az hogy nézegessem a desktopon felesleges. Elég ha azt tudom, hogy nem melegszik túl a proci. Ha nem húzom, akkor még arra sincs szükség hogy lássam milyen sebességen megy - tudom én fejből is hogy milyen CPU-t vettem. Tápot meg nem szoktunk húzni. De most komolyan: azon kívül, amikor belövi az ember a rendszerét hogy a lehető legideálisabban működjön (ez ugye általában összerakás után következik be) mégis mikor van arra égető szükség, hogy sasoljam a felsorolt alkotórészek hőmérsékletét, ventillátorának sebességét, adott órajelét... satöbbit?

Egyébként nem állítom, hogy ez a monitorozhatóság rossz dolog, egyszerűen csak felesleges. Emiatt egy büdös buznyákkal sem adnék többet a tápért, az egyéb pozitívumai miatt viszont már igen.

Új hozzászólás Aktív témák