Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• P.H.

senior tag

válasz erdoke #15 üzenetére

Én úgy vélem, hogy ez csak stratégia és pénz kérdése: egy Windows Driver Model-re fejlesztés "napi", múlandó feladat, mert jön a következő és jobb model, ahol kezdhető nulláról az egész fejlesztési folyamat; ellenben ilyen technológiák hétköznapi szintre lehozása valóban hosszútávú és megtérülő befektetés. Te vagy én és az ezen a portálon jelenlevők nagy része gyorsabban gépel, mint beszél, de a valódi nagy tömeg nem így van ezzel. Jelenleg SMS-t (honosított) qwerty nélkül mindenképpen lassabb írni, mint bemondani; nem sok kell ahhoz, hogy ez megforduljon egy átlag irodai email- és/vagy szövegszerkesztő esetére is (manapság képeznek még gépírókat?).

Az ilyen jellegű (és biztos vagyok benne, hogy a helyesírás-ellenőrzők, szótárak, ... esetén is már ez a helyzet) kutatások és eredmények nagy részét nem házon belül végzik, hanem pl. helyi egyetemeken, ahol és ahogy sok más informatikához köthető hardware-es és software-es előrelépés is születik. A kész komplett megoldás menedzselésésre pedig alakul egy cég, amit vagy hamarosan megvesz egy gyártó vagy levédeti a megoldását és szedi a licenszdíjat egy jó ideig - a jelenlegi standard-rendszerben, hogy szinte bármilyen informatikai megoldást le lehet védeni, pláne (leegyszerűsítve ez lenne az államilag finanszírozott K+F lényege).

Az Intel gyorsan kijátszató kártyája ott látszik, hogy nem azzal villog, hogy a hardware-e alkalmas ilyen jellegű számításokra (pedig Abu elég sűrűn említette mostanában az Intel IGP-k audio-orientált képességeit), hanem "kész" megoldással lép a piacra, ami idővel közvetlenül tőle (azaz nem az Apple-től, MS-től, RedHat-tól,... valamilyen konstrukció formájában) lesz beszerezhető.
    Persze biztosra mondható, hogy még ez sem kész, (sőt...), de lehet "készebb", mint a Siri. Vagy a jelenlegi ARM(-on megvalósítható, üzemidőt nem nagyon befolyásoló) megoldás. Verseny pedig nem a tökéletességgel és az adott pillanathan kihozható maximummal van manapság (sajnos), hanem a versenytársakkal. :)

Új hozzászólás Aktív témák