- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Dell notebook topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srodney
senior tag
az én kérdésem kizárólag egymonitoros rendszerben egy adott játék futtatására vonatkozott volna...
de én továbbra sem vitatom hogy 12gb elége hanem hogy ddr5 helyett már xdr2 kelett volna alkalmazni és abból esetleg kevesebbet.ha egy kártyára már felesleges ddr2nél a 2gb, akkor ez mennyi ddr5nél?erre lettem volna kíváncsi...mennyi gb-nál lesz értelme cserélni a gddr5-ös szabványt?
persze ez a bitszéltől is függde nyilván az már nagyobb lehet mint 256bit....válaszodból kiolvasom hogy totál természetes a 12gb a ddr5 mellet,de mi lesz a határ?ebből a csúcskártyából kiindulva kérdem én milyenek lesznek a következő vga-k?15gb meg 30gb ram?....nem szeretnék már találgatós topicot nyitni...remélem érti vki a lényeget...
-
Pug
veterán
-
Srodney
senior tag
válasz antikomcsi #35 üzenetére
kösz a megértést,még kértem is hogy ne fika legyen a téma,hanem egy korrekt válasz,de majd talán máskor.így értettem kb akkora hülyeség e 12gb ddr5 mint 3gb ddr2 mem.sávtól függetlenül?
...annak idején a sparkle művelt ilyeneket hogy 4gb ddr2 64biten,de az már téleg faszság.pug: ha fel tudnám tenni a kérdést normálisan akkor érteném a lényeget és nem kérdeznék,de bakker inkább nem kérdezek...
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
A kérdését értem, de attól még... khm... kicsit badarság...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Dehát ott sokszor a 64bit tette be a kiskaput.
Véleményem szubjektív...
-
lujó55
addikt
ijjé, ez is komoly darab lesz
-
Srodney
senior tag
12gb gddr5???,nem tudom biztosan de kihasználható egyáltalán ekkora mennyiség gddr5 szabványon?nem kellene inkább vmi komolyabb pl. xdr ram és abból 3gb?....mert így nagyon úgy néz ki mint ddr2-ből 3gb,ami totális hülyeség,vagy ddr3-ból 2gb ami nyilván megint felesleges méret...nyilván felségsértést követtem el,jönnek az anyázók,trollkodók,de egy pár kíváló választ is várok,pl abu?!?!...szerintem jó téma,köszi előre is...
annyit én is tudok hogy az xdr gyártása még rohadt drága és ezért nem került még terítékre,de valahol már el kellene kezdeni,és a 7000res szériánál is szóba jött de nem valósult meg...azt hiszem xdr2-ről volt szó....
[ Szerkesztve ]
-
-
Recon666
Közösségépítő
nem semmi kártya lesz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
F34R
nagyúr
válasz hackeeeee #16 üzenetére
kezdjük ott hogy cégek 3d hez nem ilyet használnak hanem speciális kártyákat (FirePro és társai )
VRAM eyefinity -n sem használ 2gb -tól többet 3d vision-al !
állítólag a CAD és más 3d-s szoftverek zabálják de ott is igencsak izzasztó munkálatok kellenek hogy a fentebbi határt súrolják.
egyedül ez arra jó hogy talicskával tologassák a péniszüket
-
letepem
aktív tag
Meglesném HD7970x2 vs 690 tesztet
Miért nem 7990 lett a neve az új szörnynek ?látok, hallok, érzek és gondolkodom.
-
LackoMester
addikt
Brutális egy kártya, azért megnézném hány db.- t fognak majd eladni belőle.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Cyberpunk
félisten
válasz hackeeeee #14 üzenetére
Hát igen. Nálunk, de szerintem még nyugatabbra sem túl életszerű a 6 monitoros felállás, bár a nagy számok törvénye alapján biztos vannak ilyen elvetemültek. Én a 3-asnak is örülnék, lesz is, ha lesz cockpit-em, de az még odébb lesz.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Cyberpunk #13 üzenetére
Vérpistike csúcsgémereknek biztos kell majd, hogy ne szaggasson FullHD-ban a kráLYzisz meg a gétéLYa 3..
Poént félretéve, ahol esetlegesen fontos több monitoron a nagy grafikus teljesítmény, oda kellhet, dehát >6 monitor kell ennek a vram-nak a kihasználáshoz, sztem. Bár a kérdés az, hogy mire kell.
Véleményem szubjektív...
-
ZoPád
tag
12 GB-nyi VRAM-ot hol lehet értelmesen kihasználni? Hány monitor kell ahhoz?
Because this is the "Oh no, you didn't say that!" generation, where a shocking comment has more weight than the truth..
-
Cyberpunk
félisten
Ezek is 300k körül lesznek mi? Gondolom itt is jobban megéri majd két 7970-es.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
F34R
nagyúr
12 GB VRAM ? öhh ki a célközönség ?
-
hackeeeee
Jómunkásember
3*8 pin, 12GB.. Az szép..
Véleményem szubjektív...
-
ViiiiktorOC
senior tag
Nagyon komoly kis szörny lett. De itt se tudjuk meg az órajeleket.
6-6 GB Csak memólapka van a hűtés alatt.LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
mghltm
addikt
azert kell ezeket a kartyakat 7970x2 nevvel ellatni, mert meg hivatalosan nem jelent meg a 7990? esetleg mas megoldas lesz a 7990? ( 7950x2? ) vagy egyeb oka van?
annyira siettek a his-nel, hogy meg egy csavarrol is elfeledkeztek
[ Módosította: Barthezz2 ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
nagyúr
Uh, 6-6 giga ram + egy rakat tápcsati. Az komoly.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Angel1981
veterán
Komoly darab, mit is mondhatnék!
Szerencsére ódzkodom a több GPU-s rendszerektől, így nem valószínű, hogy elkapna a vágy, hogy vegyek egyet!
A hátlapi takarólemez amúgy mennyit segíthet a hűtésben?
Vagy csak design?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Dell notebook topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...